URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal una auditoria

Alternativa | 26 Desembre, 2007 14:55 | facebook.com twitter.com

L’actualitat comanda i hem decidit fer  avançar l’ article que tenien  preparat sobre nostra moció d’auditoria al passat ple. Avui haveu pogut llegir al Última Hora i Diari de Balears

La negativa a donar suport a una auditoria desencadena una crisi dins l'agrupació local del PSOE Una vintena d'afiliats, entre ells el secretari general, amenaça de donar-se de baixa

 A l’igual que na Francisca ens alegram que encara hagi gent amb seny al PSOE de Pollença i els donam l'enhorabona, començant pel seu Secretari General. Pensam que la negativa per part dels quatre regidors del PSOE  a donar suport a nostra moció d'auditoria externa, només serveix per ocultar la gestió econòmica dels seus socis d'UM-UNPI, ja que el grup PP-UMP va donar el seu suport a l'Auditoria.

La ciutadania que ha sofert una pujada d'impostos espectacular resultat dels desgavell econòmic i pèssima gestió de l'anterior legislatura, mereix una explicació i transparència total. Optar per l'opacitat només fa créixer l'alarma social i desconfiança de la ciutadania cap a la gestió pública. L'auditoria és la millor manera  de  crear confiança, buidar dubtes i que es conegui a fons la nostra realitat econòmica.

Ara esperam una reacció per part del quatre regidors que no poden governar d'esquenes a la seva assemblea i al seu secretari general. Ens alegraria una reacció similar al PSM, l'esquerra a Pollença té més força de la que ha demostrat fins ara i entre tots podem fer que a aquest poble hi hagi més seny, serietat i rigurositat.


Al debat sobre nostra  moció d’auditoria va quedar clar la total subordinació del PSOE i PSM a UM_UNPI. En principi nosaltres demanaven una auditoria externa  i que l’equip de govern decidís la forma més adequada; mitjançant una empresa privada externa que ajudés a l’interventor o la Sindicatura de Comptes. Joan ens va fer especificar només per saber si havien de votar en contra o simplement abstenir-se ( ja que al segon cas es necessitava majoria absoluta). Si varem triar la opció de la Sindicatura de Comptes va ser per que al primer cas necessitàvem que l’interventor donés el seu vist-i-plau i aquest no ve de cap de les maneres necessària  l’auditoria. A Sa Pobla i Bunyola s’estan fent en haches moment auditories per part d’empreses externes, ja que és clar que si l’equip de govern te voluntad de fer una auditoria cap interventor s’oposarà, no és el cas

Pens que la visió del poble és diferent a la de l’interventor;  als darrers anys  s'ha vingut produint un augment en el nivell d'endeutament de l'Ajuntament sense una millora dels serveis. La desconfiança  entre els veïns cap a la gestió econòmica és general.

Aquesta va ser nostra argumentació al debat de nostra moció al ple de desembre.

Nosaltres entenem que  no és suficient amb la voluntat expressada pel regidor d’hisenda de dur un major control respecte la despesa municipal. No hem vist aquesta voluntat ni al plantejament de les dedicacions exclusives ni a coses tan absurdes com comprar una bicicleta gegant o traslladar arena d’una part a altra del municipi.

A l’anterior ple l’anterior regidor d’Hisenda Tomeu Cifre va manifestar que no tenia cap reparo en que es faci una auditoria, i això després de rebre continus atacs per part del senyor Joan Cerdà respecte a que l’actual penosa situació econòmica de l’Ajuntament no era més que resultat de la mala gestió dels anteriors regidors del PP-UMP. Si realment UM_UNPI no té res que veure a l’actual situació resulta difícil d’explicar per que tenen tan de por a una auditoria que només és un exercici de rigor i transparència

Volem saber exactament com varen gestionar les seves àrees els regidors d’UM-UNPI  que ara repeteixen. S’han de depurar responsabilitats. I si resulta que  les àrees pitjor gestionades eren les de Martí i Michel?

El principi d’una legislatura és el millor moment per conèixer la realitat dels comptes; per poder fer un bon pressupost al 2008 i poder mirar al rostre a la gent que s’ha imposat una gran pujada d’impostos.

IU considera que aquesta moció, ha de servir per a crear confiança, buidar dubtes i que es conegui a fons la nostra realitat econòmica. No és qüestió de posar en dubte a funcionaris, és qüestió de tenir les coses clares”

Com sabeu el PP-UMP va donar suport a nostra proposta mentre que l’equip de govern es va abstenir, per tant la proposta va ser rebutjada per que feia falta majoria absoluta.

 

 

 

Comentaris

Notícia al DdM

Notícia.

Notícia al DdM | 27/12/2007, 15:26

Avi el DdM ha publicat nostra nota de premsa demanant accions coherents al quatre regidors del PSOE.
M'han comentat que ahir va haver molts de moviments, Joan estava molt preocupat per la crisi dels seus socis, ja es veia governant en minoria... Mentre el secretari del PSOE negava el que havia aparescut a la premsa i cercaven d'on havia sortit la notícia.
Al final veig que la solució coyuntural ha estat una fotografia d'unitat amb una informació més que discutible.

Ràdio Urxella

Ple d'octubre a la ràdio

Ràdio Urxella | 26/12/2007, 22:30

Fralokus ja ha pujat nous punts del ple d'octubre, ara teniu l'oportunitat d'escoltar-ho de manera còmoda a ca vostra. El que l'Ajuntament encara no ha estat capaç de fer,l'ha fet fralokus.

Pepe

El temps

Pepe | 26/12/2007, 22:17

La tècnica de fer-se l'inocent li va sortir bé a Joan fa quatre anys, però el temps va deixant a cadascú al seu lloc.

Maki

gerent

Maki | 26/12/2007, 16:47

Tal volta convendria posar l'Ajuntament en mans d'una gestoria, i els regidors de vacances. Que tal Balaguer de gerent?
Bromes apart, ja li va be a Joan Cerdà poder donar la culpa als tècnics, però no "cuela" , Joan Cerdà porta massa anys a l'ofici per fer-se l'inocent i ser credible.

Pepe

Tècnics

Pepe | 26/12/2007, 15:21

Seguint el debat que ha començat a l'anterior article, no estic d'acord corredor quan dius que governa tot sol, pens que a les coses del dia a dia Martí Ochogavía comanda més que el mateix Joan. Per exemple pens que el tema de l'arena ha estat iniciativa de Martí.

Pens que dir que Joan és una titella en mans dels tècnics és menysvalorar al batle. Tens l'exemple de Carbonero que no era del grat d'en Joan i li va fer la vida impossible.
Quan Joan pot amagar les seves decisions darrera un tècnic els utilitza, però si no no té cap problema en tirar endavant un auditori, a una situació econòmica desastrosa, sense cap estudi tècnic que avali la seva necessitat i gestió artística i econòmica.

Tens raó que si el que diu Joan fos veritat, que tot es fonamenta en estudis tècnics, no fan falta polítics.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb