URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’actitud del PSOE davant l’avortament

Alternativa | 31 Desembre, 2007 07:00 | facebook.com twitter.com

Per terminar l'any un nou excel·lent article de na Toñi.

L’actitud del PSOE davant l’avortament

            Quan el PSOE va guanyar les eleccions fa quatre anys, les primeres decisions del govern de Zapatero varen ser molt esperançadores per a molta de gent progressista. La tornada immediata de les tropes d’Iraq i la llei de matrimonis homosexuals, entre d’altres, ens varen fer pensar a molts que a la fi un govern socialista estava fent polítiques d’esquerres. Malauradament, a mesura que la legislatura ha anat avançant, aquestes polítiques han anat desapareixent, i molts ens hem sentit molt decebuts quan s’han fet reformes educatives timorates, quan no s’ha xerrat de l’eutanàsia o quan s’han plegat als desitjos de l’església (la fotografia de la vicepresidenta, tocada amb aquell capell ridícul, firmant un pacte de no agressió amb el cap dels bisbes posava els pèls de punta!).

            No entén molt bé perquè s’ha produït aquesta escora cap a la dreta. Supòs que hi ha vàries raons. A mesura que s’apropava l’hora d’anar a votar és probable que hi hagi hagut indicacions de no tocar temes que puguin produir un enfrontament amb l’església i amb la dreta que tant de gust li havia agafat a les manifestacions. Segurament també s’ha intentat contentar els sector més conservadors (Bono i companyia) dins del propi PSOE. I, last but not least, es tractaria de guanyar el vot d’aquest famós centre que suposadament dóna la victòria a les eleccions generals en aquest país. Jo no acab de tenir clar que hi hagi un milió i mig de persones que canviïn el seu vot depenent de si el PP o el PSOE fan polítiques centristes (de fet, no conec ningú que hagi votat el PP a unes eleccions i el PSOE a les següents o a l’inrevés). Pens que, quan guanya el PSOE, és perquè ha aconseguit la mobilització de tot el seu electoral, fins i tot el sector més crític, que justament és el que està més a l’esquerra. Si el PP guanya –la dreta sempre vota, i vota junta- és perquè el votant d’esquerres ha castigat la seva opció natural, i ho fa, no votant el PP, sinó quedant-se a casa seva el dia de les eleccions.

            El que està passant amb l’avortament durant aquestes setmanes és un exemple més d’aquest viatge al centre (jo diria a la dreta) del PSOE. No hauríem d’oblidar que una promesa electoral de l’equip de Zapatero era la reforma de la llei d’interrupció de l’embaràs. Doncs bé, no només no han complert la seva promesa, sinó que han perdut una excel.lent oportunitat de posicionar-se com a govern de progrés després d’haver rebutjat la proposta d’IU-ICV al Congrés dels Diputats el passat dimarts 18 de desembre. Aquesta proposta l’únic que demanava és que s’obrís un diàleg per avançar a la futura reforma de la llei. Ho torn repetir: el PSOE va votar “no” al fet d’obrir un diàleg sobre la llei de l’avortament. No consola gens que certs diputats socialistes hagin romput la disciplina de vot abstenint-se o votant a favor.

            La llei de l’avortament tal i com està plantejada avui en dia és injusta i hipòcrita. És injusta perquè no garanteix els drets de totes les dones: si una té doblers, anirà a una clínica privada (on es fan el 97% dels avortaments a Espanya), i no tendrà cap problema; però si és una dona immigrant o sense recursos, ho tendrà molt més difícil. I la llei és hipòcrita, perquè, acollint-se la immensa majoria de dones al tercer supòsit (el de la salut mental de la mare) s’està aconseguint que metges, psiquiatres i dones diguin i firmin mentires.

            L’avortament a Espanya hauria de ser el que correspon a un país modern, obert, tolerant i progressista: llei de terminis i punt. Una dona hauria de poder avortar fins a la setmana 12 ó 14 sense haver de donar explicacions, i a més ho hauria de fer a la sanitat pública. Qualsevol solució que no passi per aquí està anant en contra del dret de les dones a decidir. I, per favor, que no ens venguin amb imatges truculentes o amb idees falses. Cap dona avorta per gust i, si qualcuna es veu davant d’aquesta dificilíssima situació, el que s’hauria de fer és oferir-li totes les facilitats.

 

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 
 

 

Comentaris

en bosses

un poc mes...

en bosses | 26/01/2008, 22:37

Un article de l’ultima hora de ja fa un mes.
Per Joana Maria Escartin.

Sotanes i
cardenals...
Avui hauria d'escriure
d’aquesta alegria infantil,i
també maternal i paternal,
que se sosté sobre una il•lusió,
l’arribada màgica dels Reis
d’Orient. Però, he de dedicar
aquestes línees a parlar de sotanes
i cardenals. La cúpula eclesiàstica
no ha pogut deixar que 2007
acabes amb un missatge de pau.
No, han entrat de ple en campanya electoral.
Son, per ventura, un partit polític? Òbviament
no. Qui son ells per pronunciar—se de manera tan
barroera i mesquina. En un discurs ple de menti-
des i falsedats pretenen intervenir directament en
els afers politics i legislatius i, de retruc, tapar els
seus forats negres. Que queda del discurs cristià
d’ajudar als desfavorits, als pobres, als desam- _
parats. Res.
Ara, els bisbes, per disculpar els indefensa- bles
capellans pederastes ens volen convèncer
que els nins en plena pubertat son uns provoca-
dors, que mouen els culets insinuants per les es-
coles o les parròquies. La culpa és dels al-lotets
que no pensen en res més que aquests pervertits _
els toquin i vagin, a vegades, molt més, enllà.
Quina poca vergonya. Els depravats i els infa-
mes son els de la sotana. Les víctimes son els nins.
A més, hem de suportar que ens donin lliçons `
sobre la Constitució de_ 1978 i la Democràcia.
Ells, que es comporten com autèntics sepulcres
blanquejats. Com s'atreveixen a parlar de legis-
lació civil quan això pertoca als politics que la »
ciutadania ha elegit lliurament. El Cardenal
Agustín Garcia-Gasco, que parla, també, en nom
dels seus col•legues, titlla les actuacions de l'actual
govern socialista d’anar en 'contra de la , _
Constitució i de conduir a la dissolució de la De-
mocracia. El Cardenal Antonio Maria Rouco Va-
rela hi posa la guinda quan afirma quelordena-
ment jurídic actual contravé la Declaració Uni-
versa dels Drets Humans. Si Eleonor Roosevelt,
que va lluitar tant per aquesta Declaració, ai-
xecas el cap, abans de tornar-se a morir, penjaria
pels collons un bon grapat de sotanes.
La jerarquia eclesiàstica, en aquest país, mai
no ha viscut tan bé com en temps de la dictadu-
ra de Franco, sense constitucions, democràcies, i
drets i llibertats. Feien el que volien i confessa-
ven, perdonaven i donaven la sagrada forma a
tots els franquistes. Als rojos els podien matar.
Per a la societat civil, afortunadarnent, s’han aca-
bat aquells temps de mortificació, púrpura, por i
sotmetiment. Jo puc escriure aquesta columna.

Pepe

Cristià?

Pepe | 10/01/2008, 11:56

Mateo 2;37-39[1] resume los mandamientos: "Estos diez Mandamientos se reúnen en dos; amarás a Dios sobre todas las cosas y al prójimo como a ti mismo."

Rubi

Re:l' actitud del PSOE davant s' abortament

Rubi | 10/01/2008, 10:59

Esta clar que amb insults no anem a cap lloc, sisplau un poquet de cordura i coherencia aixo es un blog per dir la teva opinio, aixo si amb respecte i mes amb els companys o persones que hi participen dient la seva opinio sense censures.La majoria de dones que aborten u fan per necessitat no per guste (violacions no denunciades per discreccio o vergonya,separades o solteres,maltratades psicologicament o fisicament despres de l'embaras,situacions economiques precaries, fallo dels anticonceptius,...)

turgut

esborreu-los

turgut | 10/01/2008, 10:17

Aquests comentaris s'han d'esborrar, simplement per contenir insults, vagin cap a qui vagin. Encara que sigui per mantenir la salubritat del blog.

GArci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

GArci | 10/01/2008, 09:33

No importa que borreu el comentari cap a jo.
No crec en Déu. I si això fa que no me puguin veure, que hi farem?
La veritat és que prefereixo que quedi constància del que m'han dit.
I voldria donar-los les gràcies pels arguments.

fralokus

Comentario moderado

fralokus | 10/01/2008, 09:18

Cristiano, se ha borrado tu comentario por graves insultos al un comentarista de este blog, en concreto "Joan ramón veterà".

Se le facilitará tu IP y tu correo electrónico por si quiere efectuar la correspondiente denuncia. He dejado los insultos a los responsables de este blog para que sean ellos quienes decidan lo que van ha hacer.

cristiano

garci=borrego gilipollas

cristiano | 10/01/2008, 06:48

pringao q esta bien abortar tu eres tonto o q te pasa, se estan matando millares de niños por descuidos de unos imbeciles q se creen mayores lo hacen y luego pasa lo q pasa pues q antes de hacerlo se lo piensen un poqito y no vayas en contra de la iglesia
q te ha hecho q no crees en dios cacho imbecil borrego q ya eres guay seguro q eres un homosexual

pablo

pepe y la sinvergonzeria

pablo | 10/01/2008, 06:42

que te pasa imbecil q vas en contra de la familia, q dices q no les obligan a casarse con uno de su mismo sexo, gilipollas eso es antinatural y antihigienico, eso no puede ser una familia ni de lejos y q te ha hecho la iglesia para que te metas con ella eh? q te ha hecho solo porqe diga la verdad e intente mejorar el mundo q esta lleno de borregos in cultos

Pepe

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Pepe | 07/01/2008, 19:05

UF, m'ha costat llegir tots els comentaris, la veritat que no puc contestar a tot el que s'ha dit. Comparteix els arguments de na Toñi i no el sabria expressar millor.

El divendres 4 de gener el país publicava un article sobre el tema a partir d'un informe del Ministeri de Salut.
Dades:

- Al 2006 va haver 101.592 avortaments

- Només un 2,5 dels avortaments es varen fer a centres públics.

- 39.286 menors de 25 anys varen avortar.

- El 67 % de les menors de 20 anys que varen avortar al 2006 no havien anat a cap centre de planificació familiar.

- El 97% dels avortaments es varen realitzar per risc per la salut psíquica o física de sa mare.

Algunes raons:
1.- Falla l'educació sexuals.
2.-Dificultat d'accés als mitjans anticonceptius. Ni la pildora anticonceptiva ni l'anell vaginal entren dins els medicaments que dispensa la Seguretat Social. S'ha detectat un augment de dones que avorten com mitja anticonceptiu (un 33% han repetit avortament).

O sigui en resum l'actual llei únicament crea inseguretat jurídica i posa en risc a pacients i metges. I la llei de terminis serviria per terminar amb aquesta inseguretat.

Com no és factible que la gent deixe de tenir relacions sexuals l'única solució per reduir els avortaments és la informació i facilitar els mitjans anticonceptius.

Pepe

Juli y los ataques

Pepe | 07/01/2008, 18:26

Buenas tardes Juli, que coste que no lo decía yo sino Manolo Saco, pero bueno lo único que cambiaría sería formada por organizada.
¿De qué defendíais la familia? Todavía no lo entiendo, creó que nadie os obliga a casaros con una persona de vuestro mismo sexo, a divorciaros o a abortar. Yo soy heterosexual y tengo un hijo y no me siento atacado por ninguna de esas leyes, ya que no obligas, sólo permiten

joan ramon

Salut

joan ramon | 07/01/2008, 16:07

Senzillament Juli, pens que la teva opinió és tan respectable com les altres, per cert, la dels cures pedrastres i els que els tapen no o són molt de respectables.
Però tornant al tema del abort, un espermatozoid també tendra un còdig, ara entenc el estar en contra del ús del preservatiu, i això estaria bé anar a defensar-ho a Somalia per exemple, on milions de nins moren desidratats, mentre al vatica es tapen de joies.
Jo pens que s'han de cercar al màxim solucions per no arribar als embarassos no dessitjars, però parlar d'hipodresia per defensar l'esglèsia catòlica, és com quan el porc va dir a l'ase orellut...
Salut i República

Juli Bosch

Unas reseñas

Juli Bosch | 07/01/2008, 15:23

Sólo un apunte sobre el artículo de Toñi. Estoy de acuerdo en que se debe modificar la ley del aborto. Incluso creo que se debería sencillamente suprimir. La propuesta de abortar en unos determinados plazos me parece de una hipocresia lacerante. ¿Por qué se puede eliminar una vida incipiente antes de las 14 semanas y a la mañana siguiente no? Es esto una ley biológica o una simple conveniencia artificial. El tema es si el feto es vida humana con un código genético distinto al de la madre o no. La biología lo deja bien claro: es una vida humana distinta a la de la madre. En esto no hay duda.
Y los que defienden el aborto lo han de decir claro. No es quitar un apéndice ni un riñón. Es eliminar una nueva vida humana en sus primeros estadios. Y esto no es ni católico, ni baptista, ni musulmán, ni hebreo... esto es sentido común.
Y sólo una reseña a Pepe que dice que la manifestación del día 30 estaba formada por la mayor y mejor organizada asociación de solteros del mundo, representada por decenas de obispos, cardenales y miles de curas y monjas... La Iglesia respondería... ojalá los dos millones de personas fueran curas y monjas y obispos y cardenales. No lo eran. Eran familias normales y corrientes, con sus problemas y sus alegrías que defendían sin fanatismos la familia formada por un hombre y una mujer.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 05/01/2008, 18:48

Sinmateix trob que estarem d'acord en que s'ha de regular l'Abortament, actualemnt s'està fent de manera il·legal o irregular des de clíniques que cerquen bàsicament un guany econòmic.
Consider que des de les institucions públiques s'ha de poder donar solucions, i si pot ser alternatives (si bé això hauria de anar lligat a una bona gestió de altres polítiques socials)en quan a les causes que provoquen les pràctiques abortives, si ès vol reduïr les causes, els problemes han de anar encaminats a aportar solucions a les futures mares, partitn d'aquí és por contribuïr a la disminució de l'Abortament, però no des de la penalització sistematica d'aquesta pràctica.
i estic d'acord en què les dones, han de ser les que decidesquin en primer terme, trob que aquest és un tema prou seriòs, i si bé jo possat a dir, consider que l'abort ha de ser legal, també que s'ha de regula, consider que hi ha de haver un límit dins el temps de gestació, que pot variar sempre si és per un motiu de salut tant pel futur infant com per la Mare, amb altres que responguin a altres criteris.
Estic d'acord en què hi ha molte informació i metodes per impedir embarasos no dessitjats, però això no pot deixar de banda que es puguin donar embarasos no dessitjats, ni tampoc altres factos, que puguin variar la situació d'aquest, i crec que tots aquests és contemples en les lleis a llocs on l'abort siguí legal.
Per això, la persona embarasada, dins uns criteris prou definits, consider ha de ser la que decidesqui el futur, jo em nego a creure (com en tot trobariem excepcions, és clar) que la futura mare siguí indiferent a la possiblitat de tenir un fill.
Salut

Garci

JRV

Garci | 05/01/2008, 18:14

Amén!

Joan Ramon veterà

discrepancia amb Turgut

Joan Ramon veterà | 05/01/2008, 16:23

Home, Turgut, no es pot considerar a l'Esglessia una institució privada " estictu sensu", pels següents motius:
-Perque al manco a Espanya , i tambe a molts paisos, esta finançada en gran part amb diners públics, el que no secceix, també a Espanya , amb altres religions
- Perque ella mateixa es defineix com a Universal i integradora (La practica es una altra!)
- Cosider a l'Esglessia Catòlica la estafa mes gran de la història, per damunt l'Islam, per la diferencia abismal entre els seus "Estatuts" (Els Evangelis, tots cuatre)i la practica diaria i moltes lleis anti natura que s'han inventat, començant pel celibat i la confessió. Es mes, consider a l'Esglessia en general, i a l'Islam, com dues grans sectes.
Aquesta actitut de que quan conve son una confessió religiosa independent, i segons quan la mare de la humanitat, es massa contradictoria.
Tenc a reconeixer, empero, que afortunadament avui dia la gent es lliure de triar i decidir, cosa que massa sovint no sap fer, i confon practica religiosa amb actes socials i superstició, i aqui els alts estaments catolics saben ficar cuera.
Val mes una experiencia que mil paraules , i he sigut a temps per poder experimentar que l'Esglessia , quan ha tingut poder, ha sigut tan soberbia, vanidosa, absurda i corrupta com qualsevol grup humà, politic o religiós,quan ha tingut excés de poder.

turgut

opinio

turgut | 05/01/2008, 15:01

JR, una opinio molt interessant, benvingut al debat de fons.
Respecte l'esglessia, ja se xerrara en un altre moment.

Joan Ramon

Abort

Joan Ramon | 05/01/2008, 12:52

Senzillament Turgut, a mi l'opinio de lesglèsia catòlica en aquest cas, no m'importaria si no tengues poder per poder influir en el devenir diari de la gent que profesa altres o cap religió, ni més ni pus.
Partit d'aquí diré que si moltes vegades s'ha d'optar per l'abortament, darrera hi ha no sempre, però si en moltes ocasions el fracàs de les polítiques socials.
Per altra banda, trob que abortar ha de ser el darrer recurs, no crec que es doni aquest recurs com el metode anticondeptiu general, però en moltes ocasions la futura mare no és veu en condicions de seguir endavant, trobarem causes econòmiques, de salut i psicològiques, pens jo. Així, trob que la persona que ha de decidir per damunt els altres és la futura mare, no evidentment d'una amnera frivola, però jo n'estic segur que la majoria de futures mares no o són firvoles en aquest aspecte, i si bé s'ha de regular en quan a temps de gestació i fer un seguiment seriós de les causes (així també s'eviten clíniques abortives que només cerquen el guany econòmic) tampoc es pot menysprear per res l'opinió de la persona implicada en el procés, és a dir la dona emberessada.
Salut

turgut

separam l'esglessia del fil?

turgut | 05/01/2008, 11:30

D'acord amb en Garci. L'esglèssia és una institució privada, amb llibertat d'opinar el que li doni la gana com a institució. Per moltes coses mal fetes que un faci, sempre tendrà la llibertat per opinar. L'opinió és lliure, i si l'esglèssia vol dir no a l'avortament i no als codons, allà ella com institució.
Jo havia deixat el fil perquè crec que ja havien quedat clares les postures dels que discutiem. Se n'agrairien de noves, pero opinions sobre l'avortament, sobre l'esglessia o institucions similars ja obrirem un altre fil.

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 04/01/2008, 23:10

Bones, Joan Ramon, benvingut un altre cop.
Jo també pens que tot lo exposat de l'església. Però haviem arribat a un punt de no mesclar l'església en el tema de l'abort perquè així no feim més que desviar l'atenció per donar branca als fadrins organitzats. La qüestió és que en pensau vosaltres no el que en pensa l'església.
Com he dit molts pics crec que l'avort ha de ser lliure i no un tema polític sinó una decisió personal.

joan ramon

Abort

joan ramon | 04/01/2008, 21:56

Suscric tot allò que ha escrit en Joan Ramon, de fet els capellans i les monges si troben que no han de abortar, no o facin, és una deciisió molt respectable, més respectable que la falta de rigor en mesclar la constitució amb el respecte a Deu, jo a Deu crec que l'esta empreant massa vegades en va l'esglèsia catòlica, i no està bé que o facin.
Enhorabona pel comentari, i aprofit per saludar a la gent.
Salut i República

en bosses

AVORT

en bosses | 04/01/2008, 21:28

Excel•lent comentari den Joan Ramón veterà. Meam si he ha qualcun d’aquets fadrins organitzats que puguin argumentar en contra.

en bosses

AVORT

en bosses | 04/01/2008, 21:28

Excel•lent comentari den Joan Ramón veterà. Meam si he ha qualcun d’aquets fadrins organitzats que puguin argumentar en contra.

Joan Ramon veterà

frivolitat

Joan Ramon veterà | 04/01/2008, 18:07

La questió de l'avortament el consider una questió molt seriosa, i hem molesta que hi hagui gent que s'ho prengui de forma tan superficial i anecdòtica. En primer lloc, crec que haurien de ser les dones qui opinassin i diguessin la seva i secundariament els homes, i en darrer lloc , els membres d'aquesta associació de fadrins i fadrines anomenada Esglessia Catòlica. Aquests darrers tal volta es podrien fer mes credibles si per exemple:
- Expulsassin ipso facto qualsevol membre pederasta de la seva associació, i no els justificassin, com tantes vegades passa.
- Es comprometessin a garantitzar subsistencia, atenció, ensenyament i educació fin a l'edat de treballar, als milions d'essers humans que neixin sense tenir opció i oportunitats a aquests drets bàsics, que fan de l'home qualque cosa mes que un animal.
- Demanassin perdó als milions de dones i els seus fills que al llarg de l'història han sigut objecte d'humillació i discriminació de tota casta per part de l'esglessia catòlica, per mor de la seva condició de mares fadrines i fills "naturals", com si la naturalessa fos cosa del dimoni.
- Quan ens oblidam del dret de les dones a decidir i decidim el que han de fer els altres, practica molt estesa entre els essers humans, podem anar tan enfora en el doi com intentar esbrinar si aquesta cosa tan graciosa com es l'onanisme es també avort, o si també ho son els espermaticides...
A la fi, considero l'avort no un fracàs individual de la dona, ans un fracàs social.
També m'alegraria que l'Esglessia empràs tan sols fos le meitat de la contundència que emprà contra l'avort, ho empràs contra la pena de mort, el terrorisme d'estat com a terrorisme mes cruel, les guerres, la fam, i tantes altres coses que provoquen sofriment als fills de deu, diuen els evangelis...

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 03/01/2008, 18:06

Llàstima que no tenguis temps per escriure. Però quan vulguis està obert a tothom.

Margalida Amengual

Avortament

Margalida Amengual | 03/01/2008, 14:35

Turgut, ha quedat ben clar la teva opinió sobre l'avortament. La meva es que estic a favor de la despenalització i he volgut donar-hi arguments, els meus, per justificar-ho.
Està ben clar que no s'ha de despenalitzar l'avortament només perque "hi ha gent que mata i roba", només feia una reflexió que crec que tothom que pensa com tu s'hauria de plantejar.

Lo de l'esglèsia, si estava fora de lloc el comentari et deman disculpes però crec que no es pot deslligar esglesia catòlica i avortament per molt que a tu et pesi. I jo no he xerrat en cap moment de cap membre de l'esglèsia sino de la institució; i ho torn a dir, si cal, em semblen una pandilla d'hipòcrites perque prediquen el que no creuen.

Jo te'n podria presentar més d'una de persona responsable que ha avortat i te puc assegurar que va ésser la decisió més difícil de la seva vida. Crec que jutges un poc a la lleugera aquestes persones i que hauries de comprendre que hi ha coses a la vida que a vegades no es poden controlar, per més que volguem.

Margalida Amengual

Eutanàsia

Margalida Amengual | 03/01/2008, 14:04

T'agreeix molt la teva proposta, Garci, però ara per ara no em veig amb cor d'escriure res sobre aquest tema i tampoc tinc temps material per fer-ho; si no tinc temps ni d'entrar al vostre blog totes les vegades que voldria! Que m'heu enganxada!.
Ja ho he dit altres vegades pero us torn a donar l'enhorabona per aquest espai a Internet que ens heu donat, per la informació que ens dona, que sempre es transparent i plural, i per l'oportunitat que tenim d'opinar i d'estar ben informats, sobre el que passa a Pollença sobre tot, els qui mai no tenim temps d'estar-hi per altres vies més convencionals.

turgut

mes...

turgut | 03/01/2008, 13:58

En el tema dels terminis i suposits hi estem tots d'acord. De totes formes els arguments no poden ser mes dèbils:
- Com que hi ha gent que mata i roba, ja podem deixar avortar (????). Les coses estan be o malament independentment de si n'hi ha de millors o pitjors. Si un mata i el jutgen, no crec que el seu argument sigui "es que aquell en va matar mes i està lliure".
- Sobre l'eutanassia, per jo barra lliure. Cadascú amb la seva vida faci el que vulgui.
- El comentari de l'esglessia, fora de lloc a aquest fil perque ja hem deixat clar abans que no disutim sobre l'esglèssia aqui, sino sobre l'avortament. D'acord amb el de demanar disculpes publiques com institució, però no els seus membres (per sort les culpes dels avantpassats no s'hereden). D'acord amb que molts dels manaments se'ls passen pel forro, per desgracia. Pero no vull desviar el tema del fil, ja se'n parlara a un altre moment. De fet semblava que haviem arribat al punt de no ficar l'esglessia en aquesta questió.
Ah, m'agradaria conèixer una persona responsable que s'hagi quedat embarassada sense voler (n'hi ha moltes) i hagi decidit avortar (poques, poques, poquissimes,...)

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 03/01/2008, 13:42

Te propòs una cosa Margalida, com que jo ja estic molt llegit i en Pepe també, propòs que escriguis alguna reflexió sobre l'eutanàsia, basten unes línies o una pàgina, el que vulguis, hi ho publicarem al bloc per debatre. Crec que és important que si algú vol dir el que pensa doncs tengui aquest bloc. Anim a qui vulgui que escrigui. Ja deveu estar cansats de jo i en Pepe, de na Toñi és difícil cansar-se.
Si voleu, aquí teniu el correu electrònic eurxella@yahoo.es.
Mai hem demanat el nom real, basta amb el pseudònim mentre l'article no sigui irrespectuós. I tampoc hem censurat mai res, sigui ideològicament molt allunyat de nosaltres.
Així que ja sabeu, animau-vos i escriviu per a poder debatre.
I a tu Margalida t'ho propòs molt seriosament, si vols escriu sobre l'eutanàsia, o sobre el que vulguis.

Margalida Amengual

Avortament

Margalida Amengual | 03/01/2008, 13:27

També volia dir una altra cosa: l'esglesia catòlica el que hauria de fer es demanar perdó per tots els crims que ha comés, en nom de Déu, al llarg de la seva història, antiga i recent, i deixar-se de manifestacions. També podria començar a vendre tot el patrimoni que té i donar-lo a qui realment el necessita, perque lo dels dèu manaments se'l passen pel forro aquesta gent. Garci, lo de l'eutanassia podria esser un tema de debat interessant, jo tinc claríssim que qui hi estic a favor.

EN BOSSES

AVORT

EN BOSSES | 03/01/2008, 13:19

MOLT BE MARGALIDA.

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 03/01/2008, 13:15

Estic totalment d'acord Margalida. He dit molts cops que no crec que sigui un tema polític sinó un tema en que cadascú ha de decidir. Igual que l'eutanàsia. Podriem tractar aquest tema a un altre article si voleu.

Margalida Amengual

Avortament

Margalida Amengual | 03/01/2008, 12:57

Veig que estau molt encalantits amb aquest tema, realment es complexe perque a part de les questions legals, morals, ètiques... s'hi mesclen els sentiments.
La meva opinió es que l'avortament hauria d'esser legal, no hi hauria d'haver supòsits com hi ha ara, amb una llei que estipulàs bé els terminis pels diferents motius pels quals es vol avortar.
Com diu Turgut es veritat que hi ha molts de mètodes anticonceptius i que la gent n'hauria de fer un bon ús i no quedar-se embarassada si no vol però en aquesta vida no tot es blanc o negre i una persona es pot quedar embarassada sense voler, malgrat esser responsable i emprar mètodes anticonceptius normalment. També li diria a Turgut que pensi que només una dona sab que és duu un fill dins el ventre, és lo més impresionant del món; t'ho dic perque soc mare i la sensació es indescriptible i també sé lo que es tenir un avortament i la sensació es terrible; per això estic segura que cap dona amb dos dits de seny avortaria a la lleugera i sense haver-s'ho pensat bé.
També voldria dir que, en aquest món que vivim, me pareix una hipocresia penalitzar avortaments, eutanasies i d'altres quan cada dia se mata gent, ja nascuda, inpunement, i també legalment, amb mil excuses que fan vomitera.

turgut

persones

turgut | 03/01/2008, 11:48

Estic d'acord en que no es un tema politic. I també en la dificultat d'establir la data limit.
Ara, reduïr el fet de ser persona a estar o no fora del ventre, es una irracionalitat. No se com qualificar-ho, Garci, anava a escriure una barbaritat però no vull que t'ofenguis, simplement creuré que no ho has reflexionat suficientment.
Només dir-te que el fetus és exactament igual 24 hores abans que 24 hores després de naixer. Pensar que es diferent es com pensar que les persones tenim diferents drets depenent de les circumstàncies. Per molt que paguis, tindries realment moltes dificultats per trobar un metge que t'avortés passades les 30 setmanes, no ser casos molt especials. Si ens cenyim pels drets i deures, una persona no és considerada com a tal fins que no fa 24 hores que ha nascut, però això son simplement numeros.

GArci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

GArci | 03/01/2008, 11:11

Veig que la qüestió és la data en que se considera al fetus un nin o no. És un tema complexe però pens que fins que no neix no és una persona i per tant és part de la mare que ella ha de poder decidir.
I tampoc pens que sigui un tema de progres, ni un tema polític de dretes i esquerres.

turgut

mes opinions!

turgut | 03/01/2008, 10:42

Trob a faltar mes opinions al debat... no tingueu por els defensors del "no" encara que els bons progres hagin convertit en dogma el "si", crec que ha quedat clar que no fa falta ser capellà ni monja per defensar un assumpte com aquest. Ni tampoc els defensors del "si", totes les opinions generen un debat interessant.

turgut

decidir

turgut | 03/01/2008, 10:37

És molt fàcil, la mare pot decidir en tot el que li competeix exclusivament a ella. Però la mare no te dret a decidir sobre assumptes en els que no és la única implicada. La mare decidirà si vol dur al seu fill a escola publica o privada. Si el vol surar amb pit o amb biveró. Però no pot decidir el que vulgui amb els seus fills. La pàtria potestat no arriba tan lluny.

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 03/01/2008, 09:47

Hola companys, lo dels anticonceptius és una bona proposta. I lo de les 22 setmanes jo no hi veig diferència. Tot i que pens que la gent que vol avortar ho té decidit molt abans. Que hem de fer, obligar a tenir els fills a gent que no vol? La veritat no em cap al cap que la mare no pugui decidir.

xxxxx

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

xxxxx | 03/01/2008, 08:44

M'has llevat la paraula de la boca, turgut. Jo parlava de negar el dret de segar vides i tu garci parles de que es negui el dret a salvar vides. No és el mateix, comparar-ho és frívol.

turgut

anticonceptius

turgut | 03/01/2008, 06:51

I per cert, perquè, en comptes de pagar els avortaments, no pagam els anticonceptius? Això si que me pareixeria una bona idea, que tots/totes els joves tinguesin accés gratuit als anticonceptius i a un professional que els orientes(podria ser als centres de salut o, millor, a les escoles). Si s'eduquen en els mètodes anticonceptius, en la responsabilitat que suposa ser pares, i en el drama que es avortar, crec que se podrien evitar molts traumes. M'estim mes que la sanitat gasti en això que en pagar tots els avortaments.

turgut

avortament

turgut | 03/01/2008, 06:46

Garci,
la diferència es que qui està embarassat no està malalt. En tot cas, jo si que el posaria gratuit en alguns casos molt concrets. A la resta, ni gratuit ni pagant.
No m'has contestat la pregunta de si faries avortar la nina de 22 setmanes quan encara està al ventre, i de si se la podria matar en estar fora.

EN BOSSES

AVORT

EN BOSSES | 02/01/2008, 23:05

JO CREC QUE TOT EL PROBLEMA ESTA EN AQUESTA MANIA QUE TE LA GENT DE FOLLAR. SI ACONSEGUIM ERADICAR AQUEST VICIS S’ACABARÀ EL PROBLEMA.
MIREU ELS BIRBES, A QUE NO ELS TENEN AQUESTS PROBLEMES? MEAM SI PRENIU EXEMPLE, CONYO!

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 02/01/2008, 22:33

Hola xxxxxx. Pens que no tens raó en que la gent deixaria de prendre anticonceptius si l'embaràs fos gratuit. Crec que la gent usa els anticonceptius no per no pagar un avort, sinó per no embarassar. Les dones no deixarien de prendre'ls perquè un avort és una cosa seriosa i traumàtica no un joc. Per molt gratuit que sigui.
I això de qui la fa la paga estic en desacord. Qui té un accident de cotxe per culpa seva no ha de ser curat? Qui va a una obra i cau d'un andamio perquè no duia cordes ni casc de seguretat, no té dret a anar a un hospital gratuitament? doncs és el mateix, si una persona queda embarassada ha de poder gaudir de la sanitat adient per poder decidir si el vol tenir o no, trii el que trii.

xxxxx

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

xxxxx | 02/01/2008, 19:04

No se d'on has tret que la meva idea de l'avort sigui una recepta o una pastilla, jo no ho he dit. El que he dit, és que si com tu proposes, la sanitat pública pagués l'avortament, a part de l'enorme cost que això suposaria, es crearia una situació desastrosa, l'ús del preservatiu cauria en picat i les malalties de transmissió sexual augmentarien dràsticament.
No estic en contra de l'avortament en si, no estic tocant cap motiu ètic ni apel·lant a l'amor d'una mare, simplement crec que en aquest cas, el remei seria pitjor que l'enfermetat. I estic d'acord amb en turgut en la qëstio de que qui la fa la paga; si no vols quedar embarassat/da, evita-ho quan està a les teves mans. Cadascú és responsable dels seus actes, això és el que té el "libre albedrio", i no veig el perquè els diners de tots han de servir per enmendar els errors d'alguns/es.

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 02/01/2008, 18:37

Hola xxxxx parles com si avortar fos una tonteria, com si amb una recepta o una simple pastilla ja estassis un altre cop normal. La cosa no és tan fàcil. I amés, és molt dur per la mare.
I si no ho paga l'estat tendriem el problema de molta gent que no pot pagar-s'ho i la diferencia de sempre: rics amb sanitat per una banda - pobres per l'altre. La sanitat ha de ser pública i universal.

xxxxx

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

xxxxx | 02/01/2008, 18:31

Que la sanitat pública pagui els avortaments és una burrada. Tothom a follar sense protecció, que si passa res paga el govern, i mentrestant les mts se dispararien com l'espuma.

GArci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

GArci | 02/01/2008, 17:44

Estic d'acord en que si decideixes tenir un fill ha de ser molt gratificant. La cosa és poder decidir no tenir-los quan quedes embarassat.

turgut

avortament

turgut | 02/01/2008, 17:13

Mira si es poc dur i gratificant al màxim tirar un fill endavant, que quan el tens oblides tota la resta de coses que tu ara creus que son gratificants i per les quals deixeries de tenir el nin.

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 02/01/2008, 11:46

Hola Turgut. Crec que ho tens difícil. És un tema que ja he reflexionat i discutit alguns cops. Me sap greu, però valor més la vida i decisió de la mare que del nin abans de neixer. No consider que un fetus sigui un nin. I també pens que hi ha 50 mil mètodes, però que si un cop han fallat o hi hagut un error no s'ha de pagar per culpa d'una moral col·lectiva que impedeix que la solució a aquest problema s'apliqui. És a dir, hi ha solució si no s'ha pogut prevenir. Perquè han de ser unes lleis les que dictin que fer quan te quedes embarassat i no vols? La veritat, no ho entenc. Ja te dic que personalment ara no vull tenir un fill, seria dur avortar, però crec que més dur haver-lo de tirar endavant. Pot ser egoisme. Però també és triar la teva vida.

turgut

avortament

turgut | 02/01/2008, 11:02

Hola Garci,
la foto se veu, jo al manco si la puc veure. Be al que anam, intentaré argumentar en contra dels teus comentaris sent breu:
"No m'agradaria que naixés un nou nin a qui no se l'estima" -> Per això no passaria pena. Una mare (i un pare) estima als seus fills de forma gairebé irracional. Ja ho veuràs quan els tenguis, no se pot explicar, és impossible no estimar-los. Una altra cosa es cuidar-los o educar-los correctament, però si aquest fos un argument vàlid n'hauríem d'avortar un percentatge molt elevat.
"qui se l'estima però no tendrà ni possibilitats d'una vida digna" -> Aquest seria un bon argument si no fos perquè hauriem d'avortar milers de nins cada dia. Tu saps tots els naixaments que es produeixen sense cap possibilitat d'una vida digna?
"És la vida de les persones en primer lloc" -> De quines, de les que han de neixer o de les que l'han de tenir? Si és de les persones que han de tenir el fill, jo canviaria el teu argument per "És la comoditat/irresponsabilitat de les persones en primer lloc"
"Si una persona no vol un nin té dret a decidir.
" -> Totalment d'acord, però decidiu ABANS, que no costa tant. Hi ha 50mil mètodes.
"després son els padrins els que se'n fan càrrec borrant la joventut de la mare que no el volia" -> mira tu, la mare no el volia. La mare (i el pare) han de començar a aprendre que en aquesta vida som responsables del que feim. Si no el volies haver-ho pensat abans, i si ara t'has de quedar sense "joventut" (no se ben be que vol dir això, però es igual) t'hi quedes. El que feim, per be o per mal, marca la nostra vida. A lo millor si l'hagués avortat seria una dona deprimida per sempre, no ho sabem. El que es segur es que aquest nin que ha crescut amb els padrins no hi seria.
Mira que te dic, Garci, que crec que en aquest tema, si te treus els prejudicis religio-clericals, te podrá convencer. En d'altres temes esteim molt lluny ideologicament, però en aquest, acabaràs venint a les meves tard o d'hora :-)

Garci

Turgut

Garci | 02/01/2008, 09:27

Turgut, ja se que és un tema complexa, però, fredament, jo som partidari de que la mare decideixi. No m'agradaria que naixés un nou nin a qui no se l'estima, o a qui se l'estima però no tendrà ni possibilitats d'una vida digna. És dur dir-ho, però més val avortar.
Ja se que pots defensar el que vulguis independentment de que l'església també ho defensi, faltaria més. El problema és que és precisament l'església qui ho defensa i per molts creients això és dogma, per molt racional o irracional que sigui.
I tampoc crec que hagi de ser un tema polític en el que s'ha convertit, com que pens que ha de ser una elecció personal. És la vida de les persones en primer lloc. Si una persona no vol un nin té dret a decidir.
I per cert, conec casos que els pares fan tenir als nins a joves que no els volen, després son els padrins els que se'n fan càrrec borrant la joventut de la mare que no el volia.
El que s'hauria d'aconseguir és la suficient maduresa com per no importar-nos el que diran i fer el que creiem.
Les pressions no son gens bones.
P.d:la foto ja no se veu, però imagino quina és.

turgut

avortament

turgut | 01/01/2008, 23:34

Estaria bé una enquesta on es demanàs a dones que àren avortar de joves i després varen tenir un fill. Si el 100% no se'n panadeix del seu avortament, no xerraré mes del tema. Però ho se cert. Moltes pobres jovenetes avorten per pressions familiars, perquè és el que s'ha de fer i ja està. Fixau-vos-hi bé, en aquests casos, son els pares qui, per protegir la filla, la fan avortar. I la filla, no pot protegir el seu futur fill perquè ningú li dona suport.
Garci, ja ho veuràs, quan tenguis un fill, independentment de les teves creences politiques, religioses i qualsevol altra tipus, ho veurès d'una altra manera. Jo estic a favor, o bé m'importen poc, totes les lleis considerades "progres": divorcis expres, matrimonis homosexuals, etc, etc,... això si que es una decissió propia. Però l'avortament no es una decissió única de la ona, perquè el que duu dedins és un nin. Al manco hi ha un moment que ho és, i està bén viu. No fa falta que ningú decideixi si és immoral o no, igual que no fa falta que ningú decideixi si és immoral o no matar algú. No s'ha de tenir por de defensar una idea perquè hi hagi un col·lectiu, en aquest cas l'esglèssia, que no m'agradi però també la defensi. La religio cristiana defensa no matar, i per això no ho puc defensar jo també? iu no robis, i per això jo no ho puc defensar? M'es igual si diu "no avortis" o "avorta", jo defens el que crec que és correcte independentment del que defensi l'esglesia.
Mira aquesta foto: http://www.elpais.com/articulo/sociedad/bebe/prematuro/pequeno/elpepusoc/20070220elpepusoc_3/Tes
un nin de 22 semanes, la setmana passada sortia al diari amb 1 any ben grassoneta. Quan està defora del ventre t'atreviries a clavar-li una agulla o tallar-li el cap? I si la seva mare diu que no el vol o no el pot mantenir, t'atreviries? I 5 minuts abans, quan estava dedins, mos el carregam sense cap debat de moralitat? Avort per terminis, ok, però aerta quins terminis i suposits fixam.

inconcús

...

inconcús | 01/01/2008, 20:48

Acabo d’entrar un altre vegada al bloc i veig que ha circulat bon humor, home no tot ha de ser posar nerviosos als politiqutxos.

Toñi

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Toñi | 01/01/2008, 20:23

Garci, tots sabem que ho deies de broma. I la raó per la qual no em casat ha estat la creu de l'ajuntament... Quina vergonya tot el que està passant amb l'església aquests darrers dies. Crec que escriuré qualque cosa al respecte.

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 01/01/2008, 20:01

Ei, que ho deia de conya. Alguna parella s'ha fet ja dins l'assemblea de Pollença d'EU. Igual ara el bloc també pot servir per això.
No si al final vos podrà casar en Pepe. Llàstima que hi hagi un crucifix al saló de l'ajuntament, ja no serà laica del tot la boda.

Toñi

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Toñi | 01/01/2008, 19:54

Garci, estàs gelós? Jajajaja... Ja sabem que no és un blog per cercar parella, però de tant en tant podem fer una mica de broma, sobretot si es tracta de xerrar de temes tan seriosos.
Inconcús, mumare pensa com tu: que ho tenc tot. Ja sou dues persones al món!
Venga, acabem la broma, que en Garci encara s'enfadarà...

inconcús

...

inconcús | 01/01/2008, 18:39

Ademes simpàtica, es que ho tens tot.

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 01/01/2008, 18:33

Ei que això és un bloc no un cercador de parella...
Jo també crec que els articles de na Toñi son molt bons i lúcids. Deu ser de les millors coses que ens han tocat al 2007 al bloc Urxella.
Ja te veig de regidora d'educació!

Toñi

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Toñi | 01/01/2008, 18:27

Inconcús, sempre podríem arribar a un acord... Jo som fadrina! És broma, però moltes gràcies.

inconcús

...

inconcús | 01/01/2008, 14:47

Quina capacitat de anàlisis te na Toñi, quina monada, en ser gran m’agradaria tenir una dona eixís, ho dic amb el bon sentit, o que ella me tingues a jo.
Molts d’anys.

Toñi

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Toñi | 01/01/2008, 14:30

Fralokus, ara sí que ha quedat clar. Ja em semblava que qualque cosa devia de passar, no quadrava molt el que deies amb les opinions que normalment defenses.
Obviament, el condicionant ecònomic no hauria de ser el decisiu per tenir o no tenir un fill, però vivim a un país on es concilia fatal la vida personal i la professional. Imagina't com és de difícil si és una dona tota sola la que decideix tenir un fill.
A jo també em sembla vergonyós que els metges puguin ser objectors davant de l'avortament. Has posat un bon exemple. No vull pensar que hi hagi qualque d'aquests objectors que practiqui avortaments a la seva consulta particular.

fralokus

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

fralokus | 01/01/2008, 13:10

Per cert, el que no entenc és aquesta "objecció de consciència" per part del col·lectiu sanitari a efectuar avortaments en la sanitat pública, atès que a Espanya l'avortament lliure no està autoritzat, just amb un diagnòstic previ d'altres metges es pot accedir al mateix (em refereixo al cas de la salut psíquica de la mare).

Sincerament no ho entenc.

Per posar un exemple és com un professor d'història es negués a ensenyar com va anar l'Espanya des de 1939 a 1976, simplement perquè ell té una opinió nefasta d'aquesta època, que no t'agradi no significa que no hagi existit, per molt dolenta que hagi estat per al país, per la mateixa regla de tres encara que no t'agradi efectuar un avortament si els teus col·legues de salut mental ho autoritzen i recomanen "tu has d'efectuar-lo i deixar els teus prejudicis a un costat", perquè el teu sou ho cobres d'aquesta dona a la qual li estàs negant el seu dret.

És una opinió.

fralokus

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

fralokus | 01/01/2008, 12:55

Toñi, potser no em vaig explicar bé i una vegada rellegit el meu comentari veig que em vaig deixar una cosa molt important, em refereix a la dona que sí vol tenir aquest fill, però econòmicament es veu incapaç, per exemple guarderies gratuïtes i un treball amb horaris adequats que aquestes associacions els han facilitat, en Cataluña hi ha unes quantes i no estan vinculades a cap confessió.

P.D. Aquests errors ens passen als que tenim més de 40, que sempre hem escrit en la llengua de Cervantes i ara escrivim en la de Costa i Llobera.

Toñi

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Toñi | 01/01/2008, 11:11

No faré demagògia xerrant d'aquella minoria de pares i mares que, després d'haver tengut un fill, el maltracten, l'abandonen, n'abusen... No ho faré, perquè aquesta no és la qüestió.
La qüestió, Fralokus, és que la teva parella i tu vareu decidir (i aquesta és la paraula clau) tenir un fill. Quan una dona es troba amb un embaràs no desitjat, ha de ser decisió seva seguir endavant o no. Em sap greu, però aquesta vegada he de disentir amb tu: aquestes dones que decideixen avortar no necessiten el suport de cap associació, ni amb els peus a terra ni al cel, que les intentin convèncer de no avortar. Perdona'm, però en el fons és com si pensassis que, en aquests casos, les dones no fossin capaces de prendre una decisió per elles mateixes i necessitassin una ment preclara que les tutelàs.
Garci, com sempre, estic d'acord amb tot el que has dit. Fas, a més, les preguntes claus en aquesta qüestió.
P. de la P.: no siguis tan generós, que m'ho creuré!
Turgut, si només poguessim opinar d'allò que hem viscut, supòs que ets una dóna amb fills, perquè més opinió que la teva...
Pepe, també vaig llegir l'article de Público. Genial. Quina falta feia un diari així!
A tots (no cauré en la cursilada de "a totes" també): bon any 2008, ple de salut i d'alegria.

fralokus

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

fralokus | 31/12/2007, 23:18

Molt d'anys y venturós 2008

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 31/12/2007, 19:33

Un any més a les nostres esquenes. Un any de debat, d'opinió, de reflexió...però sobretot d'honestedat i transparència.
Que l'any que ve sigui igualment profitós per tots els amics d'Urxella. I que de cada pic siguem més els que tirem aquest projecte que és diu Urxella endavant.
Salut a tots, ens veiem l'any que ve!

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 31/12/2007, 19:28

Perquè no tots els embarassos i els casos son iguals i perquè cadascú ha de decidir que fer amb la seva vida, i més en un cas així que te canvia totalment la vida, per tot crec que han de ser les mares qui han de decidir sobre la seva vida.

fralokus

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

fralokus | 31/12/2007, 19:08

Tenir al meu fill ha estat el més gran i més bonic que m'ha passat en la meva vida, va ser una decisió que varen prende la meva parella i jo.

Jo don el meu suport a les associacions que intenten que les dones no hàgin d'avortar, sempre que aquestes actuïn amb els peus en la terra i no en el cel.

Però si estic d'acord que alguna cosa cal fer amb els embarassos no desitjats, principalment d'adolescents, ja que no tots els casos d'avortament són iguals.

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 31/12/2007, 18:38

Hola Turgut. Jo som partidari de que si una dona no vol tenir un nin i s'ha quedat embarassada és a ella que li toca decidir. Si vol avortar, doncs perquè no? perquè és immoral? Qui ho dicta? Perquè encara escoltam a l'església si som un país aconfessional? perquè aquesta té tant de pes?
I dir que cap mare se n'arrepenteix és normal. Si una dona té un fill i se n'arrepenteix tampoc imagín que ho digui. Seria molt feo. Amés, les que no els volen normalment van i avorten legal o il·legalment.
I crec que qui més pot parlar de l'avort és qui l'ha sofert, no qui s'hi ha negat.
Salut i molts d'anys, que l'any que ve ens topem més per aquí i poguem parlar de moltes coses sempre amigablement.

P. de P.

acabar bé

P. de P. | 31/12/2007, 18:16

Quin goig acabar l'any amb un article de la "Toñi", quina claror de conceptes, quin luxe per a Urxella tenir plomes tan elegants. Al portalet dels "Fideus" podeu llegir el recapte de premsa del pregó de l'Estendard dit per Josep Massot i Muntaner i enhorabona els joves del PSOE de Campanet que organitzaren una presentació de la Llei de la Memòria Històrica. Bon Dosmilvuit, Salut i Republica.

turgut

avort

turgut | 31/12/2007, 18:15

L'opinió mes vàlida sobre l'avortament la pot donar qui ha tingut un fill. No se perquè l'interés de l'esquerra de vincular el no a l'avortament a l'esglèsia. No conec cap dona (no dic que no n'hi hagi) que hagi decidit NO avortar i després se n'hagi penedit. Hi ha d'haver una llei que permeti l'avortament en supòsits i terminis molt concrets, i s'ha acabat. Aquesta és la meva opinió. La llei no és injusta ni hipòcrita, el que passa és que no se compleix i a més se permet que així sigui. Això és el que és hipòcrita. http://www.mscperu.org/aborto/abortocast/index_aborto.htm

Garci

Re: L’actitud del PSOE davant l’avortament

Garci | 31/12/2007, 17:50

Hola Alberto. I no és de les poques notícies per sortir a la premsa que Francisca dona a la prensa. És a dir, no és la primera vegada que passa això. Se veu que deu tenir ganes de sortir, encara que com a delegada del Moll i pot tenir cosa a dir.
Lo pitjor va ser la propaganda que va sortir la setmana passada en forma d'anuari municipal a Ultima Hora. Poble a poble anava descrivint la situació municipal. De Pollença en destacava única i exclusivament que a Cala Carbó, a l'Ullal, i sobretot a Can Botana no s'hi construirà. O sigui, en un lloc on hauria de parlar de política municipal i dels consistoris, parla de mesures del Govern autonòmic. Marketing pur del nostre ajuntament curiosament pagat per la propaganda(a la mateixa plana) d'una constructora i una ferreria molt important.
I brindo amb tu per un 2008 més participatiu on entre tots facem d'aquest un poble millor. I perquè no se'ns ignori des dels seus alts seients de prínceps autocoronats.

ALBERTO

NOTICIA DE ULTIMA HORA DE HOY

ALBERTO | 31/12/2007, 17:03

Enlazando un poco con el tema que hablábamos ayer, el PSOE, es muy curioso el tratamiento de la noticia publicada hoy en el diario última hora. Este diario trata la noticia de que nuestro municipio sufre una plaga de coleópteros, concretamente el "Becut vermell"
Becut vermell» que ataca a las palmeras de nuestro municipio. Hasta allí muy bien. La curiosidad viene porque, constantemente se hace referencia a la delegada del Port de Pollença i no al regidor de Medio Ambiente, quien solo se le nombra una vez. Hasta este extremo, "la batlessa" como le llaman sus compañeros de partido, tiene que acaparar la noticia. ¿No sería mejor que la noticia la acaparara Jaume Plomer, que se supone que tiene que tener mejor conocimiento por el área que ocupa?. No se, pero no le auguro mucho futuro político a este muchacho, y más cuando descubra la realidad política e intelectual de las personal que le rodean.
Feliz año a todos. Brindo por un 2008 participativo. Salud

Pepe

Molts d'anys i bons.

Pepe | 31/12/2007, 15:30

Avui el meu ordinador ha fet crack (ara estic a un locutori) o sigui que no sé si em podré connectar en els pròxims dies. Feliç any.

Pepe

De manifestacions

Pepe | 31/12/2007, 15:27

He d'aclarir que l'article de na Toñi és anterior a la manifestació d'ahir, manifestació que ha resumit molt bé avui Manolo Saco al diari público.
" La major i millor organitzada associació de solters del món, representada ahir a Madrid per desenes de bisbes i cardenals, i milers de capellans i monjes tretes dels seus convents, abadies i col·legis, s'ha manifestat pels carrers de la capital d'Espanya en contra del govern socialista que absurdament els manté la "sopa boba".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb