URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Eleccions 2008. Que passarà?

Alternativa | 05 Gener, 2008 06:42 | facebook.com twitter.com

Farem unes quantes reflexions sobre les eleccions que se'ns venen al damunt.

Si la cosa no ha canviat des de l'hora d'escriure aquestes línies la cosa està clara. A les illes se presenten PP, PSOE, PSM-EU-EV i ERC-Entesa-UM. Entre altres.

La discussió de les últimes setmanes ve per EU. Uns volen nacionalisme i prou. Altres volen incloure a EU i fer una candidatura unitària sense sigle però imposant al seu cadidat, Pere Sampol del PSM. 

La qüestió és que a dos mesos de les eleccions ja s'haurien de saber tots els pactes, però no només això, sino que ja hi hauria d'haver candidat, programa, nom, actes programats, en definitiva: pre-campanya. L'excusa de la derrota del Bloc va ser que era una força molt jove. Doncs en dos mesos serà una força bebé la que en surti de tot això. I pensant amb Progressistes, el Bloc, etc... perquè no reeditar-lo? perquè ERC no vol complir amb el compromís adquirit quan se'ns va dir que el Bloc era una força de futur?

I coses que em procupen més, perquè sembla que Esquerra Unida no té res a dir i tothom se la rifa? Perquè els nacionalistes ho veuen tot amb el filtre nacionalista? Jo sempre he pensat que les persones van damunts les nacions, però pareix a ser que la moda és a l'inrevés i que prima més un diputat mallorquí i mallorquinista que un diputat d'esquerres.

Ara la incògnita és saber com aniran les elccions a les Illes, però sobretot a l'Estat. Perquè aquesta és una altre, la llei electoral debilita sobretot al nostre projecte, el d'Esquerra Unida. Tendrem al voltant d'un milió de vots(esper que menys no) però la llei electoral farà que siguem la 6 o 7 força política de l'estat. Essent en nombre de vots una força amb molt més pes. però ja se sap, la llei electoral afavoreix als nacionalistes i als grans, així que visca la democràcia.

Ara ja podem començar la porra de les eleccions. Jo pens que a les Illes hi haurà 4 diputats pel PSOE i 4 pel PP. I a l'estat guanyarà sense majoria absoluta el PSOE. Que en pensau voltros?

 

 

Un vídio perquè aquesta gent nacionalista se'n recordi de amb qui
va governar UM i lo poc nacionalista que va ser.

 

Comentaris

Pepe

JRV

Pepe | 09/01/2008, 16:06

Hola JRV no havia llegit el teu comentari i hem coincidit en una apreciació, el bé que ha fet la seva feina la gent d'Entesa, CHAPEAU.
El que no és lògic és que mentre la decisió d'anar en BLOC es va prendre en assemblea ara aquesta s'hagi fet només per les direcció del partit. Crec que el PSM i EU tenen més coincidències que PSM-UM però això només és una creencia, si les bases no reaccionam d'alguna manera tot seguira igual quatre fan i desfan i només es xerra de noms i càrrecs.

Joan Ramon veterà

onanistes

Joan Ramon veterà | 09/01/2008, 10:02

Una malaltia crònica de molts esquerranosos es el de confondre les palles mentals amb realitats. Totes aquestes aritmètiques de sumar vots d'altres eleccions poden sortir foradadissimes. Per altra banda, la formació de possibles coalicions de cara a les generals de març, s'ha duit fatal des de EU, i també des de el PSM . Qui s'ha mogut des de el principi han sigut els de Entesa, i ho entenc des de el punt de vista del seu egoisme: o es movien i s'enganxaven a qualcù, o dessapareixien. Aixó no obstant, no sels hi pot negar un dinamisme , motivat pel que sigui, que falta a altres formacions. De tota forma, i es una realitat a considerar, dins el PSM hi ha un nombrós segment que no està disposat a renunciar a cap preu al seu esquerranisme.
He recomanat al bog del PSM de Pollença, que sembla no seguix casi ningú, la lectura de l'article de Damia Pons, del passat diumenge al DIARI de BALEARS, on es defineix clarament el que es i vol ser el PSM, i al que subscric totalment. Una vegada mes hem permet recordar que PSM porta una S, i que no concebeixó nacionalime si no es humanista i solidari, malgrat molt de "cosmopolites patrioters" hi vegin contradiccions.

Pepe

Nacionalista

Pepe | 08/01/2008, 22:53

Hola nacionalista, crec que
el nacionalisme no pot ser trasversal, i que fina ara el projecte de país del PSM i UM diferien a la teoria i a la pràctica.No és el mateix el Pla Territorial que la recent llei de mesures urgents.

Estic totalment d'acord amb el que dius del plantejament excloent estratègica i partidista de desmuntar el BLOC com estructura per a futures eleccions, per això em resulta molt complicat entendre la decisió del PSM que ha fet el joc a Entesa però sobre tot a UM.

Les matemàtiques que fas no em serveixen per que crec que no es pot comparar unes eleccions autonòmiques amb unes generals. Em recorda a les converses que varem tenir a les eleccions municipals amb Esquerra? i ells parrien dels resultats de les eleccions europees. Crec que el referent són les eleccions generals del 2004 però evidentment amb tot el que ha passat i encara passara ja veurem.

nacionalista

Resposta Pepe

nacionalista | 08/01/2008, 21:07

Avui ja sabem la decisió que ha pres l´executiva del PSM.
Personalment estic molt content per aquesta decisió perquè consider que per primera vegada clarifica molt bé les opcions electorals que tendrà la gent:
-dreta
-esquerra
-nacionalisme (amb l´objectiu de ser transversal)
Com havia dit abans, des del respecte màxim a EU, crec que se l´ha tractada injustament en tot aquest procés.
Crec que no considerar apta EU per a una coalició nacionalista és injust. Evidentment les raons del plantejament excloent és en clau estrictament estratègica i partidista. (Desmuntar el BLOC com estructura per a futures eleccions.

Vull justificar el que vaig dir: la coalició PSM-UM-ERC-Entesa és l´única que té possibilitats matemàtiques reals.
Eleccions 2007: BLOC (Mallorca) 37000 vots. PSM (Menorca) aprox. 3500 vots EM (Menorca)aprox. 2000 vots. Eivissa pel Canvi (dificil treure una aproximació perquè fa molts anys que van junts).

Tot suma un total de 43000 vots aprox. No hi ha marge, fins i tot repetint el resultats de les autonòmiques no bastaria. Ja sabem que el vot al PSOE és més manifest que mai a les generals.

Pel que fa a PSM-UM-ERC-Entesa, si calculam 28.000 vots d´UM, 3500 PSM (Menorca)i és lògic pensar que el partit gran del BLOC és el PSM, per tant, és lògic suposar que va aportar a la coalició més del 50 % dels vots (ho deixarem en un 60 %), per tant podríem calcular uns 23000 vots aprox. més ERC (serem pessimistes) uns 2500 vots.

La coalició nacionalista fa un total de 57000 vots aprox. (tampoc comptam Eivissa). Evidentment hi ha molts més vots de marge per aconseguir el diputat nacionalista, en relació al darrer resultat de les autonòmiques.

Pepe

Nacionalista

Pepe | 07/01/2008, 19:15

Nacionalista d'on has tret que l´acord amb UM és l´únic que pot matemàticament aconseguir el diputat. Això és ciencia ficció política.
La realitat són les dades del 2004 UM; 10.454 votos i Progressistes; 40.179. O sigui crec que amb les dades a la mà Progressistes és una opció política amb més possibilitats a pesar de la fugida d'Esquerra? i d'Entesa.
- Dir que el PSOE és d´esquerres és com dir que UM és nacionalista. Mentida.
- Pere Sampol el va dir molt claramanet fa poc, a Madrid cada força nacionalista va la a seva i de la complicitat de la que tu parlas res de res.

- Estic d'acord amb tu en que aquesta història no ha beneficiat més que al PP i PSOE. La responsabilitat és dels "frankesteins" que volen crear coses noves com Entesa o aquesta coalició contra projectes històrics com el PSM o de futur com Progressistes o el BLOC.

- En quant a anar amb el PSOE al congrés el veig prou complicat nostre programa i el seu tenen massa diferències, encara que després tenim clar que preferim al PSOE al govern que el PP, cosa que la coalició "Umita Nacional" no ha deixat tan clara.

nacionalista

eleccions 2008

nacionalista | 06/01/2008, 19:05

Des del respecte màxim a EU consider que el PSM ha de prioritzar una aliança estrictament nacionalista. Per varis motius:
- l´acord amb UM és l´únic que pot matemàticament aconseguir el diputat
- Evidentment s´ha de prioritzar un diputat nacionalista i no d´esquerres. Fa molts anys que tenim diputats d´esquerres (PSOE) i no serveixen de res.
- Un diputat nacionalista podria aconseguir moltes més complicitats dins el congrés amb altres forces nacionalistes i aconseguir més influència real.

Tot i això, he de reconèixer que tot aquest espectacle mediàtic no benificia gens a ningú, només a PP i PSOE.

PER CERT, VOLDRIA EQUIVOCAR-ME PERÒ EL 4 A 4 NO CREC QUE ESTIGUI TAN CLAR. Crec que estam més a prop del 5 a 3.

I les darreres enquestes marquen una tendència favorable al PP, per tant, la victòria relativa de Zapatero tampoc està tan clara.

Crec que a les Illes seria molt més coherent que EU fes coalició a els generals amb el PSOE, tan al congrés com al Senat. (menció especial la del Senat, cal fitxar-se a Menorca)

Francesc Bibiloni

quin furor

Francesc Bibiloni | 06/01/2008, 15:05

A les pròximes el·leccions no se que passarà, només se que les esquerres u passaran malament, per que lo que fan u fan ja pensant en com se repartiran les cadires i u sous, si no, es que no m'explic que fan PSM i UM xerrant d'anar junts per molt de "mallorquinisme" que diguin.
I apart, que com enredin molt, perdran molt terreny respecte les forces importants i aquest avantatge és algo que no necessiten ni PSOE ni PP que ja tenen u seus votants fidels.
Lo dit, que per beneïts, haurien d'arribar tard a presentar-se a les eleccions, que se lis veu u "plumero".

GArci

Re: Eleccions 2008. Que passarà?

GArci | 06/01/2008, 11:08

Ok Lluís, jo no se si va ser l'assemblea, o algun organisme directiu més restrictiu. Però el cert és que ERC va votar el 95% a favor d'aquest pacte "nacional".

LLUÍS

resposta Garci

LLUÍS | 05/01/2008, 23:27

No en sap greu però el que han votat a Esquerra és per parlar amb UM(Unió de Millonaris) i Entesa(NI puta idea qui som i que feim), les bases no han decidit cap cosa.
La veritat és aquesta.
Això no lleva que després votin que sí també. I

Rodamón

El PP-UM és la Mort!

Rodamón | 05/01/2008, 19:14

¿¿És ser nacionalista i progressista carregar-se s'orquídia de prat??

Garci

Re: Eleccions 2008. Que passarà?

Garci | 05/01/2008, 18:17

Lluís, no crec que tenguis gens de raó. Me sap greu dir-te que a una assemblea d'ERC més del 95% de la militància que votava va votar aquest pacte amb UM i ENTESA. Només 2 persones varen votar en contra. Se miri per on se miri Esquerra està podrida. Les bases han parlat i ha quedat clar.

joan

Coherència

joan | 05/01/2008, 17:13

Evidentment Esquerra respectera el pacte al Govern Balear, una cosa són les cadiretes i un bon sou a final de més, i un altre cose menys important és la coherència política.
Salut

Rodamón

El PP-UM mata

Rodamón | 05/01/2008, 17:02

Es batle de Muro és un mercader de misèria ,malalties i Mort bastant irresponsable!!

Rodamón

El PP-UM és la Mort!

Rodamón | 05/01/2008, 16:57

Ha quedat clar què es batle de Muro(UM)és un incompetent i un impresentable!!

turgut

de paraula

turgut | 05/01/2008, 15:08

Que un d'Esquerra digui "noltros som gent de paraula" despres de veure els fandangos montats per Catalunya sempre que han pactat, s'ha de tenir fetges. Tenen follons per la generalitat, per l'ajuntament de Barcelona (ara ja no perque varen fer espantá) i qui mes qui manco els evita per pactar no ser que no hi hagi mes remei. Al manco no ho diguis, perquè pareix que ho dius perque t'ho retreguin.

LLUÍS

ELECCIONS

LLUÍS | 05/01/2008, 15:02

ON SÓN LES BASES DELS PARTITS , AQUÍ NOMÉS MANEN ELS QUATRE DE D´ALT,PER AIXÒ QUE HI HAGI BORBONS PER MOLTS D´ANYS.

aIXÒ ÉS PITJOR QUE UNA DICTADURA .VOLEM DEMOCRÀCIA DINS ELS PARTITS.
aIXÒ ÉS CORRUPCIÓ DE LES CÚPULES .
UNA LLÀSTIMA TOTS ACABEN ESSENT UNS IMPOSITORS.
VOLEM DEMOCRÀCIA DE PARTIT , PER AQUÍ ES COMENÇA.

Garci

Re: Eleccions 2008. Que passarà?

Garci | 05/01/2008, 13:54

Jo pens que Un esquerrà té raó. S'ha xerrat de programa? s'ha xerrat de perquè volem a un d'aquí? de les polítiques a fer?
Volen cadires. Simplement això.
Pens que rebutjar a EU a les generals quan a les autonòmiques se fa un Bloc i després pretendre retornar al Bloc a les següents autonòmiques no és jugar massa net.

joan ramon

molts anys

joan ramon | 05/01/2008, 13:11

Tens rao, Esquerra l'únic que ha trencat és això... ser d'esquerres.
Salut i república

Supervivent

Esquerra no ha trencat res

Supervivent | 05/01/2008, 12:56

No vull entrar en polèmiques de com acabarà aquest culebron que hi ha al respecte de les generals però he de dir que Esquerra no ha trencat res, complirà amb els compromisos adquirits, com dius tu, Esquerra respectarà el pacte amb el Bloc fins el final, nosaltres som gent de paraula, una cosa són les autonòmiques i altre cosa són les generals, són dues coses diferents.

turgut

cadires

turgut | 05/01/2008, 11:33

Ua silla para contentarlos a todos y atarlos a las riendas del poder

Un esquerrà

Els problemes són donats per la lluita per la cadira i el sou

Un esquerrà | 05/01/2008, 08:55

Els problemes de les coalicions i dels partits de l´esquerra de la moqueta i el cotxe oficial vénen doants perquè no són instruments de lluita popular, simplement s´arrepleguen per a veure a qui poden situar en nòmina dels que comanden. la lluita pels sous i els privilegis ocasionen aquests espectacles esperpèntics, les divisions interners, la signatura o no d´acords... per a la cadira.
No cal donar-li més voltes. La realitat la tenim ben al davant dels nostres ulls.

Garci

Re: Eleccions 2008. Que passarà?

Garci | 05/01/2008, 08:36

Crec que tots dos teniu raó. Lo d'Entesa no té explicació possible. Se'n van del PSM i ara intenten pactar a tota costa amb ells.
I té raó en canyetabrava en dir que les coalicions son una mica antinatura ja que només pretendre fer coalicions cada cop que te presentes és el mateix que no tenir un partit definit sinó més bé una plataforma progressista i unitarista.

Canyetabrava (Un troll)

cada zapato en su pie

Canyetabrava (Un troll) | 05/01/2008, 08:32

Las coaliciones políticas son el arte de llevar el zapato derecho en el pie izquierdo sin que te salgan callos.
Que pena de pais y que pena de pueblo y que pena de "clase" politica

Joan Ramon veterà

barroer

Joan Ramon veterà | 05/01/2008, 08:15

He escrit un comentari al blog del PSM de Pollença.
Es referent a la incoherencia i cara dura de Entesa, partidet surgit d'un Congrés del PSM on alguns varen perdre una votació, varen cercar el redòs de UM, on sembla no hi va haver cadires per tots, i ara volen que el PSM formi coalició electoral amb ells i UM, ja que sino, no tenen res que pelar. Però això si, segons ells, EU no hi tendria res a fer. Ens donen permís perque Pere Sampol sigui el candidat, el mateix que ells varen denostar fins a l'infinit.
Quina panxada de politics de tertulieta i enxufet....

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb