URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Disciplina urbanística

Alternativa | 07 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

A la darrera trobada de regidors Diògenes varem acordar començar a fer feina a  una proposta dirigida a la millora (posada en funcionament, en realitat) de la disciplina urbanística a la nostra illa, atès que aquesta brilla per la seva inexistència. Esperam vostres idees i suggeriments per fer feina a aquest tema tan important i polèmic a Pollença.

El pacte de govern municipal  només parla d'enfortir la disciplina arribant a un acord amb totes les forces polítiques i iniciar el precinte d'il·legalitats. Evidentment una afirmació molt general i limitada per un problema tan greu. De moment el que és cert és que s'han desconvocat al manco tres reunions per parlar d'aquest tema per cercar el consens previst.

A les al·legacions contra la pujada d'impostos havia una  on es demanava a l'Ajuntament la recaptació efectiva de les sancions per causa d'infraccions urbanístiques. Més de 1000, que suposarien uns ingressos aproximats de 120 milions d'euros, segons l'al·legació. Davant d'aquesta al·legació l'única resposta d'en Joan (regidor d'urbanisme des de fa 6 anys) va ser que no li constava que a Pollença no es complís la llei de disciplina urbanística.

Com sempre deim, amagar els problemes no els soluciona, ja és hora que Pollença obri un debat obert i valent per solucionar aquest tema.

 

 

 

A Disúrbia una pàgina imprescindible va resumir d'aquesta manera la postura dels diferents partits respecte a la disciplia urbanística per maig:

" Com havíem promès, efectuarem avui una anàlisi dels diferents programes electorals que, en matèria de disciplina urbanística, presenten en aquestes eleccions les quatre principals formacions.

Com que el del PSOE no diu res de res quant a això, res de bo podem esperar d'aquest partit pel que a nosaltres ens interessa. Bona sort, i esperem que d'aquí quatre anys s'hagin donat compte a la fi de quin és el principal problema que tenen aquestes illes.

El PP i el Bloc han pensat una mica més en això, però només se'ls ha ocorregut crear un consorci d'ajuntaments per gestionar la disciplina urbanística. Bravo! Així que la deixaran en mans d'una assemblea de batles!! Les formes consorcials (per cert, el que proposa el Bloc ni se sap què és: haurien de repassar el Dret administratiu, i també la distribució competencial entre les distintes administracions balears) tenen una ineficàcia intrínseca (i si no, que els ho demanin a la gent del consorci de Menorca) perquè no hi comanda ningú i només serveixen per diluir responsabilitats: no volem ser els dolents de la pel·lícula? Idò farem un òrgan col·legiat on ningú no tendrà cap culpa i on ningú en farà de bona.

Quant a Unió Mallorquina, continua aferrada a la seva idea del Síndic del Territori, però encara no ens ha aclarit, des de 2004, els dubtes que ja vàrem assenyalar que suscita aquesta figura. O es regula amb molta cura, o ens trobarem amb un organisme que es dedicarà a duplicar les funcions dels ajuntament i consells insulars sense cap objectiu clar. I això sí que no pot quedar indefinit, sinó ben explícit i ben concordat, perquè ja hi ha desastres abastament en l'urbanisme insular.

Novament, cap dels partits no ha fet ni la més mínima referència a la possibilitat de corregir les irregularitats urbanístiques senzillament atorgant una mica més de competències als consells insulars, que seria segurament la solució més econòmica i pràctica. I ni parlar-ne d'altres propostes més novedoses: expropiacions-sancions, un registre públic unificat d'expedients de disciplina urbanística, incentius per a propiciar demolicions d'obres il·legals, etcètera. Ni tampoc sembla que la Llei del sòl que des de fa tant es reclama figuri com a prioritària, ni molt menys que dins ella la disciplina urbanística hagi de ser un dels continguts destacats.

En definitiva, nosaltres què voleu que vos diguem: que tot seguirà igual perquè ningú no es vol prendre seriosament aquesta matèria i més d'un encara pensa que li lleva vots només xerrar-ne. Així que l'apocalipsi continuarà...

Programa del BLOC:
http://disurbia.blogalia.com/historias/49438
Programa d'UM:
http://disurbia.blogalia.com/historias/49569
Programa del PP:
http://disurbia.blogalia.com/historias/49522
El portaveu del (sobtadament proteccionista) PP, Jaume Font, denunciava molt clarament la situació fa poques setmanes:El PP propondrá crear un consorcio para ejecutar la ´infinidad´ de órdenes de demolición pendientes

Al resum del millor i pitjor del 2007 al mateix blog Disurbia es feia aquesta reflexió entre el pitjor.

  • La relaxació post-Andratx. És una mica contradictori amb el que hem dit abans, però és ben cert: en certs organismes oficials es té la impressió que, com que ja s'ha complit respecte al cas Andratx, ja no queden més desastres pendents d'arreglar en matèria de disciplina urbanistica. I res més lluny de la realitat, com pot comprovar qualsevol lector d'aquest blog. Aquestes idees s'han duit fins a l'extrem que un partit polític com el PSOE s'ha permès el luxe d'elaborar un programa de govern sense dedicar ni una sola línia a les infraccions urbanístiques, com ja varem denunciar. I així no podem anar a cap banda, senyors.

  • L'amenaça dels consorcis. Darrerament s'han tornat a sentir veus que pretenen solventar els problemes d'indisciplina urbanística amb la creació de consorcis, de manera semblant a com s'ha fet a Menorca. Aquesta curolla parteix d'un greu desconeixement de la realitat del fracàs del Consorci de Protecció de la Legalitat en Sòl Rústic de Menorca (fonamentalment perquè deixa en mans d'una assemblea de batles la decisió dels temes), i de la poca eficàcia que tenen les fòrmules consorcials per ser àgils a l'hora de resoldre problemes que no admeten més demores. I sembla mentida que no es donin compte.


Comentaris

Garci

Re: Disciplina urbanística

Garci | 07/01/2008, 22:28

No ens hem d'enganar, és tan impopular arreglar l'urbanisme que als partits que només pretenen seure a la cadira els és més fàcil mirar a una altre banda

Rodamón

Política Criminal

Rodamón | 07/01/2008, 21:40

¿Per què ses torres d'alta tensió s'aixequen sempre a 10 metres de cases habitades??

http://cat.bloctum.com/jibendue

Creixement Criminal

http://cat.bloctum.com/jibendue | 07/01/2008, 19:55

http://cat.bloctum.com/jibendue ) - 07-01-2008 - 09:08:07h

El crecimiento infinito es imposible en un mundo finito. Además de inmoral si se hace a costa del tercer mundo. En Argentina comienzan a vivirlo. Saludos www.decreixement.net

Gallego

Urbanisme Totalitari i política criminal.

Gallego | 07/01/2008, 19:37

de los politicos solo podemos esperar lo peor.

Pepe

Neoliberalismo engañoso

Pepe | 07/01/2008, 19:27

Luis Doce, la verdad que el neoliberlaismo actual es muy curioso, el estado interviene para beneficiar a unos pocos. O intervencionismo para todos o liberalismo pero este engaño no.

Pepe

Solucions

Pepe | 07/01/2008, 19:26

Pere i Carlos totalment d'acord amb vosaltres. Al final la desesperació davant d'aquesta situació va fer dir a la gent de disurbia que la única solució possible al problema era la militar...UF

Genitoris

Urbanisme Totalitari i política criminal.

Genitoris | 07/01/2008, 19:13

meditemos sobre tanto gasto, tanto destrozo, y tanta mentira para que diez peces gordos se rían de nosotros hasta que les hinquemos el diente de una vez.

Pere

Disciplina nul-la

Pere | 07/01/2008, 18:56

Que voleu més són uemitas, el nord de Mallorca està plena de fandangos, Pollença , Alcúdia ...

El problema és que tenim una justícia de puta pena,això es el que volen els polítics , tots plegats fan un bon merder i un bon negoci.

Hem de ser clars la gran majoria de gent vol això, corrupció i silenci ,tothom té interessos.Uns es tapen amb els altres.

Carlos

Urbanismo Totalitario

Carlos | 07/01/2008, 18:49

Para tratar de solucionar el problema del Urbanismo salvaje deben juntarse dos factores fundamentales. 1. El sistema judicial urbanístico debe funcionar a pleno rendimiento y con mayores recursos, independientemente de los partidos políticos. 2. Los ciudadanos deben tomar conciencia que nadie les va a regalar nada y que si no protestan contra la especulación urbanística poco a poco irán perdiendo calidad de vida.

LUIS DOCE

Urbanismo Totalitario

LUIS DOCE | 07/01/2008, 18:30

Lo sorprendente.es que cualquier ayuntamiento,pueda,expropiarpor utilidad publica,para vender,a empresas privadas,protegidos,por la ley franquista de 16 de diciembre de 1954,que no esta derrogada.Es una verguenza, que una ley de la epoca totalitaria del franquismo siga ahi, en un pais capitalista violando continuamente la propiedad privada.Es la ley que utilizan igual para las eólicas,o para lo que sea,tanto es asi que tuvieron que intervenir en en la costa mediterranea, los tribunales ,ingleses ,para defender a sus propietarios,claro ni la prensa ni los politicos de esto no dicen nada.

Pepe

Secretismo

Pepe | 07/01/2008, 18:21

El secretismo en un tema tan vital para la vida de la gente como el urbanismo es total.Detrás de esos secretos estan los grandes negocios.

Rodamón

Urbanismo Totalitario

Rodamón | 07/01/2008, 17:16

www.aedru.org ( http://www.aedru.org

Rodamón

Urbanismo Totalitario

Rodamón | 07/01/2008, 17:15

El urbanismo es un misterio para casi todo el mundo, desvelarlo es tarea de locos o héroes. Cualquier plan de urbanismo esconde secretos inescrutables, lo sabemos muy bien en nuestra organización

Pepe

Trist

Pepe | 07/01/2008, 16:49

Aquesta declaració resumeix la manca de valors d'en Joan, aquesta facilitat per la mentida fa por. Quina solució podem esperar després d'això?

Joan Ramon

Disciplina urbanísitca

Joan Ramon | 07/01/2008, 16:26

És preocupant veuré com malgrat l'evidència, segueix el descontrol urbanístic al municipi,i si a més, deis que el màxim responsable nega l'evidència, la solució és encarà més complicada.
Salut

Garci

Re: Disciplina urbanística

Garci | 07/01/2008, 14:17

Va ser molt trist veure com Joan deia allò de que no tenc constància de les infraccions urbanístiques.
Que trist tot plegat. Una persona que duu 7 anys de regidor d'urbanisme i no veu la destrossa il·legal que sofreix Pollença degut a l'urbanisme.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb