URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

JAQUETERS

Alternativa | 08 Gener, 2008 16:55 | facebook.com twitter.com

La veritat que seguint el tema només a la premsa m’ha sorprès la decisió del PSM d’integrar-se  en la coalició UMitat Nacional. O sóc un ingenu (segur), o Biel Barceló menteix (també molt segur) o UM de la mà de Miquel Nadal ha tingut una metamorfosis miraculosa en pocs dies (segurament no).

Partint de les paraules de fa dos dies de Biel Barceló i Antoni Noguera (secretari de les JEN) la directiva del PSM ha triat anar a les eleccions generals de la mà d'un partit que no ha defensat mai el territori, implicat en casos greus de corrupció, que ha defensat la desigulatat jurídica del català respecte al castellà i un finanaçament insuficient per les Illes. Un partit amb un president amb un discurs clarament dretà i espanyolista.

Avui al seu blog  Biel  Barceló diu que el Bloc es va configurar com una coalició preelectoral amb l'objectiu d'aconseguir el canvi polític a les Balears i que ara es tracta de conseguir una veu nacionalista a Madrid.

Des del meu punt de vista no es pot fer política donant una importància desmesurada als objectius electorals immediats, passant per alt el que s'ha fet fins ara i el que es pot fer al futur. La decisió del PSM ha demostrat una clara manca de perspectiva i una absència de respecte cap a EU-EV total. Progressistes i el BLOC eren per nosaltres el futur i ara són projectes destrossats. Confiar en un canvi en UM després de l'elecció de Miquel Nadal o que aquests varen estar disposats a anar darrera el PSM és massa confiança.

Per mi la fidelitat és molt importan, Ambrose Bierce en el seu llibre "El diccionari del diable" escriu que la fidelitat és la virtut pròpia de qui estan a punt de ser traïts, i avui m'he sentit d'aquesta manera traït.

La directiva del PSM ha de tenir clar que qui canvia de parella política en uns mesos cercant només beneficis immediats té un clar nom, JAQUETERS.

Només els desig que no els passi com a Pollença, subordinats totalment a UM amb l'abandó del seu caràcter progressista, social i ecològic.

Una mica d'humor de l'excel·lent programa d'ETB "Vaya semanita" 

 

 

A un entrevista publicada el diumenge al DdM Biel Barceló secretari general del PSM recordava com

EU-Verds es va oposar al nou Estatut (junt amb el PSM-EN) perquè, entre altres coses, consagra la desigualtat jurídica del català respecte del castellà i no resol els problemes de finançament del país i  UM li va donar suport. Igualment recordava que EU-Verds han coincidit sempre amb el PSM-EN en qüestions com la defensa del territori i la lluita contra la corrupció i que  destacats dirigents d'EU-Verds van participar en la manifestació del passat diumenge, a favor del dret de decidir (junt amb el PSM, Esquerra i Entesa); l'absència de dirigents d'UM va ser clamorosa.

També deia que UM a més del canvi de direcció  encara havia de demostrar moltes coses, que no podia pretendre fer en tres setmanes allò que no ha fet en 25 anys. Es veu que finalment UM ha demostrat això en dos dies.

 

Molt clara havia estat també la postura del joves del PSM que han defensat una candidatura nacionalista i d'esquerres:

"Unió Mallorquina ha demostrat sobradament que està a anys llum de poder participar en un procés de construcció nacional i de poder aplicar polítiques realment d'esquerres i ecologistes. Ho ha demostrat en el passat Congrés, triant com a president a una persona com Miquel Nadal, qui durant la darrera campanya electoral va fer gala d'un discurs clarament dretà i espanyolista. UM també va demostrar que està a anys llum de ser nacionalista quan va aprovar un Estatut que consagrava la inferioritat jurídica i el menyspreu del català respecte del castellà, i demostra que està a anys llum de ser un partit digne de compartir coalició preelectoral amb el PSM cada vegada que un alt dirigent uemita acudeix als jutjats a declarar com a imputat pel cas Can Domenge, Son Oms, Pla Territorial Insular, etc".


 

Comentaris

Pepe

Pensament

Pepe | 09/01/2008, 11:04

Jaume pens que hi ha molt de gent que pensa com tu. Jo mateix sempre he votat a EU, llevat de les eleccions municipals del 2003 quan no va haver llista a Pollença i vaig votar al PSM.
El que va passar a Pollença amb la negativa de Biel a fer el BLOC amb el suport de la seva assemblea, sense cap negociació em va decebre molt.
Igualment em va decebre la decisió de Son Espases i ara aquest tancament ...
Són massa decepcions i la veritat que personalment m'estic plantejant molt de coses i entre elles es troba la de només fer política municipal, amb temes concretes i de tu a tu amb la gent.

Jaume

Frustració, Pragamatisme ...

Jaume | 09/01/2008, 08:58

Des de fa bastant sempre que he pogut he votat al PSM, i la veritat és que a vegades em sentia una mica frustrat ja que el vot queia en sac buit ... però almenys era coherent amb les meves idees i el PSM era qui tenia el perfil ideològic (o m’ho pensava) més proper a mi de tots els partits que es presentaven.... Però les darreres eleccions (sobretot municipals) han suposat un punt d’inflexió, no formar el bloc a Pollença ha estat un greu error ja que hi havia possibilitats reals de superar al PSOE, a més el paper o imatge que està donant el PSM a Pollença i ara a Mallorca amb UM no m’agrada gens ... el que fan és donar arguments als que sempre han dit que tots els polític són iguals.
Per una altra part, l’activitat i maneres de fer de EU-EV a Pollença no té res a veure amb la de Palma ... tal vegada el grup de persones de EU-EV de Pollença es podrien replantejar treballar exclusivament per Pollença i pasar d’aquestes sigles.
En fi, que no sé si es que he tornat gran o m’obliguen les circumstàncies però per primera vegada seré pragmàtic i segurament votaré al PSOE.

Pepe

Grosske espavila

Pepe | 08/01/2008, 23:29

Ja que una vegada Eberhard no em va publicar un comentari ( crític però respetuós) al seu blog, prefereix comentar el seu article a nostre blog.

El seu article és tan bla com ha estat la postura de la direcció d'EU al tema de les generals.
Com pot dir "els nostres braços romandran sempre oberts respecte al PSM" Que parli en singular, per obrir els meus braços faran falta més que bones paraules i això de SEMPRE... Per favor.
En el punt quart es preocupa de que el PSM surti danyat de l'experiència, més li valdria preocupar-se del danys que han fet a EU des d'una direcció totalment irresponsable

Pepe

Amic

Pepe | 08/01/2008, 23:13

Amic, m'havia anat a sopar i havia deixat un par de coses per dir.

Dels Verd puc xerrar del sector crític, o sigui del meus companys regidors verds de Diògenes que evidentment volen saber poca cosa d'EU però menys d'UM. Miquel Angel Llauger i el sector oficial dels Verds fins ara havien dit el mateix que EU; BLOC i Progressistes.

Estic d'acord que nostra direcció te part de culpa en tot el que ha passat, però no crec que hagi estat un tema de personalismes.

En quant al que dius de Palma, Eberhard va a la diada del 31 des de fa dos anys crec, abans la criticava durament, una incoherència més.

No sé que faran per Palma, el que si sé é sel que fa el regidor del PSm de Pollença a les ordres d'UM

Pepe

Amic

Pepe | 08/01/2008, 20:31

Bona nit amic, nostra posició crítica respecte a la línia oficial de la direcció no ha canviat al tema de Son Espases i un bon grapat de temes.
Una de les poques coses que coincidiam amb la direcció del partit era precisament en la d'anar a les generals amb la formula de Progressistes o BLOC. La forma de "negociar" i actuar de l'actual direcció a aquest tema de les generals ha estat penosa i trist.
Fa mesos que EU hauria d'haver triat candidat i fer públiques les línies programàtiques que han sortit fa escassos dies. Després s'hauria d'haver negociat amb nostres "socis del BLOC però també amb el PSOE en vista del com anaven les coses.

Però el que han fet és deixar tot en mans del PSM i aixì ens ha anat.

En quant als Verds, tinc la mateixa confiança en Llauger que en Eberhard o Miquel Roselló.

Qué el PSM ens ha defensat? Ni que fos el "primo de zumosol",s'han de defensar idees, programes, coherència i d'això UM no té res.

un amic

més jaqueters

un amic | 08/01/2008, 19:33

...n'eberhard grooske portant la bandera espanyola i monarquica a la diada del 31d.

....estau segurs que tot es fa net a determinades regidories???? convé que baixeu més per Palma i parleu amb funcionaris.

un amic

però...

un amic | 08/01/2008, 19:16

votareu EU? vosaltres que vos dedicaveu a baixar a Palma i anar en contra de la línia oficial d'EU? Els "culpables" de Son Espases. Ara ja han redimit els seus pecats n'Eber i en Miquel Rosselló?.

Es veritat que Els Verds no volen anar amb vosaltres Esquerra Unida?

I no es veritat que el PSM us ha defensat fins al darrer moment?

I no us heu demanat el per què les agrupacions, l'executiva i, probablement, el consell polític del PSM han preferit una coalició nacional (malgrat UM, Entesa i ERC)....No hi ha un únic culpable però hi ha molts de motius i EU i EV (actituds i persones prèvies i posteriors al BLOC) han generat (o facilitat) aquesta situació.

cordialment

Garci

Re: JAQUETERS

Garci | 08/01/2008, 19:07

Poquets crec jo que mantindran la fidelitat.
I sempre ens oblidam dels votants d'UM, que en pensen ells d'anar amb ERC?
Al final tot és paripé ja que ningú té possibilitats de treure res amb aquestes aliances.

perplex

Jucef

perplex | 08/01/2008, 19:02

Jucef crec que la discussió no es la desqualificació, si no la ideologia i la coherència. L’estratègia del PSM, ho recordaré per si s'ha perdut la perspectiva fundacional, era canviar la societat servint-se de tres eixos, el nacionalisme polític , el socialisme i la defensa a ultrança d'un territori que ja s'esmicolava des de els anys 60. Per voler córrer massa el 1994 s’optà per l'aliança amb CiU que va conduir el partit al descentrament pre-electoral -assumpte Crespí- i que una vegada mig endreçat s'ha arribat al daltabaix actual.
Cal recordar que el votant del PSM es plenament intercanviable amb al PSOE segons les circumstàncies i es a aquests votants que s'ha dit adéu. 10.000 vots de UM i 24.000 vots del PSM fan 34.000 vots, insuficients per a un diputat, però quants dels anteriors votants mantindran la fidelitat?

MIQUEL JOAN

QUINA JUGADA!

MIQUEL JOAN | 08/01/2008, 18:17

Visca el bipartidisme !

Són tots uns cracks i uns dretans, que només volen tocar moneda.

JO NO ANIRÉ A VOTAR.

Jucef

El PP-UM mata

Jucef | 08/01/2008, 18:17

UM és una poma podrida i es seus dirigents uns putrefactes de ses comisions!!

Rodamón

El PP-UM és la Mort!

Rodamón | 08/01/2008, 18:02

A ses darreres eleccions vaig votar es Bloc;a ses properes votaré EU-Els Verds.UM és corrupció,robo i destrucció i moltes mentides.Tenc memòria i no oblit.Tot es Mal què ha fet es PP-UM està enregistrat a nes territori per qui ho vulgui veure!!

Garci

Re: JAQUETERS

Garci | 08/01/2008, 17:47

Estic amb en Rojo.
Pens però que EU fa tard a les eleccions i tot és culpa de la política que arrastra des de fa molts anys: els objectius per EU son dos: Pactar i que no guanyi el PP. I amb aquest panorama polític que maneja EU difícil fer res ben fet.
On és el candidat d'EU? i el programa? ja ho haurien d'haver previst.

rojo

Re: JAQUETERS

rojo | 08/01/2008, 17:41

Mejor solos que mal acompañados, sólo habrá una candidatura de izquierdas y ecologista.

Jucef

El PP-UM és la Mort!

Jucef | 08/01/2008, 17:31

Són una horda de llagostes;mercaders de misèria,malalties i Mort!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb