URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Con la iglesia hemos topado

Alternativa | 12 Gener, 2008 07:02 | facebook.com twitter.com

La millor lectura per un dissabte una article de na Toñi.

Con la iglesia hemos topado

Una altra qüestió en què el govern actual ha anat reculant respecte a les seves postures inicials ha estat a la relació amb l’Església. Només fa falta donar un cop d’ull a les hemeroteques per rescatar el “más gimnasia, menos religión” que va fer servir en Rodríguez Zapatero durant la campanya electoral o “la Iglesia debe cumplir su compromiso de autofinanciarse”, que ell mateix va pronunciar quan ja era President del Govern. És evident que, des d’aquestes afirmacions fins a la fotografia de la vicepresidenta Fernández de la Vega amb el secretari d’Estat del Vaticà al novembre passat, s’ha recorregut un llarg camí desviat cap a la dreta. És obvi que s’ha intentat no molestar la jerarquia eclesiàstica i que s’ha tractat, per molts de mitjans, que no s’obrís una confrontació directa amb els capellans.

Per això el President, alguns ministres i fins i tot l’ambaixador al Vaticà s’han mostrat tan sorpresos, dolguts i decebuts per la bel.ligerància que l’església ha mostrat en el darrers temps, sobretot després de la manifestació de Madrid en defensa de la família cristiana de la darrera setmana de desembre. Si a ells els ha estranyat, a mi no. Hi ha una dita castellana (“cría cuervos y te sacarán los ojos”) que se pot aplicar en aquest cas amb tota la propietat. El govern ha nodrit aquests corbs, i ells han aprofitat la situació per entrar en campanya electoral.

No entraré a discutir qüestions suposadament morals, entre altres raons perquè una associació que no codemna declaracions com que hi ha nins que provoquen els pederastes –per no sortir de la mateixa setmana de la manifestació de Madrid- no té cap autoritat per donar lliçons a ningú. El que sí que crec que podem demanar, vist el que s’ha vist, és que es revisin les relacions església-estat quan més aviat millor.

Si tenguéssim un govern d’esquerres, fort i valent, el primer que hauria de fer és revisar la financiació de l’església. Si els bisbes no fossin tan superbs (i la supèrbia és un pecat capital que jo he vist entre molts de capellans i monges amb qui he tengut contacte) se n’adonarien que no han de mossegar la ma que els dóna de menjar, que és el que fins ara han fet tots els governs democràticament elegits, que s’han trobat fermats per uns convenis que ningú –ni el governs socialistes de Felipe González amb aquelles majories absolutes que ho haguessin permès- ha gosat tocar. No només es tracta dels famosos concordats amb el Vaticà, sinó també de la menció específica a la Constitució del 78, dels pactes amb les escoles concertades, de la participació a l’IRPF...

Justament a aquesta darrera qüestió, molta de gent desinformada pensa que, posant una creu a la casella del 0’7 a altres entitats s’evita que una part dels seus impostos vagi a l’església. Res més enfora de la realitat: l’església es finança amb els nostres impostos i, a més, si es posa la creu a l’IRPF, reben un 0’7 extra de l’aportació d’aquella persona, però, a més, si el 0’7 es dedica a altres entitats, una part d’aquests doblers aniran, també, a associacions directament lligades a l’església catòlica, i catalogades com a ONGs com Caritas, per exemple.

La pregunta que jo em faig, i que molta de gent també es planteja, és per què hem de finançar una religió concreta. Igual que molts d’aquests manifestants de Madrid posarien el crit al cel –mai millor dit- si amb els seus impostos es paguessin els imams musulmans o predicadors protestants, no entenc perquè jo he de pagar, amb els meus impostos, els sous d’uns capellans i unes monges que moltes de vegades m’insulten posant en dubte la meva catadura moral perquè no complesc el que ells pensen que s’ha de complir. No hem d’oblidar, a més, l’opacitat dels comptes de la religió catòlica (qualcú es recorda dels milers d’euros que va perdre el bisbat de Valladolid amb la fallida de Gescartera? No es suposava que l’església no especula amb els seus fons, sinó que els invertia per ajudar la gent i conservar el seu patrimoni?). És cert que, amb l’assignació que reben s’ocupen del manteniment del seu patrimoni, però això tendria una solució ben fàcil: que l’església s’autofinanci amb tots els milions de fidels que suposadament té i que l’Estat, després de la presentació de les pertinents factures, s’encarregui de les despeses d’un patrimoni del qual tots en gaudim, com a mínim per defora i com a turistes.

I si és tan difícil, que es miri què es fa a altres països com França o Alemanya. Nôtre Dame no cau a bocins, i allà l’estat no finança una entitat que aquí fa servir els nostres doblers –els que surten de les nostres butxaques- per mantenir coses tan detestables com la COPE.

De la pàgina "Desinformación en la Cadena  Cope."

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

 

Comentaris

Pepe

Total

Pepe | 12/01/2008, 23:23

Total el tema de la pàgina de l'Ajuntament, ara entenc quan Joan em va dir al darrer ple que la meva presència l'era indiferent,ens esborren de la pàgina, de la ràdio municipal, es lleven els cartells... Quina pena aquest blog, la premsa, i els plens.

Ja tenim un altre tema per xerra al ple de gener.

Pepe

Ara promeses

Pepe | 12/01/2008, 23:20

Una vegada més "chapeau" Toñi. Ara a la precampanya el PSOE torna a parlar de laïcisme, després tot seguirà igual o pitjor.

en bosses

iglesies i corbs.

en bosses | 12/01/2008, 20:44

M’ha agradat molt l’article, saps explicar molt be les certeses.

Garci

Alternativa EU-EV no son a la pàgina de l'ajuntament

Garci | 12/01/2008, 11:14

Navegant per internet he anat a parar a la pàgina de l'ajuntament de Pollença.
Sabieu que en l'apartat de política surten tots els grups menys el nostre? Alternativa EU-EV no surt en cap lloc.
Surten les àrees de govern i els seus responsables, surt el batle, i tots els partits polítics i els seus regidors, tot està al dia menys nosaltres.
Molt estrany tot plegat, Ja sabem que ens voldrien fora, però tampoc n'hi ha per tant.

Si ho voleu comprovar: http://www.ajpollenca.net/organitzacio/organigrama.ct.html
o pitjau l'enllaç

Garci

Re: Con la iglesia hemos topado

Garci | 12/01/2008, 10:25

Que bo l'escrit Toñi. Molt encertat, qualsevol s'atrevirà a rebatre't ...
La veritat és que això és indignant. Veure com l'església s'ha convertit(o segueix sent) un lobby de pressió política. Tenen una gran empresa que més valdria que se preocupin d'organitzar perquè de cada dia perden més clients. No pots dir una cosa i fer-ne una altre, així és perd credibilitat i una església sense credibilitat no és res.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb