URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollença i la piràmide de Monsen.

Alternativa | 21 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja vàrem denunciar a l'article la font del Gall i l'Almoina  quan, després de ser romput per la patrona, es va col·locar el Gall  de qualsevol manera per que la font havia d'estar completa pel Simulacre. Això va ajudar al segon acte de vandalisme que es va portar definitivament el gall.

Mesos després no s'ha tornat el gall i l'altre dia a la festa, la font del Gall va aparèixer com mostra la fotografia de Biel Perelló, amb un gall de plàstic.  

Podem acceptar la degradació, podem cantar el Visca Pollença i caure dins el xovinisme o podem fer feina per ser socialment responsables. Som una comunitat i cadascun dels quals la integra està obligat, enfront d'ella, a donar una quota en pro del bé de tots.

Crec que podem fer una adaptació a Pollença de la piràmide de Monsen, un sistema  per saber si una empresa, en aquest cas nostre municipi, és socialment responsable. Aquesta piràmide té quatre escalons en ordre creixent de dificultat.

Primer Criteri: Complir amb la Llei .

Segon Criteri: Satisfer les necessitats de la ciutadania.

Tercer Criteri: Satisfer Expectatives, identificar els problemes i proposar alternatives.

Quart criteri: Crear expectatives de futur favorables per tothom.

A Pollença ni tan sol complim el primer criteri, i es suposa que per ser socialment responsable al manco s'haurien de complir els tres primers criteris.

Per  reflexionar.

 


Comentaris

Pepe

Article

Pepe | 22/01/2008, 15:29

Avui article al día del mundo sobre l'aaltre gall:

El calvario del ‘otro’ gallo de Pollença

Los gamberros han vuelto a cebarse con la escultura de la Font de s’Almoina, que ha sido arrancada y sustituida por el gallo de plástico que lució el jueves el Pi de Ternelles

J. POU

POLLENÇA.- Gamberradas que atentan contra ornamentos e instalaciones públicas siempre las hay, pero en el caso del Gallo de Pollença (símbolo por excelencia del municipio) que lucía en la cúspide de la Font de s’Almoina es reiterativo.

El vilipendio contra esta antigua fuente que forma parte del patrimonio de Pollença tuvo lugar por segunda vez el pasado miércoles, durante la celebración de la fiesta del Pi de Ternelles en el día de Sant Antoni por obra de manos anónimas. Transcurridos seis días desde la gamberrada nada se sabe del paradero de la vapuleada escultura del gallo. Lo que sí lucía en lo alto de la fuente era una réplica de plástico. El mismo juguete que se colgó el mismo jueves en lo alto del Pi junto al gallo auténtico.

La última vez un joven pollencí lo rescató por casualidad del interior de una papelera después de que, durante el simulacro de Moros y Cristianos en agosto pasado, la figura del gallo fuera arrancada de su sitio.

Cámaras de vigilancia

Después de celebrarse la fiesta del Pi de Ternelles la pasada semana y la ceremonia de plantar el árbol en la Plaza Vella frente a Can Llobera, la Font lució por algunas horas con el desgarbado gallo de plástico en su cúspide, el mismo que momentos antes fuera colgado del pino junto al gallo de verdad. Hoy, tras esta última gamberrada, la Font no luce ni siquiera aquel gallo que fuera mal recolocado tras el atentado de agosto pasado.

Al tratarse de un objeto parte del patrimonio de Pollença, la formación política Alternativa EU-EV solicitará al Ayuntamiento durante el próximo Pleno la toma de medidas para restaurar la fuente y devolverle su apariencia original, así como tomar alguna medida concreta para su protección como la vigilancia del sitio mediante cámaras de vigilancia. «Creo que esto es algo que la gente entenderá» señaló a este diario el concejal José García Salvador en referencia a la utilización de cámaras.

El concejal entiende que «al no hacerse las cosas bien la primera vez (en referencia a la reposición del gallo en agosto) ahora la gente no lo respeta». Cabe recordar que aquella situación fue motivo de una denuncia de EU-EV ante el Consistorio por la antiestética forma de reponer la simbólica figura mediante un «pegote» y en posición torcida. Lo cierto es que al día de hoy la maltrecha fuente sólo luce en su parte superior la pata de lo que se puede suponer parte de un ave.

ansar

jose

ansar | 21/01/2008, 22:35

PA TO LA GENTE CON HUMORhttp://es.youtube.com/watch?v=bd6K6saWNU4&feature=related

Pepe

G.

Pepe | 21/01/2008, 11:36

Hola G. no sé quien colgó este gallo del pino y de la fuente, pero me aventuro a decir que en el caso del pino seguro que se hizo para hacer mofa de los que pedimos una replica y no un gallo de verdad. Una fotografia vale ma´s qu emil palabras.

Totalmente de acuerdo con el presidente de la Asociación de Vecinos de Gotmar, una de las pocas combativas de este pueblo. Lo políticos estamos al servicio de los ciudadanos y no viceversa. Hay que empezar a cambiar totalment el xip, democracia participativa de verdad y no este paripé.

Pepe

Planificar prioritats

Pepe | 21/01/2008, 11:29

Bones Francisca, totalment d'acord i es podia afegir una llarga llista més tant d'abandonament del patrimoni, com de mancança d'estructures bàsiques.
Tan complicat és començar a fer un pla racional de millora i futur del municipi amb la col·laboració de tothom?
Crec que no, però s'ha d'abandonar aquesta carrera absurda de fer coses i cosetes no necessàries.

G.

gallo de plástico

G. | 21/01/2008, 11:18

REconozco este gallo es el que colgaron del Pi el día de Sant Antoni. Qué veguenza que la Font luzca así.
Debería palicarse esa piramide de evaluación de responsabiñlidades, de hecho es algo que el presidente de la Asociación de Vecinos de Gotmar me ha lo ha comentado varias veces, como una medida de control de los ciudadanos hacia la institución municipal que es a donde vierten su dinero mediante el pago de impuestos. La única forma de alcanzar progresos y efectividad es mediante el control ciudadano. Hay que comenzar ya!! sin más demoras. Los políticos deben saber que son funcionarios de los ciudadanos.

G.

gallo de plástico

G. | 21/01/2008, 11:18

REconozco este gallo es el que colgaron del Pi el día de Sant Antoni. Qué veguenza que la Font luzca así.
Debería palicarse esa piramide de evaluación de responsabiñlidades, de hecho es algo que el presidente de la Asociación de Vecinos de Gotmar me ha lo ha comentado varias veces, como una medida de control de los ciudadanos hacia la institución municipal que es a donde vierten su dinero mediante el pago de impuestos. La única forma de alcanzar progresos y efectividad es mediante el control ciudadano. Hay que comenzar ya!! sin más demoras. Los políticos deben saber que son funcionarios de los ciudadanos.

francisca bennassar

PETITS DETALLS

francisca bennassar | 21/01/2008, 08:58

Bon dia a tots:
Es aquest, el gall de l'almoina, i un bon grapat d'exemples, que han anat fent que el nostre poble estigui sotmes a la mes profunda decadencia. No voldria esser pesimista, pero podria enumerar-vos quantitat d'exemples que es troben amb la mateixa deixades que el gall de l'Almoina. Nomes alguns exemples: la sinia dels jardins del Convents (mes de 10 anys sense reparar), moltes fonts de dins e poble que ja no treuen aigua (dos exemples: la font del carrer coronel aloy i la font de davant cal Lloro), la antigua pescateria, convertida avui amb una horrible portasa semse tancada enmig del poble, el mandala del convent (una pesa unica tudada i plena de cruis), el gall de la rotonda pintat que ningu la netetjat, el trispol de ca les munnares ple de cruis (mes de 15 anys amb els cruis) i un llarc etc,etc
Molts de petits detalls que sumats fan un caramull de coses que fan que molts i moltes pensem que l'Ajuntament (sigui qui sigui el qui governi) mostri una deixades i una pasivitat caps a aquests detalls, els petits detalls del dia a dia.
Ben segur que si no s'hagues fet cap espectacle equestre a la Fira, cap pollenci ho hagues trobat en falta. Sent aixi ara hi hauria a les arques municipals 24.000 euros per erreglar aquests detalls. Com aquest molts d'exemples.
Gracies

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb