URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Guanya la dreta segur.

Alternativa | 29 Gener, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Mentre a Pollença l’equip de govern ha apostat per una demencial pujada d’impostos i taxes, a nivell nacional el PP i el PSOE han entrat en una perillosa competència per veure qui rebaixa més els impostos directes, els més progressius i justs. Com canvien les coses per alguns abans o després de les eleccions. Es veu que tots els partits implicats han llegit l’obre atribuïda a Jonathan Swift “l’art de la mentida política” i que consideren que la veritat política ha de ser com altres patrimonis una propietat privada.

Ahir el propi  diari el país reconeixia, el PP i el PSOE coincideixen en el seu programa econòmic. L’anunci socialista de retornar 400 euros de l'impost sobre la renda a tots els contribuents, ha estat el darrer pas d’ una subhasta de rebaixes fiscals dels impostos directes  Una mesura que el PSOE han copiat a Bush, que va aprovar fa una setmana la devolució de 800 dòlars a cada contribuent. A EUA l’han fet per aixecar el consum intern, però aquest no és el problema a Espanya, que ha crescut precisament per la hipertròfia de la demanda interna per la construcció.

La rebaixa dels socialistes és lineal, la mateixa per a tots els contribuents, independentment del que guanyin, igual que ja varen fer amb el xec– bebé o amb el compromís de suprimir l’impost sobre el patrimoni. D’aquesta manera el PSOE renúncia a una de les senyes d’identitat de l’esquerra que és la progressivitat fiscal, que paguin més els quals més guanyen

El PSOE i el PP haurien d'explicar quines prestacions van a deixar de finançar amb aquestes rebaixes. Clar que per compensar segur que hi haurà fortes pujades dels impostos i taxes indirectes, els que ens afecten a tots per igual.

Aquestes promeses són una vergonya quan estam en la mitjana europea en renda, però només en el 60% en despesa social.

D'aquesta manera el que és segur és que a març guanyarà la dreta econòmica, només la presència d'un grup important d'esquerres al parlament pot evitar el retrocés a les despeses socials.  

Davant d’aquests programes de dretes EU-ICV aposta per reforçar la lluita contra el frau i sobre tot recuperar la progressivitat dels impostos, perquè paguin més els quals més guanyen, estudiant un impost sobre les grans fortunes -com hi ha a França- i establint una fiscalitat ecològica.

 Vergara ahir al diari público.

El programa d’ICV parla de les següents idees en materia fiscal...


1.- Aconseguir la Reforma Fiscal que augmenti la progressivitat i garanteixi un augment dels ingressos suficient per tal de reduir el diferencial de 5 punts en despesa social respecte de la mitjana de la UE15. La pressió fiscal estatal està també cinc punts per sota d’aquesta mitjana.

2.- Lluitar contra el frau fiscal. Impedir la pràctica d’elusió fiscal per part dels contribuents de rendes més altes mitjançant societats patrimonials.

3.- Modificar la legislació sobre delicte fiscal per millorar la protecció del valor constitucional de la solidaritat de tots el ciutadans en la contribució al sosteniment de les despeses públiques.

4.- Establir que la fiscalitat en matèria d’habitatge doni prioritat al lloguer en front de la venda i a l’ajut selectiu als sectors més desafavorits en l’accés a l’habitatge.

5.- Transformar les activitats potencialment contaminants i penalitzar els consums malbaratadors de recursos a partir de la fiscalitat ambiental, basada tant en la creació de nous impostos ecològics com en la progressiva reforma dels tributs ja existents.

6.- Establir un fons compensatori a favor de les comunitats autònomes amb programes més ambiciosos en la protecció del medi ambient, impedint així el dúmping ambiental.

7.- Reformar la llei General d’Estabilitat Pressupostària, situant l’objectiu de sostenibilitat fiscal a llarg termini, permetent dèficits puntuals que s’hauran de cobrir en el còmput global plurianual a llarg termini (cinc anys, com a mínim).

8. Reformar el finançament local. Reduir el pes dels ingressos derivats de l’activitat urbanística. Afavorir que les plusvàlues derivades de les retencions de sòl i canvis de qualificació siguin absorbides pels tributs.

9.- Crear un nou impost ambiental sobre el canvi de qualificació del sòl rústic a altres de major valor afegit. Aquest fons ha de contribuir a l’equilibri d’usos i al manteniment del medi natural.

10.- Incorporar als indicadors tradicionals de la comptabilitat nacional –PIB, IPC, renda per càpita, etc- un nou “Índex de disponibilitat de recursos ambientals” de tot l’ Estat i de les diverses Comunitats Autònomes, que incorpori sèries estables i homologables de l’estat i l’evolució dels paràmetres més significatius de qualitat ambiental, nivells de contaminació, disponibilitat i qualitat de recursos ambientals.

Comentaris

Debat

Re: Guanya la dreta segur.

Debat | 31/01/2008, 09:35

Debat sobre el tema a un foro de no fumadores

europeu

Re: Guanya la dreta segur.

europeu | 31/01/2008, 09:12

Qui no aprèn de la seva història, està condemnat a repetir-la. En el Pacte de Progrès 1999-2003, el PSM va dur Comerç i Educació, amb el diputat estrella Sampol. Sampol va estar-se 4 anys intentant convèncer als empresaris, hotelers, etc, q el PSM no era tan radical com creien, el famós viatge al centre. El 2003 es va veure la seva gran tasca: PSOE puja, EU/EV i UM es mantenen o pugen als pobles, i PSM s'estrella pertot. Ara, la història es repeteix: Sampo prometent als d'establiments turístics q podran vendre tabac. Són els mateixos "comerciants" q se n'anaven 2 setmanes abans de les eleccions davant la seu del PSOE amb la pancarteta pq el mundo i el grup de premsa "Preferente" (els de la revista ultraPP "Desarrollo") els hi fet la foto?. Sampol ja ha trobat el seu objectiu per a Balears: ser com Canàries!. Quina obsessió amb ser com una illa africana! Canàries té un règim fiscal molt favorable pq està en una situació geogràfica postcolonial i demogràfica espantosa, amb milers de pasteres arribant al cap dels anys. Nosaltres estem al mig de la riba del Mediterrani més ric i ens alarmen per mitja dotzena de pasteres. Q tal si enlloc de mirar-nos amb Àfrica ens mirem amb Europa? A Europa trobaríem establiments turístics q venen tabac? Cap a on va Europa? Siguem coherents, no nins petits q es queixen q no volen anar a escola pq el seu germà petit de 2 anys no hi va!

Garci

Re: Guanya la dreta segur.

Garci | 30/01/2008, 13:03

Hola Rubi, tenc dos companys que aquesta setmana han estat a Madrid i han tornat "flipant" de lo net que està i del transport públic. Tens tota la raó, quan surts de Mallorca a la Península te n'adones que moltes, però moltes coses podrien millorar.
Com deiem, l'etnocentrisme de viure en una illa ens aïlla el pensament i veiem les coses pensant en que Mallorca és lo més bonic del món, Formentor el lloc més bucòlic i casa nostra el centre de l'univers, amb aquesta manera de percebre el món, poca cosa farem. Si som quasi perfectes no necessitam res. I així estam.

rubi

Re: Guanya la dreta segur.

rubi | 30/01/2008, 10:29

Bones Pepe i Garci el problema,com be dieu,es que quan els politics balears arriban a Madrid s'oblidan de les illes.Aquest olvido deu estar provocat perque quan arriban a Madrid i veuen el cacao que hi ha a Madrid es pensen que les illes estan be com estan jejeje,el problema es que van del aeroport a l'hotel o a la seva casa (com en Matas que tenia i te casa a Madrid)i del hotel o casa al lloc de reunio per despres tornar al aeroport.Pero segur que no han pasetjat molt per Madrid ja que es donarian compta de la netetja que hi ha a Madrid comparada amb la de Palma i aixo que els madrilenys paguen molt menys impostos en netetja que els palmesans,tambe si agafasin el transport public es donarian compta de la millonada que ens hem deixat en el metro per res i per seguir a ses illes amb un transport public ineficient tant en preus,com conexions e itineraris,com frequencies de horaris pensades per els turistas i no per els treballadors i ciutadans de les illes.Antich si torna a guanyar Zapatero (com de moment diuen les enquestes) truqui al president del principat de Asturies que es company del PSOE i que l'enseñi a negociar con deu mana i que le digui com s'ha fet per tancar tantes centrals termicas,...sin impulsar el sector de la construccio mantenint el territori intacte i la tasa de desempleo mes baixa que abans de tancar les centrals termicas,nuclears,...i sent els ultims anys liders amb la Comunitat Valenciana i amb Andalusia els liders en el turisme nacional.Aixi que aqui a Mallorca i a ses illes podem començar a enderrocar tots els hotels obsolets i no per fer mes construccions aixi com tambe totes ses construccions que estan fora de llei per estar mes de 9 messos al any vuidas

Notícia Balears

Bolkestes

Notícia Balears | 30/01/2008, 08:39

A la notícia del Balears encara hi ha una part millor quan diu que els candidats d'UMitat vigilaran l'adaptació a la directiva europea de liberalització comercial Bolkestein.

Es veu que falta comunicació entre Joan (UM), Biel (PSM) i aquesta candidatura d'UMitat Nacional, ja que a Pollença no varen donar suport a nostra moció contra la privatizació de serveis germana de la directiva Bolkestein.

Pepe

Tabac

Pepe | 30/01/2008, 08:32

Personalment crec que amb el tabac s'havia de donar un pas més i com a Irlanda prohibir el seu consum als bars i restaurants. Va ser tot a una experiència poder veure als pubs irlandesos a la gent sense una cortina de fum, tenir la gargamella be al dia següent i no fer pudor a fum...

fralokus

Re: Guanya la dreta segur.

fralokus | 30/01/2008, 08:19

Quina hipocresia el tema del tabac, si és dolent per a la salut, doncs prohibida la seva venda i consum, doncs al contrari que el vi, no hi ha cap cigar beneficiós.

Poderoso caballero es Don Dinero

Pepe

Opinió tabac

Pepe | 30/01/2008, 08:03

He llegit la notícia sencera.

Sampol diu que com s'ha permès vendre el tabac a quioscs, Aldeasa i a comerços turístics de Canàries és un greuge comparatiu i una injustícia inacceptable.
Estam d'acord a aquesta part però el que s'ha de fer es prohibir la venda a aquests llocs i que la Llei de mesures sanitàries del 2005 (per mi una llei insuficient) es compleixi. Aquesta llei només permetria la venda de tabac als estancs .

Tornam a Monsen, es fa una llei i al poc es fan excepcions injustificades i UMitat les vol ampliar... Són com nins si tu.. Jo més.

Quan es cau al "utilitarisme" com ha caigut Sampol amb UMitat pasen coses com aquestes, tot pels vots i a la salut i a controlar que els menors no puguin accedir fàcilment al tabac que els...

Pepe

Financiació

Pepe | 30/01/2008, 07:53

Hola Rubí, aquesta és una tradició històrica que ja va començar amb Maura. Els polítics balears quan arriben a Madrid s'obliden de les illes.
Ahir el deia Alexandre Forcades ( ex-conseller d'Hisenda), hem negociat molt mal a Madrid.
Ahir la resposta a la plataforma cívica per un finançament jsut va ser molt clara:

PP No sap si ho durà al seu programa.

PSOE. S'ha compromès a acceptar la proposta... Com si aquest quatre anys no haguessin governat ells!!!

Eu-EV i UMitat. Demanen canvis més ambiciosos; un concert econòmic com el del País Basc i Navarra. En nostre cas la diferència és que sense oblidar mecanismes d'una solidaritat ben entesa, no com l'actual.

Macià

UMitat verda o borda?

Macià | 30/01/2008, 07:50

Em podeu comentar la notícia que transcric que surt avui al Diari Balears? Promoure la venda del tabac és cosa de persones que lluiten per un món sostenible? És pràctica de qui diu defensar el medi ambient? És pràctica de qui afirma que vol millorar la salut de les persones? QUÈ NO FARIA PER UN VOT EN SAMPOL? NI EL PSOE VA ACCEPTAR LA PETICIÓ!
Els candidats al Congrés per la coalició nacionalista UNITAT PER LES ILLES es comprometeren ahir a revindicar a Madrid que els comerços turístics de l'Arxipèlag puguin vendre tabac.

Garci

Re: Guanya la dreta segur.

Garci | 29/01/2008, 18:57

Estic totalment d'acord amb tu, Rubi. La culpa del dèficit històric no és de Madrid, ni de Zapatero, Aznar o Felipe, la culpa és de qui no sap demanar, dels politicutxos que ens han governat aquí.

Rubi

Re: Guanya la dreta segur.

Rubi | 29/01/2008, 18:40

Les balears es la comunitat autonoma on l'estat español menys doblers ha invertit desde fa una pila d'anys,en canvi som la comunitat autonoma que mes doblers aporta a l'estat desde fa tambe una pila d'anys.Em pareix molt be que amb els diners de les balears molts peninsulars compten amb unes carreteres o autovies molt segures a part del transport,hospitals,...,l'estat espanyol s'esta deixant una millonada en la A-8 entre Aviles-A Coruña;AVES que passin per totes les comunitats;...Aqui a ses balears hem vist com el Cañelles,Matas,Munar,Antich... no han sagut negociar amb l'estat espanyol inversions tirant de pujadas de impostos totalment fora de llei,per poder fer carreteres (les autopistes d'en Matas no tans sols costen vides per no tindre mediana,costa molts diners als illencs perque l'estat encara no ha possat un euro per fer les bojeries d'en Matas=amb el metro que fa aiguas per tots els costats de moment tant sols ens ha costat als illencs 312millions d'euros,amb 312 millions es podria haver deixat tota Mallorca conectada amb bones frequencies d'horaris tant en tren com en autobus).Esta clar que els politics que hem tingut a Mallorca tans sols s'han beneficiat ells i quatre mes,deixant Mallorca amb mega-autopistas,metro-aqua,desaladoras,... i endeubtada (tant sols Mallorca perque ells i quatre mes be que s'han forrat a costa nostra)i deixant-la sense serveis basics com hospitals,transport public,vivendes socials (la comunitat autonoma amb menys vivendes socials, pero amb moltes segones residencies),residencies,centres escolars,...No tant sols es culpa de l'estat espanyol que Mallorca doni mes doblers que rebeix (La Rioja percibe de l'estat espanyol mes doblers que dona i aixo que governa es PP tant ara com la pasada legislatura estant Zapatero com president espanyol=Cantabria,...)es culpa de que els governants que hem tingut a ses illes tant sols han negociat els seus interessos i no els interessos de la poblacio.

Juel

Economia Criminal

Juel | 29/01/2008, 17:46

PP-UM=El mar es una cloaca y el monte un vertedero

Visitant

El PP-UM és la Mort!

Visitant | 29/01/2008, 17:19

PP-UM=terra erma

Garci

Diario de Mallorca

Garci | 29/01/2008, 14:37

La eléctrica balear Gesa Endesa ha confirmado hoy el remate de los trabajos de mejora de la red de baja y media tensión en las zonas de calle de Colom, Cala Sant Vicenç y Sitges, que dan suministro al municipio de Pollença.

Las reformas en la red, según ha explicado la firma eléctrica en un comunicado, han consistido en la instalación de dos nuevas líneas subterráneas de baja tensión y otra con tres soportes de línea de media tensión.

Esta inversión, que ha ascendido a los 39.000 euros según Gesa Endesa, supondrá un aumento de la capacidad de la red de toda la zona, así como "una mejora en la calidad" y la continuidad del suministro, incluso "ante posibles futuros crecimientos de demanda" en la localidad de Pollença y su área de influencia

Garci

Re: Guanya la dreta segur.

Garci | 29/01/2008, 14:34

Si no saben que fer amb els diners que els sobren que els duguin cap aquí, que Mallorca necessita molts diners per aturar tota la destrucció desmesurada herència de PP-UM.I que se deixin de polítiques de dretes i de comprar vots tan descaradament.

Rubi

Altre medida que no ajuda a la majoria de ciutadans de Espanya i molt particularment als ciutadans de ses illes

Rubi | 29/01/2008, 13:54

La medida del PSOE de devolver a tothom 400 euros indistintament si cada any els teus ingresos no superen,com la majoria dels ciutadans,els 15.000 euros brutos anuals tant com si superen els 30.000 euros brutos anuals,com molts ciutadans de les illes es totalment discriminatoria amb els de sempre,es a dir,a la clase treballadora mitjana o baixa mentre els rics tambre rebran la devolucio de 400 euros.Aquesta medida de Zapatero(PSOE)esta pensada per treure vots a Rajoy(PP),es a dir una medida de dretes per conseguir vots de la dreta.Senyors politics 400 euros si al ric no el serveixen per res,tampoc serveixen per als mileuristas (i aixo els que guanyan 1000 euros quan la majoria es porta a final de mes menys de 1000 euros).Empleen medidas de veritat per frenar aquesta pujada imberosimil als preus de la vivenda (desde l'any 2000 o sigui tan sols fa set anys sa vivenda i sobre tot a ses illes balears ha pujat mes de un 150%mes quan els sous no han aumentat ni un 10%en aquets darreres set anys i en molt de casos ni tant sols ha pujat inclos hi ha cas on la gent guanya menys per lo mateix que feia a l'any 2000)aixo sin contar la pujada dels aliments,petroli,...Esteim conduint a Espanya i molt particularment a ses illes balears a una recessio economica molt important on la clase mitjana ho tendra dificil per sobreviure i la clase baixa ho tendra molt pitjor amb molta mes gent vivint per devall des nivell de pobresa (que als ultims anys se ha incrementat considerablement a Mallorca,Eivissa,Menorca i Formentera)

Pepe

Vergonya

Pepe | 29/01/2008, 12:56

A més del caràcter populista de la proposta, el que demostra quin és el nivell mitjà de formació que tenim a Espanya. Hem de reflexionar sobre com és el que el PSOE s'ha atrevit a fer una proposta clarament de dretes com aquesta. El PSOE s'ha llançat al vot de centre-dretes i l apropera legislatura crec que optarán per governar amb CIU i PNB que per molt nacionalsites que siguin són de dretes.

Haveu vist o llegit alguna cosa sobre l'acte "Per la vida, la família i les llibertats." Units podem',al que varen donar suport el PP i uns dels socis de CIU ; Unió Democràtica de Catalunya... ufff

Rubi

I que significan 400 euros per la clase mitjana o baixa

Rubi | 29/01/2008, 11:58

Arreglats esteim o sigui que tothom tothom rebra 400 euros de devolucio de la declaracio de renda.Si es pensen que con 400 euros arreglaran les economies de les families o ciutadans que estan amb vertaders problemes economics(cosa que a Mallorca s'esta incrementant d'una manera espectacular i encara aixo nomes acaba d'empezar)quina vergonya de pensaments, al igual que els rics(que a Mallorca tambe hi ha molts) tambe els devolveran 400 euros de la declaracio de renda.O sigui que amb aquesta medida hi surten guanyant els de sempre els rics ja que pa ells 400 euros no significen res,pero que significen 400 euros quan molta gent esta guanyant 800 euros cada mes (hi ha molts que ni arriban als 800 euros)i tenen que pagar alquiler o hipoteca (minim 400 euros i aixo per un estudi o be perque et vares comprar sa vivenda abans del 2003-2004 quan una vivenda es podia comprar amb 60.000-120.000 euros, i ara aquestas vivendas minim costen 300.000 euros amb una pujada en pocs anys de 150%-300%en el preu final de la vivenda si aixo añadim la pujada dels tipos d'interes...)sa llum,aigua i es menjar.O sigui que molta gent que gana 800 euros (o menys) i te que pagar lo indispensable per viure en un estat de derecho (vivenda,llum,aigua i menjar a i els impostos que si no es carregan al pobre)a aquesta gent hi ha que donarles 800 euros com minim (400 euros mes els 400 euros que els donan als rics)

fralokus

L'abadia del boig

fralokus | 29/01/2008, 09:27

Actualitzada l'abadia amb un tema que crec que cal començar a protestar ja i sense retard.

Garci

Re: Guanya la dreta segur.

Garci | 29/01/2008, 08:39

Lo més trist va ser veure al sr Zapatero dient que era una mesura progressiva i no a tots per igual. Ho va justificar dient que 400 euros a un ric no suposes res, però per a un pobre son molts diners, per tant és progressiu i els més pobres se'n beneficiaran més.
Que trist i demagògic tot plegat!

fralokus

Re: Guanya la dreta segur.

fralokus | 29/01/2008, 08:26

Quina vergonya de campanyes electorals, aquí a Pollença es fan sopars i a Madrid es regalen 400 euros, totes buides de contingut.

No seria més "guapo" aquí a Mallorca, que diguessin que quan Són Espases estigués acabat, donat l'increment de la població, amb aquests 400 euros que ens gastarem en una consola d'última generació, reformessin també l'antic Són Dureta i així tindríem una estupenda Sanitat Pública?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb