URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un ple positiu

Alternativa | 31 Gener, 2008 09:01 | facebook.com twitter.com

Comentarem breument els punts del dia del ple d’ahir, més endavant publicarem les mocions i parlarem del torn de precs i preguntes.    En general va ser un ple positiu amb iniciatives de l'oposició aprovades per l'equip de govern, només llevaria l'aprovació de les taxes de fems i serveis socials, el darrer capítol d'una triste història.

Al punt de l’esmena de un error material inclòs  en l'expedient d'adaptació del PGOU al POOT, vaig tornar a recordar al senyor batle i regidor d’urbanisme que aquesta adaptació porta 12 anys de retard i que fa set que ell és regidor d’urbanisme. Gràcies a aquest retard s’ha destruït Can Colom i es faran 38 apartaments a l’UNAC33. Vaig reiterar la meva petició d’explicacions d’aquest retard i Joan em va remetre a l’expedient una altra vegada. Pens que aquestes no són formes i que el senyor regidor d’urbanisme hauria de donar explicacions públiques al ple d’aquest retard.

Respecte a nostra proposta relativa a la instal·lació de taulers d'anunci a utilitzar pels diferents partits polítics i associacions del municipi a varis indrets del municipi. A aquest punt va haver un interessant debat, en un principi els partits de l’equip de govern deien que no feia falta, els seus principals arguments eren que podíem posar cartells a negocis privat!  i que les associacions ja tenen espai als taulers municipals existents. Al debat els vaig dir que el seu argument era inconsistent; o sigui seria igual dir que com n’hi ha ràdios privades no fa falta una ràdio municipal. Tampoc entenc la diferència entre associacions i partits com si fossin encara a la dictadura. També vàrem recordar a l’equip de govern com s’havia eliminat la tertúlia de polítics i la presència dels grups de l’oposició a la ràdio era més que mínima  ( Tomeu ha anat una vegada i jo dues). A la fi el debat va ser molt intens, evidentment ells no volien acceptar que la llibertat d’expressió no es respecta a aquest municipi. Finalment durant el debat Joan va dir que ningú prohibia posar propaganda als taulers municipals als partits polítics, cosa que fins ara era es feia (la policia va retirar nostres cartells dels taulers municipals). A partir d’aquesta afirmació vaig retirar nostra proposta, si no n’hi ha cap problema per posar nostra publicitat als taulers municipals no té sentit fer de nous. Avui mateix aniré a penjar cartells de nostre concurs de fotografia.

     Respecte a nostra proposta relativa a la realització d'una ordenança municipal reguladora dels mercats municipals. Un èxit, per començar es va permetre parlar a representants tant dels comerciants com de la cooperativa pagesa , varen donar l’enhorabona al batle per donar aquest pas. Tothom va estar d’acord a la necessitat de fer aquest reglament i evitar els problemes existents fins el moment. Varen reiterar la necessitat de que s’obri la participació al màxim possible i que  una vegada fet es faci complir. Es va aprovar per unanimitat. 

Havia hagut un error a l’ordre del dia anunciat, faltava un punt que era donar el nom d’Antoni Segui al carrer carretera de Formentor. Només havia una al·legació en contra, que era d’un membre de nostra assemblea. Vagi comentar la divisió d’opinions que havia en nostra assemblea, per una part estaven els mérits d’Antoni Segui Bennassar i per altra els que havien sofert càstigs físics a l’escola per part del mateix. Finalment varen decidir la meva abstenció, la resta de grups varen votar a favor. 

Respecte a la proposta del grup del PP-UMP sobre la regulació de les instal·lacions de telefonia mòbil. Tothom va estar d’acord a la seva necessitat per motius de salut, impacte... Es va aprovar per unanimitat 

Respecte a l’aprovació, si procedeix, de la declaració compatibilitat del lloc de treball de bibliotecari arxiver municipal. Era un tema burocràtic però al ser personal interí varen demanar quan es farien oposicions per cobrir la plaça definitivament. Biel es va comprometre a regular  aquesta plaça i altres places a l’Ajuntament. Es va aprovar per unanimitat. 

Respecte a l’aprovació modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus i de l'establiment de l'ordenança reguladora de la taxa per prestació de serveis i realització d'activitats d'acció social. Moltes disculpes per part de l’equip de govern, que ha tingut massa errades en tot aquest procés. El tema mereix un article a part. Es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i el vot en contra nostro i de PP-UMP.

Demà més...

Tauler d'anuncis de Porreres.

 

Comentaris

Entrevista a na Marisol

Re: Un ple positiu

Entrevista a na Marisol | 31/01/2008, 17:51

Si voleu veure i escoltar l'entrevista a nostra candidata na Marisol a "De nit amb Neus Albis" pitjau l'enllaç.

Pepe

Re: Un ple positiu

Pepe | 31/01/2008, 17:17

Ja demanaré la clau, o millor que el mateix que penja la informació de l'Ajuntament penji la nostra.

Garci

Re: Un ple positiu

Garci | 31/01/2008, 14:00

Pepe, per poder penjar coses als taulons necessitarem una clau ja que la majoria estan tancats. Mira si l'aconsegueixes, així confirmarem si les paraules de Joan eren vàlides.
Salut.

Garci

Re: Un ple positiu

Garci | 31/01/2008, 13:05

Aquesta setmana que ve no puc anar-hi, tenc exàmens. La següent, si em convidem, i aniré encantat.
Per cert, vosaltres vareu decidir que jo fos el coordinador. Ho dic pel que pugui dir.

Pepe

Has d'anar a la ràdio

Pepe | 31/01/2008, 12:53

A veure si s'animen Pere, per cert has d'anar un dia a la ràdio municipal com nou coordinador, es veu que el debat d'ahir va ser molt fructífer.

Pepe

Cartell

Pepe | 31/01/2008, 12:40

Ja m'he donat el gust de penjar un cartell del concurs de fotografia a un tauler municipal, esperam que no el llevin.

Garci

Re: Un ple positiu

Garci | 31/01/2008, 12:39

Molt bé idó. La proposta dels mercats aprovada i la dels panells informatius retirada perquè la prohibició i la censura a l'hora d'utilitzar els panells municipals ha cessat.
Estic molt content.
I també me pareix molt positiva la proposta de regular la telefonia mòbil proposada pel PP, ara que s'han tornat ecologistes.
Perdona, però m'he perdut un poc, i del govern, no s'ha aprovat cap iniciativa?només la ratificació del canvi de nom?
Anem bé!

Pepe

Comptador

Pepe | 31/01/2008, 12:37

Hem vist el següent avís al blog d'Elena Vera, la webmaster de Balearweb:
He vist que a una sèrie de blocs (Grosske, Lo, de Ple, Anarcoefemèrides, IB3-SALOM...) hi apareix publicitat en forma de finestretes emergents. Aquesta publicitat la posa i se'n beneficia el servei Contador Web, a través dels comptadors que els usuaris d'aquets blocs s'han instal·lat.

L'altre dia un dels nostres lector habitual hem va dir que pensava que l'entrava un trojà a través d'aquesta pàgina, per evitar problemes hem llevat el comptador 32.376 entrades des del 26 de novembre.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb