URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rèplica a la Conferència Episcopal (1)

Alternativa | 01 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Voliam seguir explicant el ple però després de llegir  la Nota de la Comisión Permanente de la Conferencia Episcopal Española CEE ante las elecciones generales de 2008  no ens hem aguantat les ganes de fer una rèplica En negre paraules de la Conferència Episcopal Espanyola i en blau nostres afegits.

Nota de l’Assemblea d’Alternativa Esquerra Unida de Pollença davant la CEE.

 

1. La majoria dels espanyols hem estat batejats i registrats a l’esglèsia catòlica sense nostre consentiment. Com en altres ocasions semblants, oferim  a tots els quals desitgin escoltar-nos algunes consideracions que estimulin l’apostasia responsable. No vivim en una societat amb una única cultura o una única religió. Tots i totes tenim dret a ser i celebrar el que som: ateus, agnòstics, religiosos, creients... Per tal que la convivència siga possible i positiva per tothom, cal, com a condició indefugible, que l’Estat sigui laic.

Alertem conseqüentment a certs sectors de l’Església catòlica perquè eduquen la seva arrogància confessional i assumesquin que el futur passa per la laïcitat de l’Estat i de la societat amb totes les conseqüències de respecte i d’igualtat, sense cap privilegi a una determinada religió. El Govern, per altra banda, ha de ser conseqüent amb la aconfessionalitat que consagra la Constitució, legislar segons criteris de laïcitat i fomentar el respecte a la diversitat.


2. Amb tal finalitat pensam que és aquest un moment apropiat.

3. Respectem a qui veuen les coses d'altra manera. Només demanem llibertat i respecte per a proposar lliurement la nostra manera de veure les coses, sense que ningú s'asseu amenaçat ni la nostra intervenció sigui interpretada com una ofensa o com un perill per a la llibertat dels altres. Desitgem col·laborar sincerament en la consolidació de l'autèntica tolerància i de la convivència en el mutu respecte, la llibertat i la justícia, com fonament imprescindible de la pau veritable .

4. Si és veritat que els ciutadans podem practicar religions diferents o el que encara és millor cap religió, és cert que no totes les religions són igualment compatibles amb la raó i les exigències del progrés humà ni són tampoc igualment propers i proporcionats als objectius i valors que els ciutadans han de promoure en la vida pública .

5. Els ciutadans que vulguin actuar responsablement, abans de practicar o no practicar una religió, han de valorar les diferents ofertes religioses, tenint en compte l'estima que cada religió, atorga al ser humà

6 . Cal afrontar amb determinació i claredat de propòsits, el perill d'opcions religioses com el catolicisme que contradiuen valors fonamentals i principis antropològics i ètics arrelats en la naturalesa del ser humà, en particular pel que fa a la defensa de la vida humana. Ja que la jerarquia de l’Església catòlica es fa còmplice de molt de morts provocades pel SIDA amb la increïble condemna que fa dels preservatiu i posa en perill la  familia; famílies tradicionals, monoparentals, reconstituïdes, homoparentals, amb fills o sense, parelles de fet, de gais, lesbianes... que troben l’oposició intransigent de la jerarquia catòlica.

Els gais, les lesbianes, els i les bisexuals i transsexuals i també les mares solteres, les persones divorciades... han estat col•lectius estigmatitzats, perseguits, i, fins i tot, cremats i condemnats a mort al llarg de la història. L’Església catòlica també té en aquest assumpte les mans tacades de sang i d’ignomínia.


 

Demà la segona part.

Per fer nostra nota es un resum del manifest Davant la visita del Papa a València, nosaltres no t’esperem, i la resenya del llibre TERRORISMO RELIGIOSO El auge global de la violencia religiosa de Mark Juergensmeyer

Comentaris

Pepe

A Miquel

Pepe | 05/02/2008, 14:43

Clar que n'hi ha diferències dins l'església, però la seva jerarquia des de la CEE fins al papa han entrat en un procés d'involució terrible.

La veritat és que als bons cristians crec que els sobra la institució.

miquel monroig

Un poc més de seny,Pere

miquel monroig | 05/02/2008, 13:54

Te recoman la lectura del llibre de Mons.Setien, "Un obispo ante ETA" i entendràs bastant més el fenòmen ETA.

No possis dins el mateix sac a tota l'Església ja que sols ha parlat un sector i tot l'altre s'ofèn davant les afirmacions que fas de PP + Església =.....

Si llegeixes El Pais d'avui (pag.15) t'adonaràs que l'església a tot l'Estat ha creat 876 residències; 937 orfanats,365 centres de reeducació amb l'esforç i dedicació de moltes persones que ho han fet en nom de la fe cristiana i dels seus valors...
No siguis tan groller.. i sobretot si ets pollensí menys encara pots ser tan groller ja que els pollensins sou educats i sols els dies de festa grossa quan anau un poc beguts se vos permeten certes "grolleries"

Així que res de fàstic, sinò respecte i esforç per convencer de les nostres idees als altres de manera democràtica.

Garci

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (1)

Garci | 04/02/2008, 13:20

Volia comentar el comentari de Juli Bosch, però la cançó de la Polla ho resumeix molt bé.
Quantes tonteries fa l'església per anar perdent clients. A cada paraula se'n despunten.

fralokus

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (1)

fralokus | 04/02/2008, 09:34

A cuenta de prometer,
el reino de los cielos,
algunos vivillos lo que están haciendo,
es su propio cielo particular en la Tierra.
Compre un pedazo de cielo,
pagando su cuota mensual.
¡Salve Regina! Mater Misericordia.
Hay que estar majareto,
para hablar de amor de Dios,
y al mismo tiempo en sus escuelas,
preparar los cuadros de mando
de la represión fascista.
¡Cómo se puede ser tan fariseo!
¡Salve Regina! Mater Misericordia.
Control económico es control del poder
control mental, control sexual.
Realmente tíos, nunca he visto
religión que pretenda tanto
salvarnos a hostiasl.
¡Salve!
Opus Dei ¡Oh no!

Discurs d'en Tarancón

Tarancón

Discurs d'en Tarancón | 04/02/2008, 09:33

Juli a nosotros nos parece deleznable que la jerarquía católica haya llegado a este punto de intentar inmiscuirse en como se tiene que gobernar un país en teoría laico.

Te recomiendo que leas en el enlace un discurso de Tarancón en 1977, es increíble como la jerarquía católica ha retrocedido con respecto a la transició.

A continuación un fragmento

La línea de conducta (de la iglesai) se apoya en la independencia de las dos sociedades, Iglesia y comunidad política, en su propio campo y en la cooperación en lo que se refiere a la dignidad y defensa de los derechos humanos, deberá seguir manteniéndose en los siguientes principios claves: independencia en lo político, reconocimiento del valor de lo temporal, renuncia al poder económico y político, conciencia crítica de las injusticias sociales y trabajo decidido por la causa de los pobres, y, finalmente, el reconocimiento de la libertad religiosa.

fralokus

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (1)

fralokus | 03/02/2008, 22:43

Me alegro de dar asco a gente que no respeta las enseñanzas del Maestro, el Maestro predicó sobre el amor, nunca rechazó a nadie por su condición social, ayudo a los enfermos, desalojó a los mercaderes del templo, no desafió a los gobernantes (pese a que Galilea estaba invadida por Roma), siempre respetó las ideas de los demás, siempre que estas tuvieran buenas intenciones, nunca dijo que el amor tuviese que ser entre un hombre y una mujer, dijo "amaos unos a los otros como yo os he amado".

Pdría seguir pero es muy tarde.

en bosses

oi...

en bosses | 03/02/2008, 22:13

Juli Bosch, quedat tu els bisbes, a noltros ens sobren. No domes tu tens dret a sentir oi.

Juli Bosch

Dais asco

Juli Bosch | 03/02/2008, 21:55

Me parece deleznable este artículo y este tufillo anticlerical. Con gente como vosotros no me extraña que hubiera la Guerra Civil.
Dais asco!!

CAROTTI

A PERE

CAROTTI | 02/02/2008, 11:05

Estimat Pere:
No estic acussant a ningú, Déu me n'alliberi. Torna a llegi el meu comentari. Ho torn a repatir: Senyora Francisca Ramón, vostè és la gran impulsora d'aquestes obres, perquè va ésser vostè qui va impulsar la compra del hotel Carotti. Per favor, no ens deixi amb el cul a l'aire. Això, estimat no és acusar a ningú. És un fet totalment objectiu, que va ésser la senyora Ramon qui va impulsar la compra de l'edifici de l'antic hotel Carotti. La resta, estimat Pere és un prec, que torn a repatir: digníssima senyora Ramon i digníssimes autoritats, no ens deixeu amb el cul a l'aire.
Tot això sense voler entra si el preu que es va pagar pel Carotti va ésser elevat o no, sense entrar amb la finalitat d'aquesta compra, sense entrar si inicialment l'objectiu de la mateixa era fer vivenda social o no, sense entrar amb el per què es va donar l'obra a l'empresa constructora Pedro Siles i no a una altre, i un llarc etc, que no vull entrar... Només vull veure complir els meus drets, pregant a qui faci falta.

Pepe

Solucions

Pepe | 01/02/2008, 18:19

És una pena que les úniques vivendes socials que s'han fet a Pollença en anys s'hagin fet amb aquestes deficiències. De totes maneres no són estructurale si amb feina i bona voluntat es poden arreglar ràpidament.
Tots els implicats siguin del partit que siguin haurien d'actuar el més aviat possible per solucionar el problema i crec que els que varen posar per la fotografia s'haurien d'implicar especialment.

Picapedrer

El PP-UM és la Mort!

Picapedrer | 01/02/2008, 15:22

Promotors i constructors què volen ser aclamats com el rei.Vet ací lo que volen!!.Ha,ha,ha...

Arquitècte

El PP-UM és la Mort!

Arquitècte | 01/02/2008, 14:51

Promotors i constructors:Tendríeu que sortir fora des sistema solar i deixà en pau sa Creació!!

Garci

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (1)

Garci | 01/02/2008, 13:41

Lo del Carotti no té nom. Fa un més que s'ha inaugurat i ja té tants desperfectes?
Els veïns haurien d'emprendre mesures legals, almenys mostrar-ho tant com puguin perquè els caigui la cara de vergonya a tots els culpables. En això tendran el nostre total suport perquè d'una vegada per totes puguin tenir casa seva en òptimes condicions.
Supòs que ara que ha sortit per la premsa correran a arreglar-ho.
Però de fa un mes a ara segur que no els han fet ni cas.
Si algú del Carotti ho llegeix podria explicar-nos el periple.

Militar

El PP-UM és la Mort!

Militar | 01/02/2008, 13:12

No ens parlin més de na Cirer,per favor!!.¡Quin Fàstic!.

Pere

Contesta al sr. CAROTTI

Pere | 01/02/2008, 11:55

Benvolgut company/a CAROTTI;
Crec que no tens massa raó amb això d'acusar a la sra. Ramón. Fou ella qui proposà i comprà el carotti per habitatges socials. Però fou el Sr. Rull amb els Pperos qui van iniciar la construcció i projecte, i ells també formen part d'aquest desgavell, si més no, tenen un percentatge més elevat de culpa que la sra. Ramón. Amb això no vull posar-me a favor de la Sra. Ramón sinó que el que pretenc és que la història serveixi com a font per a jutjar a qui s'hagi de jutjar i culpar a qui correspongui. A més, afegiria que la idea de comprar el carotti per fer-hi vivendes socials i dependències per a gent necessitada, persones majors, disminuïts,... em sembla molt més ètic que no pas fer-ho nou i carregar-nos més territori. Perquè crèixer no és simbol de qualitat.

Profesor

El PP-UM és la Mort!

Profesor | 01/02/2008, 11:35

Sa bandada de llagostes de promotors i constructors aixeca es vol per anar a destruir i devastar altres terras.Ojalà acabin es seu vol dins la mar i no feràn més mal!!

Recepcionista

El PP-UM és la Mort!

Recepcionista | 01/02/2008, 11:22

Promotors i constructors=Una horda de llagostes.Mercaders de misèria,malalties i Mort!!

Jucef

Economia Criminal

Jucef | 01/02/2008, 11:04

Promotors i constructors=projectes de Merda.

Pepe

Contacte?

Pepe | 01/02/2008, 10:55

Benvolgut "Carotti", ets un afectat?
He vist les fotografies al Diari de Balears i la veritat que són una vergonya.Guanyarien nostre concurs de fotografia.
A desembre varen ajornar el ple per que poguessin fer el "paripé", prsident, conseller i regidors. Jo vaig decidir no anar però ara si algú dels afectats em convida a anar, hagi seré. Estic a vostra disposició us podeu posar en contacta a aquet blog o a eurxella@yahoo.es

Pagès

El PP-UM mata

Pagès | 01/02/2008, 10:52

Promotors i constructors feis caguera i oi!!

Rodamón

El PP-UM és la Mort!

Rodamón | 01/02/2008, 10:45

Promotors i constructors=Molts de mals i desgràcies.¿O és que hi ha gent què encara no ho veu?.Encara=Davant sa teva propia cara.

CAROTTI

Las viviendas sociales del Carotti tienen deficiencias de construcción

CAROTTI | 01/02/2008, 09:54

Las viviendas sociales del Carotti tienen deficiencias de construcción
(resta d'informació al diari ultimahora.)
Senyors, és normal. Aquesta obra es va fer amb un pressupost excessivament baix, cap empresa de Pollença va voler concursar; subcontrata sobre subcontrata i com a resultat el que teniu a la vista i el que pateixen els propietaris. Quan les coses es fan d'aquesta manera aquest és el resultat. I tot això les nostres estimades autoritats a fer-se les fotos de rigor. On son les autoritats ara? Vendrà algú a fer-se una foto davant la quantitat d'errosd'aquesta obra.
Senyora Francisca Ramón, vostè és la gran impulsora d'aquestes obres, perquè va ésser vostè qui va impulsar la compra del hotel Carotti. Per favor, no ens deixi amb el cul a l'aire. No mos deixeu amb el cul a l'aire dignissimes autoritats de Pollença.
Les coses ben fetes tenen el seu just preu, si anam sempre per davall i estiram cap aquí i cap allà la corda sempre se romp. I el problema que tenim és que avui, aquesta corda es ca nostra.
Veniu a veure-mos i ens ferem totes les fotos que volgue.

Notícia

Ordenança mercat

Notícia | 01/02/2008, 08:02

Avui al DdM es parla de l'aprovació de nostra proposició de l'ordenança del mercat, El Ayuntamiento regulará los mercados semanales a través de una ordenanza Los comerciantes se quejan de la existencia de competencia desleal y de los cambios de ubicación ordenados en ocasiones por el consistorio

Notícia

Carotti i mercat

Notícia | 01/02/2008, 07:53

Al DdB i UH
Habitatges amb bonys o forats
Els llogaters dels pisos socials del Carotti en denuncien deficiències.
No l'han penjat a internet però també trobareu una referència a l'aprovació a nostra moció de reglament pel mercat.

Pepe

Bon dia

Pepe | 01/02/2008, 07:51

Bon dia Pere respecte a les relacions entre la religió en general i el terrorisme hi ha un article a la segona part(hem seguit els mateixos temes que ha tractat la CEE).
Això li passa al PSOE per no ser més valent, com va dir Llamazares "Cria obispos y te sacarán los ojo".

Pere

Església??

Pere | 01/02/2008, 07:45

Que els donin per allà!!! Fan fàstig aquesta genteta, són uns impresentables PPeros que només volen treue duros als ciutadans i tornar instaurar el seu règim eclesiàstic, i a més volen aconseguir que siguem uns ignorants per així dominar-nos, igual que fa 50 anys. Recordar només que hi ha llibres escrits que parlen sobre ETA i demés i un en concret es titula "ETA nació en un seminario", poca cosa més puc afegir. PP+ESGLÈSIA= MERDA PERÒ PUDENTA, Quin fàstig

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb