URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rèplica a la Conferència Episcopal (2)

Alternativa | 02 Febrer, 2008 07:07 | facebook.com twitter.com

7. No és just tractar de reconstruir artificialment el nacionalcatolicisme de malaurada memòria, on l’Esglesia Catòlica va tindre amb la seva actuació a l’alçament militar del 36 i durant el franquisme molta responsabilitat col•laborant en un genocidi i sent part activa, sense haver demanat disculpes ni reconèixer errors. En aquest sentit sembla que apunten, entre altres coses, les dificultats creixents per desenvolupar un sistema educatiu públic, laic, democràtic i de qualitat. I això no és compatible amb la imposició de l’ensenyament de la religió que propugna la jerarquia de l’Església catòlica, la seva influència en la configuració i gestió del sistema educatiu amb criteris discriminatoris per raó de sexe, nivell socioeconòmic..., el seu monopoli de la transmissió de valors de convivència i qualsevol altre.

La tendència a la censura del lliure pensament, de l’expressió artística o científica... en definitiva, de la cultura és una constant que perdura al llarg dels segles en la història de l’Església catòlica. No és estrany trobar-nos als nostres dies amb prohibicions o coaccions de les administracions públiques instigades des de la jerarquia religiosa sobre obres de teatre, festivals musicals, exposicions...

la religió catòlica en els currículums de l'escola pública (...) lesiona el dret dels pares - i de l'escola en col·laboració amb ells - a formar als seus fills d'acord amb les seves conviccions ... morals. És necessari promoure un gran pacte d'Estat sobre la base de la llibertat d'ensenyament laic i l'educació de qualitat per a tots.

8. El terrorisme és una pràctica intrínsecament perversa, del tot incompatible amb una visió moral de la vida justa i raonable. No només vulnera greument el dret a la vida i a la llibertat, sinó que és mostra de la més dura intolerància i totalitarisme . En nombroses ocasions els terrorisme ha estat unit a la religió; casos dels atacs dels catòlics a les clíniques avortistes, a catòlics i protestants d'Irlanda  del Nord, els fonamentalistes musulmans, el terrorisme d’estat jueu,  l'assassinat de la primera ministra Indira Gandhi ,   i dels budistes japonesos vinculats amb l'atac  amb gas nerviós en el metre de Tòquio. La imatge religiosa de confrontació i guerra còsmica entre el bé el mal tendeixen  a vincular-se amb «batalles polítiques», arribant-se a l'extrem de la “satanizació “de l'enemic, procés  que brinda legitimitat simbòlica al terrorisme.


9. Cal evitar els riscos de manipulació de la veritat històrica i de l'opinió pública en favor de pretensions particularistes o reivindicacions ideològiques com els acords acords signats entre l’Església i l’Estat el 3 de gener de 1979. Aquests acords generen desigualtat de l’Església catòlica amb les altres confessions religioses, condicionen la llibertat de les dues institucions signatàries i difícilment alguns aspectes d’aquests acords passaria la prova de llur constitucionalitat. En propugnem, doncs, llur denúncia i derogació.


10. En aquest moment de la societat espanyola, algunes situacions concretes han de ser tingudes molt particularment en compte. Ens sembla que els immigrants necessiten especialment atenció i ajuda. I, al costat dels immigrants, els quals no tenen treball, els quals estan sols, les joves que poden caure en les xarxes de la prostitució, les dones humiliades i amenaçades per la violència domèstica, els nens, objecte d'explotacions i d'abusos, i qui no tenen casa ni família on acollir-se. EL sistema neoliberal es desenvolupa i s’estén a costa de crear exclusió i marginalitat en persones, pobles i regions. Reivindiquem l’opció moral i ètica a favor dels desfavorits i denunciem el suport legitimador al sistema neoliberal que practiquen les confessions religioses. Denunciem la connivència que any rere any exhibeixen les autoritats catòliques amb els representants del poder polític econòmic i militar, L’esglèsia catòlica és distingeix per la seva Ostentació i manca de transparència financera. Cal no oblidar que a  la darrera visita del Papa a València a uns centenars de metres de distància d’on es va bastir un cadafal que va costar més de 130 milions de pessetes, malviuen immigrants sota el pont perquè l’administració valenciana no disposa de cap alberg. En l'ordre internacional, és necessari atendre a la justa col·laboració al desenvolupament integral dels pobles. Cal evitar estats com el Vaticà teocràtic, minúscul, artificial i anacrònic que no ha signat la Declaració Universal dels Drets Humans. Advoquem, doncs, per la supressió i no reconeixement d’aquest estat


Que la raó il·lumini i enforteixi a tots per a actuar en consciència i conforme a les exigències de la convivència en justícia i llibertat. En definitiva, la diferència fonamental entre el model social que defensa el Vaticà i el nostre és que nosaltres respectem la diversitat ideològica i la seva traducció en lleis i normes de convivència que sempre busquen donar llibertat i responsabilitat perquè siguin les persones les que puguin decidir; per contra, el discurs oficial de l’Esglèsia catòlica i moltes religions tracten d’imposar la seva proposta ideològica particular, mitjançant les lleis i normes de convivència, al conjunt de la ciutadania, tant si comparteixen la seva moral com si no. Volem denunciar el tarannà excloent i exclusiu que caracteritza el discurs religiós.

Per aquestes raons convidem a la societat, a la ciutadania, a expressar la seva posició crítica, de manera activa i lliure. Per responsabilitat, per dignitat cal votar a la única opció clarament laíca; Esquerra Unida – Els Verds.

Imatge de sin dioses. org 

 

Comentaris

Susan Marquez

Mariann Higgins

Susan Marquez | 07/10/2008, 01:13

hhxnpj2zym6dzpyc
josetn lwdkxep
http://emywhho.com
klhbd okhjythp
http://ajpynmitcf.com
wmwmx oqglvcq
http://dsbmjzijgybx.com
jnlfz xxvdh
http://kvhuhhtzhvi.com

Wilma Bentley

Teena Le

Wilma Bentley | 01/10/2008, 05:22

hhxnpj2zym6dzpyc
dfmmnj qtil
http://ghlwdlw.com
kesds yjdvnw
http://zwgzeo.com
jjsux tucybdv
http://ioabkchjo.com
rndml xftecuv
http://hbqzedr.com

Pepe

Dades

Pepe | 06/02/2008, 23:28

Molt interessant el article de Público sobre l'església avui.
Quatre dades:
A França no es subvenciona cap església des de 1905.

El PSOE no canviarà els acords amb l'esglésiade 1953 actualitzat a 1979, 30 anys d'edat i 55 de mentalitat.

Al 2004 el PP va pagar 138 milions a l'església, al 2007 el PSOE va pagar 12 milions d'euros més, 150 milions d'euros. A més reben 6.000 milions d'euros més, patrimoni, capellans de prisions, exèrcit, hospital (3.400 per l'educació concertada).

en bosses

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (2)

en bosses | 05/02/2008, 17:48

Els integristes voldrien reinstaurar la Santa Inquisisió. L'Ajuntament els podria arrendar el Calvari per crucificar aquest nou Jesus.
A continuació un article del Pais.

La difusión de un libro de Pagola sobre Jesús alarma a los obispos
El prelado de Tarazona lamenta que se venda "como rosquillas" y pide su censura
Los obispos viven estos días alarmados por la venta "como rosquillas" de un libro que presenta a Jesús como un ser excepcional y que defiende a las víctimas de la sociedad injusta, pero que no quiso crear "escuela" ni jerarquías. Se titula Jesús. Aproximación histórica y ha sido publicado por la editorial PPC, de la congregación marianista.
• El prelado de Tarazona: "La tentación arriana asoma"
• Pagola: "Jesús no pensó en una institución"
"Produce profunda preocupación que este volumen se difunda tanto"
En dos meses se han vendido ya unos 40.000 ejemplares. La Congregación para la Doctrina de la Fe en España (ex Santo Oficio de la Inquisición) prepara ya una llamada notificación de censura para desactivar sus efectos o frenar su difusión.
El autor investigado no es un eclesiástico cualquiera. Se llama José Antonio Pagola, estudió Teología y Ciencias Bíblicas en la Universidad Gregoriana de Roma, en el Instituto Bíblico Romano y en la École Biblique de Jerusalén, y desempeñó el cargo de vicario general de la diócesis de San Sebastián, de la mano del obispo José María Setién. Nacido en Añorga (Guipúzcoa) en 1937, es autor de otra veintena de libros -entre los últimos, Salmos para rezar desde la vida (2004) y Jesús ante la mujer (2006).
Ha sido el obispo de Tarazona, Demetrio Fernández González, quien primero alzó la voz de alarma contra Pagola. Tampoco se trata de un prelado cualquiera. Nacido en Puente del Arzobispo (Toledo) en 1950, se licenció en Teología Dogmática en la Pontificia Gregoriana de Roma, ha sido profesor de Cristología en el Instituto Teológico San Ildefonso de Toledo y hoy es miembro de la Comisión Episcopal para la Doctrina de la Fe, es decir, la que tiene que pronunciarse sobre los presuntos errores de Pagola.
La execración del obispo González contra Jesús. Aproximación histórica se publicó la pasada Navidad en el boletín diocesano con el título El libro de Pagola hará daño. "Me produce profunda preocupación que este libro se difunda tanto. El Jesús de Pagola no es el Jesús de la fe de la Iglesia. Se lee con gusto por el buen estilo literario de su autor, pero sembrará confusión, también en mi diócesis, pequeña y humilde, que vive influenciada por los fenómenos de masas, tantas veces provocados con gran aparato mediático", escribió.
El prelado también se refirió al éxito de ventas del libro de Pagola. "Me llegan noticias", escribe, "de que el libro de J. A. Pagola se está vendiendo como rosquillas. Incluso en una de mis visitas pastorales quisieron regalármelo como el mejor de los presentes. Así se lo habían sugerido en la librería religiosa de turno. En nuestra hoja diocesana venía publicitado y recomendado como libro de formación. En muchas comunidades religiosas, es el regalo obligado de Navidad para una hermana o para la madre superiora, que lo pondrán a disposición de todas, como el libro de moda. No han faltado diócesis, incluso, en donde se ha hecho una presentación cuasioficial de la obra. Algunos curas de mi diócesis me han preguntado perplejos por esta obra. Si de un libro bueno se tratara, la difusión me alegraría, porque se trata de dar a conocer a Jesús. Pero leyendo detenidamente su contenido, el Jesús de Pagola no es el Jesús de la fe de la Iglesia".
El obispo concluía su alegato contra el Jesús de Pagola (así lo llama), animando "a otros, pastores y teólogos, a que examinen con este libro que tanta difusión está teniendo, y que tanto daño puede hacer a nuestros fieles, sobre todo a los más sencillos".
La veda de las críticas quedaba abierta. En las semanas siguientes arreciaron los escritos contra Pagola, algunos promovidos desde la Conferencia Episcopal, y también los apoyos, en una ola creciente que el propio Pagola se vio obligado a contestar. "Son muchos los que me preguntan cómo estoy y qué está sucediendo. A todos los que se interesan por mí y sufren conmigo les quiero decir una palabra de aliento. Algo que estoy trabajando mucho dentro de mí estos días son los sentimientos hacia quienes me condenan. Estoy escuchando desde dentro las palabras de Jesús a sus seguidores: no juzguéis a nadie... No condenéis a nadie. Perdonad. Conozco bien los sentimientos de Jesús. Por eso rezo por los que me rechazan. Lo hago con nombres y apellidos. Pienso de verdad que, en el fondo, no saben lo que están haciendo".
Entre los teólogos que han intervenido en la polémica, que promete ser larga y agria, destacan José María Castillo, Juan José Tamayo, Jesús Pikaza y José Antonio Sayés, este último en contra y en dos sonadas ocasiones en lo que ya se conoce en los ambientes eclesiásticos como la polémica Sayés-Pagola.
Jesús. Aproximación histórica tiene 539 páginas y ha sido publicada sin el nihil obstat (autorización) eclesiástico por PPC. Esta editorial pertenece al grupo SM, de la congregación marianista, un rentable conglomerado editorial con fuerte presencia en Hispanoamérica. Edita también la revista Vida Nueva y libros de texto. Una condena de la Inquisición española, con la complacencia de Roma, no lograría retirar el libro de las estanterías, sino que, probablemente, incrementaría su difusión, ya extraordinaria hoy, en un texto de teología.

en bosses

laicitat.

en bosses | 05/02/2008, 16:01

De El Pais.
Los obispos se han quejado estos días de que el Gobierno pretende hacerlos callar, y Gaspar Llamazares les respondió ayer que eso además de falso es imposible porque "no callan ni debajo del agua". "La cuestión no es ésa", añadió el coordinador de Izquierda Unida, "la cuestión es que los obispos no mandan: la moral pública la dicta la Constitución, no la santa madre Iglesia".
IU ha querido recordarlo a través de un Decálogo para un Verdadero Estado Aconfesional, que ayer distribuyó a los medios de comunicación con este subtítulo: Los diez Mandamientos Laicos. Lo hace como aviso al PP, que "quiere que la moral integrista sea la moral del Estado", pero también al PSOE, que "está dolido porque pactó con la jerarquía católica y ahora ni siquiera le garantizan la paz en campaña". "Cría cuervos y te disputarán los votos. La Iglesia muerde la mano de quien le dio de comer", concluyó Llamazares.
Los diez mandamientos laicos no son otra cosa que el resumen de reformas legales que IU lleva años reclamando: el primer mandamiento propugna la "revisión de los acuerdos con la Santa Sede" (que también llevarán en sus programas los catalanes ERC e ICV); el segundo, la "salida de la religión de las escuelas". A continuación vienen la revisión de la política de conciertos educativos (subvención pública a colegios privados) -porque esos colegios hacen después una "selección clasista del alumnado"-; la apuesta por la "autofinanciación de las Iglesias", una nueva Ley de Creencias y un "reglamento laico del ceremonial de toma de posesión en la Administración".
Por último, la ampliación del derecho al aborto con una ley de plazos, una ley de "cuidados paliativos y muerte digna", la retirada de símbolos franquistas de las iglesias y un Registro de la Apostasía para poder darse de baja en la Iglesia católica sin tener que sortear los obstáculos actuales.
Llamazares adelantó también que en la próxima legislatura propondrá modificaciones o "avances" en 42 de las 49 leyes que en este mandato se han aprobado con el voto favorable de IU, para profundizar en los derechos que recogen. Entre ellas, las de Violencia de Género, Igualdad, Atención a la Dependencia, Memoria Histórica, Financiación de Partidos, Educación, Investigación Biomédica, divorcio exprés y el cheque-bebé.

Pepe

Los diez ‘Mandamientos Laicos’

Pepe | 05/02/2008, 09:48

Decálogo de IU para un verdadero estado aconfesional
Los diez ‘Mandamientos Laicos’
Madrid, 4 de febrero de 2008.-

Denuncia y revisión de los acuerdos con la Santa Sede

Salida de la Religión de la escuelas. Las aulas deben ser para la educación y las iglesias y las mezquitas para las creencias

Revisión de la política de los conciertos educativos. Fin a la selección clasista del alumnado

Autofinanciación de las Iglesias. Revisión de los privilegios económicos-fiscales

Nueva Ley de Creencias y derogación de la Ley de Libertad Religiosa

Nuevo Reglamento laico del ceremonial de toma de posesión en la Administración e instituciones públicas

Nueva Ley del derecho a la Interrupción Voluntaria del Embarazo (Ley de plazos)

Nueva Ley de cuidados paliativos y ‘muerte digna’

Desarrollo efectivo de la Ley de Memoria Histórica. Retirada de toda la simbología franquista de las iglesias. (Valle de los caídos)

Reglamentación y apertura de un Registro de la Apostasía.

Garci

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (2)

Garci | 03/02/2008, 09:00

Tant de bo sigui així, que l'església perdi privilegis i passi a ser una religió més, amb els seus creients normals...
Ja fa colló que amb tantes mentides i tant polititzada encara hi hagi qui li dona suport.
Lo que me fa pensar que va més gent a les manifestacions que a missa regularment. Així que lo únic que li queda és la política per mantenir als fidels reaccionaris.

Article

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (2)

Article | 03/02/2008, 00:03

Superestructura, político-ideológica ¿Religiosa?

El cristianismo tiene como principal componente la no racionalidad de su base ideológica por cuanto la teología es la creencia en algo que no vemos, que no podemos contrastar. Conceptos como dios, fe, justicia divina, muestra de lo anterior, creer lo inverosímil, lo que la parte racional del hombre sensato pondría en estado de permanente duda. El hombre primitivo ignorante tuvo que poner en pie las religiones para dar explicación a lo que la vida le presentaba día tras día y él no entendía, pero sobre todas las cosas con la religión trataba de dar sentido a su existencia, poner ante si un camino y una meta.

Si para un estado en el que la confesión religiosa mayoritaria sea el Islam -por ejemplo- cohabitaran en el gobierno un poder militar junto con clases dirigentes religiosas, en los centros de poder del capitalismo mundial –EEUU, UE- o primer mundo, sin excepción a derecha e izquierda política se les pondría el cartel de país atrasado de Islamistas o Islámicos con toda la parafernalia que tal catalogación conlleva, objetivo de ataque imperialista incluido, si no se comulga con las imposiciones neoliberales. Para todos los medios corporativos de atontamiento de masas la convivencia dentro de la superestructura del estado en su parte político-ideológica de tal confesión religiosa esta clara así como su posición hegemónica como agente de dominación y adoctrinamiento de masas, no dudando en catalogarla de sumir a la sociedad en la incultura, anclándola en el atraso.

En nuestro estado durante la dictadura franquista la Iglesia Católica ocupo ese mismo papel dentro de la superestructura en la sociedad Franquista, que el anterior ejemplo del mundo islámico, como principal agente de adoctrinación para la perpetuación en la hegemonía de clase. aunque a día de hoy algunos revisionistas tienden a transformar esa etapa de la historia, en poco menos que un idílico paraíso de la ley, el orden, el bien y paz en dios, ya que en palabras de Mayor Oreja “viví esa época con toda la normalidad”, llegando a negar la represión con la que los altos cargos de la iglesia se posicionaron como colaboracionistas como parte activa de la misma o legitimándolas con su silencio en el mejor de los casos, llegando a catalogar de “santa cruzada” el golpe de los generales, ni estos ni la derecha depositaria ideológica de la CEDA reconocen la España de esa oscura etapa como un país atrasado, ¡aún no han condenado el golpe militar y posterior dictadura!. Con la COPE y su pléyade de forjadores de pensamiento e historiateros tratan la historia como un calcetín sucio al que pueden dar la vuelta. En nuestra sociedad actual de la información, tan pronto se puede poner una teoría en pie como tirarla abajo.

Estos días de precampaña, como quiera que ZP con su política de amagar y no dar, se le ha ido esta legislatura sin haber situado en la posición que dentro de un estado aconfesional –según la constitución- corresponde a la Iglesia Apostólica Romana, la jerarquía católica junto con lo más “selecto” de los dirigentes derechistas, han dado una vuelta más de tuerca para entrar a saco en las elecciones. Los obispos seguros de que con el PP su posición dentro de la superestructura de la sociedad, volverá ha ser hegemónica en tanto a la dominación en la adoctrinación ideológica del vulgo, paradojas de la vida, se han pasado los últimos meses rasgándose sus vestiduras por una asignatura que según ellos adoctrina, ¿función principal cumplen ellos? ¿qúe se puede entender como doctrina católica?, claro está, otras enseñanzas pueden forjar mentes libres, menos maleables y permeables a sus simplistas mensajes, sus infantiles explicaciones sobre el origen y significado de la vida. Y el pecado ¿qué sería de esta institución sin el pecado? ¿De qué vivirían sin tener la exclusiva en la tierra del perdón y redención de los mismos, por mandato divino?

Esta recién terminada legislatura, la de la crispación –no por el permanente rictus cabreado de Rajoy-, la convivencia de la derecha rancia con la añeja jerarquía católica ha sido de lo más evidente dentro de la vida política nacional. Contradicciones como:

 Estado laico- financiación de la iglesia  Educación para la ciudadanía- catecismo  Cumplimiento real de la ley sobre aborto- defensa de la vida  Matrimonios entre personas del mismo genero- familia tradicional

Utilizadas en ataques permanentes a la socialdemocracia estatal. Como colofón a esta política del triunvirato PP-Iglesia-Medios de opinión, han abonado el terreno para la traca final que se nos avecina, conocedores de la falta de credibilidad y liderazgo de Mariano I “El crispado”, al que sus compañeros de viaje en la cúpula dirigente del partido ya preparan la mortaja y al pie de la cruz reparten su legado, se ven en la necesidad de llevar la crispación a su grado máximo, parece pretenden crear una situación de excepción cuantificando actuaciones que por acumulación les lleve a un cambio calificativo, todavía tienen sin cerrar la herida que les produzco perder las anteriores elecciones, de las que siguen pensando todo fue a causa del 11-M, y de una conspiración judío-masónica de los chequistas de izquierda, lo peor de lo peor. Hace unos días el Sr. Aznar se alza en paladín de la verdad tachando a ZP de mentiroso, ¿qué autoridad moral tiene Ánsar –para sus amigos- para discernir sobre la verdad o la mentira? El que posó sus calcetines en la mesa de las Azores. Ahora tenemos la declaración institucional de los Obispos, aconsejando sobre el voto. A mí personalmente me parece perfecto que aconsejen a sus fieles, pero ellos no persiguen este objetivo si no que por el contrario lo que hoy, mañana, ayer y siempre han pretendido es dominar a la sociedad en su conjunto. Ocupar una posición hegemónica sentados a la diestra del poder político aconsejando y/o dominándolo.

Migue Lan J

Pepe

Partit propi

Pepe | 02/02/2008, 22:27

El que podien fer els bisbes és el seu propi partit.

en bosses

fariseus

en bosses | 02/02/2008, 21:49

Per una banda crec que es positiu que els bisbes ataquin d’aquesta manera al govern i a la societat no PePera. Esper que els ciutadans d’esquerra s’encalenteixin abastament com per anar a votar. Si el PSOE ha de pactar amb l’esquerra, se podria donar el cas que els bisbes perdessin qualque privilegi.

en bosses

del balears

en bosses | 02/02/2008, 21:28

«L'únic que falta és que els bisbes es presentin el març en les llistes del PP»
Blanco critica la seva hipocresia i De la Vega exigeix deixar el terrorisme fora dels debats

E.P. Madrid.
La nota de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) destinada a «orientar» el sentit de vot dels catòlics no «ha caigut» bé a les files socialistes. La vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, expressava ahir el «respecte» de l'Executiu per l'opinió de la jerarquia eclesiàstica espanyola, però no deixà d'assenyalar que no hi havia a la seva nota paraules com «generositat, concòrdia o convivència», que «s'ajusten més a l'esperit» dels catòlics.
Per part seva, el secretari d'Organització del PSOE, José Blanco, lamentà ahir la «hipocresia» de la jerarquia eclesiàstica i assegurà que «l'únic que els falta» és que algun bisbe es presenti a les eleccions en les llistes del PP. Blanco criticà la nota feta pública dijous per la Conferència Episcopal amb motiu de les pròximes eleccions i digué que, com a catòlic, se sent «molt malament per tenir una jerarquia eclesiàstica hipòcrita».
En qualsevol cas, Blanco recalcà que la «hipocresia de certs bisbes no té res a veure amb la realitat cristiana» i destacà la «tasca social immensa» que realitza molta gent a l'Església que està «absolutament avergonyida de la jerarquia eclesiàstica».
En l'habitual roda de premsa després del Consell de Ministres, De la Vega deixà clar que «al llarg d'aquests quatre anys» el Govern «ha mantingut una posició d'autonomia i de respecte amb la jerarquia eclesiàstica espanyola», que «sens dubte» està «disposat» a continuar mantenint. «La jerarquia catòlica atén els seus fidels i nosaltres ho respectam; el Govern atén els ciutadans, tots els ciutadans, amb independència de les creences religioses, i la CEE hauria de respectar-ho».
«Correspon als fidels decidir si és tasca dels bisbes fer valoracions polítiques o fer costat a unes opcions polítiques o a unes altres», afirmà la número dos de l'Executiu, que es referí concretament a la menció a ETA: «El terrorisme ha de quedar sempre fora dels interessos partidaris», afirmà.

Menescal

Una Pesta anomanada Promotors i Constructors.

Menescal | 02/02/2008, 20:13

Quin serà el veredicte de l'Univers i l'ull què tot ho veu contra es promotors i constructors??

Director

El PP-UM és la Mort!

Director | 02/02/2008, 20:03

¿Creu vosté què es promotors i constructors estàn malalts i pertorbats??

Forner

El PP-UM és la Mort!

Forner | 02/02/2008, 19:53

Una Pesta anomanada Promotors i Constructors:Bèstias de Merda!!

Taxista

Una Pesta anomanada Promotors i Constructors.

Taxista | 02/02/2008, 19:23

"Creadors de riquesa" és una frase estúpida ateses les circumstàncies.

Rector

El PP-UM és la Mort!

Rector | 02/02/2008, 19:14

No destruir es paisatge és una qüestió d'honor!!

Cuiner

El PP-UM és la Mort!

Cuiner | 02/02/2008, 19:02

Autopistes,urbanitzacións.forns crematoris,cimenteres i canteres:Escenari indigne per viure.Degradació

Garci

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (2)

Garci | 02/02/2008, 19:02

Avui és el dia mundial de protecció de les zones humides.
Tenim en el record a Son Bosc i la zona humida de l'Ullal, destruïda per l'incompetència del nostre ajuntament, amb el regidor d'urbanisme al capdevant que ha promogut la construcció de la via de circumval·lació al Moll havent-hi alternatives i s'ha carregat tota la zona humida i les fonts ufanes que queden soterrades per una carretera inútil.

Pepe

Llei

Pepe | 02/02/2008, 16:06

Pronunciar-no ens hem pronunciat , igual que ha fet el GOB.Pensam que la Font al igual que l'UNAC 33 o Formentor no disposen dels serveis mínims que marca el Reglament de planejament per a poder edificar. Així doncs, les parcel·les pensam que no haurien de tenir la condició de solars. Però l'Ajuntament ha donat llicències i la llei...

Garci

Re: Rèplica a la Conferència Episcopal (2)

Garci | 02/02/2008, 12:23

Hola Silvia. Nosaltres varem entrar en el tema, tot i que no en profunditat, ja que el que varem poder saber és que totes aquestes construccions tenen permisos i son legals.
La única cosa que se pot fer és anar una per una a mirar si tenen irregularitats i dur-ho a la justícia si és afirmatiu.
També se pot fer una cosa, pressionar, crear consciència i debat públic i amb un munt de gent pressionar a qui faci falta per protegir-ho a canvi de molts diners d'indemnització. Com a Cala Carbó.
Les dues coses son molt difícils, gairebé impossibles, però estam oberts a qualsevol suggerència ja que nosaltres si que ens oposam frontalment a aquest atemptat que s'està fent a la Font.

en bosses

laicisme

en bosses | 02/02/2008, 12:02

DE GRANADA LAICA.

Contra la 'sharia' episcopal
Rafael Gallego Sevilla
(Coordinador de Granada Laica)
La recién emitida "Nota de la Comisión Permanente de la Conferencia Episcopal Española ante las elecciones generales de 2008" ha descolocado al gobierno español y al partido socialista, que ha reaccionado con cierta beligerancia al texto. Sin embargo, las críticas socialistas se han circunscrito casi exclusivamente a la referencia que los obispos hacen en este texto al terrorismo, en la que lanzan un severo varapalo a la estrategia seguida por el gobierno en relación a este tema.
Pero cabe preguntarse si más allá de esta referencia concreta, la intervención de los obispos en la campaña electoral es en sí censurable o por el contrario les ampara el derecho a la libertad de expresión e incluso el derecho a entrar en la contienda política.
En este sentido hay que recordar el muy particular estatus de la Iglesia Católica en España, y en menor medida de otras organizaciones religiosas. Por una parte se trata de una organización que reclama fieramente su independencia. Es más, es la Iglesia la que "concede" al Estado una "cierta autonomía". Según palabras de Benedicto XVI "la comunidad política y la Iglesia son entre sí independientes y autónomas en su propio campo", pero claro, "la autonomía de la esfera temporal no excluye una íntima armonía con las exigencias superiores". Estas exigencias superiores, obviamente, son lo que nuestros obispos denominan en su nota "[el] denominador común de la moral fundada en la recta razón". Y "recta razón" es una forma moderna de calificar lo que en el pasado se llamaba "fe", o con los circunloquios que tanto gustan en el Vaticano, "la razón iluminada por la fe".
Es decir, que en las relaciones Iglesia-Estado la situación es la siguiente: el Estado exime a la Iglesia del pago de numerosos tributos, financia sus colegios, residencias y hospitales, empotra en la escuela pública la catequesis católica, paga a los catequistas que elige el obispo, celebra ante la biblia y el crucifijo las tomas de posesiones de ministros, jueces, etc, adopta como fiestas cívicas las romerías religiosas, recauda el IRPF de aquellos que prefieren dárselo a ésta en vez de ingresarlo en el erario común, le regala suelo urbano para la construcción de sus parroquias, seminarios u otros centros, mantiene su patrimonio monumental sin apenas contraprestación alguna, no interfiere en su organización interna aunque no sea democrática y sea discriminatoria frente a las mujeres, etc, etc. Y por su parte, ¿qué hace la Iglesia? Permite que el Estado actúe según la "recta razón".
Frente a las organizaciones religiosas el Estado moderno ha intentado dos soluciones: la sujeción y la cuarentena. Con la Iglesia Católica no funciona el primer método pues desde la ruptura con el oriente cesaropapista ha reclamado su independencia y superioridad sobre todo poder "temporal".
Veamos algunos ejemplos de la técnica de la "cuarentena". Por ejemplo, la constitución mexicana (de 1917) dice (Art.130 e): "Los ministros [religiosos] no podrán asociarse con fines políticos ni realizar proselitismo a favor o en contra de candidato, partido o asociación política alguna. Tampoco podrán en reunión pública, en actos del culto o de propaganda religiosa, ni en publicaciones de carácter religioso, oponerse a las leyes del país o a sus instituciones, ni agraviar, de cualquier forma, los símbolos patrios."
Otro ejemplo: en EE.UU. las organizaciones religiosas apenas se diferencian de las demás en dos cosas: 1) Que por ser religiosas no pueden recibir subvenciones públicas para sus actividades, 2) Que por ser organizaciones religiosas gozan automáticamente de las exenciones de impuestos recogidas en el apartado 501(c)(3) de la ley Fiscal. A cambio, las organizaciones que se acogen a estas exenciones tienen prohibido realizar actividades de índole política a favor de unos u otros candidatos en los procesos electorales.
Después de siglos de cruentas luchas interreligiosas, dos milenios de implacable persecución a los disidentes, parece lógico que las creencias religiosas gocen de protección para su libre ejercicio, pero también que la sociedad política goce también de protección frente a ellas, es decir, se prohíba esgrimir argumento teológico alguno en la contienda política.
En España, a pesar del muy reciente régimen nacionalcatolico los gobiernos democráticos han fantaseado con la posibilidad de tratar a la Iglesia Católica con una técnica "intermedia", la de la domesticación o apaciguamiento. Pero la Iglesia es una bestia milenaria imposible de amansar.
No nos engañemos, cuando los obispos dicen "no pretendemos que los gobernantes se sometan a los criterios de la moral católica", quieren decir "queremos que gobiernen quienes ya están sometidos a los criterios de la moral católica". Cuando dicen "[r]espetamos a quienes ven las cosas de otra manera" quieren decir "no tenemos inconveniente en que viváis sometidos a nuestras normas", etc, etc.
Milenios de destrucción, siglos de oscurantismo y décadas recientes de contubernio con dictaduras en todo el mundo demuestran que la Iglesia no va levantar un dedo si peligra una democracia o los derechos de una minoría son conculcados: simplemente espera agazapada a que lleguen mejores tiempos mientras trabaja sin descanso por perpetuar su ideología de sometimiento e irracionalidad.

SILVIA COLOM CIFRE

Grues i mes grues

SILVIA COLOM CIFRE | 02/02/2008, 10:51

1 de febrero de 2008.- Quina destrossa es fa a la font de Pollença, la muntanya mai serà igual, perquè ningú es pronuncia, no interesa? Es que hi ha interessos?

Aquesta urbanització va estar aturada molts d´anys però ara que no hi sol abastament al plà han d'anar a la muntanya!

Ahh per cert aquesta urbanitazció no té clavegueram, allumenat públic ni tampoc asfalt! ès una urbanització privada.

http://www.elmundo.es/elmundo/2008/02/01/ciudadanobaleares/1201868474.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb