URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un pas; reglament del mercat.

Alternativa | 04 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies anirem comentant amb detall el darrer ple.

Començarem pel que consideram el més positiu l’aprovació de la nostra moció de la realització, de la manera més participativa possible (amb la participació dels comerciants,  tècnics partits polítics), d’una Ordenança municipal reguladora dels mercats setmanals del municipi (la podeu llegir a la continuació d’aquest article).

Com sabeu els habituals d’aquest blog aquesta moció va sorgir de les  queixes i malestar que ens van fer arribar els petits comerciants  dels mercats municipals, davant la mala gestió de l’Ajuntament. Aquests inclòs havien arribat a demanar danys i perjudicis per la competència deslleial, obstacles instal·lats per l’Ajuntament, inseguretat jurídica i actuacions arbitràries i discrecionals de l’administració. Un resum a  l’article “regular el mercat”..

Gràcies a aquestes queixes i a la nostra moció l’equip de govern ha fet un esborrany de reglament del mercat. Un esborrany que fins la comissió informativa  de divendres era desconegut pels partits de l’oposició i pels comerciants i que s’ha fet a corre-cuita. Més val tard que mai, pensam que aquest reglament era una necessitat  des de fa anys, donada la importància econòmica que pel municipi tenen aquests mercats i la situació d’inseguretat que hi havia fins el moment en aquest tema.

Ja varem dir  que consideram un avanç que el batle deixés parlar  a representants tant dels comerciants com de la cooperativa pagesa. Martí Cifre ( comerciant de la plaça i president de l'Associació d'investigació i desenvolupament econòmic del mòn rural) havia demanat per escrit poder parlar al ple. Curiosament al principi Joan no tenia molt clar si deixar-lo participar, el reglament de participació ciutadana és molt restrictiu i no és suficient amb tenir una associació legal i afectada pel tema.  Molt diferent va ser l'actitud respecte a Martí Solivellas, president de la cooperativa pagesa, que no havia presentat cap sol·licitud. Joan va dir que podia participar per que era "suficientment conegut" i afectat pel tema. Joan es va saltar en aquest cas totalment el reglament de participació ciutadana. No passa res si el tracte és igualitari amb tothom.  Ens sembla que és el camí per tenir uns plens més democràtics i participatius. Però hem de denunciar  que al seu moment no es deixés parlar a Miquel Angel (ERC) que a m,és de suficientment conegut també havia fet una sol·licitut per escrit.

Com varem reiterar al debat, nosaltres pensam que aquest reglament s’hauria d'haver fet des de el principi de la  manera més participativa possible (amb la participació dels comerciants,  tècnics, partits polítics...). Però sabem que aquest equip de govern encara ha d’aprendre molt en participació ciutadana. Esperam que a partir d'aquest moment el reglament sigui realment participatiu i es faci complir .

Foto de http://www.canguillo.com/Images/mallorca/DCP_0671.jpg

 

PROPOSTA ALTERNATIVA ESQUERRA UNIDA – VERDS.   

Ordenança municipal reguladora del mercarts municipals.

Proposta del regidor i portaveu José Luis García Salvador en nom i representació del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de gener per ser debatuda i votada.

  

EXPOSICIÓ DE MOTIUS
 

Atès  que l’Ajuntament de Pollença no te una ordenança municipal que reguli  de manera específica els mercats setmanals de Pollença (dimecres al Port i diumenge a Pollença).

Atès les queixes i demandes del comerciants d’aquests mercats; respecte a la competència deslleial, obstacles instal·lats per l’Ajuntament, inseguretat jurídica i actuacions arbitràries i discrecionals de l’administració, amb els corresponents danys i perjudicis pels comerciants.

Atès que l’existència d’una ordenança i el seu compliment és la millor manera d’assegurar un correcte i ordenat desenvolupament dels mercats setmanals

Atès la importància que per l’economia del municipi tenen aquests mercats

 

Per tot això, presentam la següent moció:

 La realització de la manera més participativa possible (amb la participació dels comerciants,  tècnics parits polítics) d’una Ordenança municipal reguladora dels mercats setmanals del municipi.

 

Pollença 15-01-2008

Comentaris

Garci

Re: Un pas; reglament del mercat.

Garci | 04/02/2008, 22:22

Hola Bosses, nosaltres publicam casi tot al bloc per ser més transparents. Però no se si alguna convocatòria o informació no tendrem temps per publicar-la al bloc i la passarem per mail.
Però bàsicament serà la informació del bloc. Si t'interessa pots apuntar-te a l'adreça de correu. Però si visites habitualment el bloc, poques coses noves t'enviarem. Escara que no costa res apuntar-se. Esborrar-se és tan senzill com dir: no en vull més.

en bosses

llista de correu

en bosses | 04/02/2008, 22:18

Serà informació que no se divulga al boc?

Llista de correu Alternativa EU-EV Pollença

Llista de correu Alternativa EU-EV Pollença

Llista de correu Alternativa EU-EV Pollença | 04/02/2008, 22:04

A partir d'avui posam en marxa una llista de correu d'Alternativa EU-EV de Pollença per mantenir informat a tothom que vulgui sobre temes de política local. Si vos voleu apuntar ho podeu fer a eurxella@yahoo.es, el correu serà confidencial, i rebreu informació periòdicament.

Rector

Una Pesta anomanada Promotors i Constructors.

Rector | 04/02/2008, 18:31

Quan crido invocant el Senyor,
ell em respon des de la santa muntanya;no desde la maleïda urbanització!!

Professor.

Una Pesta anomanada Promotors i Constructors.

Professor. | 04/02/2008, 17:02

En "promotors i constructors" no hi ha futur.

Cuiner

Una Pesta anomanada Promotors i Constructors.

Cuiner | 04/02/2008, 16:36

No crèis què l'UIB hauría de salvar sa formiga negre mallorquina de cap gros de s'extinció??

Procurador

Una Pesta anomanada Promotors i Constructors.

Procurador | 04/02/2008, 16:12

Molta gent ha sigut perjodicada per aquests "promotors i constructors" i a ningú li ha importat.Veig moltes injustícies migambientals i ruïna.Aquesta gent no crea riquesa;destruèix.Sa inseguretat jurídica la patim tots davant sa figura de "s"interès general" què no és tal com tothom sap.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb