URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Xerrada sobre drogues.

Alternativa | 06 Febrer, 2008 18:30

Ens ha arribat aquesta interessant xerrada sobre drogues. Destinada a pares i educadors i a qui interessi.

Serà el proper dia 7 de febrer, o sigui dijous, a les 20'00h al Club Pollença.

Organitzat per la Guàrdia Civil i Policia Local de Pollença, juntament amb els IES Guillem Cifre de Pollença.

 

Aquí posam la PROPOSTA MUNICIPAL SOBRE DROGUES DEL NOSTRE PROGRAMA: 

Apostam clarament pels programes de Disminució de Danys i per la despenalització de les drogues, únic context en què es poden desenvolupar amb garanties els programes de prevenció sobre l'abús de drogues. Això en el pla municipal, es concreta en:

- Recolzament als moviments per la despenalització: adhesió al moviment de ciutats per la despenalització.

- No bel·ligerància de la policia local davant del cultiu i consum de substàncies il·lícites per població adulta.

- Política de reducció de danys

* Creació d'un observatori municipal de drogues amb l'objectiu de conèixer les pautes de consum de les diferents drogues entre la població del municipi.
* Creació d'un servei municipal d'anàlisi de substàncies. Dependent de l'àrea de sanitat, en estreta relació amb el Centre de Salut, que tindrà dues funcions:

- D'una banda, la realització periòdica d'anàlisi de mostres de substàncies recollides en el mercat negre, amb la finalitat de tenir dades permanentment actualitzades de la qualitat de las substàncies il·lícites que circulen al municipi. Es tracta de donar a conèixer periòdicament, a professionals de la salut i consumidors, i a través dels mitjans adequats, la situació de puresa o adulteració de les substàncies més consumides, així com detectar ràpidament qualsevol partida adulterada amb productes perillosos per a la salut i advertir del perill als potencials usuaris.

- Oferir un servei d'anàlisi, anònim, a totes aquelles persones que ho sol·licitin. Es tracta de promoure la participació activa de les persones implicades en la protecció de la seva pròpia salut y que tenen una actitud de consum responsable. S'oferirà aquest servei, en ocasions com festes o concerts multitudinaris, allà on es prevegi que pugui existir el consum de substàncies susceptibles d'estar adulterades. Lògicament, una actuació sanitària com aquesta és incompatible amb dispositius que reprimeixin i persegueixin el consum. Per això l'Ajuntament s'ha de comprometre que la Policia Local no realitzi cap actuació d'aquest tipus i a realitzar les gestions perquè altres cossos policials tampoc no ho facin.

- Prevenció i informació.

* Campanyes informatives dirigides sobretot als joves (a partir dels 12 anys) sobre els efectes de les diferents drogues i les conseqüències del seu consum. En aquest sentit, proposam establir un conveni amb Energy Control, entitat pionera i capdavantera en Reducció de Danys, per desenvolupar programes d'educació no formal sobre prevenció i reducció de danys entre els consumidors potencials
* Foment de les activitats de lleure com a alternativa al consum de drogues.

Comentaris

Pepe

Salut i pau

Pepe | 09/02/2008, 09:59

Bon dia Rubi i en bosses, tot aclarit.
Rubí si vols fer l'article estarem encantats, ens agradaria que aquest blog fos el més col·lectiu possible, quan més punt de vista i més pluralitat i varietat als articles millor. Només l'has d'enviar a eurxella@yahoo.es

Rubi

Re: Xerrada sobre drogues.

Rubi | 09/02/2008, 09:20

Be,en bosses,ido meua culpa per pensar que el que deias era veritat i que no anaves de conya.Igualment si haguesis pensat que tot el que ha testat el cannabis no es normal et comprendria pero no el compartiria

en bosses

Re: Xerrada sobre drogues.

en bosses | 09/02/2008, 09:02

Hola Rubí, jo no em vaig sentir incomodo amb els teus comentaris, en absolut. Al contrari, em va semblar interessant el debat i jo li vaig intentar posar un punt de humor. En Garci si que va entendre que era conya.

Rubi

Re: Xerrada sobre drogues.

Rubi | 09/02/2008, 08:49

Bon dia a tothom,hola en bosses,el que vares dir (sobre si son normals o no) el que no ho entenia si ho deias de veritat era en Garci,jo sols vaig dir en un principi que em pareixia una falta de respecte,pero clar que te entenc.De totes maneres torno a demanar disculpes per si algun es va trobar incomode amb els meus comentaris sobre les drogues.Per cert Pepe jo m'animo per lo del article sobre aquest tema

en bosses

Re: Xerrada sobre drogues.

en bosses | 08/02/2008, 22:58

No havia pogut entrar al bloc fins ara.
Hola Rubí, si vares trobar que era una falta al respecta es que ets molt susceptible o pot ser t’hagis de destesar. També entenc que no ho entenguessis.

Pepe

Consell

Pepe | 08/02/2008, 12:13

Un consell per tothom que em sembla molt valuós i que hem van donar a un curset de projecte jove; tota la informació que es doni als joves sobre el tema ha de ser certa i contrastada, ja que si dius una dada no exacta encara que la resta sigui vertadera no servirà de res.
O sigui no es pot dir que qui fuma un porro segur que s'enganxa a drogues més dures, ja que no es vera.

Pepe

No confondre el tema

Pepe | 08/02/2008, 12:07

Ahir no vaig poder entrar al blog i llegir tots els comentaris porta els seu temps, més a un tema tan delicat. Estic content que s'hagi obert aquest debat i pens que es podria fer un article sobre el tema, algú s'anima.

Defensar la legalització de les drogues no és defensar el seu consum, ni considerar que siguin bones. La demostració la teniu amb Garci que és dels pocs joves que coneix que no consumeix cap tipus de droga ( per evitar comentaris he de que jo només consumeix alcohol ,cervesa i vi, i el fum que em fan respirar els fumadors).
L'alcohol i el tabac són drogues legalitzades i crec que ningú es planteja la seva il·legalització a pesar de que provoquen moltes de morts. Quan es va fer al EUA amb l'alcohol l'experiència va ser una desastre.

La legalització suposaria sobre tot un control sanitari de les drogues. Un 80% de la mortalitat relacionada amb les drogues es a causa de sobredosis o enverinament (estudi del Cato Institute)

També suposaria un control fiscal del producte i el fi del negoci del narcotrafic 400.000 milions anuals de dolars segons l'ONU( corrupció, doblers negres,delictes...)

S'eliminaria l'atracció del que està prohibit, que a l'adolescència és un factor important per iniciar-se al consum de drogues....

Rubi

Re: Xerrada sobre drogues.

Rubi | 08/02/2008, 11:17

Un dels majors problemes que hi trob es que com vaig dir ahir,quan els joves surten as pati del colegi o be sen van a ca seva,just devora la porta del colegi o institut minim hi ha un "camello o traficant"disposat a tot per vendre la droga als joves,aquesta droga esta manipulada amb sustancies que produeixen que un acabi engantxat i ficant-se al cos ves tu a saber que.A Holanda el mercat negre ni existeix ja que la plantacio per l'autoconsum esta legalitzada=Suissa,provocant un descens dels morts per les drogues.Estic xerrant de les drogues blandes (tabac,alcohol,cannabis)el reste de drogues no deberian haber existit,be tant sols a la medicina com son la codeina(derivat de la cocaina),morfina(derivat de l'heroina o cavall),...Per cert "en bosses" si com diu Garci ahir anavas de conya amb el teu comentari,lo que te he dit al comentari d'avui tambe es conya.Per cert aprofito per donar ses gracies a Fralokus per la seva feina DESSINTERESSADA per dur endevant Radio Urxella gracis, ah i per cert bon dia a tothom sigin normals o anormals jejejeje,cosa que per mi tot esser huma es normal

Garci

Re: Xerrada sobre drogues.

Garci | 08/02/2008, 10:44

Hola Rubi, pens que lo den Bosses era conya, no se m'ocorr cap altre explicació.
I també pens que s'han de cercar solucions des de la realitat, i amagar que la droga és present a la vida i que per molt prohibida i perseguida no es deixarà de consumir, negar tot això és enganyar-nos i dificultar el trobar solucions.

Rubi

Re: Xerrada sobre drogues.

Rubi | 08/02/2008, 10:37

Jo fa deu anys que ni probo una gota d'alcohol,la ultima vegada per dues cerveses casi acabo en l'hospital.Tambe passeig i em coneix Mallorca de dalt abaix,i com be va dir Joan Ramon al blog dels joves i el seu temps d'oci,fins i tot caminar per Mallorca s'ha possat dificil.Tambe vaig a la mar a bucetjar i a disfrutar de aquesta maravella de mar mediterrani que ens envolta,llegeixo,faig esport,treballo mes hores que las que fitxa sa llei.Aixo si al igual que altres es van a beure una cervessa al sortir des treball, jo em fumaba un porro i anava al gimnas amb els musculos destensats despres d'haberse passat tot es dia amb tensio i consecuentment dolor lo que feian els porros eran evitarme lesions esportivas.Per cert,disculpes a Garci i a tothom que li va molestar les meves paraules d'ahir a aquets blog,pero cadascun es lliure de fer lo que vulgui a sa vida respectant ses normes i RESPECTANT A TOTHOM "EN BOSSES"(a lo millor som mes normals noltros que no tu "en bosses")en cap moment em faltat al respecte tant sols hem donat una opinio sobre un tema que esta damunt sa taula dels joves,adults,politics i que es un problema que es pot convertir en una lacra social si no s'estudia detingudament,tu "en bosses"si que has faltat al respecte,per lo tant,no se dir-te si soc jo mes normal que tu

Garci

Re: Xerrada sobre drogues.

Garci | 08/02/2008, 09:43

Primer, vull deixar clar que jo no me drog, ni amb alcohol.Encara que ho hagi fet.
Segon, la majoria de nosaltres molts pics quan arriba de la feina se beu una cervesa o alguna més.
Per cert, també llegeixo molt, passeig i m'encanta la mar. Però això no és la mateixa evasió, ni igual d'instantània. Crec que poques coses poden substituir la droga en els humans, potser la creença religiosa desmesurada.
Segueixo pensant que la repressió i els riscos del mercat negra son molt més grans que la legalització.

SANTIAGO

LEGALIZAR LAS DROGAS: UN ERROR

SANTIAGO | 07/02/2008, 22:01

Garci a las 15:37 horas de hoy nos decía textualmente: “La droga existeix des de sempre i sempre existirà. No se el perquè però els humans necessitam evadir-nos i experimentar. I si no la legalitzam podem tenir molts problemes socials i de salut.”
Totalmente deacuerdo en la necesidad de evadirnos, no en el resto, para nada. Cuando quiero evadirme cojo mi barquita, me voy a dar un paseo por este mar tan maravilloso que tenemos y feliz de la vida. Cuando quiero evadirme me leo un buen libro, me voy a caminar, me voy a la Roca del Tamboret a contemplar el paisaje, cuando quiero evadirme…
Experimentar? Cada día. Trabajo, amistades, sensaciones, emociones, compartir, hacer feliz a la gente, ofrecer, dar, transmitir, compartir…
¿Drogas? No gracias. ¿Legalización? No, podría ser un gravísimo error irreversible. ¿Educación? SI, ¿Información? La máxima y mejor posible.

en bosses

PORR ETA S

en bosses | 07/02/2008, 21:18

Sou una guarda de porretas, ja deia jo que no érou molt normals.

Rubi

Re: Xerrada sobre drogues.

Rubi | 07/02/2008, 18:39

A mi em passaba el mateix que a tu si em tomaba dues cerveses anava maretjat amb mal de panxa,en canvi em fumaba dos porros i em posaba relatxat amb tots els meus sentits desperts,es a dir,controlant en tot moment el que pasaba alrededor meva sent conscient de tot,cosa que amb dues cerveses no em passaba.Sa gent es donava compta si bebia en canvi si fumaba no,i com be diu Garci el fumar porros no et te que portar a probar altres drogues que si son realment dañinas i que acaben engantxant-te de veritat i acabas,com be diu Fralokus,o mort o trastornat de per vida.Garci tu al igual que jo has fumat (jejejejeje si vols no contestis)i al igual que jo no habras testat altres drogues.

Joana R.

Re: Xerrada sobre drogues.

Joana R. | 07/02/2008, 18:14

Be Joana jo em fumo dos porros i no em passa res en canvi si faig dos cervesses estic fatal.Inclos he vist gent que ha deixat es tabac per es cannabis i li va millor que amb es tabac.Si es legalizase el consum de drogues blandes la gent deixaria de fumar merda manipulada ves a saber amb que.

Garci

Re: Xerrada sobre drogues.

Garci | 07/02/2008, 14:37

Estic d'acord amb na Margalida. I voldria afegir una cosa. Un porro pot obrir les portes a altres dorgues, encara que no té perquè. Però la feina, cuidar dels nins i la casa, i mil coses més, és a dir el ritme frenètic de vida també pot dur-te a la cocaïna.
La droga existeix des de sempre i sempre existirà. No se el perquè però els humans necessitam evadir-nos i experimentar. I si no la legalitzam podem tenir molts problemes socials i de salut.

Margalida Amengual

Drogues

Margalida Amengual | 07/02/2008, 12:44

Estic d'acord amb Fralokus, amb na Joana però també amb en Garci i es que el tema de les drogues es mol complicat.
La meva generació està molt tocada per les drogues i, com Fralokus, he vist morir bastanta gent per aquest tema i, el que es més trist, hi ha gent que té greus problemes de salut i familiars. Perque un drogadicte, a part dels problemes físics i mentals, dona, per norma general, un molt mal viure a la gent que té més a prop.
Estic d'acord amb Fralokus quan diu que un porro pot obrir les portes a drogues més, diguemli, perilloses, però també ho pot fer una cervesa i amb això no estic d'acord amb Joana quan diu que no es lo mateix. Al cap i a la fi ambdues substàncies et donen unes sensacions molt perascudes. Jo crec que les persones estem predisposades unes més que les altres a que ens agradin aquestes sensacions o, per el contrari, a que ens facin por. No ho sé, com ja he dit es un tema molt complicat.
Per això estic d'acord amb Garci quan diu que no hem de pensar que l'alcohol no sigui una droga o que no enganxi com les altres, ho fa ben igual, sino mirau la quantitat d'alcoholics que hi ha, i de totes les edats. Per això crec que s'haurien d'unificar les normes, si l'alcohol és legal perque no ho han d'esser les "drogues"? I ho escric entre cometes perque l'alcohol, per jo, també es una droga. El meu parer es que si fossin legals estarien molt més controlades i no hi hauria aquestes mafies que hi ha ara que, a part de traficar, matar i moltes coses horribles més hi mesclen porqueries que moltes vegades fan més mal que la droga en sí.

Joana

Drogues blanes?

Joana | 07/02/2008, 12:16

Benvolgut garci;
No estic gaire d'acord amb tu, ja que el consum d'una cervessa no es pot comparar amb el consum d'un porro o bé, si es pot comparar. El que passa és que no sabem o millor dit els més joves, no saben controlar i moderar el consum. Jo mai no he provat cap tipus de "drogues", si que ho he fet amb l'alcohol però controles el tema, a més una cervesa no és ni prou fet si un porro o una ratlla de coca o una pastilla de LSD o tripi, o M o ketamina,... com veus estic amb el tema malgrat que sigui verge d'haber-ne provat mai alguna. És molt més fácil despertar l'addicció en un jove jove que no pas amb un adult. Se'ls ha d'advertir, informar i sobretot dialogar, cosa que un percentatge molt elevat és responsabilitat de la societat i dels pares, ells mateixos són els que no parlen, no dialoguen i contenten als seus fills amb materials, joguines, motos, plays,... on és el valor de les coses? On és el valor de la societat? On és el valor de la vida?

Rubi

Gestor o pages

Rubi | 07/02/2008, 12:00

El senyor Torres (batle de Santa Margalida) es un aprendiu del ex-batle de Santa Margalida i tambe del PP Del Olmo (ja sap tothom qui es en Del Olmo).Altres pujadas de sous exagerades tant de batles com d'assesors amiguets del batle l'han vista al senyor Carles Delgado(batle de Calvia PP)que s'ha pujat el seu sou un 50% i tambe la del senyor Bauça(batle de Marratxi PP)que s'ha pujat el sou un 30%minim.Aquesta gent del PP s'ha pujat el sou perque com ara es mes dificil donar llicencies d'obra (amb es PP-UM es donavan llicencies a tothom)es mes dificil conseguir ses comisions ilegals que rebian per llicencia donada,unes comisions que superaven de molt els seus sous com batles

Rubi

Re: Xerrada sobre drogues.

Rubi | 07/02/2008, 10:43

Per cert la "mariahuana" estara legalitzada a tot el mon a mig termini,aixo si,tant sols empleant-la amb fins terapeutics (ja s'ha comprobat els beneficis que ha donat a molts de malalts de cancer,sobre tot quan es tracta de paliar el dolor que produeix la quimioterapia,...).Conec hi he conegut gent que a consumit drogues blandes i en canvi mai ha probat altres tipos de droga inclos els hi ha que ni fumen tabac ni beben alcohol.Esta clar que te efectes negatius,pero a curt termini el alcohol pot produir mes danys que les drogues blandes (danys irreparables al higado o pancreas,infarts de miocard,...).Esta clar que si consumeixes alcohol o cannabis amb moderacio el cannabis te mes efectes negatius pero si xerram de un consum exagerat de alcohol o cannabis el alcohol te mots mes efectes negatius

Rubi

Re: Xerrada sobre drogues.

Rubi | 07/02/2008, 10:30

El verdader problema,crec jo,es troba que un nin a s'escola quan surt as pati o be se'n va a ca seva,a escasos metros de la escola o en la mateixa porta hi ha es "camello".Lo mes trist es que a molts colegis la policia sap qui es el "camello" i no fa res,ido per aixo que legalitzin les drogues blandes (cannabis) i penalitzin el seu consum a segon que llocs,com es fa a Holanda,Suissa,i altres llocs del mon.A molts de locals de la part vella de Sant Sebastia es pot consumir cannabis i ninguna autoritat et dira res (Ertzaina,policia municipal,guardia civil,...)i aixo que en el local no es veu per ningu lloc un cartell on possi que es pot consumir cannabis,li vaig demanar a un policia municipal el perque de la permisivitat de deixar consumir cannabis als locals i em va dir (al igual que molts de vascos) que prefereixen als joves fumant-se un porro que no fent Kale Borroka

fralokus

Re: Xerrada sobre drogues.

fralokus | 07/02/2008, 09:38

Garci, desgraciadament el porro ha estat la porta d'entrada a altres drogues més dures, però tampoc hem de ser tolerants, és cert que un porrt els caps de setmana pot ser que no sigui dolent, però si que et puc assegurar que no és bo.

Jo vaig viure l'època del "PASCALINO" no el d'ara, ni el de l'última època abans de convertir-se en restaurant, i allò que va començar com una diversió de cap de setmana va acabar molt malament, jo ja he anat a tres funerals per culpa d'aquestes diversions de cap de setmana.

Des d'aquí, vull fer un petit record per en "Manolo cigarrero" víctima de la droga, descansi en amb la pau que li va negar la societat.

Garci

Re: Xerrada sobre drogues.

Garci | 07/02/2008, 09:18

Joana i Fralokus teniu raó. Però a dins la droga hi ha categories, no se pot generalitzar. A qui no li agrada fer una ceveseta fresqueta a l'estiu? i a qui no li agrada fer una copa de vi o xampany?
Doncs lo mateix passa amb els porros i les drogues blanes.
Hem de deixar de criminalitzar i fer-ho tot més gran del que és. Si no començam per mostrar la realitat, si començam dient als joves que un porro te duu a ser yonki o que un porro te deixa esquizofrènic i sense neurones, quan aquest jove provi un porro i vegi que no passa res del que se li ha dit, doncs ja no creurà res més.
S'ha de dir la veritat i no exagerar. I molt menys esser hipòcrita i beure cada dia i parlar de lo dolent de la droga.

I una darrera cosa. El problema hi és. Per molta repressió que hi hagi. I el problema avui en dia té massa riscs: traficants, adulteracions... La única solució junt amb l'educació és la despenalització.

fralokus

Re: Xerrada sobre drogues.

fralokus | 07/02/2008, 08:22

Na Joana té molta raó, cal informar del que pot passar amb la droga, no estaria de més que en els instituts i escoles, es projectés la pel·lícula alemanya "Jo, Cristina F", duríssim relat sobre el que pot passar amb el món de les drogues i que en el seu temps va fer pensar a més d'un, jo inclòs.

Joana

Les drogues no duen res de bo

Joana | 07/02/2008, 07:49

Ja sabem que als instituts hi ha diferents programes que informen i prevenen les drogues però no basta que des de les administracions, ni els educadors, ni els serveis de joventut, ... crec que hi ha d'haver una conscienciació per part, sobretot, dels pares ja que aquests, moltes vegades semblen que passen dels seus fills, i els contenten amb regals, plays, wii, i molts de diners que duen dins la butxaca, sinó mirau als instituts la quantitat de diners que portens els al·lots per anar a "classe" a aprendre. De totes maneres, s'ha de seguir treballant i mostrar la realitat de les ferides que deixen les drogues, basta amb fer un tomb per pollença, pels jardins de march davant el claustre i veureu i ensumereu l'olor a porrets que fa i també a l'església del roser-vell, on s'hi junten al·lots amb ciclomotors i fumen, no basta informar, s'ha de donar canya i s'ha de treballar des de tots els fronts, incloso els pares, que en la majoria dels casos són els darrers en assabantar-se. És la meva opinió, com a jove que també he estat al·lota i nina, i els valors que he rebut es basen en els mateixos principis que hi ha avui i que hi havia ahir.
La droga no du res de bo!!!

Pepe

Informació

Pepe | 06/02/2008, 23:07

A l'institut ja s'han fet xerrades centrades al tema legal i de salut molt interessants. La informació és el primer pas.

Gestor

Batle de Santa Margalida

Gestor | 06/02/2008, 18:33

Un bon gestor no aprobaría mai una pujada de sou com aquesta Sr Torres perquè és un escàndol i una irresponsabilitat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb