URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La força dels poderosos (fems).

Alternativa | 09 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de gener es va confirmar que els fems ens sortiran a preu de benzina en part per  un model imposat des d'UM i els seus negocis  amb la concessionària  TIRME, que han incrementat un 26 % el cost del tractament de residus urbans pel 2008 i en part per la mala gestió de l'Ajuntament de l’empresa municipal EMSER.

Fins les comissions informatives  d'aquest ple no varen tenir un estudi detallat dels costos de recollida domiciliaria de fems d’EMSER, els costos augmenten un 30% (teniu el document sencer en pdf a l'enllaç). Un estudi que varen demanar i havien d'haver tingut fa mesos quan es varen presentar les taxes.

Respecte als darrers canvis a les taxes de fems resultat de les al·legacions presentades. Es varen presentar al·legacions per part de nosaltres, de PP_UMP, de "Immobiliària Formentor s.a.", "Asociación Empresarial Hotelera de Pollença, Calvari Inversions s.XXI s.l i particulars.

Tots els reclamants consideraven excessiu l'augment de les tarifes,com a resultat d'una mala gestió econòmica a l'anterior legislatura.

A les al·legacions es considera inadequat  l'estudi tècnic que s’ha utilitzat,  realitzat per l'Institut Cerdà per al Consell de Mallorca,per treure conclusions per Pollença ja que no ha tingut en compte les peculiaritats del municipi.

Entre les solucions que es proposen a les al·legacions es parla del canvi de gestió d’EMSER (estudi de viabilitat, una anàlisi més exhaustiva de les despeses...)

L’Ajuntament va acceptar una al·legació presentada per l'entitat "Immobiliària Formentor S.A." , que suposava recaptar 27.120 euros menys, una diferència de -379% respecte al 2007. en el cas del restaurant café.

D’aquesta manera l’equip de govern renunciava al principi de capacitat econòmica (contemplat a l'article 24.4 de la Llei reguladora d’Hisendes Locals) que havia aplicat inicialment a Formentor.

Al ple varen comentar que s’havia d’explicar molt bé a la ciutadania per què es feia aquesta reducció . Evidentment no va haver cap explicació,  és clar que té més força de convicció Formentor que més de 300 ciutadans.

També es va acceptar una al·legació presentada per l’ Asociación Empresarial Hotelera de Pollença que ha suposat l’eliminació dels costs dels serveis tècnics de medi ambient,les "campanyes de sensibilització" i a "l'actuació tecnològica per seguiment de recollida" ( un total de 73.200 euros).

L’Ajuntament ha fet una nova distribució de les tarifes, incrementant el dèficit a assumir (619.647 euros), rebaixant  les tarifes a aplicar al comerç i augmentant les tarifes aprovades inicialment per als habitatges particulars.

Aquest és el full resum global de les taxes ( la podeu descarregar més gran)

 

 

 
 A continuació temes que es podien millorar.Insistim en una sèrie d’aspectes que es podien i es poden millorar:

-       Es  podia haver solventat el desfase pressupostari d’EMSER (200.000 euros)  de forma escalonada i no d’un cop a un any.

- Cal canviar  la gestió d'Emser, sense abandonar el seu caràcter públic, des de el consell d’administració i els polítics, cercant l’equilibri pressupostari i el servei als ciutadans. Ja varen comentar per exemple com al dèficit de Emser hi  ha factors que es poden millorar, com els canvis d'horari de recollida, que es varen fer fa dos anys  que han encarit els costos de personal per mor de treballar de nit, ni més ni manco que un 35% i que en el seu dia es varen planificar per satisfer  als hotelers i no per conveniencia dels ciutadans en general. A la gestió d'Emser fins a aquest moment s'ha portat, des del consell d'administració i els polítics, no cercant l'equilibri pressupòstari i el servei als ciutadans, sinó la manipulació i el clientelisme politic, igual que a les altres àrees d’aquest Ajuntament.
Esperam que això canviï amb el nou gerent

- S’haurien de  haver contemplat més exempcions i bonificacions per mesures beneficioses per al medi ambient o per a col·lectius amb pocs ingressos; així com penalitzar les grans produccions de residus; i introduir més criteris de progressivitat en les taxes.

- I per evitar caure als mateixos errors del passat ara aquestes pujades d’impostos i taxes s’haurien d’haver acompanyar de plans d’austeritat i de millores a la gestió.

Comentaris

Pepe

TIRME i GOB

Pepe | 09/02/2008, 23:05

Respecte al tema de TIRME crec que seria un tema a investigar per la fiscalia d'ofici.
Com afiliat al GOB no em fa cap gràcia veure que s'ha utilitzat la seva imatge al vídeo d'UMItat i enviaré un correu electrònica la GOB demanant explicacions

fralokus

Re: La força dels poderosos (fems).

fralokus | 09/02/2008, 18:37

UM + GOB + Partido Antitaurino.

??????????????????????

Necessit unes vacances.

sense paraules

Re: La força dels poderosos (fems).

sense paraules | 09/02/2008, 18:23

Heu vist el GOB al vídeo??!! Això és diu emprar políticament els moviments socials i lo altres són tonteríes!!!!
El Gob, entitat a la que pertany , també l'empra Unitat?? Com al MEU Senador??!!
Però què està passant??!

en bosses

pp...pp...pp...

en bosses | 09/02/2008, 14:39

No vull alimentar polèmiques inútils però he sentit a la radio que en Rajoi demana el vot entre altres, a la gent normal. Ho dic perquè ho tingueu en conta, no fos cosa que algú, amb la tensió de les eleccions s’equivoqui i els voti.

Rubi

Es Guix

Rubi | 09/02/2008, 11:02

Val Fralokus te anava a demanar si els habitants d'Escorca realment tenien doblers per pagar les vivendes del residencial,ja m'has donat sa resposta enten que si hi tenen.Pero realment Escorca te 1600 habitants,que era lo que estava previst que albergase en un principi es residencial,o seran comprats pels visitants com segona residencia i estar buides mes de 9 messos a l'any

Rubi

Re: La força dels poderosos (fems).

Rubi | 09/02/2008, 10:48

Flipant,o sigui que si Tirme no compleix els seus objectius en recollida i tractament de residuos,la diferencia la paguem els de sempre,o sigui noltros.I segons he escoltat i llegit a sa premsa Tirme ha rebut menys de la meitat de residuos que tenia previst rebre.Ara la cuestio es ¿els seus objectius estan manipulats a la alça,o be son uns objectius reals?,¿i qui ha imposat els objectius a Tirme?.Els costos a les obres de ampliacio de Tirme (325 millions de euros)son els mateixos que al metro (be al metro falta actualitzarlos encara)no em quadra que dos forms crematoris ens constin als ciutadans el mateix que un metro (subterrani amb estacions,12km de distancia,...).A mi Tirme em fa pudor a corrupcio total.Lo de UM es per pixar i no fer gota

fralokus

Re: La força dels poderosos (fems).

fralokus | 09/02/2008, 10:44

Rubí, no t'assabentes de res "tio", els habitants d'Escorca on viuran si no s'urbanitza És Guix? Però els habitants d'Escorca són molt viatgers perquè la publicitat d'aquesta urbanització està o estava en el centre de Londres i el centre de Berlín.

Rubi

Binifaldo tancat,Es Guix endavant

Rubi | 09/02/2008, 10:21

Per algunes coses si que es dona pressa es batle d'Escorca cosa que amb la finca publica de Binifaldo segueix tancada.Al final podra endurse la seva comissio per les construccions(perdo destruccions)que es podran dur a terme a Es Guix.Esper que el Consell estudi be les llicencies i veure si tot, i dic tot, es legal.Per cert ja que la esglesia es fica molt amb temes de la societat,perque els monjos de Lluc no es fican amb aquesta barbarie destructiva del seu entorn i un dels principals atractius de la Serra de Tramuntana,entre molts altres que hi ha o havia

Pepe

TIRME-UM

Pepe | 09/02/2008, 10:11

A aquest darrer debat no vaig insistir al negoci que tenen organitzat UM i TIRME, al primer debat sobre el tema si que em vaig estendre a aquest particular model de privatització.
A més de tot el que has dit és vergonyós que si TIRME no compleix els seus objectius l'hem pagar la diferència, això sí és una empresa.
I supòs que tothom ha vist la pàgina que publicava TIRME al grup Serra, pura i dura publicitat d'UM pagada amb nostres doblers.
l'actual govern ha acceptat aquest model imposat des d'UM que ,amb el suport del PP,just abans de les eleccions va prorrogar 16 anys (fins al 2041) la concessió a TIRME amb l'ampliació de l'incineradora (dos nous forns; 325 milions d'euros) que es pagara amb la pujada escalonada de les taxes de fems que ara començam a sofrir.

Quan vaig recordar tot això Joan va dir que si estava obsessionat amb UM... Obsessionat no el que estic cansat és de trobarme amb les seves mangarrufes cada dos per tres.

en bosses

Re: La força dels poderosos (fems).

en bosses | 09/02/2008, 09:55

Si a Itàlia el negoci del fems el controla la màfia, que no pesarà aquí que he ha mes mafiosos que allà.

Rubi

Re: La força dels poderosos (fems).

Rubi | 09/02/2008, 09:08

Aquesta pujada d'impostos sobre els fems s'imposara a tots els ajuntaments,assumint una pujada minim d'un 15%.Una de les principals causes d'aquest augment d'impost es deu gracis a l'acord al que varen arribar a l'anterior legislatura PP-UM per fer quatre incineradores mes a Son Reus.Lo realment trist es quan va un ciutada normal a Son Reus i porta escombros i quan surt le fan pagar burrades.No m'extraña que cada vegada hi hagi mes residuos escampats per tota Mallorca,inclos record haver vist fotos al DM de com les empresses constructores del metro amagaban els escombros baix terra,per no llevarlos a Son Reus i que le clavassin un bon dineral per tona de escombro.MAC INSULAR es una de les empresses concesionaries de Tirme,el seu gerent es molt afi a UM i un amic intim de na Maria A.Munar.Per cert tambe es va firmar contracte amb Tirme fins a l'any 2040 i per suposat amb totes ses empreses concesionaries de Tirme

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb