URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No hi cap tothom, fora els racistes.

Alternativa | 12 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

 Em preocupa molt els missatges electorals que estan utilitzant partits polítics nacionalistes de dretes que emparant-se en la recerca  de vots, estan fent ús de missatges xenòfobs i racistes que posen en perill la convivència entre la ciutadania.

Va començar CIU i li va seguir el PP, tan de bo que UM passa de fer campanya per UMitat, recordau les paraules de Munar respecte als immigrants dient que l'arribada de nouvinguts posaria en perill el benestar i la identitat del país.

                      La campanya xenòfoba  de Duràn i Lleida (candidat de CIU) 

 Quan Duràn diu tothom a qui es refereix? Per nosaltres no hi caben els racistes, ni els ni els especuladors, ni els explotadors laborals, ni els Borbons...  no hi cap tothom.

Abans ja m'havia preocupat un article de desembre a la revista Sa Plaça d'un membre del PSM de Pollença. L'article demanava solucions per salvar la cultura i identitat mallorquina, una finalitat lloable que compartim, però el que no compartim és que els principals culpables de que la cultura es trobi en perill siguin els immigrants igual que no compartim algunes frases d'aquell article que començava dient
"La desmesurada entrada d'immigrants que envaeixen el nostre país posa en perill la nostra cultura i la nostra identitat " Crec que la paraula desmesurada no és molt afortunada però encara és pitjor utilitzar la paraula invasió. El vocabulari és molt perillós i tots sabem com reacciona un poble quan es envaït. 

També deia que "estam creant cases regionals d'altres cultures, fires d'altres cultures, mesquites d'altres religions, guetos que obstaculitzen la integració dels nouvinguts" D'acord si vol dir que no s'han de subvencionar amb doblers públics aquestes activitats, però que jo sàpiga el Govern mai ha subvencionat una mesquita, i  els musulmans tenen tot el dret del món a tenir un lloc per orar, considerar que una mesquita sigui un gueto, és molt poc respectuós.

Al mateix article  demanava "que els polítics creïn els mecanismes necessaris per tal d'aconseguir una total integració dels immigrants, que es vegin obligats a conèixer  i utilitzar la nostra llengua en bé propi, no permeti "rotular" els cartells amb altres llengües (...) i ensenyi als nouvinguts a sentir-se nous mallorquins o nous baleàrics. " Una petició que recorda massa a la proposta que ha fet ara el PP.

Més  estupefacte que l'anterior article em va deixar  una editorial del Balears de fa uns pocs dies, un despropòsit sencer.

MALLORCA NO ESTÀ PREPARADA PER REBRE TANTA IMMIGRACIÓ
(22.01.2008) "On arribarem"?"

En aquests darrers temps, s'ha considerat la immigració com un tema tabú i alguns plantejaments que se'n fan són qualificats de xenòfobs i insolidaris. D'això va ser acusada Maria Antònia Munar el 2004, quan vaticinà en el discurs de la Diada de Mallorca que l'arribada descontrolada de nouvinguts posaria en perill el benestar i la identitat del país. Ara, quan la crisi econòmica sacseja totes les economies, quan a les Balears minva la creació d'empreses, quan la seva dissolució se situa en màxims històrics, quan la contrucció s'ha estancat i quan res no es fa per limitar l'allau immigratòria, constatam la raó que tenia l'antiga presidenta del Consell.
És absolutament impossible que una societat com la nostra pugui integrar d'una manera eficaç la quantitat d'estrangers que hi arriben darrerament des de tots els indrets del planeta. Les xifres són d'impacte: només a Palma, el 20% de la població ja és estrangera, la immensa major part arribada de països desenvolupats. Zones com Son Gotleu i Pere Garau s'estan convertint en guetos d'àrabs i d'africans. Ja no es tracta de si a les escoles s'ha de parlar en una o una altra llengua, de si l'assistència als hospitals i centres de salut és la que toca, sinó de quantes escoles més, quants hospitals, quantes carreteres, habitatges, incineradores, plantes potabilitzadores... faran falta per abastir una població que ningú no es decideix a determinar o a limitar. On arribarem? Aquesta és la pregunta que ens feim quan contemplam que el nostre territori és tan preuat com limitat, i quan la llengua i la cultura pròpies són amenaçades fins i tot pel nou liberalisme de la dreta espanyola.

La crisi acaba de començar i la xenofòbia ja està aquí. El missatge del diari Balears no difereix massa del del PP. Els immigrants sembla que siguin els culpables de la crisi i posen en perill nostre benestar. Crec que l'acudit del diari público resumeix aquesta editorial, només hauria que canviar la granera i els fems per la construcció 

 El factor crida de la immigració no és una legislació més o menys flexible: tindrem immigració siguin quines siguin les lleis que hi hagi. El factor crida és el mercat de treball.

Unes dades del diari público per que reflexionen els xenòfobs:

- La renta per capita ha pujat un 2,6 % gràcies als immigrants.

- Un 7,3% dels afiliats a la Seguretat Social són immigrants, i aporten 8.000 m,ilions d'euros, 1% del PIB espanyol.

 - Els immigrants són un 10% de la població espanyola però nomé sun 5% dels pacients de la Sanitat Pública, l'utilitzen un 15 menys que els espanyols.

- En 2002 la criminalitat era 1,5 punts superior al 2006, amb la meitat d'immigrants.

- Mai ha hagut tan pocs aturats espanyols com a l'actualitat, amb 2 milions d'immigrant fen feina.

- Hi ha 241.000 empreses creades per  immigrants

Esper que quan la cosa sigui pitjor recordem la frase que he llegit atribuida al Che, a Pablo Neruda o al sandinista Tomás Borges

"La solidaritat és la tendressa dels pobles" .

Ens sumam a la campanya de GRAPA per aturar la campanya preelectoral de CIU.

Benvolguda, benvolgut,
per evitar que els partits polítics iniciïn campanyes xenòfobes necessitem la teva col·laboració. Amb un sol mail pots fer molt!!! Si us plau, reenvia el següent missatge com a forma de protesta a:

ciu@ciu.info


Gràcies per la teva col·laboració.
Salut i revolució!

GRAPA
Grup d'Acció Política i Agitació
Girona

______________
A Catalunya no hi cap tothom.

CiU utilitza la xenofòbia com a reclam electoral.

En els últims dies han aparegut arreu de Catalunya cartells de propaganda pre-electoral de CiU que duen implícit un missatge xenòfob.
En els cartells es diu de forma literal que a Catalunya no hi cap tothom fent referència al col·lectiu de persones immigrades.

No podem permetre que, amparant-se en la búsqueda de vots, els partits polítics facin ús de missatges xenòfobs i racistes que posen en perill la convivència entre la ciutadania.
Amb aquesta campanya, CiU utilitza discursos que recorden a l'extrema dreta de Haider i Le Pen.

És per això que exigim la retirada immediata d'aquests cartells i fem una crida a la responsabilitat de la classe política a l'hora de
plantejar discursos que afecten la convivència entre les persones.


A Catalunya no hi cap tothom: fem-ne fora els racistes!

Comentaris

Pepe

G.

Pepe | 16/02/2008, 20:15

Hola G.
Como dices tú os habitantes originales del planeta son los africanos, todos los demás somos inmigrantes.
Me asusto como ciudadano, como político creó que militó en el mejor partido en este tema, además de unas buenas propuestas de solidaridad , este es el programa de EU-EV respecto alos inmigrantes, si quieres hacer alguna aportación la puedo transmitir.

DRETS PER A LES PERSONES IMMIGRADES

- Derogació de l’actual Llei d’Estrangeria, substituint l’actual política d’immigració en la qual els aspectes repressius i de control policial per una veritable política d’Integració Social de la Immigració.

- Un veritable reconeixement dels drets i llibertats fonamentals per a immigrants: lliure circulació, llibertat d'expressió, associació, vaga, reunió, associació, lliure sindicació, garanties processals, educació i protecció a la família.

- Impulsar el dret de vot per a les persones immigrades en totes les eleccions, a partir d’un mínim d’1 any de permanència per a les municipals, i de 3 anys per a la resta d’eleccions.

- Igualtat de drets entre persones reagrupadores i persones reagrupades des del moment del reagrupament, per possibilitar l’emancipació dels joves i les dones migrades. Totes les autoritzacions de residència per reagrupament han d’implicar automàticament una autorització de treball.

- Equiparació de drets socials respecte als ciutadans: assistència sanitària, accés a ajuts públics a l'habitatge, escolarització, etc.

- Lluitar contra l’explotació laboral de les persones immigrades: increment dels mitjans per una millor inspecció i enduriment de les sancions per als empresaris que incompleixen la llei. Normalització de situacions laborals ja existents.

- Millorar la gestió i l’increment de recursos (humans i tècnics), tant en les oficines d'estrangeria de les Delegacions i Subdelegacions de l'Estat com en els Registres Civils. Traspàs a la Generalitat de la gestió de les autoritzacions de treball.

- Garantir el ple dret a l’assistència jurídica gratuïta, així com la defensa als menors en els processos de retorn i/o expulsió. Millorar la regulació i dignificar els centres d'internament.

- Compromís de les institucions amb el foment dels valors de la interculturalitat.

G.

la ilegalidad de la humanidad

G. | 15/02/2008, 20:12

Gracias por el artículo de Galeano, muy acertado, porque siempre son "los grandes" del pensamiento los que ponen las palabras justas, y justamente ahí donde termina la parte que transcribes del artículo es donde yo no supe rematar lo que escribía anoche a toda prisa. Justamente en eso pensaba: en el "punto de ilegalidad" que tiene la humanidad toda si lo vemos con el objetivo del lugar de procedencia.
Imaginate que "una computadora" centenciara que todos los españoles que llegaron a América Latina con Cristobal colón eran ilegales y hoy topdos sus descendientes (sólo por decir españoles), menudo lío tendríamos.
Igualmente podríamos "hablar" de la ilegalidad de toda la humanidad, si afrimaramos que el primer hombre y la primera mujer,Adán y Eva, tuvieron descendencia sin estar casados.
Más que "asustarte" del tema, qué sé es una expresión se debería de llamar a la moderación del discurso de los políticos que emplean mensajes o expresiones xenófobas. Sería muy comlicado par todos, como dices, llevar a una situación social explosiva y un retraso en la evolución qeu deberían de tener los países. Porque se comineza criticando y despreciando al africano y a latino,entre otors y después la mesa estará servida para ir en contra del andalúz, el gallego y demás.
Lo dicho, hasta debatir del tema es delicado.
Gracias por el ofrecimiento para que publique algún artículo, pero me gustan más los comentarios.

La computadora y yo

Muchas gracias G

La computadora y yo | 14/02/2008, 22:45

Gracias G, más que un comentario ha sido un artículo, sabes que cuando quieras puedes escribir uno.
Como ya he dicho este tema me asusta mucho, no estamos preparados para una crisis económica i atizar la xenofobia básica de la gente nos puede llevar a una situación social explosiva.

Para ti este inicio del artículo La computadora y yo de Eduardo Galeano:

No bien llegué a territorio norteamericano, me acerqué a una computadora y pulsé la tecla Quejas. Mis viejas convicciones anti-imperialistas me impulsaron a protestar contra el muro que Estados Unidos está levantando en la frontera con México. Yo creía que esa vasta pared de acero se proponía impedir la libre circulación de las personas, al mismo tiempo que el Tratado de Libre Comercio aseguraba la libre circulación del dinero, y eso no me parecía bien. Pero la computadora despejó la confusión de mi espíritu: —No es un muro —explicó—. Es una obra de arte. Un gigantesco monumento que se erige en memoria de los mártires del oprobioso Muro de Berlín.

Entonces pulsé la tecla Dudas. Se me ocurrió plantear el caso de las leyes contra los inmigrantes. Leyes ya aprobadas, como la 187 de California, que suprime los derechos de los inmigrantes ilegales, y leyes anunciadas, como las que amenazan suprimir también los derechos de los inmigrantes legales. Mi duda era: ¿Se proponen estas leyes beneficiar a los indios? Siendo Estados Unidos una nación de inmigrantes, sólo los indígenas, los Native Americans, quedarían a salvo de esas medidas. Me parecía un gesto conmovedor: una expiación histórica, al cabo de tanto crimen y de tanto desprecio. Pero la máquina me aclaró las cosas: en América, inmigrantes son todos, y los indios también. Ellos vinieron desde el Asia, hace 30 mil años. Las leyes no tendrán excepciones. La computadora y yo

G.

Políticos y xenofóbia

G. | 14/02/2008, 20:22

Es una verdadera lástima que la inmigración sea un caballito de batalla en la campaña electoral; pero si los políticos lo ponen sobre el tapete es porque saben que hay mucha gente a la que no le agrada los que vienen de fuera y quieren sacar rédito de ello y ganarse esos míseros votos.
Quiero decir con ello que -tristemente- es parte de la estrategia electoral. Creo que los políticos, en primer lugar, no son capaces de ver el daño que causan con expresiones xenófobas a la sociedad toda.
Me resultan realmente repugnantes quienes se manifiestan en términos xenófobos y después intentan disimular. Francamente es una actitud hipócrita que todo ciudadano debería poder discernir y ver que hay tras ello una clara manipulación.
Estos políticos dan mucha pena y dejan una imagen de clara hipocresía porque es bien sabido que no son los mallorquines los que trabajan de forma mayoritaria en la construcción, el sector servicio del turismo y el campo, ni siquiera quienes limpian sus casas o cuidan sus hijos, sino antes bien son los inmigrantes legales e ilegales. Lo mismo pasa en el resto de España.
Pienso por otra parte, que más allá de la clara manipulación del voto lo que siente esta gente es miedo de lo que no conoce. Si fueran capacez, estos políticos, cosa que no creo, de abrir sus mentes y valorar la gran riqueza que traen los inmigrantes descubrirían los grandes aportes que se pierden, por ejemplo en solucionar temas en los que se enrredan legislatura tras legislatura. Pero es algo que no harán porque no les interesa avanzar, sólo conservar sus cuarteradas. Sin ir más lejos, los ingleses y los alemanes son muy, pero muy avanzados en aplicar soluciones medioambientales prácticas. Sinembargo, los políticos locales no son capaces de ver más allá de la bahía de Palma. Causa risa cuando hablan de ecología y productos ecológicos hasta de carne ecológica; en sudamérica sí que hay verdadera ecología pues es impensable que una vaca se alimente con piensos. Así otras tantas cosas.
Es curioso que nadie mencione que el president del Govern Balear, Francesc Antich nació en venezuela, donde sus padres eran inmigrantes en épocas en que aquí no había para comer.
Ser nacionalista no pasa por ser xenófobo, sólo un payés confunde los conceptos.
Y para terminar, los políticos deberían pensar en la ran cantidad de votos que se pierden y perderán con sus discursos anti-inmigración pues muchos de los inmigrados ya son españoles y otros vamos en camino de serlo. Moraleja: se debería promover una cultura que valore el voto como algo muy valioso y tan sagrado que no pueda ser regalado como pasa ahora.
Un gran saludo para todos.

fralokus

Re: No hi cap tothom, fora els racistes.

fralokus | 13/02/2008, 15:17

Ha, ha, ha, ha, ha ,ha (No, ja ja ja ja, ho vaig aprendre ahir a classe de català).

¿Enredo? "Los obuses han sonado muy cerca está noche". El padrí era genial.

Per cert, Na Toñi al debat ahir es va tornar a sortir, sobre el tema del contracte per a l'immigrant, segons na Toñi unes de les grans costums espanyoles a assimilar són: La migdiada i en els bars llençar els caps de les gambes al terra. Genial.

Pepe

CIU UM PSM i ESQUERRA.

Pepe | 13/02/2008, 12:14

Avui a la premsa parla de la reunió entre Miquel Nadal (UM) i Artur Mas (CIU) segur que al tema de la immigració es posen d'acord ja que els seus missatges són molt similar.

No sé si recordau la sèrie de TV "enredo" per què el vaig passa ahir me recorda molt a aquest sèrie.

De matí Nadal(UM) es reuneix i reforça llaços amb Mas(CIU) que fins ara tenien com soci de referència a la illa al PSM, i d'hora baixa Nadal va a un acte d'Unitat on es troba Esquerra? una mica embarullat no?

Pepe

Costums

Pepe | 12/02/2008, 16:12

Ara que parles d'aquesta costum tan "espanyola" de maltractar animals, no sé si entra dins les que els immigrants han d'aprendre.
Haveu vist a la premsa les instal·lacions on se celebraven una breges de galls amb apostes Ariany, impressionant i pagat amb els doblers del narcotràfic.

fralokus

Un franco catorce pesetes

fralokus | 12/02/2008, 15:53

Quin "peliculón".

Em quedo amb dues escenes que per a mi valen tota la pel·lícula, la primera és la del supermercat, quan un espanyol "perd el nord" quan veu tant menjar després de les penúries que passava a Espanya i roba un petit objecte, no diré com acaba per a no xafar la pel·lícula si algú la vol veure.

I la segona quan surten els nins apedregant al ca amb la música de fons de la plaça de toros tocant a matar, i la cara de menyspreu del nin emigrant nouvingut de Suïssa al que passa a Espanya.

Recomanable en tots els aspectes.

P.D. El de la cigonya també va ser graciós.

Pepe

Pedro

Pepe | 12/02/2008, 15:47

Dir una obvietat com que tothom no cap només serveix per atiar les brases de la xenofòbia ara que venen temps de crisi.

Tindrem immigració mentre les diferències entre el primer i el tercer món siguin tan abismal i hagi feines que no volem fer.

PEDRO

tema delicat

PEDRO | 12/02/2008, 15:12

Demagògia fàcil, està clar que no tothom i cap.
IMAGINA QUE ENTREN A POLLENÇA 20.OOO PERSONES, ÉS IMPOSSIBLE VIURE AIXÍ AMB LO PETITS QUE SÓM.

UN POC DE COHERÈNCIA!

Pepe

Oblidar

Pepe | 12/02/2008, 12:00

Totalment d'acord Margalida, la rapidesa han que hem oblidat el nostre passat és increïble.

Diuen que els conversos són els pitjor. Que li semblaria a Duràn si l'haguessin dit que ell no cap a Catalunya.

Duràn, Rajoy i companya haurien de fer un visionat de la pel·lícula "Un franco catorce pesetes" amb emmigrants i immigrants.

Aquest tema més enfora de la política em preocupa molt per que si quan la crisi no ha fet més començar ja estam en aquest pla. No sé que passarà si la crisi arriba a ser més fort.

Pepe

Hipocresia

Pepe | 12/02/2008, 11:52

Ben resumit Garci, a aquest tema hi ha molta hipocresia.

Margalida Amengual

Racisme

Margalida Amengual | 12/02/2008, 10:27

Es el tema de sempre, les persones ens oblidam molt aviat del que hem estat, per això m'agradat quan li has recordat a Duran i Lleida que ell també es un emigrant o inmigrant. En aquest pais pareix que ningú se'n recorda de que fins fa poc erem noltros els que emigravem; n'hi ha que diuen que tractem massa bé als inmigrants, que als espanyols que anaven a fer feina a altres països no se'ls tractava tan bé. Idò jo dic que hauriem d'estar orgullosos de poder tractar com es mereix a les persones, donant-lis els mateixos drets que noltros tenim, i si ho feim es perque podem, no em cab cap dubte. No em d'oblidar mai que aquets "inmigrants" son, primer de tot i per damunt de tot, persones humanes i com tal es mereixen esser tractats.

Pepe

Hipocresia

Pepe | 12/02/2008, 10:25

La Conselleria d'Immigració es centrava als immigrants peninsulars que si poden votar, els que no poden votar ja sabeu caben per fer les feines brutes però no per gaudir de nostre mínim estat de benestar.
Molt bó era l'article de diumenge de Matías Vallés on parlava de com na Cirer no feia fàstics a contractar als mateixos immigrants il·legals que ara volen expulsa.r

Garci

Re: No hi cap tothom, fora els racistes.

Garci | 12/02/2008, 09:22

Me sap greu però estic totalment en desacord amb aquesta frase: "estam creant cases regionals d'altres cultures, fires d'altres cultures, mesquites d'altres religions, guetos que obstaculitzen la integració dels nouvinguts"

I després aquesta gent que és capaç d'escriure això està feliç que a sud-Amèrica hi hagi cases regionals mallorquines o balears, que els nostres polítics facin agermanaments i inauguracions de centres de les illes a Argentina, Uruguai... Aquests estan orgullosos que "lo mallorquí" encara pervisqui després de generacions a Amèrica...
Però és clar, no és lo mateix un mallorquí que se'n va anar a cercar feina a Amèrica i que encara conserva les arrels, que un "moro" que ve a fotre'ns la feina i a damunt vol tenir una mesquita plena de mosques i no se vol integrar perquè no menja sobrassada.

fralokus

Re: No hi cap tothom, fora els racistes.

fralokus | 12/02/2008, 09:22

Una cosa que ha quedat demostrada amb tot això és que la Conselleria d'Immigració que es va crear la passada legislatura era un "paripé" per a captar vots, basta veure com es contractava el personal fos legal o no. Que trist pels immigrants de tenir una Conselleria pròpia a que els culpin de tot.

Pepe

Resposta a Duran

Pepe | 12/02/2008, 09:21

I aquesta ha estat la meva resposta.

Benvolgut Sr Josep Antoni Duran.

Gràcies per contestar.

Tal vegada la intenció de la seva frase no sigui racista o xenòfoba, però pens que facilita aquest sentiment. Dir que "no cap tothom" és una obvietat i utlitzar-ho després d'una frase genèrica dedicada als immigrants indica clarament qui no cap per vostè.

Fer del tema de la immigració un eslògan com ha fet vostè és una irresponsabilitat i no és cap reflexió seriosa. Els polítics no hem de jugar amb els sentiments de la gent d'aquesta manera.

Hauria de reflexionar seriosament entre la similitud d'aquest eslògan i el d'alguns partit d'extrema dreta i rectificar crec que encara està a temps.

Vostè al igual que jo ha nascut a Aragó i ha emigrat crec que només per això i pels seus valors cristians hauria d'haver evitat una frase com aquesta del "no cap tothom" que la única cosa que pot provocar és el rebuig als nouvinguts.

Crec que el comunicat de GRAPA és respectuós i responsable si vostè el veu d'altra manera crec també que ha perdut massa el contacte amb la realitat.

No oblide que "La solidaritat és la tendresa dels pobles" .

Pepe

Resposta Duran

Pepe | 12/02/2008, 09:19

Duràn i LLeida m'ha enviat aquesta resposta.

Benvolgut Sr. Pepe Garcia:

Gràcies per voler expressar la seva opinió, encara que sigui adherint-se a una campanya i a uns eslògans que no s’ajusten ni al que he dit ni al que penso i que sovint s’acompanyen amb una imatge suposadament divertida, cosa que no és el cas i que no crec merèixer. El seu missatge, però, l’agraeixo perquè em permet la possibilitat de parlar amb vostè de la qüestió que indica.

D’entrada, he de dir que sota cap concepte les frases a què al·ludeix provenen de cap intenció racista o xenòfoba, i el contingut del forward que m’envia no guarda en absolut cap relació amb el que jo he dit. Li prego, doncs, que més enllà dels titulars i dels eslògans, es fixi amb el que es diu i, després, faci els comentaris que cregui oportuns. En el meu cas li he de dir que sempre he defensat l’absolut valor i dignitat de la persona humana, sense cap mena de distincions per cap raó.

Ben al contrari, les meves paraules suposen un reconeixement per a les persones que arriben i que generalment no ho fan per voluntat de veure món sinó perquè fugen d’una realitat que no els proporciona futur ni a ells ni a les seves famílies. Totes aquestes persones no poden ser criminalitzades pel fet de venir, sinó que hem d’entendre les raons que les impulsen a fer viatges temeraris, moltes vegades jugant-se la vida, pel legítim desig de tenir un futur millor.

Però també hem de pensar en les possibilitats materials d’acollir persones i de prestar els serveis necessaris i en els mecanismes que facin possible la convivència i la integració. I també hem de ser conscients, agradi o no, que al costat de les persones que arriben mogudes per un afany de futur, també n’hi ha d’altres que no arriben amb les mateixes intencions ni bona predisposició. També hi ha gent que arriba amb una clara voluntat de no compartir els nostres valors fonamentals i que tampoc no creu en les llibertats que a nosaltres ens ha costat tant d’aconseguir. Tot això ens ha de portar a la reflexió seriosa i no als eslògans ni a polítiques de “happy flowers” o irresponsables.

Sigui com sigui, li agraeixo que tingui la voluntat de participar i de fer sentir la seva veu en qüestions polítiques. Això, encara que no s’hagin guardat del tot les formes i el respecte mutu que tots ens mereixem, sí que suposa un grau de conscienciació i de compromís que valoro molt i que resulta indispensable per fer progressar el nostre país.

Ben cordialment,

Josep A. Duran i Lleida

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb