URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tertúlia de polítics sense Esquerra.

Alternativa | 11 Febrer, 2008 06:56 | facebook.com twitter.com

Després de mesos de demanar major presència de l’oposició a la ràdio ( al darrer ple havíem presentat una moció conjunta que podeu llegir a continuació) i el retorn de la tertúlia de polítics, al final ens han fet cas.

La tertúlia ja no serà setmanal si no mensual i tindrà una durada d’hora i mitja, els dimecres a les 19:00 la primera setmana després del ple ( o sigui normalment la primera setmana de mes).A la primera tertúlia d’aquest dimecres només va faltar Biel(PSM), en el cas del PSOE Juanjo va venir en lloc de la seva portaveu na Francisca.

Coherentment amb el que ja demanàvem a l’anterior legislatura quan no teníem representació  hem demanat la presència de Miquel Angel Sureda ( president d’Esquerra de Pollença) a les properes tertúlies. Tampoc a aquest tema ha hagut canvis i s’han negat a permetre la presència d’Esquerra cercant excuses; que si a la tertúlia es parlaria del ple, que si fos d’aquesta manera haurien de permetre la participació d’altres partits com “Falange”??? paraules textuals del representat del PSM, quan a Pollença la única candidatura municipal a més de les que tenim representació va ser la de’Esquerra que només s’ha quedat fora de l’Ajuntament pel famós 5 %, i encara que no fos així pensam que quan més pluralitat i varietat de punts de vista, d’idees i projectes millor. A més a més la posició d’UM i PSM ens resulta totalment contradictòria en un moment que es presentam plegat a les eleccions generals amb Esquerra..

Aquesta és la manera de fer política que no ens agrada, la que converteix un dret en un privilegi.

Entrant ja en el que va ser la tertúlia al principi varen comentar el ple, per la meva part vaig fer una valoració positiva de com s’ha via aprovat nostra moció del reglament del mercat i que a la fia podíem penjar informació als taulers municipals ( ja tinc les claus i ja he penjat el cartell de nostre concurs de fotografia).

Presidencialisme.

Tomeu (PP-UMP) va demanar, com ha fet quasi a cada ple que es dugués al ple l’aprovació d’obres i contractació de personal, com se feia a bans. Es va entaular un llarg debat amb Joan (UM_UNPI) on aquest ens va informar que la Secretària l’havia informat que no es podia fer, i que aquest és un poder del Batle que només pot delegar a la Comissió de govern ( com fa).

En aquest debat hem vaig a limitar a dir que considerava que el sistema municipal és excessivament presidencialista, ja que el batle té molt d’atribucions i poders.

Llibertat d’expressió.

A la meva segona intervenció vaig aprofitar per aconsellar a Joan que no s’obsessioni tant per controlar tot el que es diu d’ell a la premsa, que deixi de pressionar i intentar censurar als periodistes. Evidentment el va negar tot i em va demanar noms, li vaig dir el de Mateu Ferrer que va fer públiques aquestes pressions al debat electoral., evidentment no vull posar en perill la feia de cap periodista i. Només hem de recordar que a nostra candidata Marisol Ramírez la varen fulminar de la SER per les seves crítiques al govern d’en Matas.

Serveis Socials.

D’aquest tema es va narrar el que ja hem comentat a l’article excuses i mentides.

Situació econòmica Ajuntament.

A la meva darrera intervenció vaig demanar parlar del tema econòmic, els forats se multipliquen i les explicacions no tant. Juanjo va demanar que no creguem alarma social? I que hem de tenir cura amb la informació que donam per que els ciutadans poden no entendre la informació, que l’Ajuntament paga a tothom encara que sigui amb molt de retard... Personalment no m’agrada aquest paternalisme polític, estam parlant de la gestió dels doblers de la gent ha de tenir la màxima informació, que ja se l’ha negat al no voler fer una Auditoria.

Joan va parlar de com havia faltat pressupost per la Ràdio o els Serveis Socials,  com sempre tot és culpa del PP, els d'UM-UNPI no sabem on eren l'anterior legislatura ...

 A més a més de Ràdio Urxella en proves, us recordam que a internet podeu trobar una audio blog de Pollença del programa de la ràdio municipal El fantasma de la opera. Dimarts de 20:00 a 22:00. Heavy Metal del bó.

                                       Aquesta no és la tertúlia de polítics.

 

A continuació teniu la proposta que havien presentat al ple i que es va passar a d’Institut de la ràdio, han acceptat la tertúlia ( mig any després) però no una secció periòdica per donar veu als grups de l’oposició. Què hem de dir,ells mateixos se descobrixen

PROPOSTA CONJUNTA DELS GRUPS DE L'OPOSICIÓ.  

Participació dels grups de l’oposició a la ràdio municipal

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

 

Atès  que l’article 1 de la Constitució Espanyola estableix que un valor superior del seu ordenament jurídic és el pluralisme polític, i que  l’article 20 reconeix el dret a expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l'escriptura o qualsevol altre mitjà de reproducció

Atès que   la llibertat d’expressió i informació no només és un dret fonamental sinó també garantia de la opinió pública lliure i del pluralisme polític d’un estat democràtic (sentencia del Tribunal Constitucional 51/89, de 22 de febrer)

Atès que els càrrecs públics i partits polítics locals tenen dret a accedir als mitjans radiofònics de titularitat municipal per a emetre informacions i opinions sobre assumptes d'interès general i en exercici dels seus drets a la participació política i a la llibertat d'expressió.

Atès que a  la ràdio municipal s’ha eliminat la tertúlia de polítics després de les darreres eleccions.

Atès que la participació dels portaveus dels grups de la oposició a la ràdio municipal ha estat mínima des de les passades eleccions.

Atés que ja s’ha anomenat direcció de la radio, amb caràcter continuista la programació es manté amb pràcticament les mateixes seccions i col·laboradors.

Per tot això, presentam la següent moció:

Que es restablesqui la tertúlia de polítics amb els termes que es desenvolupava durant l’anterior legislatura i es creï una secció periòdica per donar veu als grups de l’oposició

Pollença 18-01-2008

 

Comentaris

Cambrer

Salvem ses aronelles a Ciutat

Cambrer | 11/02/2008, 16:50

Per quant una normativa sobre construcció i habitatges què reservi un endret de sa finca per què puguin nidificar.Vos imaginau Palma lo què serà quant no en quedi ni una.

Pepe

Més participació.

Pepe | 11/02/2008, 16:05

Crec que la ràdio municipal és una eina que no s'aprofita en tot el seu potencial, i aquest de la tertúlia de polítics només és un exemple
No estaria bé que igual que Pep es planteja aquestes preguntes per Miquel Ângel tothom pogués plantejar les seves als polítics de tots els partits.

joan ramon

Salut

joan ramon | 11/02/2008, 15:12

Per a mi la gran sorpresa electoral, doncs jo pensava EU treuria un Regidor, fou ERC que no el va treeure per un grapat de vots.
Salut i República

Pep

tertúlia

Pep | 11/02/2008, 14:00

sí en Miquel Àngel mos pot contar que cobra? , i per què , no fan rès a nivell municipal?

Garci

Pedrito

Garci | 11/02/2008, 12:35

Pedrito. Si hem de mirar les coses d'aquesta manera podriem no deixar xerrar a ningú que no sigui UM. T'ho demostraré:
-ERC son catalans.
-PSM, una gran part també son catalanistes.
-PSOE i PP son partits espanyolistes.
-EU també pertany a una federació espanyola.

que queda?
-UM, UNPI i UMP.

Crec que tots els partits amb suport social, i ERC en té, han de participar i dir la seva ja que tenen molt a aportar. Ens agradi o no el seu pensament o programa polític. O obeeixin a no se quins sentiments nacionals.

Pepe

Manteniment

Pepe | 11/02/2008, 11:33

Aquest és un dels problemes que es repeteix, inaugurar instal·lacions és més fàcil que planificar, preveure i realitzar el seu manteniment. I tenim una gran ombra en forma d'auditori sobre el poble.

fralokus

Re: Tertúlia de polítics sense Esquerra.

fralokus | 11/02/2008, 11:23

No.

Pepe

Aparcament abandonat

Pepe | 11/02/2008, 11:21

I es va parlar alguna cosa de l'abandonament al que es troba l'aparcament?

fralokus

Re: Tertúlia de polítics sense Esquerra.

fralokus | 11/02/2008, 10:46

Tertúlia o discussió? Moltes vegades els tons de veu deixen molt a desitjar i més que comentaris semblen desafiaments i retrets, molt difícil és així governar i també fer oposició.

Per cert, en la tertúlia de ciutadans va sortir el tema de l'aparcament de Ca Les Monnares, Na Toñi va felicitar al senyor Ferragut (crec que era ell) per la seva visió de futur al fer un aparcament, el Sr. Ferragut va comentar que aquest aparcament va tenir una oposició frontal de gran part de la societat pollencina, i va insinuar que li va poder costar les eleccions després, i el temps li ha donat la raó. Tot això va sortir en la tertúlia quan Na Toñi va exposar el tema que cada dia és més difícil circular a Pollença, i jo afegeixo que ser vianant cada dia és més perillós, en el Carrer de l'Horta quan duc el meu fill a escola has d'anar amb vuit ulls, perquè cada dia els cotxes són més grans tant els que circulen com els que estan aparcats en els costats i amb línia groga contínua en alguns casos, exemple que podem trobar cada matí enfront de l'administració de loteria.

ENJOY YOUR 4x4 IN POLLENÇA

Pedrito

Censura?

Pedrito | 11/02/2008, 10:29

Bon dia, jo estic completament d'acord que no participi ERC a la tertúlia, perquè ERC ha d'anar a catalunya i deixar-nos en pau als mallorquins.
Visca Mallorca!!!

Garci

Re: Tertúlia de polítics sense Esquerra.

Garci | 11/02/2008, 09:35

En conclusió: Censuren la presència d'ERC a la tertúlia de polítics. I això és intolerable.
Segur que Miquel Àngel té molt a dir i a aportar.

Per cert, Ramon (Faveta o Heavy), que és el representant d'EU-EV al patronat de la ràdio, encara està trastornat després de veure i escoltar l'actuació del PSM i d'UM a l'hora de censurar ERC.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb