URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De l'armari a la Bolkestein (ple)

Alternativa | 13 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Referent al ple de gener encara no haviam publicat els prec i  preguntes, avui teniu nostres precs. 

Abans volia comentar que  si recordau q haviam comentat que  a les actes de la   Junta de Govern del 18 de desembre sortien dos despeses per part de l'Ajuntament importants relacionades amb la FIRA,

RUNAWAY RECORDS

ACTUACIO MUSICAL FIRA 07

29.000,00

CLUB EQUITACIO POLLENÇA

ESPECTACLE EQUESTRE

24.000,00

Al ple van aclarir que les actes estavan equivocades i que sobrava un zero a cada partida o sigui quesón 2.900 i 2.400 respectivament... Uff, vosaltres mateixos

PRECS.

Per un criteri d’equitat i igualtat vaig demanar al senyor president que les regles fossin iguals per tots, ja que mentre a mi no m’havia permès entrar en un debat amb Juanjo, va dir que això no era un bar, posteriorment ell va interrompre i va entrar en un debat amb Tomeu, de manera similar a com ho havia fet jo. 

1.- Ja sabem que és un tema que és molt complicat, que requereix moltes de reunions, acords  i una gran financiació, no demanam que sigui un disseny d’en Moneo, no demanam un despatx (encara que segons la llei ho podíem fer)  però insistim en demanar un armari amb clau per guardar tota la paperassa produïda per la nostra feina com a representants polítics de Pollença. Sense comentaris.

2.- Si mirau el mapa dels carrers del nostre municipi podreu observar que la relació de noms donats a les dones (exceptuant verges i santes) es pràcticament nul. A la ciutat alemanya de Rostock (nord Alemanya), les dones varen renombrar alguns dels carrers dedicat a objectes, substituint-los per noms de dones d’aquella ciutat. A Sevilla, sense anar més enfora, s'hi va dur a terme una experiència similar. Per tot això, demanaria a l’Ajuntament de Pollença que tingui en conta, sobretot pels carrers de nova creació (per exemple al polígon), la utilització de noms de dones importants dels nostre municipi i de la historia per exemple la dona d’en Guillem Cifre de Colonya, Clara Hammerl. Sense comentaris.

 3.- Demanam a l’Ajuntament una actuació urgent al tema de les telecomunicacions que és totalment penosa. La qualitat de la senyal de la TV analògica és de pena, no es senten la majoria d'emissores de FM (ens hem de conformar amb IB3 Radio i Radio Pollença... poca cosa més), cauen 4 gotes o fa una petita tempesta i ens quedam sense senyals...

En principi el 31 de desembre de 2009  es farà al'apagada analògica definitiva. L'Ajuntament ha de fer feina urgentment en aquest tema ja que aquesta serà la única manera de veure la televisió al municipi i amb la quantitat de vivendes del municipi no haurà temps de demanar diversos pressupostos i poder optar sense presses per un d'ells. El que suposarà un encariment segur del preu de l’adaptació. Joan va respondre que no era un tema municipal, però que s’estava fent feina al tema.

4- Ja varem comentar que per celebrar  l’any Guillem Cifre a més de conferències s’haurien de desenvolupar projectes més pràctics. Per això demanem la col·laboració de l’Ajuntament amb l’AMPA de l’institut per recuperar les classes de tècniques d’estudi que es feien a l ’Institut, al curs passat d’hora baixa. Igualment demanam que es col·labori amb l‘AMPA de l’escoleta del carrer S. Sebastià per donar clases de música i anglès com es feia el curs passat. Mª del Mar va dir que fins ara no tenia doblers però que ara s’estudiaria el tema.

5.- Demanam un plan per millorar, digitalitzar i informatitzar l'urbanisme en Pollença. Un àrea tan important com aquesta es troba en una situació més pròpia de principis del segle XX que del segle XXI: No pot ser que l’arquitecte municipal estigui malalt i ningú pugui informar sobre l’estat d’una llicència. Sense comentaris

6.- Al diari Balears diu que els candidats d'Unitat vigilaran l'adaptació a la directiva europea de liberalització comercial Bolkestein. Demanam més comunicació entre Joan (UM), Biel (PSM) i aquesta candidatura d'Unitat Nacional, ja que a Pollença els regidor senyalats  no varen donar suport a nostra moció contra la privatizació de serveis germana de la directiva Bolkestein. Sense comentaris

Imatge d'Intersindical Alternativa de Catalunya. 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Federalisme davant nacionalisme

Pepe | 15/02/2008, 15:24

Bones tardes @.
Per mi @ el nacionalisme sense una ideologia d'esquerres que el faci integrador i solidari és és molt perillós.
EU no és comparable amb PSOE i PP per molt que ara ens vulgueu ficar a tots al mateix sac. Si fos com tu dius aniriam a una candidatura "Unitat per Espanya" però per nosaltres, no com per altres, la ideologia és més important que la nació

Crec que Miguel Izu parlamentari de Nafarroako ezker Batua ( IU de Navarra) ha resumit bé la nostra idea de federalisme.

"El federalisme del que parl és un federalisme pluralista i multicultural, laic en el sentit que no fa bandera de l'afirmació d'una determinada identitat nacional, cultural o lingüística, sinó que se centra en la convivència de diverses identitats en un marc democràtic i descentralitzat al màxim. Que fuig de la pretensió nacionalista que a cada estat correspongui una nació cultural, lingüística i espiritualment homogènia, o viceversa. Que no edifica l'organització política sobre la idea de sobirania i d'imposició unilateral d'una voluntat superior, sinó sobre la idea de pacte i negociació multilateral. Un federalisme a l'estil del que funciona més o menys eficaçment en països com Suïssa, Canadà o Índia."

Per cert i si Carod perdeix el refendendum d'autodeterminació què farà? O no se contempla?

GArci

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

GArci | 15/02/2008, 14:02

Hola @. El nacionalisme del PSOE o el PP és igual de perillós que el de UMitat. Tots els nacionalismes son perillosos: basta veure la definició de feixisme que hi ha per aquí.

I el contrari de Nacionalisme de nació oprimida no és el nacionalisme de nació opressora. El seu antagonisme és l'internacionalisme, la lluita conjunta entre dretes i esquerres que hi ha per tot arreu, la d'aquells que volen una major igualtat entre les persones i la d'aquells que no els importa.
Pens que el nacionalisme és un invent a partir de la revolució francesa per fomentar l'amor irracional a tot el que hi ha a dins una línia imaginària pintada a un mapa: una frontera. I aquest amor serveix, i ha servit sempre, per desviar l'atenció del que realment importa: com distribuir la riquesa i en els darrers 40 o 50 anys s'hi ha afegit aquí a Espanya la de protecció ambiental i ecològica lligada al benestar de les persones.
Amb tot, crec que el nacionalisme transversal no fa altre cosa que desviar els problemes economicistes i d'igualtat de les persones, per potenciar un discurs d'igualtat de nacions en les que les persones poden o no ser iguals. La nació existeix, però les persones hi son per damunt.
Demanem igualtat entre nacions, però abans igualtat entre persones i això és un eix dreta-esquerra i no nacionalisme Espanyolista-Nacionalisme perifèric.

Jo prefereixo ser ciutadà del món.

@

Uuuuh! que ve al nacionalisme...amagau els infants

@ | 15/02/2008, 12:12

Un altre "ciudadano del mundo" que s'apunta a allò de que el nacionalisme és molt perillós. Si a Espanya son més nacionalistes els que diuen que no ho son (PP,PSOE,EU) que els que en tenen l'etiqueta posada.
Jo m'apunt a la la frase d'en Carod: "El dia que ens haguem autodeterminat en referèndum deixaré d'esser nacionalista".

Pepe

Marratxi - Pollença

Pepe | 14/02/2008, 22:55

Buenas noches Mª Antonia estamos de acuerdo en que el problema son las 1500 viviendas ilegales en suelo rústico y creciendo, ese es el tema (el montaje que hicieron con la casa de March se desacreditaba por si solo).

Lo mejor para no hacerle el juego a Hidalgos y compañía es empezar a hacer algo, llevo dos años oyendo al alcalde y concejal de urbanismo diciendo que hay que hacer un gran pacto para solucionar el problema pero seguimos igual o peor, cada vez casas más grandes en terrenos más pequeños, el espacio entre Pollença y el Puerto de parece cada vez más a Marratxi.

Maria Antonia F

Más andratx y pollensa

Maria Antonia F | 14/02/2008, 17:12

Ìnsisto en que me ha parecido desafortunado recoger una frase de Hidalgo para criticar (y hay mucho que criticar) al urbanismo de Pollença. De hecho esta es su defensa. Así le hacemos el juego.
Por supuesto que hay que hacer algo más y cuando digo algo más no me refiero a gallineros o pacilgas, sinó a los 1.500 chalets ilegales que hay en en municipio.

fralokus

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

fralokus | 14/02/2008, 10:40

Però cal tenir en compte que amb els beneficis aquestes construccions sense llicència hi ha persones que han pagat els estudis als seus fills.

És a dir que a Pollença o tens "villa" o no estudies.

???

Pepe

Hem de reaccionar

Pepe | 14/02/2008, 10:34

Bon dia Mª Antònia, m'he limitat a transcriure el comentari i dir que nostre regidor d'urbanisme i batle ha de reflexionar.

Quan fins i tot una persona com Hidalgo que tu has descrit tan be, diu que a Pollença n'hi ha molt que arreglar urbanísticament, no penses Mª Antònia que haurien de fer alguna cosa?
Que el nom de Pollença surta a una conversa com aquesta a mi personalment em fa vergonya i em demostra que ja és hora de fer alguna cosa, o hem de seguir com fins ara amagant un problema que és vox populi?

Crec que ha arribat el moment de cercar solucions amb feina, diàleg... No pot ser que una persona com Hidalgo cite nostre municipi com exemple del que no s'ha de fer a nivell urbanístic i no li podam dir que és mentida.

fralokus

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

fralokus | 14/02/2008, 09:05

María Antonia, creo que el comentario de Pepe, no iba encaminado por ahí, sino a la situación urbanística, no creo que en Pollença haya licencias ilegales, lo que hay es ausencia de las mismas.

Pero será Pepe quien nos lo aclare.

M;aria Antonia Ferrer

Andratx y Pollensa

M;aria Antonia Ferrer | 14/02/2008, 08:32

Elcomenmtari que hace Pepe sobre Andratx y Pollensa. Usar al corrupto de Hidalgo para decir que Pollença hay que arreglarlo me parece como m´ñinimo desafoftunado. de hecho va en contra casi de todo eso. Coger un comentario de EU o del GOB para criticar el urbanismo de Pollença es lógico, pero usar a Hidalgo que tiene la sensibilidad en la punta del pie izquierdo y que ha consentido y participado en autènticos disparetes y corruptelas es contrapoducente. A la hora de criticar no todo vale, sobre todo usar el comentario del alcalde, concejal de urbanismo, constructor pormotor,... Es, de alguna manera hacerle el juego: yo soy corrupto, pero los demàs también.

en bosses

coses del PP

en bosses | 13/02/2008, 22:04

Rodríguez i Hidalgo varen preparar conjuntament la campanya contra Miquel Àngel March
13/02/2008 • Palma. Tribuna Mallorca

La publicació de les converses entre l’exconseller d’Interior del PP, José María Rodríguez i l’exbatle d’Andratx, Eugenio Hidalgo, continuen donant fruits. Un dels aspectes revelats els darrers dies fa referència a la campanya de desprestigi i criminalització engegada pel PP contra el portaveu del GOB, Miquel Àngel March. Segons les converses publicades, Hidalgo hauria informat Rodríguez de la pressió de què era objecte per part del GOB i de Televisió de Mallorca i el conseller hauria proposat una campanya pública contra ells. En el cas del GOB, Rodríguez proposava utilitzar un suposat cas d’urbanisme il•legal del portaveu del GOB. La campanya contra March per la presumpta construcció d’una soll il•legal, efectivament, seria iniciada per El Mundo, publicació que es convertiria durant el matisme en l’insultador oficial dels enemics del règim. El PP sempre es va desmarcar oficialment de la campanya, si bé el denunciant era un militant seu que va disposar de grans mitjans econòmics per presentar la seva denúncia. El portaveu del PP, l’empresari constructor Miquel Ramis, i tots els mitjans a sou del Govern es varen afegir als insults i desqualificacions contra el dirigent ecologista. Els atacs difamatoris varen anar encalentint l’ambient que va dur a una de les majors manifestacions de defensa del territori de la història de Mallorca, que va ser una autèntica resposta democràtica a la violació de les llibertats democràtiques per part del Govern Matas i els seus seqüaços. De la denúncia contra March, que va danyar el seu honor, no se’n va saber res més: l’Ajuntament de Pollença va negar en tot moment la infracció. Dels responsables de la trama (Hidalgo, Rodríguez i Matas), l’exconseller és l’únic en actiu. Encara és l’hora de què algú hagi demanat perdó o hagi assumit responsabilitats polítiques. Com sempre en el cas del PP, ningú té la culpa de res.

Garci

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

Garci | 13/02/2008, 21:34

És molt interessant la vida d'aquesta dona. Torn a repetir que no en tenia ni idea. La història dels perdedors sempre ha restat oculta, i les dones en la Història, per desgràcia, sempre han estat perdedores.

Joan  Ramon

ok

Joan Ramon | 13/02/2008, 21:10

Salut

Bio

Més Margalida

Bio | 13/02/2008, 21:08

Fa falta molta de feina a la història de les dones, a l'enllaç encara pot llegir una biografia més estesa de na Margalida Comas i Camps amg una fotografia.

Pepe

De moment no sé res.

Pepe | 13/02/2008, 21:06

No tinc ni idea JR, normalment no ens enteram de les mocions fins la comissió informativa, demà o divendres he de presentar nostres mocions, ja demanaré al registre.

Joan Ramon

Moció

Joan Ramon | 13/02/2008, 20:38

SAbeu si s'ha registrat cap moció pel tema del catàleg?
Salut

Garci

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

Garci | 13/02/2008, 19:47

Perquè mai he sentit a parlar d'aquesta dona? Crec que a Pollença hi ha molt de sentiment patriòtic, però a l'hora de saber coses del nostre passat ningú se preocupa d'ensenyar-les, ja no dic a les escoles, sinó a la cultura popular, la que va de boca a boca.

Pepe

Amb aquest autor és clar com és UMitat.

Pepe | 13/02/2008, 19:23

Garci, Mas ha deixat clar qui és l'autor intel·lectual d'UMitat;

"Artur Mas, ha felicitat aí al nou president d'Unió Mallorquina, Miquel Nadal, per haver aconseguit agrupar a tots els partits nacionalistes de les Illes Balears en una sola candidatura"

Pepe

Margalida Comas i Camps

Pepe | 13/02/2008, 19:11

Margarida Comas i Camps a la viquipèdia:
(Alaior, Menorca, 25 de novembre de 1892 - Exeter, Anglaterra, 1973) fou biòloga, pedagoga i professora de la Universitat de Barcelona.

[edita] Biografia

Nascuda a l'illa de Menorca, Margarida Comas va iniciar els estudis de magisteri a Mallorca. El 1922 va ingressar a la Facultat de Ciències de la Universitat de Barcelona, i el 1928 va arribar a ser una de les primeres llicenciades en biologia, amb un expedient excepcional. El seu interès per la investigació la va portar a ampliar els estudis a París i a Londres, i va aconseguir el grau de doctora. En tornar a Espanya va guanyar la Càtedra de Ciències Naturals de la Universitat d'Oviedo. Posteriorment va exercir com a mestra a l'Escola Normal de Mestres de Tarragona; el 1931 va ser nomenada directora de l'Escola Normal de la Generalitat del nou règim republicà. El 1934 va ser professora agregada de Biologia Infantil i metodologia de les Ciències de la Naturalesa a la Universitat de Barcelona; d'aquesta manera es va convertir en la primera professora de la facultat de pedagogia de la UB.[1]

En esclatar la Guerra Civil espanyola, es va instal·lar a Bilbao. El 1937 va emigrar a Anglaterra, on va continuar investigant dins l'àmbit acadèmic a Foxhole i a Darlington Hall. Va publicar Las escuelas nuevas inglesas (1930), El método MacKinder (1930), La coeducación de los sexos (1931), El método de proyectos en las escuelas urbanas (1931), entre d'altres.

Comas fou una gran defensora de la innovació pedagògica, la igualtat social i els drets de les dones. La seva activitat com a investigadora queda recollida en revistes franceses i en el Butlletí de la Societat Espanyola de Ciències Naturals.

Pepe

UMitat el vot a l'excusat (Joan Lladó)

Pepe | 13/02/2008, 19:07

Home "vot útil" és clar que vosaltres no necessitau visitar al grup Serra, amb UM al paquet electoral ja teniu tota la cobertura que vulgueu al grup Serra, el seu partidisme queda clar dia a dia.

De totes maneres un bon candidat no ha d'escoltar a tothom?

UMitat no s'embulla ,simplement no diu pràcticament res del seu programa, Nadal de matí amb Mas d'hora baixa amb Esquerra, A Carod no el deixau venir a fer campanya... Cada dia una contradicció i espera.

Avui he llegit una frase que pensava que era d'UMitat venia a dir:

"Nostra ideologia es transversal, ni d'esquerres ni de dretes"...

L'ha dit Joaquín Montañés candidat de Falange per Sevilla.

Com va dir Marisol, el nacionalisme si no és d'esquerres és molt perillós.

Garci

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

Garci | 13/02/2008, 17:34

Fralokus, que amb això d'autor intel.Lectual encara diran que en Pepe és basc i que Alternativa eu-ev som una filial de Batasuna. Ja veig a nen Joan demanant la nostra il·legalització.

fralokus

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

fralokus | 13/02/2008, 17:16

Patinada? Si el govern municipal es mou a força dels pals que dóna Pepe en els plens, no hi ha ple que no hagi unes quantes propostes EU.

Pot ser que no governi però es l'autor intelectual.

Garci

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

Garci | 13/02/2008, 16:52

Hola Vot Útil, una patinada la por tenir qualsevol, i ahir Marisol en 2 hores va fer 4 entrevistes, potser estigués cansada.
I lo de Pere Serra s'ho va haver d'empassar. Son coses de la campanya.
I per jo, aquesta dona és bona de bon de veres, perquè és humana i no juga a ser un polític professional dels que son políticament correctes i es mosseguen la llengua per no equivocar-se.

Xesca Ensenyat

Si divendres voleu fer dejuni...

Xesca Ensenyat | 13/02/2008, 16:26

A L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS hi ha una recepta de cuina que funciona. Ja me'n direu coses.

Vot útil per Unitat

visca na marisol

Vot útil per Unitat | 13/02/2008, 16:10

Aquest dona és bona de veres.
Ahir fent la pilota al grup Serra que tant ha criticat, l'altre dia al programa "A debat", va ser la darrera, i ara a fer-los la pilota...

I a l'acte d'ahir a Pollença, dient que sou part del govern municipal, molt bé, molt bé, molt preparada, ha sortit molt bé avui això a Televisió de Mallorca. Es deu haver embullat clar, teniu tants de regidors!!!

Quina

P de la P

NOMS DE DONES

P de la P | 13/02/2008, 15:00

Margalida comas camps, Biologa i Pedegagague de gran prestigi lligada a l'Institució lliure d'Ensenyança visqué a Pollença amb Guillem Bestard Fotograf exiliada durant la G C, deixà una estenssa obra pedagògica, es mareix un reconeixement tant als carrers com a les publicacions.

Pepe

Contrapunt

Pepe | 13/02/2008, 12:29

Al contrapunt del PIP d'avui Eva Cerdà a la vegada que em dona les gràcies pel prec de donar noms de dones als carrers, em critica que demanés un carrer al polígon per Clara Hammer?? Tornaré a escoltar la cinta del ple, per que pens que el que vaig dir no és aixó si no el que diu aquest article, o sigui
vaig demanar posar noms de dones als nous carrers i vagi citar el polígon com exemple, ni més ni menys.

Crec que Eva ha filat molt prim però be de totes formes tant D.Guillem com Clara es preocupaven pel benestar dels obrers i no crec que per ells fos un deshonor donar nom a un carrer d'un polígon industrial, clar que el problema és que no tenim un polígon industrial sinó un param amb comerços.

De totes maneres em sembla excel·lent i millor la seva proposta de posar el nom de Clara Hammerl al col·legi o Institut del Port.

Pepe

Pollença - Andratx

Pepe | 13/02/2008, 11:05

Avui el DdM publica unes converses entre Hidalgo el ex-alcalde d'Andratx i Rodríguez el ex-conseller d'Interior. A la mateixa conversació; Hidalgo que en volia aturar les denúncies i crítiques del GOB va dir:

"(Les dije a los del GOB): Voy a hacer un e-mail que se lo voy a mandar a todos los ciudadanos extranjeros, (que) que os hacéis la foto; porque vosotros estáis llamando la atención para (que) el que tiene su casa ya hecha estará de acuerdo (en) que no se construya más, pero voy a mandar una carta, ya que este señor del GOB que viene a arreglar Andratx (Miquel Ángel March), la costa de Andratx, tiene que arreglar su pueblo (o sigui Pollença) y miren ustedes su pueblo cuál es y te voy a sacar todo, digo: no lo olvides, que yo no me voy a cansar."

Pens que nostre batle i regidor d'urbanisme hauria de reflexionar sobre aquestes paraules

Garci

Re: De l'armari a la Bolkestein (ple)

Garci | 13/02/2008, 09:24

I ara surten aquests d'UM i PSM i companyia a que vigilaran la Bolkestein, ara que ja està tot en marxa. I amés a Pollença voten en contra de mesures que frenin el lliure mercat i la privatització total de lo públic. Començo a pensar que varen votar contra la nostra proposat contra l'AGCS per pur partidisme. Ara defensen el que a Pollença votaren en contra. Que trist el partidisme.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb