URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Agents Medi Ambient UM=PP

Alternativa | 16 Febrer, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Avui parlam d'un tema que ha denunciat CCOO amb escàs exist als mitjans de comunicació, el més sorprenent é sque el DdM feia un article el passat diumenge 10 dedicat als agents de medi ambient i no deia absolutament res d'aquesta problemática.

El tema és que  l'actual conseller de Medi Ambient Miquel Àngel Grimalt (UM) manté intacta la instrucció  del seu predecessor en el càrrec, Jaume Font (PP), que impedeix als agents de Medi Ambient interposar denúncies per presumpte delicte ecològic directament davant la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme i que va ocasionar el bloqueig de la denúncia del cas Andratx durant més d’onze mesos a la Conselleria de Medi Ambient

El mes d’agost de 2007, representants de CCOO es reuniren amb el nou conseller de Medi Ambient per exposar-li el seu rebuig cap a la instrucció esmentada i  manifestar-li la preocupació per les deficiències detectades entre els agents de medi ambient; la manca de personal i la necessitat d’organitzar els agents en una única estructura jeràrquica piramidal pròpia i funcional que reforçàs les funcions de policia administrativa ambiental i que permetés  als agents de medi ambient presentar, com es el seu deure, presentar les denuncies per presumptes delictes ambientals als jutjats o fiscalies, perquè en cas de no fer-ho incorrerien en delicte de prevaricació segons el codi penal.

A una reunió posterior, el 24 d’octubre de 2007, a la qual varen acudir representants sindicals de CCOO, UGT, STEI, USO, CSIF i membres de l’associació d’agents de medi ambient, el conseller va presentar un esborrany d’una nova instrucció sobre tramitació de denúncies i va manifestar públicament la seva intenció d’unificar els agents de medi ambient sota la direcció de la Secretaria General de la Conselleria de Medi Ambient.

No obstant, l’esborrany de la instrucció presentada continua prohibint que els agents dirigeixin les seves denúncies directament a Fiscalia i trasllada aquesta responsabilitat als caps de serveis competents per raó de la matèria.

CCOO manifesta la seva decepció pel fet que, a febrer de 2008, un any desprès que sortís a la llum pública el bloqueig de la denúncia del cas Andratx per part de la Conselleria de Medi Ambient, la instrucció que va ocasionar aquest bloqueig continua vigent sense cap tipus de modificació i els agents de medi ambient continuen encara sense una estructura piramidal pròpia depenent de la Secretaria General que reforci les seves funcions de policia administrativa ambiental i millori la tramitació a fiscalia o autoritat judicial dels presumptes delictes ambientals.

La intencionada dispersió dels agents en diferents òrgans es manté, disminuint sensiblement la seva eficàcia, objectiu últim que pareix tenir l’actitud de l’actual conseller, que segueix la mateixa línia del seu predecessor.

 Més informació i gràfics del GOB

 

 

 

Pel seu interés publicam aquesta carta d'un agent de Medi Ambient publicada al DdB,

 


Els agents de Medi Ambient, imprescindibles.

L'opinió pública de la nostra societat illenca deu pensar que existeix una vigilància sobre els nombrosos atemptats i infraccions que les persones i empreses produeixen al nostre entorn. És així, aquesta vigilància i denúncia de les infraccions existeix. Els agents que s'encarreguen de portar-la a terme són mitja dotzena de «números» de la Guàrdia Civilla Conselleria de Medi Ambient del Govern balear. del Seprona i una cinquantena d'agents de Medi Ambient adscrits a Aquests agents representen l'únic cos policial judicial competent en matèries pròpies en medi ambient i d'àmbit autonòmic. Com es pot entendre, el nombre d'aquests treballadors funcionaris és del tot insuficient, n'haurien de ser, almanco, el doble. Comparem-lo, per exemple, amb el nombre de policies municipals d'un sol ajuntament com Calvià o Sant Llorenç des Cardassar. Matèries de la seva competència són protecció d'espècies silvestres de fauna i flora, residus, prevenció, extinció i investigació dels incendis forestals, recursos hídrics, gestió forestal, qualitat ambiental, espais naturals protegits, feina i assessorament administratiu de camp... La figura i el cos dels AMA fou creada en el govern de Margalida Rosselló, d'Els Verds, a l'anterior legislatura de Pacte de Progrés. Pretenia ser un model de policia judicial amb competències mediambientals d'àmbit autonòmic, amb connexió directa amb la Fiscalia encarregada dels delictes en la mateixa matèria i amb unificació com a cos jerarquitzat amb dependència directa a la Secretaria General Tècnica de la Conselleria. No cal dir i contar la gràcia que la creació i posada en escena d'aquesta figura policial va fer al PP i a UM a l'anterior legislatura... i també en aquesta. El PP va desestructurar tant com va poder aquest cos dividint els agents en direccions generals i a les ordres directes de càrrecs polítics, a la vegada que prohibia expressament mitjançant instrucció interna la relació directa de l'agent amb la Fiscalia de Medi Ambient. Del que passava amb les denúncies, que tanmateix alguns agents instruïen, n'és un bon exemple el de Monport a Andratx. L'esquerra progressista de les Illes ha tingut com a punta de llança de la seva lluita i argumentació anti-PP-UM la protecció del medi ambient, però sense cap problema ha deixat en mans d'UM la Conselleria de Medi Ambient i, per tant, la mateixa política que ja duia la dreta del PP en aquest aspecte: obstaculització de les denúncies cap a la Fiscalia de M.A., creació de places usurpadores de les funcions dels AMA, no creació de noves places, desestructuració del cos amb divisió per direccions generals, etc. En són, per tant, ben responsables també. El nostre entorn els ho pagarà!

Joan Vicenç Lillo i Colomar. Alaró

Comentaris

Pepe

Caçadors i plom

Pepe | 16/02/2008, 17:44

Per poder complir amb la normativa europea i adaptar l’estatal, recentment es va aprovar la “Ley de Patrimonio Natural y Biodiversidad”
Entre altres mesures, es prohibeix l’ús de perdigons de plom a la Xarxa Natura 2000.

El col·lectiu de caçadors es queixa i fins i tot ha convocat una manifestació per 1 de març.

El plom és un contaminat que afecta no només al medi natural, també a les espècies que hi viuen, principalment a medi aquàtics.

I el PSOE encara es justifica:

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, va sostenir avui que els caçadors compten amb 'informació falsa' sobre la Llei de Bioversidad pel que fa a l'ús de munició de plom, un dels motius pels quals aquest col•lectiu ha convocat una manifestació nacional per a l'1 de març a Madrid.

Respecti d'això, va assenyalar la ministra en una trobada amb periodistes a Badajoz que la nova Llei de Biodiversitat 'tan sols augmenta en un 0,1 per cent' els espais nacionals on no és pot utilitzar el plom, en referència 'al decret popular de 2002' sobre els aiguamolls Ramsar, un decret que, va dir, 'no va motivar cap manifestació'.

fralokus

Re: Agents Medi Ambient UM=PP

fralokus | 16/02/2008, 14:23

ha ha.

Espera que posem en ordre Ràdio Urxella i després engegarem projectes com els dels antiherois pollencins Pepe-Wan Kenobi i Luke SkyGarci.

En Pepe ja té un petit esbós d'una de les "intro".

Garci

Re: Agents Medi Ambient UM=PP

Garci | 16/02/2008, 13:57

Per cert, Fralokus, encara esperam el catxonvídio dels escopeters...no creguis que m0he oblidat.

fralokus

Re: Agents Medi Ambient UM=PP

fralokus | 16/02/2008, 13:50

El del plom ho dic per la pel·lícules de pistolers.

ha, ha.

Els cartutxos no sé de que estan fets ni m'interessa, just serveixen per a matar animals.

Carles

Medi ambient

Carles | 16/02/2008, 13:03

En Miquel Ferrer és un corb de mucho cuidado, és lo pitjor que hi ha.

Basta veure com està Alcúdia de construída i de potes en l´aire.

Garci

Comentari de Marisol

Garci | 16/02/2008, 12:39

M'ha agradat tant aquest comentari de Marisol Ramírez que vos el transcric:
"Tenim una gran feina per davant i si ens ho creiem ho podem aconseguir. Rebuig els comentaris, cada vegada mes sovint,de que el nostre vot només por afavorir al PP, si la gent de esquerres de veritat es mou i no es queda a casa i surt a votar en consciència ens podem trobar fortes sorresses. El nostres vot es el vot útil per tenir un govern de esquerres amb el psoe, es el vot rebel per combatre la injusta llei que ens ofega i el vot coherent amb un veritable programa de esquerra que parla de uns pressuposts mes justs i molt millor repartits. Ànims! hem de creure en la nostra força.La tenim i la hem de mostrar votant.Endavant amb ses atxes!"

Garci

Re: Agents Medi Ambient UM=PP

Garci | 16/02/2008, 12:32

Caçadors, "benditos" caçadors. No se si és veritat però pensava que els caçadors estaven prohibits d'emprar munició de plom, m'equivoc?

fralokus

Re: Agents Medi Ambient UM=PP

fralokus | 16/02/2008, 09:45

Aquestes xifres són incorrectes, falten els caçadors, segons el Consell Insular els millors de tots, gràcies a ells les espècies protegides no tenen res que témer i els boscos i muntanyes estan millor que mai atès que el plom no és element contaminant, ja que el que diuen els ecologistes sobre aquest element de la taula periòdica no està demostrat científicament.

Per altra banda m'adhereixo a l'opinió del Baltle d'Alcúdia Miguel Ferrer que en un sopar amb aquests agents mediambientals va dir, "la muntanyes amb vosaltres està en bones mans", llàstima que conills i ocells no pensin el mateix, però aquests animals no voten.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb