URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nacionalisme progressista+ Esquerra Verda

Alternativa | 18 Febrer, 2008 07:02 | facebook.com twitter.com

L'anterior govern balear va demostrar que PP i UM són gairebé el mateix. A Pollença UM i PP varen fer una política que ha deixat al municipi amb un forat econòmic impressionat, que haurem de pagar tots els ciutadans, i no va resoldre problemes bàsics del municipi. El nou govern en teoria de centre esquerra, on UM fa i desfà al seu gust, ha demostrat de moment que no podem esperar cap canvi important a UM.

Per presentar-se a unes eleccions generals cal tenir una ideologia no és suficient dir que volem una veu independent per que no pot ser "independent" cap veu superditada als poders fàctics.

No és pot parlar d'interessos de Balears sense tenir en compte que a les illes hi ha, gent poderosa que recolça a UMitat i gen humil, amb interessos contraposats. Els interessos d'Escarrer no són els dels treballador fixos discontinus.

El pobre programa d'UMitat (11 pàgines) ple de generalitzacions i paraules buides és una demostració de que dir que no n'hi diferències entre esquerra i dreta és fer demagògia.

No és el mateix  governar am UM, qüestió circunstancial amb el objectiu de no repetir una legislatura PP_UM tan destructiva com l'anterior, que presentar a les eleccions i apuntar-se a un projecte comú am UM, aquí es podia triar entre UM -Entesa o reeditar Progressistes amb Esquerra Unida - Els Verds.  

Als resultats electorals de les eleccions generals del 2004 a Pollença, el resultat de Progressistes va ser molt bo; un 10,91 % ( a totes les Illes va obtenir un 8,57%). Aquest és el brillant passat a Pollença d'un projecte que sumava  allò que aporten el nacionalisme progressista, l’esquerra transformadora i l’ecologisme polític.  Un projecte en el que EU-EV creia i volia reeditar. Per desgràcia per tots els que creim en la unitat de l'esquerra,  PSM i ERC han optat per una candidatura amb el centre dreta regionalista UM i Entesaque representa interessos i valors que no són els de l'esquerra ecologista i cada setmana podeu trobar algun exemple.

 Un original curtmetratge de campanya; Henry Driver. 

 

 

A continuació resultats electorals a Pollença al 2004. 


Municipio: POLLENÇA (ILLES BALEARS)

Población de Derecho:

15.566

 

Número de Mesas:

16

 

 

Censo Electoral:

10.433

 

 

Nº Votantes:

7.523

72,11%

Abstención:

2.910

27,89%

 

Afluencia de votantes

Hora 

Votantes 

Porcentaje 

14:00

4.668

44,74%

18:00

6.493

62,24%

20:00

7.523

72,11%

Votos Válidos:

7.489

99,55%

Votos Nulos:

34

0,45%

 

Votos Blancos:

111

1,48%

Votos a Candidaturas:

7.378

98,52%

 

PP PARTIDO POPULAR 3.074 41,05%
PSOE PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL 3.056 40,81%
PSM-EN,EU,E PSM-ENTESA NACIONALISTA,ESQUERRA UNIDA,E.VERDS,ERC 817 10,91%
UM UNIO MALLORQUINA 370 4,94%
CENB CIUDADANOS EN BLANCO 12 0,16%
UPB UNION DEL PUEBLO BALEAR 11 0,15%
GVE GRUPO VERDE EUROPEO 10 0,13%
IR IZQUIERDA REPUBLICANA 10 0,13%
TD COALICIO TREBALLADORS PER LA DEMOCRACIA 9 0,12%
ASI AGRUPACION SOCIAL INDEPENDIENTE 3 0,04%
MSR MOVIMIENTO SOCIAL REPUBLICANO 3 0,04%
UCM UNIO CENTRISTES DE MENORCA 2 0,03%
FE DE LAS J FALANGE ESPAÑOLA DE LAS JONS 1 0,01%

Comentaris

Garci

Re: Nacionalisme progressista+ Esquerra Verda

Garci | 27/02/2008, 20:17

Bones Joan Ramon. Ara mateix envio perquè facin el cartell.

Pels qui no saben de que xerram, preparam una xerrada amb passe de fotos on intervendrà en Joan Ramon, Jaume Cerdà i Joan Crespí, i ens posaran al dia dels camins públics tancats de Pollença. Serà dimecres 19 de març a les 20h. al centre cultural.
Ja informarem, això és primícia.

Joan Ramon

Bon voyage

Joan Ramon | 27/02/2008, 20:08

Garci Bon Viatge

quedam per dia 19 al final
Salut

Garci

Re: Nacionalisme progressista+ Esquerra Verda

Garci | 27/02/2008, 20:03

Jo no se si és cadiritis o empardalament, però basta veure l'ordre del dia al plenari per adonar-se'n de que gaire cosa no fan.
Nosaltres presentam 4 mocions, tal vegada son massa, i ells res de res.
Govern de centre-esquerra deien...
Jo no veig cap canvi en respecta al PP. I vosaltres?

Hans

por

Hans | 27/02/2008, 18:54

Si, por de perdre la cadira el psm i psoe, per molta merda que els hi aboqui UM damunt, no reaccionen

Diferents

Consideracions i propostes d´EU-EV en matèria de finançament autonòmic i fiscalitat

Diferents | 19/02/2008, 17:16

Consideracions i propostes d´EU-EV en matèria de finançament autonòmic i fiscalitat
1. No hi ha cap partit que no reconegui que les Illes Balears tenen dret i necessiten més finançament. Aquest és, per exemple, un dels motius pels quals els nostres diputats no varen recolzar la proposta de reforma de l´Estatut d´Autonomia (que sí va rebre el recolzament de PP, PSOE i UM).
2. La qüestió del finançament té a veure directament amb els conceptes de sobirania i de model d´Estat.
3. En coherència amb l´aposta per un model d´Estat federal i republicà de lliure adhesió, EU-EV proposa un model de finançament basat en un concert econòmic i fiscal solidari, semblant al model basc o navarrès (veure proposta programàtica d´EU-EV a www.marisolramirez.com).
4. No sols s´ha de tenir en compte la població i el nivell de renda com a factors de referència. Un millor finançament per a Balears ha de tenir en compte:
a. La població resident, sigui de la UE o extracomunitària;
b. La població turística, distingint entre turisme espanyol (que ja tributa) i turisme estranger.
c. El dèficit històric del finançament de les Illes Balears, agreujat amb trespassos de competències insuficientment dotats, com ara educació i sanitat, carreteres i transport ferroviari.
5. Parlar de finançament vol dir també parlar de fiscalitat i de polítiques públiques. Els promotors de la Plataforma cívica són col•lectius que demanden de forma reincident reduccions d´imposts per als empresaris i les capes benestants. Això no sols no es diu sobre el paper, sinó que es fa demagògia si s´afirma que més finançament és equivalent de manera automàtica a millora de les pensions, de les beques dels estudiants illencs o reducció de les llistes d´espera. Les balances fiscals per a Balears són negatives, però això mai no ha de servir per justificar rebaixes d´imposts.
6. Això només és així si, com nosaltres, es defensa un caràcter finalista del finançament, és a dir, que es quantifiquin les inversions de l´Estat a les Illes Balears, que s´adreci preferentment a la millora dels serveis públics i els drets socials per acostar-nos als paràmetres de la UE dels 15 en matèria de benestar.
7. També és contradictori, en termes de sobirania, alinear-se amb una Plataforma econòmica que ara resulta demanar més finançament per a Balears però els membres de la qual varen ser actius opositors a una mesura sobirana com va ser l´ecotaxa.
8. Formalment, la proposta de Pere Sampol Sampol adreçada als candidats i candidates a les Eleccions del 9-M seria més adient per a una cambra territorial com és el Senat, i no per al Congrés, que és una cambra on les intervencions es fan mitjançant els Grups parlamentaris dels partits, que són els que articulen la vida político-legislativa.

Palma, 19 de febrer de 2008

Pepe

PSOE historia

Pepe | 18/02/2008, 21:55

Hola Santiago, cuanto tiempo. Creó que el tema se puede resumir con una pequeña historia, hablando de conocer la historia del partido. Fue vergonzoso y bochornoso como el PSOE dio la espalda a la exposició de "artesania a les presons feixistes" y eso que muchos de los allí recordados eran socialistas como Josep Seguí Criatura presidente de la agrupación socialista y UGT fusilado con 34 años el amanecer del 27 de enero de 1938. Su único delito fue ser socialista.

Después de apalabrar un dinero para el pequeño catálogo, que se hizo se negaron a pagar ni un misero euro (fueron los únicos) el resto ERC, PSM i EU aportaron su dinero para dejar testimonio escrito y visual de la exposición.

SANTIAGO

POLITICA DE IZQUIERDAS: SUBIR IMPUESTOS Y SUBIR SUELDOS (DE REGIDORES)

SANTIAGO | 18/02/2008, 21:28

Bienvenidos al mundo de la realidad. Que a este pueblo le falta una coherente politica de izquierdas por parte de los partidos supuestamente de izquierdas, no es una novedad. Lo mas triste es que estos (o este) partido supuestamente de izquierdas no se de cuenta de su propia realidad.
Alguien, algun dia deberia hechar la vista atras y ver la cantidad de gente que se ha ido descolgando, quizas, por incoherencias de subidas de impuestos, gobernabilidades a costa de sueldos, carencias de mano izquiera, etc.
Hoy en dia cualquiera puede ser "socialista"; no hace falta conocer quien es Pablo Iglesias, ni Ramon Rubial, ni Pep Sancho... basta adorar a la gran lider

GArci

Re: Nacionalisme progressista+ Esquerra Verda

GArci | 18/02/2008, 18:16

Nosaltres feim polítiques d'esquerres, i amés estava convençut que fent d'esquerres duriem al PSOE i al PSM cap a l'esquerra. Però estic decepcionat perquè és al contrari. De cada dia més cerquen excuses per no votar a favor de les polítiques d'esquerres que presentam i de cada dia més d'atraquen baix l'ala de Joan i d'UM. Potser no vulguin presentar propostes d'esquerres, però almenys haurien de votar a favor de les que feim i que no van en contra del pacte de govern.
De veritat no entenc aquesta postura dels suposats partits d'esquerres. O hem de dir Ex partits d'esquerres o partits d'Ex esquerra???

Pepe

Re: Nacionalisme progressista+ Esquerra Verda

Pepe | 18/02/2008, 17:40

Que hem de fer, no.
De moment seguir fent política d'esquerres, que tanta falta fa al poble. Per abril hi ha assemblea d'EU, esper que hagi una renovació de bons i de veres.
Igualment esper que tant el PSM com ERC reflexionen i no renuncien a la seva part d'esquerres.

joan ramon

Esquerres

joan ramon | 18/02/2008, 14:46

Pens que l'unió del partitts hagues esat adequada, un Bloc a Pollença m'hagues agradat.
Un altre opció seria fer-ho des de una candidatura independent però crec que no collaria, vist el que va passar a les pasades autonòmiques.
i ara només queda seguir fent feina des de opcions i optiques d'esquerra, i això vosaltres o feis.
Salut

Pepe

Idees?

Pepe | 18/02/2008, 12:16

S'admeten idees Joan Ramon. Les votacions han demostrat que Pollença te un gran potencial a l'esquerra del PSOE i amb la tendència actual d'aquest partit encara més.

M'ha inspirat un article sobre el tema

Garci

Re: Nacionalisme progressista+ Esquerra Verda

Garci | 18/02/2008, 09:52

Totalment d'acord Joan Ramon. A Pollença no pareix que hi hagi hagut eleccions, o que si les ha hagut no ha canviat res. O si, una cosa, que abans pareixia que governaven dos partits: PP i UM, i ara pareix que UM governa amb majoria absoluta.

Joan Ramon

Canvi

Joan Ramon | 18/02/2008, 09:27

La dreta s'ha menjat bona part de l'esquerra de Pollença.
Seria bo canviar aqesta tendència,
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb