URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un trist programa, les 12 pàgines d'UMitat.

Alternativa | 15 Febrer, 2008 17:04 | facebook.com twitter.com

 Avui he llegit el programa d'Umitat , soc així de masoca. La veritat que no m'ha llevat massa temps ja que només són 12 pàgines plenes de paraules buides i generalitzacions.

Inclòs a un tema clau en teoria per UMitat el de l'autogovern es parla d'un model confederal, que en termes polítics és la unió permanents entre estats sobirans amb una sola representació exterior o internacional, però després a l'hora de concretar és defensa un model federal com el d'EU , ja que parla de convertir al Senat en Cambra de representació territorial, un sistema de finançament federal, distribució de competències...

Mentre la gent s'està fent un bon embolic, avui a les notícies de TVE han posat davall de Biel Barceló "Unitat per les illes" quan presentava amb Llauger (Verds) una proposta del BLOC més concretament una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears per instar el Govern de l´Estat a adoptar una llei de terminis per a la regular la interrupció voluntària de l´embaràs.

I no està bé això de posar el cartell d'UMitat quan al seu programa no diu absolutament res del tema, no vagin a molestar a UM. O sigui que ja sabeu "véu pròpia" per les Balear sí però no pels que consideram que  l'avortament ha de sortir com a delicte del Codi Penal (excepte en el cas que es realitzi contra la voluntat de la dona). Article de na Toñi sobre el tema;

 


 

 

Comentaris

Pepe

Toni

Pepe | 20/02/2008, 11:06

Bon dia Toni, no entenc això de "l'acomplexament de l'esquerra"me l'hauràs d'explicar.

Pens que UM no és minoria dins Unitat, un par de dades; alguna vegada havies vist el suport actual del grup Serra o de la CAEB al PSM, a què no?
Otra prova és el programa d'aquesta coalició, un programa molt de l'estil UM poques concrecions i molt de generalitzacions.

UM no s'ha desgastat res amb aquesta coalició ni económicament ni a l'hora de fer les llistes però si surt Sampol diputat, agarreu-vos que vénen corbes. Si no surt ja han aconseguit crear una bona crisi dins el BLOC.

Com be sabem tots, els partits de dreta no destaquen pel cararàcter crític de la seva militància. A l'esquerra t'assegur que n'hi ha molta de gentque es sent mal amb aquesta coalició
Dona noms, qui ha fet molta feina perquè la marca Alternativa entràs dins Unitat? Qui hagi estat no tenia cap suport ni per part de la direcció ni de les bases. O sigui podia haver entrat ell tot sol a la coalició

No és el mateix estar al govern amb UM, l'opció era UM-P, o sigui no havia opcions si vols defensar el territoria que anar a una candidatura on es podia triar Entesa-UM o EU-EV.

Ara Um demana més autogovern, i on eren quan es va fer la reforma de l'estatut?

Més finançament per qui i per què? Per Escarrer o un fix discontinu? Per autovies o trens? ...

toni

Re: Un trist programa, les 12 pàgines d'UMitat.

toni | 20/02/2008, 08:46

A mi me va la impressió, que tot aquest tema d'identificar Unitat amb UM, ve del l'acomplexament de l'esquerra. Però si UM és minoria dins Unitat! És UM que hauria de tenir el conflicte intern per presentar-se amb partits d'esquerra i ecologistes. Però no, ara resultarà que el que s'han de sentir malament és tota la resta ...

A més, es sap que hi havia gent destacada de EUEV que va fer molta feina perquè aquesta organització o com la marca Alternativa entràs dins Unitat . I si finalment no va entrar va ser perquè no els varen garantir que si no s'aconseguia el diputat els vots computassin per IU per salvar el 5% tal com va passar a les darreres generals amb Progressistes.

A part d'això, crec que té molta més implicació estar al govern amb UM, perquè no perdis de vista que EUEV, dins el BLOC, està governant amb UM, i negociant polítiques territorials. Si realment el que et preocupa és el que ha fet UM amb el territori, és molt més greu la vostra participació al Govern Balear amb UM, que no una candidatura per aconseguir més finançament i autogovern per les Illes.

Pepe

Ni viatjant tens solució

Pepe | 19/02/2008, 16:40

Es nota que ets amic del PP, el meu nom és anterior i la meva ideologia més que allunyada d'aquestes sigles.

Faig els comentaris que vull i puc i pel que veig serveixen per alguna cosa més que retroalimentar quimeres, ja que posen nerviosos a personatges com tu.

Estic d'acord en que l'important és el contingut (11 pàgines magres en el cas d'UMitat) i que en vols fers quan l'hagis de gestionar. En el cas d'UMitat pràcticament és segur que no n'hi ha res que gestionar i en el cas de que hagi un diputat ja veurem que li deixa fer a aquest diputat UM.

EU gestiona i ha gestionat més que qualsevol dels partits d'UMitat.

El que necessita sortir de Mallorca ets tu; pots anar a Catalunya, Euskadi o Astúries, comunitats on EU es troba al govern.

Però així i tot si ets mallorquí i no has vist el que ha fet UM a aquesta terra, ni viatjant tens solució.

Caminant

Unitatperllescadires

Caminant | 19/02/2008, 15:40

Al Programa de Unitat sortien també els pactes per no investigar les subvencions de la pasada legislatura a les conselleries que tengue UM al consell de Mallorca, especialment a les de Dolça Mulet i MiGuel Angle Borras?

Salut

fralokus

Re: Un trist programa, les 12 pàgines d'UMitat.

fralokus | 19/02/2008, 15:34

Pel que sembla el menú d'avui contenia molta quantitat d'all (ajo para los de la ñ).

Amic d'en Pepe (PP)

Ai.. Pepe meu !!!

Amic d'en Pepe (PP) | 19/02/2008, 15:16

Ai, Pepe meu... ets un cosset.
Veure com tu mateix fas més de la meitat dels comentaris per retroalimentar-te de les teves pròpies quimeres...
Ja he fet bé el PSM... Potser necessitis (i alguns de IU) pujar a Cura a reflexionar tal com va fer Ramon Llul per descobrir la llum...
No importa la densitat d'un programa o d'un projecte, importa el contingut i que en vols fer quan l'hagisde gestionar.
Mai de la vida podreu administrar el d'IU i això vos menja per dintre... Vos genera impotència i o revertiu amb incontinència verbal.
Madurau una mica i sortiu de ca vostra per veure com està Mallorca.
Ai...

un k passava

avortament

un k passava | 19/02/2008, 10:54

Pepe: el programa d'Unitat només té 12 pàgines, però ni te l'has llegit: perquè sí que surt la referència a l'establiment d'una llei de terminis per l'avortament. Per tant, deixa d'embullar i tergiversar.

Pepe

Model transport

Pepe | 18/02/2008, 18:54

Els pobres de Terol de moment s'han de conformar amb l'autovia Valencia - Zaragoza, mentre el tren Zaragoza- Terol descarrila al manco una vegada al mes.
Un model de transport total; avions, aves, autovies...
Mentre altres països com els nòrdics aposten per tramvies a les ciutats i trens ràpids, còmodes, barats i que s'aturen a cada ciutat. Com? Evidentment amb un sistema fiscal just i redistributiu.

fralokus

Re: Un trist programa, les 12 pàgines d'UMitat.

fralokus | 18/02/2008, 18:27

Pròximament aeroport a Terol?

"Teruel también existe".

Pepe

Aragó

Pepe | 18/02/2008, 12:22

El tema d'Aragó evidentment el coneix molt bé.
S'acaba de terminar l'ampliació de l'aeroport de Zaragoza, que està totalment infrautilitzat. Huesca està a 80 kilòmetros per autovia, o sigui res. Un absurd total.
El que es pitjor és que això significarà augmentar la destrucció dels Pirineus; més urbanitzacions, pistes d'esquí...
I no parlem de la contaminació que suposen els avions

fralokus

Unitat, Sí i No

fralokus | 18/02/2008, 10:09

Ahir vam poder veure en la televisió autonòmica aragonesa del per què ha d'haver partits o coalicions com "UNITAT" i al mateix temps del per què no ha d'haver-les.

Ahir la televisió autonòmica aragonesa en la seva versió internacional ens va mostrar el nou aeroport que AENA ha denominat "HUESCA-PIRINIEOS", encara no ha entrat en servei, però ja s'estan fent vols de prova. La qüestió és Feia falta aquest aeroport? La resposta és "no", l'aeroport de Saragossa que està a menys de 100 quilòmetres del nou aeroport té menys de 20 operacions diàries, que segurament es veuran reduïdes a l'entrar en funcionament en nou aeròdrom.

Aquest aeroport, ha de ser el tribut que paga ZP pel suport rebut pels partits aragonesos.

Per aquest mateix motiu "UNITAT" podrà demanar un aeroport a Alcúdia, perquè des del nord de la illa cau un poc lluny anar a Palma.

I ara agarrin-se que vénen revolts, per al 2008-2009 estan prevists els nous aeroports de Càceres, Castelló, i Ciudad Real (aquest últim privat) per a potenciar el turisme en aquestes zones, ja renunciem a tot tipus d'agricultura, indústria i investigació, just tindrem monocultiu turístic, i ja no us dic res amb les bufetades que hi ha per tenir una aturada de l'AVE, també per motius turístics

En resum consum de territori i contaminació, els aeroports són necessaris però no importa que hagi u en cada província.

Pepe

JR

Pepe | 16/02/2008, 17:36

JR estic segur que gent com tu n'hi ha molta al PSM, començam per les joventuts que no us deixareu menjar tan fàcilment per UM.
Sincerament esper que els resultats d'UMitat siguin els pitjors possibles per demostrar que el camí no és anar am UM sinó recuperar l'esperit de Progressistes però des de la base.

Pepe

11

Pepe | 16/02/2008, 17:33

Per cert m'he passat el programa d'UMitat te 11 pàgines, la primera és la portada.

Com és possible que Pere Sampol s'hagi prestat a aquesta comèdia?

Pepe

Lluc

Pepe | 16/02/2008, 16:31

Lluc no me crec l'enquesta del CIS, al PSOE li interessa tensió (com va dir Zapatero, en teoria of de record a Gabilondo)i que sembli que el PP pot guanyar, cosa que em sembla més que improbable.
L'únic partit que pot garantir polítiques d'esquerra és d'EU-EV, si el PSOE governa sense la participació activa d'IU_ICV seguirà deambulant cap a un centra cada vegada més desplaçat i proper a la drea.

Joan Ramon

Dreta

Joan Ramon | 16/02/2008, 12:44

Tnes raó Lluc, mira si ens menja la dreta, que UM s'ha menjat d'una tacada al PSM i ERC.
Salut i bon dia

lluc

Re: Un trist programa, les 12 pàgines d'UMitat.

lluc | 16/02/2008, 00:08

O Zapatero o Rajoy aquest es el dilema vertader. O anam units o la dreta ens menja, mirau les enquestes.

Verd i Roig

Aclaració

Verd i Roig | 15/02/2008, 20:45

Els verds de Menorca i els d'Esquerra de Menorca, pasen d'UM. A menorca, pacten amb el PSOE a l'ajuntament de Maò i amb el PP a l'ajuntament d'es Migjorn Gran.
Un galimatíes.

Web de campanya

www.marisolramirez.com

Web de campanya | 15/02/2008, 20:05

Vos comuniquem que ja podeu consultar el web de campanya d’Esquerra Unida – Els Verds

Aquest espai està pensat per que sigui un element dinàmic i participatiu on es pugui seguir la campanya electoral d’EU-EV. Degut a que l’actual campanya electoral es preveu més bipartidista que mai, i que els mitjans de comunicació dediquen més atenció als grans partits, EU-EV ha hagut de crear el seu propi mitjà on pugui comunicar-se amb la gent sense limitacions de temps, amb l’ànim d’arribar al màxim de persones i que aquestes puguin opinar lliurement sense restriccions ni censura. Per aquest motiu s’ha triat internet com la plataforma ideal que reuneix aquestes condicions.

Aquest web té el format d’un blog on la candidata anirà opinant sobre els temes d’actualitat i els de la campanya.

La campanya no seguirà el format clàssic de mitings i es farà mitjançant un programa de ràdio que tractarà 14 temes durant les dues setmanes de campanya, el qual s’enregistrarà en audio i video i es penjarà l’endemà al web, de forma que cada dia es podrà veure què s’ha fet el dia anterior.

Vos convidem a visitar-lo, a participar i a donar la vostra opinió.

Pepe

Verds de Menorca

Pepe | 15/02/2008, 19:30

Els verds de Menorca no s'han volgut assabentar del que ha fet UM a Mallorca?

Verde que te quiero verde

sorpresa

Verde que te quiero verde | 15/02/2008, 19:25

astorat, estic de la disbauxa a les illes devant les eleccions generals.
A primera plana de la ma dels verds de Menorca.
http://www.elsverdsdemenorca.org/

Pepe

Millor friki que UMita, fan menys mal a Mallorca.

Pepe | 15/02/2008, 19:02

Idò la profunditat dels teus arguments supòs que està a l'altura del teu intel·lecte.

El teu primer argument molt bo, també podem dir descobriràs que per cada vot d'UMitat n'hi ha, com a mínim, milers del PP. I?

A gent "sectista i partidista " com tú està clar que no us importa el programa, però l resta de gent que ha de votar a Pere Sampol per la seva cara "bonita"?
Per nosaltres el program és el contracte que s'estableix amb la ciutadania. Ahir precisament Llamazares va proposar la creació de l'Oficina “del Defensor de l'Elector”, un organisme “consultiu i públic” la dedicació principal del qual seria “efectuar un seguiment de la posada en pràctica dels programes electorals dels partits” i denunciar els seus incompliments.

Ficar-te amb la vida personal de Marisol demostra el pes dels teus arguments, tinc ganes de veure un debat a 4, ja veurem qui s'enfonsa. De totes maneres nosaltres som dos partits, una candidatura i un programa no el fiam tot al carisma del candidat.

Després de les eleccions a EU hi haurà una assemblea ja veurem qui comanda.

D'il·lusió també és viu diuen.Sampol tornarà a Madrid com Senador i si no al temps.

Em sembla molt bé la proposta d'ICV

Al final la culpa de la crisi del BLOC serà dels que criticam UMitat, no dels que haveu abandonat el BLOC per anar amb UM.

A gent com tu ni la vull ni fa falta a una candidatura progressista com el BLOC, et pots anar amb Entesa o Um on estaràs més a gust (tampoc els importa el programa).

"Els frikis" no l'hem ni l'estam fent mal a Pollença, es veu que n'hi ha molt de "friki" a Pollença de 0 a 595 vots.

Per cert idò t'arriba la teva intel·ligencia a més de a insultar a opinar del model d'estat; confederat o federat? i de la llei de terminis per a la regular la interrupció voluntària de l´embaràs? O això només ens importa als "frikis"

ai senyor!

idò...

ai senyor! | 15/02/2008, 18:31

Aviat descubriràs que per cada vot d'EU-EV n'hi ha, com a mínim, 4 o 5 d'Unitat per les Illes.

Descobriràs que el tamany (del programa) no importa.

Descobriràs que aquesta candidata tan guai i tan super xula que passejau s'enfonsa en el no res (i se'n torna a navegar amb l'iot del seu marit família d'en Miró)

Descobriràs que els teus dirigents de Palma, passat dia 9, segueixen comandant.(això t'hauria de preocupar més!)

Descobriràs que segueixes tutelat pels mateixos frikis i incompetents.

Descobriràs que ets un friki enrevoltat de frikis.

Descobriràs que si en Pere Sampol surt elegit diputat votarà moltes vegades amb els diputats i diputades d'IU-ICV-EUIA a Madrid. Dic diputats per què el grup parlamentàri el perdreu per frikis com tu i d'altres.

Has descobert que ICV vol que els d'UMITAT del País Valencià (BNV-IDPV-VERDS) entrin dins del grup parlamentàri a Madrid? Que són el seu referent i que troben que els d'EUPV són uns frikis com tu?

Descobriràs que, malgrat tot, molta de gent del PSM vol mantenir el BLOC...però que difícil que ens ho posau...putos frikis!

O et penses que ara tendrieu govern si el PSM no hagués acceptat fer el BLOC? On seria en Grosske? tu series feliç enrevoltat de frikisme a l'oposició

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb