URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La veritat ha d'arribar al Congrés.

Alternativa | 25 Febrer, 2008 19:54 | facebook.com twitter.com

Diumenge va estar Marisol a Pollença i varen xerrar de drets socials i democràcia participativa. El concepte de campanya pensat per na Marisol és totalment innovador i profundament democràtic desde que la gent pugui utilitzar les valles electoralsper deixar els seus missatges fins sustituir els miting per progràmes de ràdio interactuant amb el públic.

Tenim una candidata i un programa boníssim , però ens enfrontam a un bipartidisme total i a una desactivació de la societat civil també brutal. Moltes de les coses que hem va dir  Marisol; amics que la miravan de forma estranya per haver-se ficat a política, gent ( associacions, músics, artistes...) que no volia saber res de participar  a un acte polític a pesar de ser simpatitzants... em sonava massa familiar. A la fi, és el que volen els que manegen aquest país, que la gent no s'interessi per la política, que pensin que es cosa de quatre interessats i que no va amb ells. D'aquesta manera passa el que passa; polítiques econòmiques regressives que no lluiten contra el frau fiscal, que perdonen als "Albertos"( per cert ja parlarem de com un dels Albertos es fa una mansió a Formentor) les seves estafes o que no es plantegen cap impost a les grans fortunes.

El discurs i la forma de comunicar Marisol és impressionant, a mi em recorda a Labordeta (al que també coneix personalment) en jove,  estic segur que amb na Marisol al congrés es parlaria de les Balears un dia si i altre també, per què a l'igual que Labordeta, Marisol no és una política, és independent i diu el que pensa i al Congrés fa falta gent que sigui políticament incorrecta, que digui la veritat i que no sigui la véu dels poderosos o dels seus caps de partits.

 Si voleu llegir la notícia en gran i veure la bonita camiseta d'Iniciativa Ciutadana per Pollença pitjau l'enllaç

 

La pena és que aquest diumenge  l'assemblea de Pollença no varen estar a l'altura ni de la candidata ni de l'esforç que es va fer desde Palma per portar dues carpes i tot el necessari per fer un programa de ràdio en directo. Varen aconseguir atraure a molt poca gent a l'acte.  A a campanya municipal ens va passar una cosa similar als mitings i la veritat que em va arribar a preocupar, després la votació ens va demostrar que nostres votants no els agrada anar a actes electorals. La meva dona em va animar amb la lògica que es veuen les coses des de fora; em va demanar si jo havia anat alguna vegada a un acte electoral abans de ficar-me a política i la veritat és que he anat a manifestacions, concerts reivindicatius, "encierros"... però mai havia anat a un miting o similar fins fa quatre anys.

Al cas de nostra candidatura municipal teniam l'avantatge de la grandària del municipi i que la gent va valorar  quatre anys de feina... Marisol té una missió molt més complicada arribar a totes les illes en una campanya electoral bipartidista i on desde la CAEB al grup Serra aposten per UMitat. Només tenim un arma per lluitar contra tot això, nostra voluntat, nostra feina, creure de bons i de veres que na Marisol pot arribar a Madrid.

Quan m'imagin a la resta de candidats al Congrés; els del PP i el PSOE uns automates com sempre, i Sampol, que no tendrà la llibertat que l'ha donat el BLOC al Senat, amb l'alè de Nadal i tot el que representa darrera...

Hi ha molt de gent d'esquerres, ara tenim a la fi una candidata que no pensa en cadires i mitja tintes, una candidata que es creu el que diu, crec que el moment es clau i no podem fallar. Ja és hora de jubilar a polítics encartonats, embalsamats i falsos. Ja és hora que arribi la veritat al Congrés.

Nostra única arma som nosaltres mateixos si cadascú fa la seva campanya, segur que sortim. 

Comentaris

Ichigo

Re: La veritat ha d'arribar al Congrés.

Ichigo | 14/05/2010, 11:09

Sembla evident que 2 anys després no hi hagi aplicat una pujada per l'Interprofessional (SMI). I hi ha gent que encara pensa que "ni hi ha cap polític que el PP i el PSOE", però aquest pensament és buit de contingut, irrealista i confós.

http://www.marisolramirez.com

Reflexions sobre el debat televisiu del passat divendres a Ib3

http://www.marisolramirez.com | 26/02/2008, 15:22

La pantomima del no debat a quatre en la seu del Parlament ens ha costat 30.000 euros i no està molt clar que els partits polítics (pp, psoe, eu/ev, unitat) paguin mai la factura que Ib3 els hi presentarà.Aleshores, la ciutadania ha tornat pagar el capritxos polítics dels que hi creuen que la seva majoria els omple de raó.

El debat era a mida del bipartidisme i les condicions, que sobretot Maria Salom va imposar, al.lucinants: fins i tot es va demanar que es llevàs el color vermell de les parets del parlament tapant-lo amb pantalles de plasma, per que no hi haguès missatges subliminals de l'esquerra. El debat per dedins fou encara més encorsetat de lo que ja es va veure per televisió: operaris tècnics doblant la seva feina, periodistes subcontractats, maquilladors i perruquers, catering,equips d'assesors animant els seus candidats com si fossin lluitadors de sumo, tot per no èsser capaços de posar al servei de la democràcia real tota aquesta escenografia que no ens representa. La única cosa que es va quedar fora de guió va ser la roba dels representats polítics i per això diem que varem anar a suar la samarreta.

I és que no contents només amb aquest, encara hi haurà un altre debat, encara més avorrit que el primer, i que tampoc serà a ib3: el cara a cara de Garcíes i Salom (ufff quin totxo, permeteu-me dir) i que és clar, també serà tancat des del principi fins al The End.

Deman respecte per a la professió periodística, que té criteris suficients per fer debats i entrevistes sense que els hi marquin temps, continguts i espais. Respecte per l'equip humà d'una televisió autonòmica encorsetada que va posar en marxa el PP amb la intenció de fer-la una eina de propaganda política quan eren al poder i que la ignoren ara que són a l'oposició.

Debat es defineix com a controversia, diàleg, enfrontament directe amb respecte i contundència. La conversació és un art que s'hauria de desenvolupar en democràcia i el que vàrem veure en aquest NO-debat va ésser la prova de que ens queda molta feina per davant si de veres volem un sistema que trascendeixi a l'actual sistema de partits, completament allunyats de la gent i de la realitat.

Tant de bo serveixi tot això per prendre consciència........això NO és democracia.

No és la democràcia que volem.Continuem lluitant.

Salut i pau.
Marisol Ramírez

GArci

Re: La veritat ha d'arribar al Congrés.

GArci | 26/02/2008, 12:45

El debat va ser una mostra de no-democràcia. Dos candidats que se retreuen de tot, que no proposen res. I amés, me molt d'oi el bipartidisme com per haver de jugar-hi nosaltres també. La única opinió sobre el debat que hauria de sortir de nosaltres és la pudor a bipartidisme que ho impregna tot.

Pepe

Re: La veritat ha d'arribar al Congrés.

Pepe | 26/02/2008, 12:42

Molt bo el teu comentari Toñi. Avui els nins i adolescents parlaven del debat com si es tractés d'un Barça - Madrid, a això s'ha arribat amb aquesta forma de fer política sense ideologies.

Avui el comentari general era que s'havia parlat massa del que s'havia fet be o malament,i molt poc dels projectes de futur i com es pensen solucionar els problemes del país.

Crec que a tothom ens interessava més el futur que el passat, no?

Toñi

Debat

Toñi | 26/02/2008, 07:37

Pepe, jo crec que has encertat quan has dit que en Rajoy ha volgut mostrar un to moderat, però jo no tenc clar que ho hagi aconseguit. La darrera acusació a Zapatero sobre les víctimes del terrorisme ha estat vergonyosa i el President del Govern, enlloc d'aprofitar els tres darrers minuts per rebratre aquesta infàmia (tan forta i tan injusta, en la meva opinió), s'ha limitat a recitar el que duia preparat. M'ha parescut patètic per partida doble.

Qualcú ha sentit propostes al cara a cara -que no debat-? Qualcú sap quina política social farà el partit que guanyi? I les propostes sobre educació? I la sanitat? I la reforma del mercat laboral? Tenc la impressió que es va xerrar molt de terrorisme (també sense expressar obertament el que es volia fer) i es va fer demagògia, però poc més.

Per a la intervenció darrera de Rajoy amb aquella història de la nina que neix avui a Espanya, no tenc ni paraules. Això sí, aquesta nina ha de néixer a una família, no davall d'una coliflor, la qual cosa em va deixar més tranquila.

I un darrer comentari: com deia ahir n'Almudena Grandes a la seva magnífica columna de El País, s'ha de tenir ideologia. Quan se li te por fins i tot a pronunciar aquesta paraula, ens trobam situacions tan paradoxals com les que es donaven ahir quan en Rajoy defensava les polítiques socials i els avanços que ha aconseguit la lluita de l'esquerra com si fossin seus.

Pepe

Debat

Pepe | 25/02/2008, 23:37

He pogut veure tota la segona part i al manco ha estat entretengut, he vist que les primeres enquestes donen una petita avantatge a Zapatero (20 minutos, el país, abc).
A la part que he vist coincideix amb tu, Zapatero ha jugat a no perdre i Rajoy ha volgut tenir un to moderat de centre però no ha pogut evitar mostrar el que ha estat tota la legislatura on no s'ha preocupat per pràcticament res més que la ruptura d'Espanya.

A la fi com ha dit avui Llamazares,
"los debates excluyentes ‘a dos’ entre PSOE y PP "muestran el acartonamiento y el empobrecimiento" de la Democracia española. Llamazares denunció que el sistema político se resiente de esa manera cuando “se reduce todo a únicamente dos alternativas que, en algunas materias, ni si quiera son alternativas".

Durante un coloquio con más de 250 estudiantes que abarrotaron el local habilitado en la Facultad de Ciencias del Trabajo de la Universidad de Murcia, el Coordinador General de IU explicó que lo que deben de hacer, tanto José Luis Rodríguez Zapatero como Mariano Rajoy, es exponer su programa electoral a los ciudadanos y revelar con quién lo pretenden desarrollar.

“Si España fuera un sistema presidencial podrían decir que intentarían saltarse los vetos del Senado, por ejemplo, como ha hecho Bush en Estados Unidos, pero en un sistema parlamentario deben decir con quién lo harán. En nuestro sistema no se elige al presidente, sino que unos parlamentarios forman grupo y configuran una mayoría”, explicitó.

Llamazares advirtió, además, que este tipo de debates televisuales excluyentes ‘a dos’ abren un camino “muy negativo de la evolución democrática del país”, por lo que aseguró que “debería preocupar incluso a la Casa Real”, ya que “se corresponde con unas elecciones Presidenciales”.

El candidato, quien estuvo flanqueado en este acto por dos muñecos de cartón a tamaño natural de Zapatero y Rajoy, ofreció a modo de broma explicativa diez euros a “quien vea diferencias reales por ejemplo en materia económica” entre PSOE y PP, “porque hay muy pocas”. Añadió que tampoco hay diferencias de fondo en política europea o en la medioambiental, y denunció que se intenta “manipular” la realidad política del país para “ahormarla en dos únicas alternativas que muchas veces coinciden”.

La “pregunta de oro”, explicó, es si PSOE va a ser “coherente y va a pactar en el seno de la izquierda, o si van a coger el violín con la izquierda y van a tocar con la derecha”, si van a pactar con IU o con CiU y la derecha nacionalista, puesto que en esas posibles alianzas “sí que hay diferencias en muchos aspectos”, matizó.

El candidato de IU avisó que este tipo de debates suponen “la privatización de la política”. “Ante un sistema pluralista de representación, nos encontramos con una pérdida de la calidad de la Democracia con respecto a la participación plural de las fuerzas políticas, con una democracia de mercado donde dos grandes oligopolios se disputan el mercado electoral, se lo reparten y le tratan como un cortijo", sentenció.

Frente a estas dos opciones excluyentes, destacó que Izquierda Unida quiere que el cambio económico se aproveche para “cambiar el modelo de desarrollo y el modelo social, redistribuyendo beneficios en favor del tejido económico, la sostenibilidad y de la gran mayoría”.

En ese sentido, Llamazares recalcó que IU “no es ninguna mosca cojonera”, sino que es una organización “seria con sus propuestas y que pide a los ciudadanos que les ayuden a concretarlas”. Explicó que, frente a la democracia de “mercado y espectáculo”de PSOE y PP, IU tiene una concepción republicana de la democracia, que significa reconocer la “libertad de los ciudadanos, garantizar mínimos o máximos de igualdad para su ejercicio y darles autonomía, capacidad de intervención en la política y virtud cívica”.

fralokus

Re: La veritat ha d'arribar al Congrés.

fralokus | 25/02/2008, 23:08

Crec que estic malalt perquè m'he "empesolat" tot el debat.

Ha semblat un combat de boxa, que En Rajoy ha llançat un munt de cops i Zapatero anava esquivant, al meu entendre Rajoy tot just li encaixat l'últim el del cànon digital, i així i tot no li ha afectat per res.

Zapatero, que segons ell vivim a Disneylandia ni s'ha mogut, no ha tret els punys ni una vegada i s'ha limitat a aguantar el temporal.

Qui ha guanyat? Ningú, Zapatero ha evitat el debat Haurà deixat tota la pólvora per al dilluns que ve? Perquè a Rajoy no crec que li quedi molta més munició.

En resum, no crec que amb el que s'ha vist avui, algú vagi a canviar el sentit del vot, està vist que un debat sense cap formació d'esquerra és un debat totalment coix i sense essència.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb