URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

Alternativa | 26 Febrer, 2008 18:30

Aquest dijous a les 12:00 serà el ple ordinària de febrer, s’ha canviat l’hora ja que a les 21:00 hi ha un debat a quatre al Club. Un ple amb molt de punts, dels que farem un primer comentari breu. Esperam vostres proposte, precs, preguntes...

Una vegada més nostres mocions (3) protagonitzen el ple de febrer, intentam donant un impuls al municipi mentre l'equip de govern presenta  temes simplement administratius o forats econòmics de més d'un milió d'euros sense assumir cap responsabilitas. Conscients de les dificultats econòmiques del municipi presentam mocions que no signifiquen grans despeses però si feina i una visió més participativa de la política.  La resposta de l’équip de govern que habitualment a les comissions s’abstenia, davant de nostres mocions, ha estat votar en contra directament, amb excuses peregrines.

 Pitjau l'enllaç per poder veure un interessant

power point que hem penjat sobre el vot útil.

SlideShare | View | Upload your own

 


El dijous a les 21:00 debat a quatre al club de Pollença.

 

El dissabte a les 10:15 hem quedat al monument (Pollença), per compartir cotxes per la gent que vulgui venir a veure a Llamazares ( a les 11:30 a l'edifici de l'ONCE c7 Manacor  a Palma).


L’ordre del dia és el següent.

1 i 2.- Aprovació, si procedeix de les actes dels plens de 30 gener i 11 febrer

( formació taules electorals).

 

3.- Aprovació, si procedeix , de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits.

Segueixen sortint  despeses compromeses del 2007 sense consignació pressupostària, en aquest cas parlam d’1,097.344,67 €. A qualsevol empresa normal algú es faria responsable, a l’Ajuntament algú dels responsables s’ha pujat el sou i a tot ens ha tocat pagar més impostos.

Recordeu que ja es va aprovar un extrajudicial del 2006 per valor de 150.481 (veure article forats a la butxaca).

Publicarem el llistat de factures i un article sobre el tema després del ple, vereu com es gestiones i es tuden nostres doblers.

 

4.- Nomenament representant municipal del Consorci d'Informática Local.

L’equip de govern ha proposat a Juanjo Mir.

 

5.- Nomenament representant municipal a l' Assemblea General de Colonya - Caixa d'Estalvis.

L’equip de govern ha proposat a Josep Cifre Salas i Augusto Valero Suau. Tomeu (PP) els ha recordat que normalment aquest nomenament es comentava o consensuava amb anterioritat.

 

6.- Proposta presentada pel grup d' Alternativa EU-EV relativa als pressuposts participatius.

Nostra primera moció que ja publicarem i comentarem. L’equip de govern ha avançat ja que votarà en contra, han dit que ja tenen previst un plantejament nou de participació ciutadana a partir de l’Agenda 21. Excuses, però bé si aconseguim avançar al tema ja en s va be. Ens han donat un esquema que és per emmarcar... 

 

 7.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació puntual del PECH a l' árnbit de les illetes de la Playa Major del nucli urbá de Pollença.

Amb aquesta modificació les illetes passen de ser plurifamiliars amb activitats de taller a unifamiliars amb acitivats comercials com la resta de la zona.

 

8.-  Ratificació del decret núm.941. Nomenament de procurador i lletrat  a un contenciós per evitar el trasllat del registre de la propietat a Alcúdia.

 

9.- Ratificació del decret núm. 001 . Nomenament de procurador i lletrat al contenciós que ha posat un veí de la Cala contra les llicències de l’UNAC 33, nosaltres esperam posar-ho aquesta setmana.

 

10.-Proposta presentada pel grup Alternativa EU-EV relativa al trasllat de les dependéncies de l' Area de Serveis Socials de l' Ajuntament.

L’equip de govern ha votat en contra , encara que ha dit  que està estudiat la possibilitat del trasllat sempre que no sigui massa costós.

 

 

11.- Nomenament representant municipal de la Junta Insular d' Aigües de Mallorca.

L’equip de govern ha proposat a Toni Ferragut Salas.

 

 12.- Nomenament representant municipal de la Junta Rectora de la reserva natural de s'Albufereta

L’equip de govern ha proposat a Jaume Plomer Salas.

 

13.- Aprovació si procedeix, del comprimís d’adhesió als compromisos d’Aalborg (A+10).

Una sorpresa agradable que l’equip de govern presenti aquest compromís a uns punts relacionat amb la democràcia participativa, medi ambient...Segur que per més d’un que els votarà serà paper mullat, però nosaltres els recordarem el que voten.

 

 14.- Trasllat de documentació relativa a l’afecció de l’entrada en vigor del Decret Llei 1/2007, de 23 de novembre.

Documentació de propietaris de solars al Vilar afectats per les mesures urgents per a un desenvolupament sostenible a les Illes Balears. Evidentment demanen poder construir, é sun tema interessant per un article.

 

15.- Sol·licitud del Consell de Mallorca respecte l’emissió de l’informe contemplat a l’article 17.2 B) de la LOT en relació a l’aprovació inicial de la Norma Territorial Cautelar per la qual s’adopten mesures per assegurar la viabilitat i efectivitat de la modificació del PTI de Mallorca.

Informes de l’arquitecte municipal i l’assesor jurídic respecte a l’eliminació de les arees de reconversió territorial Cal Carbó – l’Ullal i l’hotel D. Pedro – Hotel Rocamar – Sa Ràpita.(Campos). També molt interessant pe run article.

 

16.- Propostes /mocions d’urgència.

Amb caràcter d'urgència o sigui primer s'haurà de votar d'urgència presentam  una moció que la Plataforma Pro Camins públics havia donat a alguns regidors de l'equip de Govern per presentar-la i aquests no l'han fet. Demanam iniciar el procés per tal de aprovar el catàleg de camins en el termini de quatre mesos de manera definitiva des de la presa d'aquest acord i posteriorment iniciar els tràmits necessaris per incloure el catàleg a l'Inventari de Béns Locals.

 

 

PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de batlia.

2.- Dació de comptes dels acords de la Junta de Govenr i de les resolucions de batlia.

3.- Precs i preguntes.

 

Fotografia concurs urxella. 


 

El Balears ja donava avui la notícia del forat d'un milió d'euros. 

El ple aprovarà dijous un milió d’euros de factures pendents
Tirme en reclama 2'3 a l’empresa municipal per la incineració

ELENA BALLESTERO. Pollença.
El ple de l’Ajuntament de Pollença aprovarà, dijous que ve, noves factures extrajudicials, corresponents a l’exercici pressupostari del 2007 i que superen el milió d’euros. Es compleixen així els pitjors auguris de l’equip de govern municipal (UM, PSOE, PSM), que anuncia des de fa mesos la delicada situació econòmica en la qual va quedar l’Ajuntament en finalitzar la legislatura passada.Al milió d’euros que s’han gastat de més al llarg del 2007, s’hi afegeixen les extrajudicials d’altres organismes autònoms, com l’Empresa Municipal de Serveis, el patronat de la residència de la tercera edat o el patronat de Turisme.

Ja el juny passat, quan el nou equip de govern municipal va arribar a l’Ajuntament, va denunciar que moltes partides econòmiques estaven completament esgotades, per la qual cosa caldria comprometre partides econòmiques dels comptes de 2008 per poder fer front a la despesa corrent.

Mentre que UM carrega, des de fa mesos, la responsabilitat en el seu exsoci de govern de la coalició PP-UMP, l’exbatle Bartomeu Cifre (PP) coresponsabilitza els seus exsocis d’UM. De fet, Cifre va arribar a votar a favor d’una proposta d’EU per fer una auditoria dels comptes municipals, però la proposta no va prosperar en no disposar del suport de la resta de grups, que descartaven fer l’auditoria basant-se en un informe d’Intervenció.

Que la situació econòmica dels comptes municipals és bastant compromesa és un secret a veus. Per posar un exemple, entre els deutes que arrossega l’empresa municipal destaca la que correspon a la taxa d’incineració. Tirme reclama a Emser el pagament d’un deute pendent de 2.300.000 euros per aquest concepte, xifra a la qual cal sumar 162 mil euros d’interessos. El patronat de la residència tancà l’exercici amb prop de 600.000 euros de dèficit i el del patronat de Turisme supera els 60.000.L’equip de govern municipal (UM, PSOE, PSM) compromet, així, més d’un milió d’euros dels pressuposts del 2008 (encara sense aprovar), que hauran de ser bastant austers.

Comentaris

fralokus

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

fralokus | 28/02/2008, 15:30

Sobre el tema del trasllat de l'oficina del registre de la propietat a Alcúdia, a més de que no sé que va l'assumpte, just he escoltat el final, concretament l'intercanvi de "conyes" i reflexions.

Sincerament no ho he entès, Pepe ens podries donar un poc de llum en aquest assumpte.

fralokus

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

fralokus | 28/02/2008, 15:22

Pepe, just he escoltat una mitja hora del ple, el temps de menjar-me un entrepà.

Sobre el punt dels pressupostos participatius, si alguna cosa ens va dir molt clar En Pere Sobrerats en el seu moment va ser que l'Agenda Local 21 no era vinculant a les decisions que es prenguessin després en els plens i comissions, per tant si la cosa no canvia radicalment, la teva proposta i l'Agenda Local 21 se semblen com un ou a una castanya.

fralokus

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

fralokus | 28/02/2008, 15:14

Pepe, sobre la retransmissió dels plens per la ràdio, una apreciació, si ho creus oportú, podries fer un prec al ple que en el moment de l'exposició de motius del punt a debatre que fa la secretària de l'Ajuntament, per als radiooients ho llegís Patricia (per exemple) qui ho resumís en "cristià", perquè hi ha un munt de tecnicismes i la majoria no ens assabentam de que va el punt. Altra apreciació tingueu en compte que els oients no us veuen, molt bé Jaume Plomer donant el seu nom i formació política a la pertany al prendre la paraula.

GArci

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

GArci | 27/02/2008, 20:48

Uff...això escarrufa!!! Cagondena, mira que me va encantar el poble, i no sabia que fessin aquestes barbaritats!!!
No importa hi tornis, jo no hi tornaria mai més!

fralokus

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

fralokus | 27/02/2008, 20:40

Resulta que en aquest puta poble, el segon dimarts del mes de setembre, amollen un toro per a perseguir-lo amb llances i el que ho mata té dret a tallar-li els testicles i entrar amb ells en el poble en la punta de la seva llança.

Jo li vaig dir de tot menys maco al batle (PSOE) i vaig rebre un correu electrònic convidant-me a no visitar el poble.

Per a més informació pitjau l'enllaç

Garci

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

Garci | 27/02/2008, 20:18

Per cert, Fralokus, és veritat que no pots entrar a Tordesillas??? Jo hi vaig esses uns dies i és una passada de poble.
Que els vares fer?

Garci

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

Garci | 27/02/2008, 19:57

Ei, que a jo també me va bastant bé!
Pepe, has presentat una altre moció? Atura que sinó te treuran fora de l'ajuntament a cosses de tan malament que fas quedar a l'equip de govern!
Joan Ramon, ja saps que si canvies el vot potser canviin altres coses, per això a EU regalam condons i no punts de llibre.

Joan Ramon

Eleccions

Joan Ramon | 27/02/2008, 19:03

Bé, meam si els condons Generals tenen més exit.
Me'n podries fer arriabr una dotzena?

Un per Cada més crec que almenys pot ser ...

Salut

fralokus

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

fralokus | 27/02/2008, 18:05

Nou article al bloc del "Animalista Convencido", amb un tema molt delicat.

Pepe

JR

Pepe | 27/02/2008, 17:47

Ja ens has fotut la campanya JR per que també tenim condoms per les generals. Això et passa per no votar-nos a les municipals.

en bosses

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

en bosses | 27/02/2008, 17:46

No veig l’article de avui. No en he ha, no el trob, vaig un dia avançat?

fralokus

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

fralokus | 27/02/2008, 15:22

Com diria el Senyor Spok.

Fascinant

Joan Ramon

Enquestes

Joan Ramon | 27/02/2008, 15:07

Meam, jo encarà tenc condons de les municipals, això no cuadre.
Hauré de fer públic el meu vot?

Salut

Pepe

Home ateu i votant d'EU_EV

Pepe | 27/02/2008, 14:57

Ara entenc per que gaudeix tan del sexe... ha, ha, ha.

Pepe

Una proposta més i són quatre

Pepe | 27/02/2008, 14:55

Ja he presentat d'urgència la moció de la Plataforma Pro camins públic, ara veurem que fa l'equip de govern.

Com estava inspirat he presentat una altra moció per que l'Ajuntament demani l'ampliació de la llei de mesures urgents pel desenvolpament sostenible de les illes a tots els solars sense edificar del Vilà, La Font, Formentor i el Golf de Pollença. La motivació d'aquesta proposta mereix un article

Garci

Motius per votar EU-EV

Garci | 27/02/2008, 12:45

Los españoles que no votan ni al PP ni al PSOE están más satisfechos sexualmente

Así se desprende de los resultados de una encuesta realizada por Sigma Dos

Los españoles que no votan ni al Partido Popular ni al Partido Socialista y los que se declaran agnósticos y no practicantes son los que más disfrutan de sus relaciones sexuales. Así se desprende de los resultados de una encuesta realizada por Sigma Dos, presentados en rueda de prensa por Miguel Ángel Cueto, presidente del X Congreso Español de Sexología que se celebrará en León el próximo mes de abril.

SERVIMEDIA 26-02-2008

Según expusieron Cueto y Miren Larrazábal, presidenta del Comité Científico de este congreso, los hombres que votan a partidos distintos del PP y el PSOE obtienen mucho placer en las relaciones sexuales (42%), frente al 31% de los que votan al PSOE y un 29% de los que votan al PP. En las mujeres se iguala esa proporción: un 33% de las que votan al PP afirman obtener "mucho placer" en las relaciones sexuales, frente al 28% de las que se decantan por el PSOE. "Las mujeres no nos podemos ir a la izquierda para estar satisfechas", bromeó Larrazabal.

El 89% de los agnósticos, muy satisfechos

Otro "dato interesante" para estos expertos es que los hombres agnósticos y no practicantes disfrutan mucho de sus relaciones sexuales (89%), frente a los practicantes (29%). En las mujeres es mayor la tasa de satisfacción entre las no practicantes (35%), y se iguala entre practicantes y agnósticas (27%).

Garci

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

Garci | 27/02/2008, 10:05

El plenari com sempre. Tres propostes nostres i pràcticament cap de l'equip de govern.
I això que la plataforma Pro Camins els n'havia fet una perquè la presentessin. Que trist lo del PSM que no son capaços de presentar una moció en favor dels camins públics oberts.
Hagués preferit que la presentessin ells ja que així tenien més compromís en votar a favor i hagués sortit endavant. Ara ves a saber que passarà.
Quina llàstima. A veure si l'equip de govern se posa les piles.

Pepe

Gràcies JR

Pepe | 27/02/2008, 08:35

Gràcies a vosaltres JR per vostra feinada, avui surt la notícia al Balears (a internet no)

Ràdio Urxella

Gràcies fralokus

Ràdio Urxella | 27/02/2008, 08:33

Gràcies Fralokus, el tema de la ràdio és una feinada.
Pitjau l'enllaç i podreu escoltar el ple d'octubre a la carta totalment dividit en temes i intervencions

fralokus

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

fralokus | 26/02/2008, 22:24

Endreçada la capçalera del bloc, estava feta un nyarro.

fralokus

Re: Serveis socials - Pressuposts participatius i camins públics (ple febrer)

fralokus | 26/02/2008, 22:20

Nova actualització de Ràdio Urxella, afegits nous precs i preguntes, també reparats els problemes d'alineació amb Internet Explorer.

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 26/02/2008, 21:26

La decepció per la no presentació de la moció per part de l'equip de Goven del que ens havien garantit és gran.
Ara he parlat amb alñguns representants de Manacor que estaven al corrent, em deien que ells això o entenen del Batle de Manacor (PP) però sabent qui composa l'equip de Govern a Pollença, no o entenen gens.
Salut i l'agraïment per fer ressó de les nostres propostes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb