URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No han volgut pressuposts participatius

Alternativa | 02 Març, 2008 16:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous es va rebutjar nostra proposta  relativa als pressuposts participatius, amb els vots en contra de l'equip de govern,i l'abstenció de PP-UMP  i nostre vot a favor.

Com ja vaig dir em sembla indignat i vergonyós, no per que hagin votat en contra sinó per que s'han excusat en una remodelació de l'Agenda 21 que s'han tret de la màniga. Al ple de gener vaig demanar per l'Agenda 21 i no varen comentar res d'aquest pla que ha aparegut aquest dilluns en forma d'esquema que podeu veure abaix .  No han acceptat nostra proposta simplement per pur i dur partidisme.

La super remodelació de l'Agenda 21 és aquest full. 

 

 

 

 Ja havien dit a nos pla de futur gestió que la implicació dels ciutadans en la política municipal no es pot limitar a l'elecció d'uns representants a l'Ajuntament cada quatre anys. Proposam un nou model polític de combinació de  la democràcia representativa i la participativa. Es tracta de que la ciutadania influeixi en la presa de decisions de forma vinculant. No es tracta només de consultar determinades decisions a la ciutadania sinó de traspassar-los el poder.  Democratitzar a fons l'Ajuntament, cap a dins i capa de fora.

La proposta qeu feiam era molt oberta per poder ser aprovada per l'equip de govern, amb voluntat i menys doblerr dels queha costat l'arena dels cavalls de la fira es podia haver tirat endavant

.- Dedicar una part del pressupost del 2008 a l’obertura d’un període d'estudi, 'informació  i preparació per part de l'Ajuntament del pressupost participatiu, convidant a tècnics i polítics que estiguin aplicant els pressuposts participatius als seus municipis.

.- Posar en marxa el pressupost participatiu amb un  percentatge del pressupost de 2009

 Si voleu saber més sobre pressupost participatius veureun article anterior

Una altra foto del concurs Urxella III. 

 

 

 

PROPOSTA DE PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS.

 

Proposta del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de febrer per ser debatuda i votada.

 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS.

 

.- La Conferència sobre Assentaments Urbans, més  coneguda com Habitat II, organitzada per Nacions  Unides a Istanbul en 1996 va reconèixer com una  de les millors practiques de participació ciutadana  existents en el món la desenvolupada en la ciutat brasilera de Porto Alegre i coneguda com  Pressupost Participatiu.

 

.- El pressupost municipal és la principal eina de gestió d'un Ajuntament. Amb el Pressupost Participatiu s'avança cap a una nova formulació de la democràcia del quotidià que, sense qüestionar l'assoliment històric de la  representació democràtica, aprofundeix en nous espais de decisió. És un procediment assembleari que ha estat implementat amb èxit en algunes importants ciutats i pobles. Es tracta de capturar de forma directa les necessitats i aspiracions de la població, convertint-les en fites pressupostàries d'immediat desenvolupament.

.- Als  Pressuposts Participatius, són els ciutadans qui estableixin les prioritats de la despesa municipal, d’aquesta manera s’aconsegueixen unes polítiques més pròximes a la voluntat ciutadana i es fa de la política una activitat més propera a la ciutadania .

 

PROPOSTA

 

.- Dedicar una part del pressupost del 2008 a l’obertura d’un període d'estudi, 'informació  i preparació per part de l'Ajuntament del pressupost participatiu, convidant a tècnics i polítics que estiguin aplicant els pressuposts participatius als seus municipis.

 

.- Posar en marxa el pressupost participatiu amb un  percentatge del pressupost de 2009

 

 

 

Pollença 14-02-08

Comentaris

Pepe

Garci és al Marroc

Pepe | 03/03/2008, 19:28

Xesca, Garci és al Marroc torna aquest cap de setmana.

fralokus

Per ANTI UM

fralokus | 03/03/2008, 15:35

El teu comentari ha estat moderat, els reponsables de URXELLA decidiran la seva publicació.

Xesca Ensenyat

PER A GARCI

Xesca Ensenyat | 03/03/2008, 15:22

Garci, guapo, el darrer missatge del meu bloc va per tu. Avui no puc escriure perquè faig dissabte, però he hagut de penjar la recepta del Càtering Babalusa perquè si no ja s'haurien acabat la greixonera i no l'hauria poguda fotografiar.
Ara me'n vaig escapadeta a fregar.
No tenguis peresa: llegeix el missatge perquè t'anomen.
Me sap greu però he de desconnectar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb