URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No volem ni coca cola ni pepsi cola.

Alternativa | 04 Març, 2008 00:17

 Avui hem sofert el segon debat Cara a Cara, la realitat de la pluralitat política ha estat substituida pel bipartidisme, la realitat d'un estat parlamentari ha estat substituida per un debat presidencialista, el debat un altra vegada s'ha centrat  en els retrets i no en les propostes. Moltes dibuixos de colors, titular de premsa i poca realitat

La pobresa d'aques bipartidisme queda resumida a la patètica discussió sobre quina va ser la primera pregunta que Rajoy va fer a Zapatero a l'inici de la legislatura.

A pesar de la denúncia presentada per IU, CIU i PNB no s'ha respectat la pluralitat política 

Si el PSOE i el PP, ja s'havien vist àmpliament beneficiats amb la celebració de l'anterior debat a dos, amb la greu discriminació de la resta de les forces polítiques que es presenten a aquestes eleccions generals. Amb aquest segon debat s'han carregat ja totalment el respecte al pluralisme polític i social, així com la neutralitat informativa dels mitjans de comunicació de titularitat pública en període electoral.

Davant d'aquesta oferta de Coca cola o Pepsi Cola falta  una veu d’esquerres que defensi propostes valentes i d’esquerres. Per exemple no hagués estat bé haver parlar de un sistema fiscal més progressiu, de lluitar contra el freu fiscal... Pel ciutadans segurament hagués estat interessant, pels bancs i grans empreses d'aquest pais no.

Fa falta una reforma fiscal per millorar la progressivitat i l'equitat del sistema fiscal.  El 86% de les grans fortunes espanyoles, amb un patrimoni superior a les 10 milions d'euros, no declara l'Impost sobre el Patrimoni . Però això no interessa o sí?

No s'ha parlat de la deslocalització d'empreses,  en els últims deu anys mes de 6.000 milions d'euros cap a paradisos fiscals,europeus i a les Illes Caiman. No s'ha parlat del frau fiscal que representa el 23% del PIB.Només s´han pogut investigar arreu de l´Estat al voltant del 2% de les empreses sospitoses d´evadir imposts. 

A pesar de les altes taxes d´economia submergida i de frau fiscal, des de Balears només s´està treballant en uns 200 casos, mentre que a comunitats com Galícia aquesta xifra ja arriba al milenar. “No és creïble que el frau fiscal a Balears es xifri en només 300 milions d´euros, en comparació amb Catalunya o Madrid, on el frau sobrepassa els 1.500 milions d´euros anuals”. 

“El frau fiscal creix des de 2004 a  Balears de l´ordre d´un 10% anual, i l´ecomomia submergida es situa entorn al 18% a les nostre Illes”, i això són cents i cents de milions d´euros que es podrien dedicar a mesures socials. El PP i PSOE parlen de reduir imposts, però poc de combatre el frau fiscal.

A més, des d´EU-EV proposam al nostre programa les mesures següents per lluitar contra el frau fiscal: 

  • la creació d´un cos especial de Policia fiscal;
  • la creació d´un observatori de control de l´economia submergida;
  • un registre de billets de 500 euros.

Això permetria recaptar més de 6000 milions anuals arreu de l´Estat, uns 500 milions d´euros a les Illes Balears, els quals es podrien invertir en polítiques socials, necessàries per al benestar de la majoria de la població de la nostra Comunitat autònoma.

Gaspi, "asalto al debate" 

Comentaris

Pepe

Tu voto es útil

Pepe | 04/03/2008, 22:38

Porque el voto a Izquierda Unida en estas elecciones generales es útil para evitar que el PSOE quede hipotecado por la derecha nacionalista.

Porque no hay ni empate, ni incertidumbre. Sólo falta saber si el perfil del futuro gobierno mirará hacia la derecha o hacia nosotros.

Porque el voto a IU es decisivo para ganar a la derecha, y establecer un nuevo pacto de las izquierdas a partir del respeto a la autonomía de cada proyecto político.

Porque cada voto a IU es útil y decisivo para conseguir formar Grupo Parlamentario, ya que necesitamos el 5 por ciento de los votos.

Porque son muchas las provincias (Madrid, Valencia, Alicante, Vizcaya...) en las que es IU y no el PSOE, quien le disputa al PP el último diputado.

En definitiva, porque un voto a IU es doblemente decisivo para la iniciativa política y parlamentaria en el próximo periodo legislativo y porque Izquierda Unida y Gaspar Llamazares representamos más izquierda.

Que no te cambien el juego.

Pepe

Begudes

Pepe | 04/03/2008, 18:02

Només coneix la pinya actual que no m'agrada, massa dolç.
Mari soleta val més que quatre coles i quatre pepsis

Xesca Ensenyat

LA MEDUSA HA REBUT 727 VISITES...

Xesca Ensenyat | 04/03/2008, 14:54

... d'ençà que us ha escrit, fa un moment...

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS,

mesvilaweb.cat

Cocacoler i Pepsicoler

Jo sí que en vull

Cocacoler i Pepsicoler | 04/03/2008, 14:33

Mari soleta, Mari soleta...

Jo vull coca cola i pepsi!!!

Xesca Ensenyat

VOLS BALLAR AMB MI EDITOR INEXISTENT?

Xesca Ensenyat | 04/03/2008, 12:59

Actualitzat L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS,

Vilaweb

fralokus

Re: No volem ni coca cola ni pepsi cola.

fralokus | 04/03/2008, 12:04

Pepe, No vares coneixer la pinya de "BEBA SALUD" ???

Com diria el senyor Spok

Fascinant

Pepe

Pintades

Pepe | 04/03/2008, 10:57

Molt bo el tema de la pinya.

El tema de les pintades surt avui al Balears. Jo diferenciaria,
entre fer contrapropaganda i pintar una valla publicitària com la del monument, increïble (això no es fa en un moment), que és una forma tradicional de lluita anarquista que puc acceptar encara que no compartir. Evidentment nosaltres apostam per la feina diària de crítica i amb noms i llinatges

I altra cosa és pintar seus d'un partit (el que a mi em recorda als nazis) o llevar pancartes, que evidentment el condemnam. He vist que a la fotografia surt una pintada que diu "rajoi maricon amb una A anarquista", crec que alguns haurien de repassar que és i que era l'Anarquisme.

Pepe

3-3-1-1

Pepe | 04/03/2008, 10:36

Joan, m'encantaria a les eleccions un 3-3-1-1, com va dir nostre candidat al Senat; Jose Manuel al debat a Pollença. Crec que quan més pluralitat d'idees i projectes millor.
Una majoria absoluta seria un desastre, ja hem tingut aquesta experiència.

fralokus

Re: No volem ni coca cola ni pepsi cola.

fralokus | 04/03/2008, 09:57

Pepe. Sabies tu que uns disbauxats han fet pintades en la seu del PP a Pollença?

M'ho ha dit avui un amic del PP.

Crec que és un acte més que condenable.

fralokus

Re: No volem ni coca cola ni pepsi cola.

fralokus | 04/03/2008, 09:38

La bona pinya es va acabar quan va tancar "BEBA SALUD" a Pollença, no sé que tenia aquella aigua de "CA'N DAMIANET" (crec que era allà) que la pinya era glòria, no he tornat a prendre pinya com aquella, i és que perquè la pinya sigui bona depèn dels ingredients, i en la "pinya actual" hi ha algun ingredient que no és del meu grat.

supervivent

Re: No volem ni coca cola ni pepsi cola.

supervivent | 04/03/2008, 09:26

Ni coca cola ni pepsi, PINYA és el que hem de menester.

Pepe

Llibertat

Pepe | 04/03/2008, 08:50

Si Jaume; llibertat per destruir, pel capital, per fer guerres injustes...

Pepe

Difusió

Pepe | 04/03/2008, 08:48

Els vídeos de gaspi es troben a youtube i el que interessa és la seva màxima difusió.

Pepe

Bipartidisme brutal

Pepe | 04/03/2008, 08:47

El bipartidisme d'aquesta campanya esta sent brutal, el model es sembla cada vegada més al dels Estats Units, les emocions, els missatges simples substitueixen als projectes raonats.
Molt bo l'article de Guillem Frontera.

Jaume

PP

Jaume | 04/03/2008, 08:33

Vota PP, vota libertad...

Xesca Ensenyat

Ara he vist el vídeo...

Xesca Ensenyat | 04/03/2008, 07:55

M'encanta, el trob divertidíssim i atòmic... Potser que en algun moment cregui oportú de servir-me'n. Ho podré fer?

Xesca Ensenyat

A propòsit del tema d'avui...

Xesca Ensenyat | 04/03/2008, 07:52

D’aquí a diumenge

Si el meu olfacte no m’enganya estrepitosament, quasi diria que hi ha una part de la població que votarà el PP perquè no guanyi el PSOE i una altra part que votarà el PSOE per evitar el retorn del PP. Encara hi afegiria un detall que ho fa tot més trist i un pèl sòrdid: les campanyes d’aquestes dues formacions polítiques han contribuït significativament a forjar aquest discurs per evitar que en el cap dels electors es desenvolupin idees, que requereixen un major deteniment. La brutalitat amb què les deus grans maquinàries electorals treballen per triturar la complexitat de les coses i reduir-ho tot a un o ells o nosaltres, afecta els fonaments mateixos de la democràcia. L’absència de les idees en el procés electoral ho deixa tot a mercè dels procediments més salvatges de sectarització de la societat. En un país com el nostre, on està en joc tot un conjunt de coses d’extremada fragilitat, aquests procediments posen en greu perill d’extinció allò que queda del que encara pensam que som.
Per respecte a nosaltres mateixos, hauríem d’impedir que se’ns empelti artificialment la por. Ja sabem prou bé què hem de témer de qui –i qui ens terroritza. I per quines raons. En la nostra situació, hauríem d’haver après que hi ha una part de nosaltres –territori, llengua, cultura...– que per a les grans formacions no és més que un compromís assumit amb desgrat, una causa percebuda com un llast que dificulta el desenvolupament normal de la seva estratègia política. Hem de fer memòria i recordar en quines reflexions s’extraviaren alguns principis que havien defensat els partits integrants del Pacte de Progrés. I com, per exemple, les reflexions sobre la llengua entesa com una càrrega s’estan expressant sense pudor en sectors de l’actual govern –i en l’Estatut. Preguntau-vos per quina claveguera s’ha escolat l’esperit de Salvem la Real o quin és el motiu residual de crítica del GOB al govern autònom. La vulnerabilitat d’unes actituds amb un marcat component ètic –i no utòpic– en front dels huracans electorals de les grans formacions llinda amb la indefensió. Hauríem de preguntar-nos –i no deixar-ho per a més endavant– si estam disposats a ser còmplices de la desaparició del que significa tot allò que ens ha definit com a mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers; o si, per contra, li volem guanyar un lloc en el futur en condicions que en permetin la supervivència. A la nostra gent l’ha ennoblit l’esperit dels moviments ciutadans que decantaren el PP del govern de les Balears, l’ha ennoblit l’anterior tractament estatutari de la llengua, que PP i PSOE varen debilitar en l’actual Estatut, l’ennobleix la feina de mestres, d’associacions, d’artistes i d’intel·lectuals, de l’OCB, de la Unió de Pagesos... El gruix de tot plegat és, per als partits majoritaris, merament accessori –en el millor dels casos. La seva debilitació no la viurien com un drama. La seva desaparició no els suposaria cap tragèdia. Què no farien per implantar un bipartidisme granític, que els alliberàs de tenir-nos en compte com a comunitat amb una personalitat pròpia?

Guillem Frontera. Escriptor.

Versió per imprimir
Adreça: www.diaridebalears.com/opinio.shtml?3454+6+198988

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb