URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La campanya electoral

Alternativa | 07 Març, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Un nou article de la llicenciada Mª Antònia Valdivielso, Toñi pels amics.


Ara que està a punt d’acabar aquesta campanya electoral, deixeu-me que us faci cinc cèntims de reflexions que se m’han anant acudint així com anaven passant els dies.

El primer que em deman es la utilitat real de les campanyes electorals, al manco  tal com s’estan fent en aquest país, on un té la sensació que es viu permanentment en període pre-electoral. En el cas d’aquestes eleccions, jo diria que des de setembre s’està vivint un clima i s’estan duent a terme unes accions encaminades a decantar el vot de l’electoral cap a un dels dos gran partits. Xecs bebè, descomptes de 400 euros a la declaració d’hisenda i mesures similars no només semblen dirigides a encaminar el vot, sinó més bé són contemplades per bona part de la gent que hi pensa com a formes de comprar vots. Que hi hagi després altres partits que continuïn en la mateixa línia i entrin a un mercadeig vergonyós encara fa més mal, perquè els descreguts de la política es reafirmen en les seves posicions i la gent jove, que encara no ha tengut l’oportunitat de participar-hi, se n’afluixa.

És curiós que, amb tant com hem canviat els espanyols, les estratègies que es fan servir a les campanyes electorals segueixen essent, a grans trets, similars a les que es feien servir fa trenta anys: aferrada de cartells, pancartes, espais electorals gratuïts a les televisions, falques radiofòniques, fotos amb nadons, visites a mercats... i mítings, molts de mítings, que només serveixen per mantenir motivat un sector de votants que, tanmateix, ja votaria aquell candidat. Els mítings centrals es programen en funció de les notícies de televisió i, enlloc de trobar-hi ideologia, programes i propostes, només s’escolten consignes, tòpics i missatges curts que serviran com a titulars de diari. La gent no assisteix a un míting d’un partit polític per sabre si l’ha de votar o no; hi va quan es simpatitzant, o militant, i es fa com a acte de reafirmació corporativista.

Ja sabeu el que pens dels famosos “cara a cara” que s’han venut com a la culminació de la campanya del 2008 i que, al final, l’únic que han fet és ofegar-la: sembla que no ha hagut res més que els dos debats. Els dos encontres entre Rajoy y Zapatero m’han donat la raó en moltes coses que ja havia expressat a un altre article, però no han resultat tan inútils com jo em pensava perquè han servit per culminar un procés que vivim des de fa ja alguns processos electorals: la marginació de les minories. Esquerra Unida, Convergència i Unió o PNB pràcticament han desaparegut dels mitjans de comunicació, capficats a donar un ressò infinit i gratuït als dos partits majoritaris. Una màxima de la democràcia és el respecte per les minories, però de vegades em fa la impressió que PP i PSOE s’han posat d’acord per arraconar els altres partits. Ja els va bé un sistema bipartidista i turnista, que cada vegada em recorda més, per una part, al model de la Restauració i, per altra, al nord-americà. El mal que ha fet el PSOE a l’esquerra, sembrant i escampant la idea que l’únic vot útil és el que es dirigeix cap a ell, serà molt difícil de superar.

Justament en aquestes eleccions, quan Esquerra Unida - Els Verds presenten a Balears uns candidats excel.lents, amb idees, amb entusiasme, amb ganes de canviar les coses de veritat, amb capacitat de transmetre i força per fer-ho, encara fa sentir més impotència comentaris com ara que “jo votaria per na Marisol Ramírez, però no vull tudar el meu vot; si no vot PSOE, guanyarà el PP”.

En qualsevol cas, encara que el pesimisme ens pugui arribar a guanyar de tant en tant, el que és important és continuar creient en la política, perquè tots som éssers polítics. Diumenge hem d’anar a votar tots, no perquè sigui el nostre dret, sinó perquè si volem canviar el sistema (per quan una reforma de la llei electoral que no aplasti les minories?) hem de participar a les eleccions, encara que hi hagi coses que noens acabin d’agradar. 

IU Vallekas demana el vot amb humor: 

 

El darrer capítol de Gaspi " No a las nucleares".

Comentaris

Pepe

Teoria absurda

Pepe | 09/03/2008, 07:24

La seva teoria de que aquest només es un problema que es pot resolver amb les forces de seguretat de l'estat i la justícia és un absurd, igual que és un absurd pensar que tot l'entorn independentista són terroristes. El problema és que aquest discurs ha calat a la majoria de la gent.

Garci

Re: La campanya electoral

Garci | 08/03/2008, 19:53

Totalment d'acord Joan Ramon. I molt ben expressat. Els partits crec que no han aturat per respecte sinó per por als vots. Son màquines que no veuen ciutadans sinó nombres, estadístiques i vots.

Joan Ramon veterà

l'important

Joan Ramon veterà | 08/03/2008, 17:53

Santiago, hem conhorta que qualcún digi aixó de que per damunt les politiques estan els essers humans. També estic content de que amb una sola persona assassinada s'hagui actuat amb mes respecte del que es va actuar l'11-M amb 190 persones assassinades. El que no estic tan convençut es de la sinceritat dels partits politics amb aquesta mesura i de que amb mes d'una ocassió s'hagui actuat amb la questió d'ETA mes pensant amb guanyar vots que amb sol·lucionar el problema per la via pacifica, i no amb AVT manipulades per un partit o l'altre, per exemple.
L'altre dia casi me menjen per dir que per a mi una vida humana es el mes important, i el mateix drama es la mort d'una victima de la violencia domestica, Lasa i Zabala, el regidor Blanco, o la pobra victima de Mondragon d'ara. I que qualsevol dialeg que encetas el govern, que aconseguis tan sols evitar un assasinat, seria una mesura digna d'un govern d'un pais civilitzat. El desafiament continuu es una actitut visceral que no porta mes que sofriment, i en aquest desafiament i inclog la dispersio de presos d'eta, que l'únic que aconsegueix es fer sofrir els familiars dels terroristes i els hi dona arguments, malgrat jo cregui que cap argument es valid per matar, ni tan sols la pena de mort.

Pepe

Re: La campanya electoral

Pepe | 08/03/2008, 17:00

El cop més dur per ETA seria demà una participació massiva a les eleccions a Euskadi.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 08/03/2008, 13:07

A mi em sembla que una cosa són els actes electorals, i l'altre els atemptats de ETA, senzillament perquè sinó s'està donant la raó a ETA en què pot influir en el decurs polític, Per altra banda rebug totalment l'ús de la violència, pero amb la demegodia no s'arriba a enlloc, els dos grans partits estan massa acostumats a usar el terrorisme com una arma de enfrontament electoral.
Jo o veig així, evidentment respect totes les opinions.

Garci

Re: La campanya electoral

Garci | 08/03/2008, 12:45

A jo m'ha fet ràbia que ETA dicti el curs de la campanya, de les eleccions i de la política en tot moment. Només faltava que aturessim la democràcia per ETA. Perquè, sincerament, crec que se'n fa un gra massa. Odio el terrorisme, el rebuig amb totes les meves forces, però no hauriem hagut d'aturar res. Som tan politicament correctes i ETA és tan important políticament que tots tenen por de que les llàgrimes no els surtin, de quedar malament davant Espanya per no intentar des del dolor seguir endavant i ignorar la voluntat d'ETA.
Hi ha dues lectures:
1-Aturem i amb solidaritat.
2-No aturem, fotem a ETA i reivindicam que per molt que matin nosaltres continuam endavant. Una altra manera de solidaritat.
Escoltant les paraules de la filla d'Isaías que demanava que anem a votar se'n desprén que no ens hem d'aturar per res.

sent esser tant políticament incorrecta.

Pepe

Contractacions

Pepe | 08/03/2008, 10:38

Del tema de publicar el que guanyen els empleats municipals, funcionaris i l'allau d'autonoms i falsos autonoms, amb tot aquest tema m'han entrat molt de ganes de fer feina i revisar la llei de contractació i com està el tema. Esper tenir temps per fer-ho, no arribam a tot.

Pepe

Opinió

Pepe | 08/03/2008, 10:33

Estic d'acord amb Santiago, els actes final de campanya són més que res una festa i a aquestes circumstàncies no es poden fer festes.

Altre tema és com els mitjans de comunicació públics i privat han alimentat el bipartidisme i l'us que ha fet el PP del tema del terrorisme.

SANTIAGO

Re: La campanya electoral

SANTIAGO | 08/03/2008, 10:03

Apreciado Joan Ramón:
Para nada comparto tu opinión. El hecho de suspender los actos electorales por parte del PP y PSOE ante un asesinato de ETA no tiene nada de demagogia ni hipocresía, para nada. Es una muestra, que por encima de las políticas están las Personas. Por cierto, iniciativa que tomaron todos los partidos y que yo aplaudo.
Imaginaros por un momento lo mucho que debe estar sufriendo la familia de Isaías Carrasco, todos sus amigos, todos los socialistas vascos, y todos los excargos políticos, que inconscientemente piensas “¿seré yo el próximo?. ¿No se merecen todos ellos una muestra de respeto y apoyo por parte de todos los políticos? Coño! Es lo mínimo que se puede hacer… suspender todos los actos, y esto no es hipocresía ni demagogia Joan Ramón.

Joan Ramon veterà

varis

Joan Ramon veterà | 08/03/2008, 08:38

La "mesura" de suspendra, el dos partits grans, els actes electorals, te una bona càrrega de demagogia i hipocressia, que son els que poden pagar a les TV.
i pertidaris per tant del bipartidisme, ja que jo he seguit vegent propaganda electoral A mes el mes tràgic es que el terrorisme de ETA es una cantera de vots especialment pel PP però no es l'unic.
En quan a publicar el que guanyen els empleats municipals, funcionaris i l'allau d'autonoms i falsos autonoms, es un dret que tenen els ciutadans, així com de qualsevol despesa pública, però també es una questió que es presta a la demagogia, per tant s'ha de fer be i porta molta feina, com tot el que es fa be. A mes , poden pagar justos per pecadors. La vostra decisió de posar les inicials hem sembla be. Molta mes feina porta el saber exactament que fan alguns empleats, quin servei presten, i si el presten al comú, o a un partit politic o a uns interessos particulars. Aixó no obstant , no culpo a la gent que cerca feina i la troba facilment a l'administració pública, ans al que li ha "donada" de manera tal volta immerescuda i no la paga de la seva butxaca.

Pepe

El mito del voto útil por Javier Ortiz

Pepe | 07/03/2008, 23:23

Mariano Rajoy está en la misma onda que confesó Gabriel Elorriaga, su jefe de propaganda: la actual táctica electoral del PP busca desanimar a una parte de los potenciales votantes del PSOE, restregándoles algunos asuntos conflictivos, como la situación económica, la inmigración y las “cuestiones nacionalistas”, para que el 9-M estén deprimidos y no voten.

Rajoy parte de que la gente que se distancia del PSOE sólo puede hacerlo porque le disgusta que Zapatero esté demasiado escorado a la izquierda; no por la razón opuesta. Sin embargo, hay bastantes que critican la pusilanimidad de los socialistas en los más variados terrenos, incluyendo los tres citados.

Esa posición crítica no tiene por qué traducirse en abstención. Puede llevar a respaldar otras opciones políticas menos agarrotadas por el respeto reverencial a los poderes fácticos locales o internacionales.

Son muchos los que afirman que esa “dispersión del voto” beneficiaría en todo caso al PP. Falso. Para empezar: quienes votan de acuerdo con sus preferencias no dispersan nada; concentran su voluntad en la dirección deseada. Además, con cierta frecuencia abren posibilidades que de lo contrario quedarían cerradas. Es un hecho que el traslado de una parte del voto tradicional de una candidatura modesta (IU, por ejemplo) a otra mayor (PSOE, por ejemplo) hace que a veces el minoritario pierda recursos que no gana el importante. Ese peligro existe ahora mismo en el País Valenciano, donde EU-IU puede perder su representación sin que ello beneficie al PSOE, sino al PP. No sería nada novedoso: en Valladolid ya han vivido esa experiencia.

Rodríguez Ibarra pide el voto para Zapatero para que forme Gobierno “sin depender de los nacionalismos insolidarios”. La vieja guardia del PSOE está repleta de seudofederalistas que, como pasen un solo día sin proclamar su fervoroso españolismo frente al Maligno Desmembrador, enferman. No me extraña que, cuando Rajoy quiere dar lecciones de patriotería, los cite sin parar.

Ojalá Zapatero deba pactar de nuevo, a semejanza de la anterior legislatura. Eso lo alejará de la obsesión monotemática de los Rodríguez Ibarra y compañía.

Pepe

Paco

Pepe | 07/03/2008, 22:55

Bones Paco tens raó en que a l'Ajuntament hi ha un grapat d'enxufats, que es fan parts i quarts i que hi ha falsos autònoms,nosaltres estam disposat a lluitar per canviar aquesta situació, però no has d'oblidar que només tenim un regidor i que partim d'una situació de fa anys i amb la que la resta de partits amb col·laborat d'una o altra manera.
Qualsevol ajuda o consellserà ben rebut a aquest blog o a nostre correu.

Pepe

Fralokus

Pepe | 07/03/2008, 22:52

Pens igual que tu fralokus, la majoria són com tu dius, encara que també hi ha hores extres pagades a treballadors. La llei no es gens clara i el que és evident és que hi ha gent que ens vol cercar les pessigolles, millor no donar-lis aquest gust

Paco

Re: La campanya electoral

Paco | 07/03/2008, 21:41

estic d'acord amb fralokus; els qui es queixen segurament no són treballadors, sino enxufats que presten serveis a l'ajuntament de forma mercantil: darrera de contractes de consultoria i assistència s'amaguen relacions laborals de persones afins sense que ningú, tampoc voltros, hi faci res: tècnics d'esports, de medi ambient, d'educació, de cultura, de jovintut, de serveis socials, ...

fralokus

Re: La campanya electoral

fralokus | 07/03/2008, 20:06

Les dades dels treballadors de una empresa no és poren fer públiques, pero un industrial si pot fer pública la seva comptabilitat.

En aquest cas són proveïdors de serveis, per tant no son treballadors, ara que tu els se vulguis tratar com tal, ja és una decisió teva de cortesia cap a ells.

Pepe

Protecció de dades

Pepe | 07/03/2008, 19:31

Aquest matí he parlat amb la secretària de l'Ajuntament, m'ha comentat que s'havien dirigit a ella treballadors molests per la publicació de part de les actes de les Juntes de Govern i de de les extrajudicials on surten els seus noms com destinataris de pagaments de dobler públics.

També m'ha donat un resum legal sobre el tema, que no deixa clar si es pot fer o no. però dona el consell "de fer un procés de dissociació" per evitar problemes. És el que hem fet, o sigui substituir noms i llinatges per inicials o lloc de feina.

Esper que ara aquests treballadors centren les seves queixes a temes més importants i no donin feina extra a la Secretària que bastant té.

Pepe

Gràcies

Pepe | 07/03/2008, 19:08

Gràcies per les teves paraules Xesca.
Dilluns veurem uan pena que la violència hagi irromput una vegada més.

Xesca Ensenyat

ànimas, ànimas....

Xesca Ensenyat | 07/03/2008, 17:35

Ànims, volia posar...

Xesca Ensenyat

Veniu a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

Xesca Ensenyat | 07/03/2008, 17:33

He posat un hostal!

Ah, una cosa: als qui no tenen clar qui han de votar i m'ho demanen, jo els mir el pèl, i si sé o veig que els agradin els animals, els dic que a Pollença sou els qui més els defensau.

Bona sort i ànimas, que això s'acaba (gràcies a Déu)

Pepe

Re: La campanya electoral

Pepe | 07/03/2008, 16:56

Comprenc el teu argument però crec que només restaven els actes final de campanya que normalment són una festa, i avui cap partit pot estar de festa.

El que no hauria de condicionar ETA és la votació de diumenge.

Garci

Re: La campanya electoral

Garci | 07/03/2008, 15:53

Molt bon criteri???
Digueu-me que no tenc cor o el que volgueu. Però jo continuaria amb tot. Aturar és el que volia ETA. Esser ignorat és no existir. Com més protagonisme donem a ETA més contents estaran. Pretenien aturar la campanya, influir en les eleccions, i ho han aconseguit.
No és qüestió de solidaritat o de pesà, és qüestió de que per collons ETA no dicti res de la campanya.

Pepe

Todos contra el terrorismo

Pepe | 07/03/2008, 15:51

Izquierda Unida suspende los actos previstos para hoy de la campaña electoral como expresión de duelo y solidaridad tras el asesinato de Isaías Carrasco
A las 17 h. en la sede de IU Gaspar Llamazares hará una declaración institucional antes de reunirse en el Congreso a las 19 h con el resto de líderes de las formaciones políticas.

fralokus

Re: La campanya electoral

fralokus | 07/03/2008, 15:28

El PSIB-PSOE també suspèn els seus actes

fralokus

Re: La campanya electoral

fralokus | 07/03/2008, 15:27

Molt amarga es presenta el final de campanya amb la mort de aquest exregidor de PSE-PSOE.

"Unitat" amb molt bon criteri ha suspès tots el actes de avui de la campanya.

Paco

Molt bo l'article

Paco | 07/03/2008, 12:27

Molt bo l'article, i molt bona la que ho escriu, joer que està més bona. Si ella quisiera y yo pudiera...

Pepe

Re: La campanya electoral

Pepe | 07/03/2008, 11:30

Crec que l'únic canvi important ha estat l'arribada d'internet i que ja s'ha arribat al punt que a molt de mitings del PSOE i el PP la senyal de televisió l'enregistren i l'envien als informatius els propis partits.

De totes maneres no coneix a massa gent indecisa i la que coneix pens que no decidirà els seu vot per la campanya.

fralokus

Re: La campanya electoral

fralokus | 07/03/2008, 09:09

Ha, ha, ha.

No és "llicenciada", és "lisensiada" com en els "culebrones".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb