URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Renovació

Alternativa | 09 Març, 2008 23:53 | facebook.com twitter.com

 Gràcies a les 291 persones (4.04%) que haveu votat a EU-EV a Pollença. Com han demostrat tant els resultat a les Illes com a tot l'estat no era fàcil votar a una opció diferent a PSOE o PP, per això us estam molt agraïts. Sabeu que aquest vots al manco en donen forces per seguir a nostra feina diària a Pollença, demà  presentarem les mocions pel següent ple i seguirem intentant millorar aquest poble amb nostra feina diària. 

En quant al projecte d'IU a nivell federal està clar que cal començar una feina de renovació , Llamazares ha donat el primer pas amb el seu anunci de no presentar-se  com coordinador general a la propera assemblea. Pens que el camí no es el que volen els més ortodoxos membres del PCE sinó el marcat per ICV. El primer que s'ha de recuperar són els militants i la seva veu i esborrar absurdes lluites de poder.

A les Balears reiter que hem tingut la millor candidata possible i esper que ara lideri la renovació del partit a la propera assemblea d'abril. És hora de deixar pas a nova gent, amb noves idees i noves formes, i que la vella guàrdia passi a un segon pla de suport.

No és suficient parlar de renovació, refundació o rellançament als papers cal fer-ho realitat al fons i a les formes. 

Al tema de la política de pactes cal coherència i continuïtat, els programes i les idees han d'estar per damunt de les cadires, i els objectius s'han de plantejar  a mitja i llarg termini. 

 Imatge del blog no cap en cap cap.

 

Comentaris

Garci

Re: Renovació

Garci | 13/03/2008, 09:17

Totalment d'acord. Cal un canvi que garantitzi la igualtat.

Joan Francesc

injust

Joan Francesc | 12/03/2008, 17:40

Garci,
entenc que no només el sistema electoral espanyol, és injust, sinó i sobretot, vulnera un dels principis fonamentals de la democrácia pel que fa a la representació. La LOREG, vulnera el principi d'igualtat del vot.

Garci

Re: Renovació

Garci | 11/03/2008, 21:58

Perdó si hi ha algún error. El text no és meu sinó un correu rebut per EU. I si l'únic error és aquest, no deixa de ser injust.
Vull dir que si la llei ja té més de 25 anys, no és ja hora de fer-la més justa i equitativa en la representació dels partits i les persones que els voten?
Esper que l'error no hagi fet que no vegis que tot plegat és una injustícia.
Salut.

Joan Francesc

LOREG

Joan Francesc | 11/03/2008, 18:43

La llei orgánica del regim electoral general de 19 d'abril de 1985, fou votada al menys per 2/3 dels parlamntaris elegits en les eleccions generals del 28-O de 1.982.
A l'hora es d'una falsetat radical, que el sistema electoral espanyol, no hagi estat votats pels representants de la soberania nacional.
Garci, no diguis dois

Pepe

176

Pepe | 11/03/2008, 16:10

Fa plorera veure que amb un sistema proporcional la suma de PSOE 162 i IU 14 dona exactament 176, un veritable govern d'esquerres que representaria a 12 milions de persones de tot l'estat.
Bé mirarem al futur, que hem de fer.

Pepe

Re: Renovació

Pepe | 11/03/2008, 15:56

Gracias Santiago, ahí seguimos.
Es brutal la diferencia de 2 a 14 escaños según que ley electoral se aplique. Hoy he visto que los periódicos están llenos de lamentaciones respecto a Llamazares, IU, la ley electoral...Sin olvidar la autocrítica creó que el primer paso de IU ahora que todavía está caliente sería luchar por una reforma de la ley electoral.
Al tema de la radio estoy de acuerdo con fralokus.

Garci

Re: Renovació

Garci | 11/03/2008, 15:28

Fralokus.Volia dir que ets el quefe de la web. O sigui, qui talla el bacallà, el que administra. Pensava que seria molt més barat! Això és un absurd, més val youtube!

Salut quefessillo informàtic.

fralokus

Re: Renovació

fralokus | 11/03/2008, 15:23

Carci, jo som "antitaurino" i de CCOO, no som cap "quefe", ara com deia Manolo Navarro de CCOO, "de CCOO a IU hay un paso".

No val la pena pagar 99 euros mensuals si el podem tenir gratuït al youtube, quan tu siguis batle si et vols posar un servidor dedicat, ens ho pensarem.

Garci

Re: Renovació

Garci | 11/03/2008, 14:26

Fralokus, tu ets l'administrador i el màxim "quefe" de tot això, així que el que tu creguis serà lo bo. Si creus que s'ha de pagar i no és absurd, no crec que hi hagi massa problemes. Sinó ja va bé per youtube i amb un requadre que digui que és que.

Garci

Correu d'EU

Garci | 11/03/2008, 14:06

RESULTAT DE LES ELECCIONS DEL 2008 AMB EL SISTEMA D'HONDT PERÒ SENSE CIRCUMSCRIPCIONS:

* PSOE (43.6%): 161
* PP (40.1%): 147
* IU (3.8%): 14
* CiU (3.1%): 11
* UPyD (1.2%): 4
* EAJ-PNV (1.2%): 4
* Esquerra (1.2%): 4
* BNG (0.8%): 3
* CC (0.6%): 2

És mentida que l'assignació de determinats escons per cada província és per afavorir els nacionalismes. Per exemple CiU i CC tendrien els mateixos escons. És veritat que PNV i Na-Bai es veurien perjudicats; però en canvi Esquerra i BNG en sortirien beneficiats.
El sistema d'Hondt ja de per si perjudica a les minories i afavoreix el bipartidisme, però el sistema d'Hondt amb circumscripcions encara ho accentua més. Per exemple Menorca té assignat 1 escó, o sigui que en el congrés hi ha un representant del partit que te més vots a Menorca i tots els altres partits, encara que el segón hagi perdut per un vot, no conten per res. O sigui que si hi hagués un sistema sense circumscripcions els resultats no serien els mateixos perque la gent no faria 'vot útil' ja que tots els vot contarien igual.
El partit més perjudicat amb el sistema actual és IU, que amb el 3'8% dels vots només té 2 escons. CC també té 2 escons només amb el 0'6% dels vots.
Sense el suport de PP o PSOE no es pot canviar la llei electoral i com que no els interessa a cap dels dos no la canviaran per evitar que sorgeixi una tercera o una quarta força política. O sigui que som víctimes d'una llei feta per una serie de persones que ningú va elegir, perque les primeres eleccions ja eren així i ningú va explicar ni votar els diferents sistemes d'assignar els escons.

VilaWeb

El PSM abandona Unitat per les Illes i condemna la coalició a la desaparició

VilaWeb | 11/03/2008, 13:52

El PSM abandona Unitat per les Illes i condemna la coalició a la desaparició

Barceló atribueix el fracàs a de la coalició nacionalista a la diferència ideològica entre PSM i UM

Unitat per les Illes, la coalició que agrupava tots els nacionalistes des d'Unió Mallorquina a Esquerra Republicana, no ha sobreviscut al seu propi fracàs electoral. Ahir el secretari general del PSM, Biel Barceló, va dir que la seva formació se'n desentenia, en vist que la coalició nacionalista no havia obtingut representació. Segons Barceló, Unitat no ha sabut transmetre una discurs coherent, perquè la coalició era integrada per partits amb una ideologia i una història molt diverses. Amb tot, va voler subratllar que l'experiència havia servit perquè PSM i UM normalitzessin les relacions.
Unitat per les Illes ha aconseguit 25.576 vots, però fa quatre anys la coalició encapçalada pel PSM en sumava 40.179 i Unió Mallorquina n’aconseguia 10.454 més.

Barceló va admetre ahir que la coalició no havia aconseguit donar una imatge de 'conjunció' i va atribuir el fracàs a 'les dificultats d'identificació' d'una marca política nova, especialment a Menorca i les Pitiüses, on el grup pràcticament no ha aconseguit suport.

Però l'experiència, segons Barceló, ha estat útil per a normalitzar les relacions entre el PSM i Unió Mallorquina, i posar fi a una 'situació anòmala' entre socis de govern.

VilaWeb (10-III-08)

Garci

Re: Renovació

Garci | 11/03/2008, 13:36

Gràcies Santiago. Ara toca fer feina de veritat per canviar Pollença i arreglar les mancances del poble. I per fer això cal la implicació de tots. Així que anim a tots els que ens seguiu que participeu més directament en el nostre projecte.
Lo de ràdio Urxella és una passada, i això només ha fet que començar!
Gràcies Fralokus.

SANTIAGO

ENHORABUENA URXELLA

SANTIAGO | 11/03/2008, 06:32

47 Comentarios en el día de ayer. En el blog del PSM de Pollença, 3 comentarios (dos de Joan Ramon y uno JRV). Sabeis cuantos comentarios se hicieron en el blog del PSOE de Pollença o en el blog de UM de Pollença? NINGUNO!. Simplemente porque no tienen blog... Con una cosa tan simple se puede ver las carencias de uno...
Elecciones pasadas papeletas votadas. Centremonos a partir de ahora en hacer política en clave municipal que es donde hay más trabajo por hacer y hagamos, entre todos, de este partido algo más grande. Impliquémonos!
ANIMO Y ALEGRIA

Joan Pau

Gracies

Joan Pau | 10/03/2008, 23:05

Gràcies per l'explicació.
Jo també pens que 15 dies no fan res, i bueno... Sort per na Marisol!
(Ara bé, crec que no només és això, i s'ha de mirar com superar les mancances).

De na Rosa Díez, malgrat que em reserv les meves opinions (que no son gens bones), potser és una bona opció per començar a construïr una opció de centre (espanyolista) a tot l'Estat.
I weno, amb tot bipartidisme, que surti un nou partit.

S'ha de dir, que intent veure les coses positives d'ahir.

fralokus

Re: Renovació

fralokus | 10/03/2008, 22:58

Així ha quedat la primera prova.

Si voleu el porem fer més espectacular.

pitjau l'enllaç

Pepe

Felip

Pepe | 10/03/2008, 22:38

Bone Felip m'hauries d'especificar les diferències entr moderat i radiacal per poder debatre. Per exemple é sradical demanar una pujada d'impostos als bancs o empreses que guanyen més del 20%, és moderat donar 400 euros a Pizarro i no a un mileurista? Es moderat que al tema de l'avortament estem com al principi de la democràcia...

La pena és que veig a molta de gent que li sap molt de greu la desaparició del grup parlamentari però a l'hora de votar varen pensar que no era útil votar a EU.

Ara veurem que fa el PSOE amb CIU de sòcia.

Pepe

Ràdio

Pepe | 10/03/2008, 22:34

I després el batle diu que el ple a la ràdio no interessa, fralokus. Hauria de ser l'Ajuntament el que penjàs la programació. I això de pujar-ho al you tube amb quines imatges?

Pepe

Recordar

Pepe | 10/03/2008, 22:31

Pens que és un bon moment per recordar fragments de l'article de Josep Juárez; què s'ha fet del BLOC.

... sectors d’esquerra social i militants de base dels partits plantejaven una mena de revolució interna, amb l’horitzontalitat com a eina democràtica, de participació i d’enfortiment del projecte del Bloc. D’altra banda, les cúpules dels partits polítics veien en el Bloc una darrera oportunitat de supervivència, en mig d’una crisi que afectava gairebé a tots els partits teòricament a l’esquerra del PSOE, i que amenaçava seriosament la continuïtat dels seus dirigents.
S’ha de reconèixer que guanyaren aquests darrers. Davant l’evident passivitat dels sectors teòricament més actius, el Bloc es va conformar con una simple aliança electoral entre partits polítics, de cara als comicis autonòmics i municipals de maig de 2007. Com ja va succeir fa quatre anys, amb la candidatura “Progressistes”, el debat sobre les idees va ser absent, substituït per la negociació dels llocs en les llistes electorals entre el PSM, EU-V i, a darrera hora, ERC. La gent independent que, de bona fe, va donar suport al projecte (recordau “la llista dels 600”?) va quedar completament marginada, i tot va acabar sent un altre miratge, un altre matalasset electoral per a que continuessin surant els de sempre.
Una casa sense fonaments pot caure a la primera bufada de vent. I així ha succeït també en aquesta ocasió perquè, a poc més de sis mesos d’aquells comicis, i fins i tot ocupant espais de gestió institucional, el Bloc se’n ha anat en orris. De cara a les properes eleccions generals del 9 de març, els partits del Bloc es presenten per separat: EU-V en solitari, abandonat pels seus socis, en mig d’una forta crisi de credibilitat, on només l’elecció d’una cap de llista independent pot evitar la definitiva desaparició; i PSM i ERC, pactant amb la dreta d’UM una candidatura on es barregen, teòricament: esquerra, dreta, sobiranisme, nacionalisme, regionalisme espanyolista, monàrquics, republicans, ous i cargols.
Ara, com era previsible, tots ens tornen a demanar el vot. I què hem de fer? Què tenim per guanyar o perdre, els treballadors i les treballadores, i el conjunt de la ciutadania, en aquestes properes eleccions? D’aquests polítics, res o poca cosa de profit podem esperar. Qui ha avalat la pilotada de Son Espases, qui acomiada treballadors subcontractats per l’ens públic IB3, o qui ignora altres conflictes laborals, com la vaga de Remolcanosa, no es mereix el vot de la gent treballadora. Si, a més a més, aquests professionals de l’esquerreta i el nacionalisme de via estreta, no són capaços ni de conservar el feble referent de la candidatura unitària, ens ho estan posant realment difícil, a l’hora de votar.
Pel que a mi respecta, només l’amenaça de la tornada dels neo-feixistes que comanden al PP, i a la Conferència Episcopal, amb les intencions declarades per uns i altres en els darrers dies, em faran sortir de casa, el proper dia 9 de març. Però, una vegada davant l’urna, he de reconèixer que no sé exactament el què faré.
Febrer de 2008.

Felip

RADICALISME/BIPARTIDISME

Felip | 10/03/2008, 21:20

Som votant d'esquerres i moderat. Vosaltres parlau de bipartidisme però jo crec que hauríeu de reflexionar sobre el radicalisme. No ñes bo ser radical en una societat democràtica, i des del meu punt de vista heu estat massa radicals, tot i que s'ha de dir que vosaltres sou feels amb les vostres polítiques i amb els vostres ideals.

Me sap molt de greu que EU hagi perdut escons a les corts i sobretot que no tingui grup parlamentari.

Agur

fralokus

Re: Renovació

fralokus | 10/03/2008, 21:11

"Atensión señores":

Ràdio Urxella té exit i per això ara tenim un problema.

Quan accedeixen tres o més usuaris alhora, se satura el servidor, m'han proposat un servidor dedicat (econòmicament insostenible), o treure els fitxers del servidor i emprar el domini com aparador.

Això farem emprarem Ràdio Urxella d'aparador i pujarem els arxius al Youtube.

I jo que em creia que no ho escoltava ningú i aquesta penya d'Alternativa eren tots uns frikis.

ales esteses

Volant

ales esteses | 10/03/2008, 20:12

Avui vaig de viatge a Amèrica. El meu somni es fa realitaaaaat.

dimoni

No passeu pena

dimoni | 10/03/2008, 19:56

No passeu pena...el psm...el que en queda ja ve a fer-vos companyia...així podreu conservar quatre cadires...

Joan Ramon veterà

digestio

Joan Ramon veterà | 10/03/2008, 18:41

Vet aqui algunes de les meves elementals conclusions:
. Espanya, amb Castella al devant, encara no es un pais de mentalitat democràtica. Segles de Inquisició, Hidalgos, Pronunciamentos i señoritos no s'esborren facilment. El "bipartidisme" espanyol no te res a veura amb el britanic i aqui fan falta altres partits.Qui està fora d'aquests dos partits es combatut. Als paisos democratitcs de tradició bipartidiste, la rivalitat es entre els dos partits, i no dos contra tots.
-Es injust que el profit politic que pot treura EU de un milio de vots sigui la meitat d'important que CiU o PNV amb la meitat de vots, algun sistema hauria de requilibrar al partit que ha nivell estatal ha tingut tants de vots.
- No recordo cap situació a un pais meridional en que els justos, assenyats o simplement orientats cap al be comú, hagin aconsseguit majoria, i aixó segueix essent Espanya, pais ben meridional en el seu conjunt.

joan ramon

Eleccions

joan ramon | 10/03/2008, 18:06

UM és un partit que a les generals es situa a 10000 vots, així que el que jo pens que la batagada de Unitat és senzillament voler mesclar ous en caragols, de totes maneres fracas de l'esquerra alternativa a Balears, i en això rebem tots.
Desgraciadament de les discusions de les esquerres , l'únic que n'ha sortit enfortit és el PSOE que no es destaca per les seves polítiques progressistes al meu parer, i UM seguira siguent un partit bisagra, i això ja els i va bé.
El PSM hauria de reflexionar que fent coalicions diferents no pot engrescar gairé un electrat ja de per si molt mal de mobilitzar, i bé, ara tots a fer autocrítica trob, Aquí l'únic vencedor a estat el PP-PSOE

Salut

Garci

Re: Renovació

Garci | 10/03/2008, 18:03

ABA 132 vots. 0,03%. 106 a Mallorca, 23 a Menorca i 3 a Eivissa.

Al 1996 en va treure 379 i el 0,09%.

Pepe

i ABA?

Pepe | 10/03/2008, 17:54

Quants de vots ha tingut ABA?

Garci

Re: Renovació

Garci | 10/03/2008, 17:35

Fralokus, basta recordar les "baralles" per anar als darrers llocs de la llista electoral. Si recordam com ningú volia ser el cap de llista, ni el segón, ni el tercer... La gent demanava anar el més endarrera possible. I no era per vergonya sinó perquè ningú volia ser res, no volien figurar.
I les màximes aspiracions de tots son ajudar en el projecte que tenim en comú.
El projecte i no les aspiracions personals son l'ambició dels d'EU de Pollença. I si voleu comprovar-ho basta vengueu a alguna assemblea, res de personalismes i punylades, festa i rialles.

antoni

iu

antoni | 10/03/2008, 17:34

A mi m'agradava molt na marisol i trobo que es molt bona candidata i es veu desde que s'en va anar n'anguita esquerra unida ha anat de mal en peor però jo no vos vaig donar el vot vaig votar a aliança balear era un partit on m'hi sentia identificat, un partit independentista balear que no era catalanista i va ser l'opció que vaig elegir però dir-vos que si aquest no hi haguessin estat us aguès votat a vosaltres.

Pepe

Re: Renovació

Pepe | 10/03/2008, 17:32

Bones fralokus, la veritat que ahir fins que varen arribar els resultats el varen passar molt bé. És una pena que Bernat no ens estime més, el passaria millor

fralokus

Re: Renovació

fralokus | 10/03/2008, 17:14

Pepe, ja que per aquest bloc s'estan fent insinuacions de cadires i coses semblants, no estaria de més que posessis les aspiracions polítiques del membres de la llista d'Alternativa EU-Verds a Pollença.

T'has de recordar que per en "TO HEAVY", la seva màxima aspiració és ser "rock'n roll star".

Pepe

Marisol

Pepe | 10/03/2008, 17:09

Està clar que tenim Marisol per una bona estona, com diu ella una candidat i quinze dies no són res, però quatre anys i la militància d'IU amb la il·lusió renovada per un missatge clar i coherent són tot.

Pepe

Fralokus

Pepe | 10/03/2008, 17:01

D'acord fralokus, el bipartidisme no seria tan dolent amb llistes obertes i diputats uninominals. Amb el sistema actual al parlament podia haver un diputat del PSOE que representés els 169 i altre del PP els 153

Garci

Re: Renovació

Garci | 10/03/2008, 16:55

En paraules de Marisol, a qui recolz i recolzaré. Per jo la millor candidata:

Dos de la mañana once minutos.
Acabo de llegar a casa tras noche electoral en que perdimos tres diputados, adios al grupo parlalmentario y arrasó el bipartidismo.

Intentamos durante quince días pelearlo fieramente, pero quince días y una candidata no son nada y pueden poco: hay que volver a empezar porque tenemos las convicciones intactas aunque las fuerzas esten mermadas.
Tenemos, eso si, los dos diputados más caros de la historia de España, cada uno de ellos, Joan Herrera y Gaspar Lllamazares, cuestan casi medio millón de votos. Con mucho menos CIU tiene diez diputados con quienes els PSOE puede pactar polÍticas económicas y sociales para la próxima legislatura "progresista" de este país.Para IU esta tiene que ser la legislatura de la reactivación.
Tenemos que hacer campaña durante cuatro años, vigilar al PSOE que se declara la fuerza hegemónica de la izquierda e instarle hasta el desaliento a modificar la ley electoral que no puede impedirnos de nuevo, en las próximas elecciones jugar en igualdad de oportunidades:
Perdimos el grupo parlamentario pero no el espacio electoral: el de la izquierda alternativa, ecologista, feminista;solo que hay que volver a empezar.Tan sencillo y tan complejo. Una vez mas volver a empezar.Reactivar la calle, conectarnos en red,movilizarnos.Hay que tener colchón social, bases,redes. Rescatar a la militancia del desasosiego y conectar de nuevo con quienes, desde la izquierda social se han alejado o han dejado de verse verdaderamente representados en la izquierda politica.

Las reglas del juego son injustas, injustísimas, y el clima social de la crispación polariza a la sociedad que se refleja en el bipartidismo que nos roba votos espacio y voz. Tomemos de nuevo la calle, escuchemos lo que dice,reconstruyamos el discurso, atraigamos palabras nuevas,

Esta no es una buena noche, pero no es la más oscura.
Luz para la renovación. Queremos luz. En breve escribo más.
Marisol Ramirez

Pepe

Joan Pau

Pepe | 10/03/2008, 16:54

Bones Joan Pau, jo m'esperava quatre diputats i en torn al 4,5 % dels vots i ha estat molt pitjor.

A Unitat estava convescut de que no treien el diputat però no esperava tampoc tan mal resultat... La resposta és clara al PSM i Esquerra hi ha gent d'esquerres que han decidit donar el seu vot al PSOE i UM no ha fet campanya (on era na Munar o Nadal quan va venir Cardo...)

Marisol Ramirez i l'equip de campanya han fet tot el que han pogut i més, però a una campanya no es pot aixecar la feina de quatre anys, i menys a unes eleccions generals on la televisió és la reina. Si es volen bons resultats s'ha de començar per les bases i pujar pas a pas, poc a poc, amb molta de feina i coherència.
Les campanyes són la fira de les mentides i la veritat de Marisol s'ofegava entre tanta mentida.
Ahir Marisol estava animada i la legitimidad se l'hem de donar les bases, en el cas de l'Assemblea de Pollença té tot nostre suport,entenem que sense ella ( encara que sembli mentida) hagués estat molt pitjor.

Pepe

Perversió

Pepe | 10/03/2008, 16:43

El bipartidisme ha estat alimentat des del debat de TVE al jueves, passant pel follonero, crec que mai més tornarà la pluralitat política si no es fan canvis a la llei electoral i evidentment no es faran per que no interessen ni a PSOE ni a PP.
Algú sap com es diuen els diputats número 2,3 i 4 del PSOE i el PP que aniran a Madrid a esclafar l'escó.

S'ha pervertit totalment la democràcia i un sistema parlamentari on el poder legislatiu hauria de ser independent s'ha convertit en un sistema presidencialista on l'executiu comanda totalment.

Pepe

Xesca

Pepe | 10/03/2008, 16:38

Xesca ja sabia que t'havies pujat a l'àguila que s'ha quedat en terra, que hem de fer, estàs perdonada.
De l'article el que no estic d'acord és en dir que el resultat de Rosa Díez és testimonial. Aquest resultat unit a la pujada del PP demostren un Madrid cada vegada més centralista i conservador, si Tierno Galván aixeca-se el cap!!

Pepe

Bernat

Pepe | 10/03/2008, 16:35

Hola Bernat, jo també t'estim. El tens clar si vols que ens rendim.

Ni Marisol ni un servidor tenim cap cadira que perdre (la meva és ben modesta i tenim ganes, igual tens raó i hem perdut la xaveta, en el meu cas al manco t'hauràs d'aguantar tres llargs anys...

Garci

Re: Renovació

Garci | 10/03/2008, 16:34

Crec Joaneta que tens tota la raó del món. Bipartidisme fins i tot en el debat, que en la meva opinió no hauria d'estar permès. Però ara ja és tard per queixar-se, hem de tirar cap endavant.
I a Pollença crec que no ho estam fent molt malament si miram la quantitat de gent que està nerviosa.
En quant a lo que diu Santiago del PSOE té tota la raó, vaig trobar un poc de mal gust que Francisca cridés a nen Pepe a la meitat del sopar per dir-li que la felicités. Molt bé, enhorabona Zapatero. I enhorabona PSOE Pollença??? Però veient els resultats se veu que els socialistes de Pollença de les generals voten UM a les municipals. Alguna cosa passa...

Joan Pau

Eleccions

Joan Pau | 10/03/2008, 16:28

Hola, com va la ressaca a Mallorca?
weno, jo només dir-vos que si bé lo d'IU se podía ver venir
(ara bé, no tanta hòstia)
d'Unitat, malgrat tot, ha foradat MOLT més de lo que m'esperava... (i esperava que es donessin una hòstia gran!!)
Però no entenc lo de na Marisol Ramirez, creia que podria treure un resultats millors, més dignes, i al manco en la mitja de l'Estat
(jo hi creia, en ella, eh?)
Així, no crec que tengui moltes ganes, ni que tengui a legitimitat per liderar la renovació d'EU (però que tant de bó, pugui dur-la endavant)
Peeeeeeeeeeero, no fue asi!
Si podeu explicar-ho, em fareu un favor!
:)

Pepe

Santiago

Pepe | 10/03/2008, 16:28

Interesante analisis Santiago.
Añadiría un par de temas;
Creó que la mayor parte de votantes de UM en las municipales han optado por el PSOE por dos motivos:

1.-la poca implicación de UM en la candidatura de Unitat; una vez que crearon el engendro ya habían conseguido su objetivo y han dejado que el PSM se queme solito.

2.- El PP nacional ha tenido una postura muy extremista toda la legislatura que ha ahuyentado a los votantes de centro moderado , y ha acercado a votantes más izquierdosos al PSOE. Seguramente un PP con otro tipo de oposición (Rato, Gallardón... alguién se acuerda de Pimentel) hubiese obtenido unos mejores resultados.
Respecto a nuestor resultado en Pollença com ya he dicho creó que hemos cumplido ni más ni menos, me hubiese gustado llegar al 5% pero creó que estos 291 votos son un colchón muy solido.

Tu analisis del PSOE me parece muy lucido pero no creo que lo apliquen visto lo visto, en fin las municipales del 2011 darán y quitarán razones.

fralokus

Re: Renovació

fralokus | 10/03/2008, 16:27

En Santiago ha fet una lectura contudent de la situación, però la BBC ha fet una lectura molt errònea segons la meva opinió.

Traduït literalment, la BBC ha donat la benvinguda a Espanya a l'Europa del bipartidismes, crec que em de reconixer aquest fet del bipartidisme, el que no ha dit la BBC és que els diputats de aquests partits espanyols no tenen llibertat de vot com tenen el laboristes y conservadors al Reine Unit, és molt feqüent veure discutir el primer ministre amb els seus diputats a la càmbra dels comuns. Aquí tant el PP com el PSOE tenen unes sucoses multes pels discrepants.

Unitat amb això si que té molta rao, els vuit diputats d'aquí just son per pitjar el botó.

joaneta

pluralisme

joaneta | 10/03/2008, 16:22

Article 6 del Títol Preliminar de la Constitució Espanyola de 1978: "Los partidos políticos expresan el pluralismo político, concurren a la formación y manifestación de la voluntad popular y son instrumento fundamental para la participación política..."
On és aquesta pluralitat? En la meva opinió, en aquest aspecte l'Estat Espanyol no ha avançat ni un pas aquests darrers anys, per començar, no és lícit que TVE organitzi un debat amb només els candidats de PSOE i PP, el debat hauria d'haver estat entre, al manco, TOTS els candidats dels partits amb representació al Congrés. No tenc la sensació en absolut de pertànyer a una autèntica democràcia, sino a un partit de futbol en que ets d'uns o dels altres. És realment empobridor.

Pepe

Gràcies

Pepe | 10/03/2008, 16:13

Gràcies Fralokus, Francesc, Margalida, Santiago, G, Xesca...
A Pollença no ens hem aturat ni un dia i avui ja he presentat dues mocions pel ple de març.

Pepe

Coses

Pepe | 10/03/2008, 16:08

Un bon grapat de coses a comentar:

Reconèixer que Llamazares ha tingut una honestedat poc habitual a la política actual, i que un bon grapat haurien de prendre nota.

Em dona tota la impressió de que Rajoi seguirà el mateix camí que Llamazares en un temps prudencial.

IU necessita 450.000 vots per un diputat,el PSOE o el PP 70.000, una mica exagerat no?

963.043 vots per començar

Xesca Ensenyat

No siguis ase, escolta els savis

Xesca Ensenyat | 10/03/2008, 16:02

En aquest espai hi podreu llegir,
ordenades cronològicament i
classificades per tema, reflexions
breus de Josep-Maria Terricabras
sobre qüestions d'actualitat.

Breu comentari postelectoral
DILLUNS, 10 DE MARÇ DEL 2008 | Espanya
Ja s’han acabat les eleccions espanyoles. Com semblaven indicar totes les enquestes, el PSOE ha guanyat, però només amb una millora de 5 escons, quatre d’ells a Catalunya. El PP ha perdut, però ha millorat el resultat del 2004 en 6 escons, dos d’ells a Catalunya. No es pot dir, doncs, que els canvis en els dos partits més grans hagin estat gaire espectaculars. (L’aparició de Rosa Díez sembla més aviat una anècdota que no pas un indici de res.)

A Catalunya, el PSC ha guanyat claríssimament amb 25 escons, quatre més que el 2004. CiU ha mantingut els 10 que tenia. El PP ha passat de 6 a 8. ERC n’ha perdut cinc i s’ha quedat amb 3. IC-Verds n’ha perdut un, al final del recompte, i es queda només amb un. De seguida passo a comentar el resultat dels partits nacionalistes. Abans, però, voldria lamentar el mal resultat d’IC que, unit al malíssim d’IU -amb només 1 diputat a tot Espanya, concretament a Madrid-, haurà de fer replantejar no solament l’aliança parlamentària dels dos grups sinó sobretot la continuïtat d’IU amb l’actual estructura, crisi que queda subratllada per l’anunciada dimissió de Gaspar Llamazares, que ha reaccionat de seguida amb gran dignitat política. (Que els Ciudadanos hagin obtingut només un grapat de vots a Cornellà o a St. Feliu de Llobregat, per exemple, és un bon senyal. D’altra banda, no crec que ningú pogués esperar-ne res més, segurament ni ells.)

Em sembla, en canvi, molt important que el PSIB hagi guanyat al PP a les Illes, ni que sigui per uns centenars de vots. Això segurament acabarà d’enfortir l’actual govern illenc. Mentrestant, la situació al País Valencià continua tan desastrosa com sempre, amb un PP imparable i ara, a més, amb una situació de bipartidisme a l’espanyola, ja que IU ha perdut l’únic representant que tenia.

Pel que fa a Euskal Herria, el PSOE s’ha imposat. El PNB ha aguantat, però EA, no. D’altra banda, l’augment de 10 punts en l’abstenció, en relació amb el 2004, sembla indicar que la crida feta per l’esquerra independentista pot haver tingut una bona acollida. En aquesta línia, l’abstenció al Principat no sembla que tingui una lectura política, almenys no em sembla que la tingui prou definida. (Si l’assassinat d’ETA a darrera hora hi pot haver tingut alguna influència em sembla impossible de saber i, per tant, pertany al terreny de l’especulació periodística.)

He dit que comentaria expressament els resultats dels partits nacionalistes al Principat. Abans, però, em sembla que he de subratllar un parell de coses:

Primer: en aquestes eleccions CiU i ERC jugaven a camp contrari, no eren les seves eleccions; la seva presència a Madrid serà sempre com un apèndix, perquè en les grans qüestions (la cèlebre unitat d’Espanya, l’Estatut o el terrorisme), els partits espanyols fan i decideixen pel seu compte.

Segon: el que els interessa als partits espanyols és anul·lar els partits catalans i per això potenciaran el bipartidisme fins a l’extrem. Que no hi hagi, per exemple, debat televisiu entre totes les forces que es presenten a les eleccions hauria de ser il·legal, perquè trenca amb el principi bàsic de la igualtat d’oportunitats. En aquest cas, la concentració bipartidista del vot induït ha estat més forta que mai.

Malgrat tot, i encara que hagi perdut més de cent mil vots, CiU ha fet un resultat acceptable. ERC l’ha fet molt dolent i n’ha perdut més de 350 mil. Per què aquesta gran diferència? Són dos els eixos que ajunten i separen CiU i ERC: el nacional i el social. El primer, però, no ha tingut importància ara, perquè la nació per a la qual s’ha votat no és la de cap d’aquestes dues forces polítiques. L’eix social, en canvi, ha estat important. En aquest eix, qui li fa la competència a CiU és el PP. Per això, quan CiU aguanta, el PP no puja o puja poc a Catalunya. I CiU ha aguantat, segurament perquè té un electorat estable, fidel, flexible i pràctic. Un electorat que combrega bé amb les indefinicions i ambigüitats dels seus líders i de les seves aliances. És un electorat que no s’escandalitza sinó que vota. (Una cosa semblant li passa a l’electorat del PSC.)

Considerant l’eix social, la competència a ERC no li ve de CiU sinó del PSC. Per això, quan el PSC puja -i aquesta vegada ha pujat pel bipartidisme-, llavors ERC no aguanta. I és que ERC té -nacionalment i social- un electorat ideològic, exigent, que manté conviccions rígides i que, per aquesta mateixa rigidesa, es pot trencar més fàcilment. ERC ha estat castigat per l’abstenció crítica i pel vot útil al PSC. De fet, els 8 diputats d’ERC el 2004 van ser un miratge, produït en un moment excepcional. Abans ERC només havia tingut sempre un diputat. Ara sembla que en consolida 3.

Això no vol dir, però, sinó ben al contrari, que ERC, però també CiU -tot i els seus resultats correctes-, no hagin de reflexionar. Perquè un fet és indiscutible: entre totes dues forces han perdut gairebé mig milió de vots en relació amb les darreres legislatives espanyoles. Encara que aquestes no siguin les seves eleccions, hauran de vigilar de no ser les darreres víctimes del bipartidisme. L’Espanya més rància hi sortiria guanyant. Catalunya, segur que no.

Heus aquí només unes notes urgents fetes passada la mitjanit de la jornada electoral. Estic segur que les vostres aportacions, més reposades, més ben informades, podran acabar de donar clarícies sobre el que ha passat i el que pot passar.

Hi ha 13 comentaris - [COMENTAR] [LLEGIR COMENTARIS]

Xesca Ensenyat

Descuit

Xesca Ensenyat | 10/03/2008, 14:00

M'he descuidat de dir que aquesta vegada no he marcat cap creu en profit d'Esquerra Unida.
So sorry.
Vaig votar HUMITAT al Congreso
I al Senado, vaig votar contra els xulos, contra els toreros: vaig votar els ANTITAURINOS
I l'altra creu la vaig posar a uns VERDES que mai se sap qui són
Tornant a l'exili vaig veure moviment de terres a Can Cuarassa i em va agafar garrotillo

Xesca Ensenyat

Actualització permanent

Xesca Ensenyat | 10/03/2008, 13:55

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS, actualitzat diverses vegades cada dia.

ara mateix als vostres monitors

V I A C R U C I S 36

(no paza ná, tranquis colegas, que no cunda el pánico)

Bernat

Xaveta trencada!

Bernat | 10/03/2008, 13:52

Però no heu vist que el poble NO us vol? Com així, en comptes d'assumir-ho i ser responsables i madurs, heu de fer de McArthur?

I, després del fracàs sense precedents, demanau a na Marisol que lideri una renovació?

Definitivament, heu perdut la xaveta. Em pensava que això era patrimoni exclusiu de la guarda d'en Pere Sampol, amb el cul untat de cola per no perdre la cadireta!

G.

Re: Renovació

G. | 10/03/2008, 12:16

Lamento profundamente que Llamazares no quiera continuar al frente de la Asamblea de IU, es un político muy equilibrado. Creo se precipita al renunciar a su candidatura y también creo que fue muy duro consigo mismo al utilizar la palabra "fracaso". Esta claro que no es lo mismo votar en elecciones muncicipales que generales. Debería revisarse el sistema.
Un saludo y ENDAVANT!!

SANTIAGO

ABRE LOS OJOS

SANTIAGO | 10/03/2008, 12:04

Buenos días a todos:
Enhorabuena a los premiados. Después de esta resaca electoral, toca hacer un poco de balance. Ganó quien tenía que ganar y perdieron algunos que no tenían que perder; pero así es la política, nunca satisface a todos y todos quieren autosatisfacerse con los resultados. Bien, es así, sin más.
Pero, miremos los resultados en clave municipal:
PP, municipales de 2007: 2.014 votos (28,97%). PP en las elecciones a las Cortes Generales 2008: 2.429 votos (33,70%). Se aprecia una subida de 415 votos, lo cual es un dato interesante, y esperanzador para los populares de Pollença.
EU-Verds, municipales de 2007: 595 votos (8,56 %). EU, generales 2008: 291 (4,04%) Una cosa esta muy clara, el doble de gente votó a las municipales a EU por la persona que encabezaba la lista y por el buen trabajo hecho de la candidatura durante un largo periodo. Creo que 291 votos de EU en estas elecciones generales es un dato esperanzador para las próximas elecciones municipales de este grupo, y una muestra de que la ciudadanía valora positivamente el trabajo hecho de vuestro grupo.
PSOE, municipales de 2007: 1.323 votos (19,03%). PSOE , generales 2008: 3.432 (47,61%). A simple vista un incremento de 2.109 votos. Un resultado sin precedentes, una alegría inmensa en casa de los socialistas de Pollença…
Perdonen que sea políticamente incorrecto, pero yo hago otra lectura. Ver, como vemos, y históricamente hemos visto, en clave municipal también, que en Pollença HAY votos socialistas, estos, tendrían que sonrojar a los dirigentes y en especial a su cabeza de lista, por los pésimos resultados obtenidos en las pasadas elecciones municipales. La realidad palpable nos muestra que los dirigentes socialistas de Pollença, son incapaces de hacer autocrítica, incapaces de asumir responsabilidades e incapaces de ser coherentes con la realidad.
Cuando lo importante es un sueldo, la política queda en un segundo plano, y las decisiones políticas carecen de total importancia. Abran bien los ojos, y reflexionen…
De Unitat per les Illes, mejor ni hablar, tanto cambio de camisa… confunde al elector, además, el votante de UM, aunque quieran hacernos creer lo contrario, no es nacionalista.

Margalida Amengual

Renovació

Margalida Amengual | 10/03/2008, 11:43

Em sab molt de greu per IU aquest resultat electoral i crec que no es just amb absolut però us volia dir que això no us ha de desanimar sino tot el contrari, s'ha d'aprendre de la derrota i començar a fer feina per d'aquí a cuatre anys. Per ventura es més gent com na Marisol i com en Pepe lo que necessita IU, gent amb les idees ben clares i sense por, amb sang a les venes, per dir-ho de qualque manera. A mí, ells dos, ja m'han convinçut i es difícil això perque, com ja vaig dir un altre día, a mí la política...

Francesc Bibiloni

opinions

Francesc Bibiloni | 10/03/2008, 11:15

A nu fondo me sap greu per Llamazares per que el trob una bona persona, pentura no tenir la malícia política dus altres i tenir una certa moral fan que no pugui tenir una carrera política tan bona com hauria però bé, IU és la que decidirà el millor futur per IU esper.
D'altre banda no puc deixar de pensar en 2 coses, a Gènova air vespre quan va sortir la cúpula PP amb n'Acebes i en Rajoy (n'Acebes que en campanya havia estat com a desaparegut) i les 2 coses que me varen cridar l'atenció eren que la gent coreava n'Acebes (quina por) i la cara d'amargada de la dona de Rajoy, que pareix una tonteria però pentura se veu venir que a nu seu homo li queden 4 dies com a líder du partit i que li tocarà aguantar un moment difícil. Na Sonsoles en canvi pareixia molt contenta i tranquila (normal, 4 anys més de gastos pagats si no hi ha res de nou)

Joan Ramon veterà

triar

Joan Ramon veterà | 10/03/2008, 10:32

Qualcun vol canviarse a pepero o sociata? No? Doncs tenir critèri propi tanbé te satisfactions... i també cal estar preparats per les decepcions. O simplement obsevar amb realisme la societat, continuar on estem i assumir aquesta realitat.

fralokus

Re: Renovació

fralokus | 10/03/2008, 09:55

Hola Francesc, avui és un dia d'opinions, per exemple el PP haurie d'estar molt content, però ja hi ha vous crítiques, n'hi ha que diven que això és el sostre mentres hi estiguin Rajoy, Zaplana i Acebes i que molt d'espanyols han donat el se suport a ZP, just per evita que en Rajoy i companyia acabassin a "LA MONCLOA".

Han estat un resultats molt falsos, molta gent just ha anat a fotre "el seu dimoni" i no afavorir les seves conviccions.

Francesc Bibiloni

u vot útil

Francesc Bibiloni | 10/03/2008, 09:43

És una llàstima que IU hagui tengut el retrocés que ha tengut, realment perquè ara u PSOE governarà massa orientat a nu centre.
Coses així fan perdre l'esperança amb u sistema polític que tenim i m'hauria agradat veure com la gent reflexiona per si mateixa i considera IU el vot útil, no ha estat així, ja vorem si a les pròximes la gent agafa més consciència.
De totes passades s'ha de dir que IU ha feet una bona campanya i s'ha esforçat, almenys des du meu parer.
Ànims Pepe jejeje.

que ve el PP

perque?

que ve el PP | 10/03/2008, 09:32

Perquè? Jo t'ho diré...
"Que ve el PP! Que ve el PP!!!", i clar, tothom a votar PSOE.

fralokus

Re: Renovació

fralokus | 10/03/2008, 09:11

Com a Nord-Amèrica ?

Acabarem no, ja hi som com a Nord-Amèrica pe'o sense primaries, s'ha votat Rajoy o ZP, llevat de CIU i PNV tot l'altre és residual, i si tenim una legislatura com la passada, "porem aplegar" tots.

Garci

Re: Renovació

Garci | 10/03/2008, 09:02

Fralokus, que passi per tot és encara més trist.
S'ha perdut ideologia, s'ha perdut sentit de la democràcia...
ara se vota al que cau més bé o a l'enemic del teu enemic, el que diuen voto útil.
I avui pens que estam abocats al fracàç. No veig consciència, ni esquerres. PSOE-PP ho tapen tot.
Acabarem com a Nord-Amèrica?

falokus

Re: Renovació

falokus | 10/03/2008, 08:53

Ahir molts dels vots varen ser "No Rajoy" o "No Zapatero".

Ells mateixos han reconegut que tenen vots que no son seus.

Garci, no et facis mala sang, ha passat per tot.

Garci

Re: Renovació

Garci | 10/03/2008, 08:48

Estic realment decepcionat. Se veu que el projecte d'IU no agrada o no arriba a la gent i això ens ho hem de fer mirar.
Com li vaig dir a Marisol ahir, era la millor candidata i ha aconseguit il·lusionar, almenys a l'assemblea de Pollença. Ara queden temps difícils que cal afrontar. Però la veritat és que no entenc el perquè d'aquest bipartidisme tan abismal. Puc entendre'l en part, però les diferències son massa grans pel meu enteniment.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb