URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No és només un paper (Aalborg)

Alternativa | 12 Març, 2008 10:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de febrer es va aprovar per unanimitat el compromís d'adhesió als compromisos d'Aalborg (més informació en pdf). Una bona iniciativa d el'equip de govern al que varen donar l'enhorabona, però a la vegada els varen recordar que de moment s'ha incomplit a un bon grapat dels seus punts i que per nosaltres no serà paper mullat i el tendrem molt present a nostres propostes, ja que aquests compromisos són totalment assumits per nosaltres.

Ja que ells no havien fet lectura dels compromisos al ple el varen fer nosaltres  el que ja havien incomplit.  Aquest és el document aprovat i en vermell nostres recordatoris. El regidor de medi ambient ens va dir que eren molt negatius, però crec que és nostra feina recordar els incompliments que s'han fet i que els acords del ple s'han de complir.

DECLARACIÓ D'EIVISSA Eivissa, 30 de novembre de 2007
L' Ajuntament de Pollença integrant de la Xarxa Balear de Sostenibilitat (XBS), que ha desenvolupat l' AL 21 del seu municipi,

CONEIXEDOR

Dels principis proposats a la Cimera de Rio (1992), posteriorment redefinits a la Carta
d'Aa1borg (1994) i als compromisos d'Aalborg + 10 (2002),

Compromisos d' Aalborg:

1 Governabilitat.- Ens comprometem a potenciar els nostres processos de presa de decisions mitjancant una democracia més participativa. Per exemple podien haver aprovat nostra proposta de Consell Municipal de Cooperació Internacional

2 Gestió local cap a la sostenibilitat.- Ens comprometem a implementar cicles de gestió eficacos, des dela seva formulació fins a la seva implementació i avaluació.

3 Béns naturals comuns.- Ens comprometem a assumir plenament la responsabilitat de protegir, preservar i garantir un accés equitatiu als béns naturals comuns. Per exemple protegint i recuperant els camins públics, cosa que de moment no fan.

4 Consum i elecció d'estils de vida responsables.- Ens comprometem a adoptar i facilitar l'ús prudent i eficient dels recursos i a encoratjar el consum i la producció sostenibles. M'imagin que quan parlen de recursos també es refereixen als econòmics, i si per alguna cosa ha destacat algú dels regidos és per l'ús poc prudent i eficient d'aquests recursos.

5 Urbanisme i disseny.- Ens comprometem a atorgar un paper estrategic a l'urbanisme i el disseny per resoldre els problemes ambientals, socials, económics, culturals i relatius a la salut en benefici de tots. La urbanització de Cala Molins és un bon exemple de que el compromís amb els problemes ambientals no el tenen molt clar

6 Millor mobilitat, menys tránsit.- Reconeixem la interdependencia del transport, la salut i el medi ambient, i ens comprometem a promoure enérgicament opcions de mobilitat sostenibles. Només hem de mirar "la estació d'autobusos".

7 Acció local per a la salut.- Ens comprometem a protegir i promoure la salut i el benestar dels nostres ciutadans. Per això vàren rebutjar nostra proposta de trasslat dels Serveis Socials i encara no tenim pediatra.

8 Una economia local activa i sostenible.- Ens comprometem a crear i garantir una economia local prospera que doni accés al treball sense perjudicar el medi ambient. Crec que apostar pels Habitatges Vacacionals sense cap tipus de control o clausules medi ambientals no concorda molt bé amb aquest punt.

9 Igualtat social i justícia.- Ens comprometem a assegurar comunitats inclusives i solidáries,

10 Del local al global.-
Ens comprometem a assumir la nostra responsabilitat global a favor de la pau, la justícia, la igualtat, el desenvolupament sostenible i la protecció del clima. Aquests dos darrers punts es varen incomplir al moment que varen votar contra nostra proposta de dedicar un 0,7% del pressuposts a projectes amb els països subdesenvolupats.

CONSCIENT QUE
El futur de les illes s 'ha de basar en el desenvolupament sostenible dels nostres municipis amb I'objectiu d'oferir una major qualitat de vida basada en la integració, la creativitat, la prosperitat i la sostenibilitat,


ES COMPROMET A
Adherir-se als Compromisos d'Aalborg (A+IO) en el termini d'un any des de la data i a tenir-los en compte en l'elaboració, funciónament i actualitzacions de la nostra Agenda Local 21, així com en totes les actuacions que el nostre ajuntament dugui a terme.

Una altra fotografia del concurs de fotografia Urxella III. 

 

 

 

Comentaris

Model de carta

Maki

Model de carta | 13/03/2008, 15:44

Aquesta és la famosa caritat cristiana Maki.
El tema de Queipo de Llano és una vergonya total, a veure si entre tots omplim a l'arzobispado de Sevilla y a l Hermandad de correos

hermandaddelamacarena@esperanza-macarena.es

arzobispado@archisevilla.org

Pepe

Diógenes

Pepe | 13/03/2008, 15:34

Bones Guillem això està fet. No sé si és pitjor aprovar-la i no fer-li cas o ser directament honest i no parovar-la.
Què tal Maria i Conxi no he aconseguit parlar amb elles?

Xesca Ensenyat

Actualitza que actualitzaràs...

Xesca Ensenyat | 13/03/2008, 09:26

Actualitat permanent, fora pardaleria

"Tu a una lleona toca-li el seu lleonet, i veuràs què et passarà..."

VIACRUCIS 39
L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

Joan Ramon veterà

desigual

Joan Ramon veterà | 12/03/2008, 19:08

Us aconsello la lectura a El Pais d'ahir, d'un article-estadistica en relació a la desigualtat en el nombre de vots necessaris per aconseguir un diputat. Qualque cosa com que son necessaris 65.000 vots per a un del Psoe o PP, els nacionalistes (CiU, PNV) devers 72000, ERC devers 85000
IU devres 300000..., degut a diverses circunstancies.

maki

cutrilada sagnant!

maki | 12/03/2008, 18:40

Vaja cutrilada sagnant aquesta de la Hermandad de la Esperanza¡¡
Com diu la carta a enviar-lis, no es concebeix un homenatje a un colpista criminal de guerra, com no sigui a un ambit supersticioso-religios-incult com son aixó de les setmanes "santes"¡¡

Guillem Caldentey Crego

No puc obrir el pdf

Guillem Caldentey Crego | 12/03/2008, 16:29

Epa pollensins!
Qui va presentar la moció d'adhesió, el vostre equip de govern! He entès malament? No m'ho puc creure, ho flipen molt, a UM+PSOE de per Pollença, com si no hi hagués regidor a l'oposició!
Què us apostau que els nostres no l'aproven? Em la podríeu fer arribar?
Salut!
Guillem Caldentey Crego

Pepe

Campanya

Pepe | 12/03/2008, 15:44

Estimado amigo/a: La Federación Estatal de Foros por la Memoria ha tomado la iniciativa de desarrollar una campaña de envíos de correos electrónicos a la Hermandad de la Macarena de Sevilla solicitando la retirada del fajín de la imagen de la Mararena.

La AMHyJA ya el año pasado por boca de nuestra Vicepresidenta dimos nuestra opinión sobre este tema tan sangrante. Creemos que dirigirse a los que no han tenido durante toda la dictadura y los treinta años de democracia la más mínima sensibilidad y siguen empecinándose en pasear el fajín de semejante engendro es como dirigirse a una pared, pero para tu conocimiento y para que hagas lo que creas conveniente te lo remitimos.
Oor lo menos que sirva como denuncia.

Salud y Memoria.

Campaña contra la exhibición del fajín del criminal de guerra Queipo de Llano

Federación Estatal de Foros por la Memoria, (05-03-2008)

PDF (PowerPoint) explicativo:
http://www.foroporlamemoria.info/media/2004/284_1_Protesta_Fajin_Queipo.pdf

Modelo de Carta de protesta en:
http://www.foroporlamemoria.info/noticia.php?id_noticia=3534

Modelo de carta para remitir a:

A la atención de la Hermandad de la Esperanza Macarena de Sevilla,
hermandaddelamacarena@esperanza-macarena.es

Con copia al Arzobispado de Sevilla,
arzobispado@archisevilla.org

Estimados señores:

Por la presente les manifiestamos nuestra profunda indignación y repulsa por el homenaje que, como ha venido sucediendo, en las próximas procesiones de la Semana Santa de Sevilla se rendirá al militar perjuro y notorio criminal de guerra Gonzalo Queipo de Llano, puesto que la imagen de la Virgen Esperanza Macarena lucirá de nuevo el fajín de gala de tan siniestro personaje.

Resulta inconcebible que en pleno siglo XXI y formando parte de una sociedad democrática, las instituciones que ustedes representan consientan en fechas tan señaladas la ostentación pública de un atributo de autoridad del directo responsable del asesinato de al menos 8.000 sevillanos, además de otros miles de andaluces y españoles en general, mediante farsas de juicio y ejecuciones extrajudiciales. Asimismo el golpista Queipo de Llano fue precursor de la violación en masa de mujeres como arma de guerra con el fin de aterrorizar a la población civil, algo que hoy se considera crimen de lesa Humanidad, y por lo que esperan juicio ante Tribunales penales Internacionales algunos antiguos dirigentes políticos y militares yugoeslavos.

Además, tampoco entendemos qué beneficio puede suponer para las instituciones que ustedes representan, para la religión que profesan y para la veneración popular a la imagen de la Esperanza Macarena, homenajear a un psicópata asesino.

Confiamos en su buen juicio y entendemos que ha llegado el momento de que el espíritu de su Hermandad, tal y como aparece definido en su propia página web, sea algo más que palabras: "Comunidad de amor, animados por el espíritu de servicio y con una actitud permanente de solidaridad y de perdón, manifestando a todos los hombres que vivimos en una familia que tiene un solo corazón y una sola alma."

Por tanto, les proponemos que consideren depositar el fajín del criminal y golpista Queipo de Llano en un Museo Histórico o institución similar, para que nunca más se homenajeen los valores por él representados y, por fin, se deje de escarnecer a sus miles de víctimas y a los familiares de las mismas.

Poniéndonos a su entera disposición,

Firma:
D.N.I.:

Asociación Memoria Histórica y Justicia de Andalucía
Avd. Blas Infante 4, 8ª planta
41010 Sevilla http://www.todoslosnombres.org
Tlf. 954 990442

Pepe

Re: No és només un paper (Aalborg)

Pepe | 12/03/2008, 15:34

Aquest acord estarà de forma permanent a la carpeta que port als plens.
Crec que veurem molts d'incompliments de la lletra i l'esperit d'Aalborg.
Gràcies fralokus per l'enllaça a la ràdio

Xesca Ensenyat

PUBLICITAT

Xesca Ensenyat | 12/03/2008, 11:35

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS fa propaganda de la farina del menet... La deuen pagar bé, a n'aquesta, perquè la farina del menet no és etiquetada en català

fralokus

Re: No és només un paper (Aalborg)

fralokus | 12/03/2008, 10:40

A aquest article li posaré un gomet

Garci

Re: No és només un paper (Aalborg)

Garci | 12/03/2008, 10:19

Aquesta iniciativa d'Aalborg és molt interessant. Llàstima que el partidisme de l'equip de govern ja ens hagi tirat enrere propostes en la línia d'Aalborg.
Això no és una mica incoherent?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb