URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carta oberta al Senyor Marquet

Alternativa | 15 Març, 2008 08:00 | facebook.com twitter.com

 Al darrer número de la publicació Sa Plaça m'ha sorprès que la columna que escriu Toni Marquet es dediqués a criticar l'oposició que fem. L'article d'en Toni Marquet el podeu llegir a la continuació i aquesta és la resposta que també hem enviat a Sa Plaça.

CARTA OBERTA AL SENYOR MARQUET

Senyor Toni Marquet mai hagués pensat que utilitzaria la seva columna de aquesta publicació per fer política partidista del pitjor estil.

Primer. Li demanaria més serietat i que no embruti d’aquesta manera una publicació com Sa Plaça. Si es vol dedicar a atacar a aquest regidor i a la seva assemblea crec que hi ha mitjans més adients com el blog del seu partit o una reunió, on i quan vostè vulgui.

Segon. Li diria que no entenc com vostè que forma part d’ un partit a l’equip de  govern es dedica a fer oposició a l’oposició, fet singular que demostra que després d’aprendre a fer oposició, com diu al seu escrit, no ha après res més.

Tercera. Vostè que és diu d’esquerres, amic i respectuós ens acusa d’actuar com l’extrema dreta i de feixistes ? No només ens insulta greument  a nosaltres sinó també a la intel·ligència dels seus lectors.

Quart. L’Assemblea d’Alternativa Esquerra Unida – Els Verds de Pollença que no el regidor i col·laboradors com diu vostè, segueix fent la feina i l’oposició seriosa que ha fet aquests quatre darrers anys, i que va ser reconeguda per la ciutadania de Pollença a les darreres eleccions municipals amb cinc cent noranta-cinc vots (partint de zero)  i un regidor.

Cinqué. Ens demana serietat, la trobarà en  forma de múltiples mocions presentades al plenari, alguna de les mateixes aprovades per unanimitat; pla de supressió de barreres arquitectòniques, camins públics, auditoria econòmica  pressuposts participatius, delimitació del mercat tradicional, trasllat àrea de serveis socials, ordenança reguladora dels mercat, laïcitat...  També trobarà serietat, si encara sap que significa aquesta paraula, en nostres més de 100 preguntes i precs a l’equip de govern, o a nostres denúncies de temes com el de l’arena a la fira, la pujada de taxes i impostos, la concessió del local de la plaça Joan Cerdà... Aquesta serietat ha estat subratllada per nombrosa gent, inclosos periodistes de diferents publicacions

Sisè. Ens demana transparència. No ha hagut abans ni ara mai un partit tan transparent  com el nostre a Pollença. Fem públiques totes nostres activitats i la documentació de l’Ajuntament dia a dia a nostre blog Urxella, contestam a tots els comentaris i fem al ple  els precs i preguntes que ens fan arribar els ciutadans. Evidentment aquesta exposició constant de nostres opinions a la ciutadania (més de 800 articles i 8000 comentaris)  en ocasions pot comportar errors però mai poden justificar els comentaris ofensius i injuriosos que fa vostè sobre nosaltres.

Setè. Del incomprensible paràgraf  de mitges acusacions que fa al final de la seva columna (es nota que estava encegat per un partidisme mal entès), quan vulgui se les aclariré una a una, i si  en alguna cosa ens hem equivocat no dubti que li demanarem perdó.

Vuitè. Ens acusa de donar-nos la mà amb el P,P de fer el joc brut que hauria de fet l’extrema dreta!! Això són acusacions sense cap fonament ni sentit, el que si és objectiu és que el seu partit es dona la mà amb UM responsable amb el PP de la legislatura més destructiva que han conegut aquestes illes i del crack econòmic de nostre Ajuntament.

Novè. Abans d’atacar d’aquesta manera a altre partit , vostè que ha tingut i té una posició revelant i responsabilitat al seu partit a Pollença, hauria d’analitzar per què el PSM ha perdut tan de vots i gent als darrers anys.

Dècim. Diu que té papers, no senyor, vostè fa temps que ha perdut els papers i el seu escrit es el darrer exemple. M’atreveix a recomanar-li que es dediqués més a fer feina pel seu partit i a ajudar al seu regidor a activar un equip de govern que bé que el necessita.

Fotografia de la interessant pàgina web de  Toni Marquet centrada a la seva obra pictòrica

 

 

 

 Aquest és l'article d'en Toni Marquet publicat al darrer número de Sa Plaça

 Acaben quatre anys d'una oposició nefasta, crispadora i poc sana del PP contra el govern espanyo;' quatre anys que possiblement s’allargaran quatre més, amb la mateixa línia d'agressivitat, des de que tenim la democràcia havíem viscut una política tan desmesuradament violenta, i tan poc constructiva com la que ens ha tocat viure aquesta darrera legislatura. Tots recordam aquells insults i desprestigi als catalans per l’aprovació del seu estatut "Espanya se rompe”: i boicot al cava català i la constant i contundent matxucadora contra el nacionalisme del País Basc i la seva recerca de pau, i la insultant discriminació contra els homosexual s, o de l’educació, i contra la llengua, i tants d' altres temes que el PP ha utilitzat amb un sol fi, el desgast del partit governant.

 

Aquestes maneres, però, no són exclusives del PP, malgrat les tengui per sistema quan estan a l’oposició, sia a Madrid a Balears o als ajuntaments. És un sistema que a mi hem repugna, perque estic convençut que és totalment perjudicial per la nostra feble democràcia, i perquè és del tot perjudicial per l' economia i la convivència.

Com he dit no és exclusiu del PP, també és utilitzat per EU a Pollença o millor dit pel seu regidor i col·laboradors actuals, perque EU, la que jo he conegut i respectat durant molts d'anys no acostumava utilitzar tan barroera practica malgrat en aquests moments en comença a donar símptomes.

Estar a l’oposició, per mi, es tant o més important que el pertànyer a l’equip de govern, i molt més compromès quan s'exerceix de regidor d'un poble petit com és el meu. Jo, durant els molts d'anys que vaig dedicar-me a la política activa, va tocar-me bona part del temps fer esforços des de l’oposició, i vaig aprendre que una oposició contundent sense respecte era una medicina pitjor que la malaltia.

Vaig aprendre, també, que l’oposició és control d'allò que fa el govern, no és un govern alternatiu, les urnes encomanen a cada un la seva responsabilitat" i quan s'han d' oposar en algun punt s 'ha de fer mitjançant documentació que demostri l’error i possibles alternatives.

Però com he dit a Pollença EU tanca el cercle i es dóna la ma amb el PP, i fa el joc brut que hauria de fer l’extrema dreta, demana serietat i actua amb mentides, demana transparència i aplica mitges veritats, es limita a fer renou i no aporta cap aval, ni tan sols es molesta en comprovar la veritat de les notícies que rep i defensa, personalitzà amb nom i llinatges les actuacions dels altres partits i utilitza la practica difamadora amb un sol fi, el desgast dels altres.

Usurpa el nom de persones i entitats, el meu, en un escrit en contra d'un amic meu, publicat al seu bloc, el d'en Tomeu del Lloquet insigne personatge mort i represaliat per la nostra negra historia, el de polítics d' altres partits signant en nom seu una carta publicada al propi butlletí, desvirtuen les paraules dels altres dins l’organisme rector de la radio per tal de crear mal estar entre PSM i ERC acusacions gratuïtes sobre sous de càrrecs pel sol fet de tenir el recolzament d'UM, malgrat EU se n 'aprofita del mateix vot per mantenir càrrecs al Govern, al Consell o a l’ajuntament de Palma.

Lament molt sincerament que aquells que haurien de ser companys, aquells que consider els meus amics, units per ideologia política d' esquerres, actuïn amb la mateixa doctrina que els senyors feixistes de l’extrema dreta.

Ah!, i de tot allò que he di" tinc "papers com mentres”: per poder-ho demostrar. 

Comentaris

Paco

una retirada a temps és una victòria

Paco | 17/03/2008, 21:37

Gràcies a gent com Toni Marquet el PSM va ser el referent polític de molts joves que obrien els ulls a la llibertat i a l'estimació per la nostra terra.
Gràcies a gent com Toni Marquet al PSM només li queda un regidor que, vist el que s'ha vist, potser ni tans sols repetiria avui mateix; i continua la caiguda en picat.
El PSM és un partit pel que s'ha de lluitar cada dia, i no basta engrescar la gent dos mesos abans de les eleccions amb un parell de sopars d'arròs brut i porcella com fa el PP.
Quan la gent jove, la saba nova que descobreix el que és Mallorca, el que és l'ecologisme, la solidaritat, la defensa d'uns valors, d'una llengua i d'una terra com la nostra, es troba a gent com Toni Marquet que els barra el pas al PSM, van a aixoplugar-se allà on els hi fan lloc, i per això EU i ERC s'han menjat l'espai del PSM.
Gràcis a gent com Toni Marquet aquest bloc és així de viu i al del PSM les teranyines ja han posat pols.

Joan Ramon veterà

aclaració

Joan Ramon veterà | 17/03/2008, 19:45

Maria Antonia, mes que paraules, l'acció den Toni Marquet en defensa real i compromesa de la democracia i les llibertats es llarguissima i valuosa, es molt dificil a Pollença trobar gent amb aquest historial tan respectable. I am aixó no li estic donant la raó en absolut a la parrafada de Sa Plaça, que no compartesc en absolut. Per això , no us precipiteu amb les etiquetes, ja se que es lo mes fàcil, però tambè pot ser el mes injust.
El que mes lamento es que Toni no sapiga defugir els sectarismes i prioritzar i destriar qui son els enemics vertaders, i qui son els adversaris circunstancials, i aquesta incapacitat es el que ens debilita als amants de les llibertats i a la lluita per aconseguir-les.
Però gracies per el teu comentari, en tot cas.

Maria Antònia

No m'ho crec

Maria Antònia | 17/03/2008, 18:46

Francament me pensava que el Sr. Marquet era de centre però ara veig que e´s de dretes. No m'estranya que el PSM s0'hagui queda amb un sol regidor. Amba quests personatges la dreta (PP i UM) pot governar molts d'anys a POllença. De fet si POllença no té un Ajuntament d'esquerres és gràcies als mals candidats que tenim.

Pepe

hans

Pepe | 17/03/2008, 12:45

Es veu Hans que la memòria d'alguns és molt fràgil.
De totes maneres el temps lleva i dona raons, ara després del fracàs de la candidatura d'Unitat fas una volta per internet i els blogs i els amics d'ahir són els voltors d'avui.
UM ha tingut un gran èxit amb Unitat.
No sé si a Toni Marquet li resta alguna capacitat de reflexió, però només hauria de parlar amb els seus amics de Muro.

Hans

Amnesia

Hans | 17/03/2008, 11:02

No es tracta de retreurer res, però si les experiencies passades no ens serveixen de res, qualque cosa molt important li falla a T. Marquet. Nomes cal rellegir un poc el números de "El Castell" , les actes dels plens, les emeroteques, per veura el que UM ha putejat al PSM, i qui es nacionalista, democrat, raonable , i qui no ho es

Pepe

Bones Hans

Pepe | 16/03/2008, 23:20

Hans com bé dius no es pot oblidar el que ha estat i és UM, i crec que no necessiten de T.Marquet per intentar embrutar nostra feina. Aquest argument de que ens donam la mà amb el PP es sembla massa al que utilitza habitualment en Joan i com s'ha demostrat recentment a Muro qui es dona i aixeca la mà amb el PP és UM.

Al tema de les ferides, a mi més que aquesta columna el que m'ha ferit és l'elecció de companys electorals del PSM d'aquestes darreres eleccions. Realment crec que és impossible recuperar la confiança i il·lusió de Progressistes o el Bloc

Garci

Re: Carta oberta al Senyor Marquet

Garci | 16/03/2008, 10:11

Agraïm a Toni la seva dedicació i tasca en l'afer de la col·locació del monolit i la placa als republicans. I no dubtam del seu republicanisme. Però tampoc dubtam del seu partidisme extremat. Hem de dir que ell representa al PSM en molts àmbits.

Hans

Senilitat?

Hans | 16/03/2008, 10:07

Hem sembla recordar que a la primera innaguració de placa o monument en defensa de la II República i la democracia a Pollença, gestió meritoria per cert de Toni Marquet i que domostra la sensibilitat que per la Llibertat i la memória històrica te (Tenia?) T. Marquet, hi va haver la decepció de no poder contar amb el recolzament dels regidors de UM, traidors al darrer moment, i fins i tot les amenaces d'un regidor tonto del PP. Lamentable fou especialment, l'actitut contraria del regidor Mateu, descendent d'un repressaliat del fexisme. Ara , sense que ningu li demani, ni convengui al PSM, T.Marquet s'ha erigit en defensor incondicional de UM, i de rebot, de Biel Cerdà , que no del PSM. I de veritat que aquesta defensa fanàtica perjudica greument al Psm i al mateix Biel Cerdà i pot obrir ferides que seran males de cloure.
Demanaria des de aqui una mica de seny a Toni Marquet, que ja te edat de tenir-ne.

Xesca Ensenyat

Fora pardaleria

Xesca Ensenyat | 16/03/2008, 07:43

Actualitzat L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS. A les 6 ja estava abraonada a la tecla.

Avui li he pegat de quan a Tarrella tothom es va fer una piscina dins el corral, i de quan varen adaptar totes les bugaderies a la torramenta... (i bé que feren)

Pepe

Re: Carta oberta al Senyor Marquet

Pepe | 15/03/2008, 22:35

De figurera a abril de república ja varen tenir prou l'any passat, si realment t'interessa el tema li dones suport et deixen presentar un acte o no.

L'obsessió fotogràfica del batle es veu que guanya adeptes.

Pepe

Re: Carta oberta al Senyor Marquet

Pepe | 15/03/2008, 22:32

No vull confondre l'actitud de Toni Marquet amb el PSM, estic més que segur que la gran majoria de votants i simpatizants del PSM de Pollença no comparteixen les seves opinions

Garci

Re: Carta oberta al Senyor Marquet

Garci | 15/03/2008, 21:50

Després de la reunió d'avui per montar l'Abril de República(actes que farem a l'abril conjuntament Iniciativa Ciutadana, ERC, PSM i EU-EV) encara estic més sorprès. No entendré mai el partidisme i la figurera en un intent de fer actes de manera unitària.
Que més donen les sigles quan parlam de República? Perquè tanta figurera del PSM? Ha estat lamentable escobrir que si no presenten algun acte i se fan la foto no estan contents i no volen col·laborar més que posant diners.
Realment no ho entenc. I estic molt decebut.

Paco

fent amics

Paco | 15/03/2008, 21:44

per celebrar els bons resultats electorals (881 vots), el PSM continua fent amics

blog replicant

Re: Carta oberta al Senyor Marquet

blog replicant | 15/03/2008, 20:31

Nostre company David Abril ha obert un nou bloc que segur resulta molt interessant

Pepe

Re: Carta oberta al Senyor Marquet

Pepe | 15/03/2008, 15:47

És clar que n'hi ha gent que és més "papista que el papa".
L'únic partit que ha anat de la ma del PP ha estat UM els quatre darrers anys i mai he llegit ni escoltat a Toni fer comentaris d'aquest tipus sobre Joan i companya.

Xesca Ensenyat

copy/paste

Xesca Ensenyat | 15/03/2008, 13:15

Correu Blocs Traductor | VilaWeb.cat
Què són els blocs de Vilaweb? Com obrir el meu bloc Els Blocs Arxiu Ajuda dissabte, 15 de març de 2008
Tibet
raulromeva | Àsia Oriental (DDHH, Xina, Tibet, Taiwan, Birmània,...) | divendres, 14 de març de 2008 | 19:34h
L'Intergrup de suport al Tibet del Parlament Europeu ens vàrem reunir dimecres a Estrasburg per tal d'avaluar la situació actual que viu tant el país com la població refugiada. La cosa no pinta gens bé. Els incidents, fruits de molts anys de maltractaments diversos per part de les autoritats de Beijing contra la població tibetana, se succeeixen tant a Dharamsala, com a Katmandú com a Lhasa (veure notícia a Vilaweb, Le Monde, El País, BBC, La Vanguardia, ). La Campanya Free Tibet fa temps que es mobilitza per tal de fer arribar les justes reivindicacions tibetanes arreu del món. No comprenc, ni comparteixo, per què a les institucions internacionals, govern espanyol inclòs, els costa tant plantar-se davant les exigències xineses de silenciar les reivindicacions tibetanes. Tampoc entenc, ni comparteixo, la nominació de Beijing com a capital olímpica pel 2008. Puc entendre, això sí, (segueix...)

que la Xina busqui un reconeixement internacional, després de dècades d'haver-se autoexclòs del món mundial, però precisament això hauria de comportar per part de les autoritats xineses una actitud una mica més responsable en temes com el Tibet, la llibertat de reunió i d'expressió, o la llibertat d'informació, entre d'altres.

La questió és, però, què passarà si, de sobte, abans o durant els JJOO tenen lloc a Beijing manifestacions espontànies en favor de l'alliberament del Tibet? Podran impedir la policia i exèrcit xineses l'entrada de fotografies del Dalai Lama o d'altres simbols tibetans? Com reaccionaran si algun esportista mostra alguna mena de símbol durant la cita olímpica en favor del Tibet, o dels drets humans en general?

Però també, què farà la comunitat internacional, i en concret la UE i els seus Estats membres, si la resposta xinesa davant d'alguna d'aquestes hipotètiques situacions és de repressió violenta?

Malgrat tot, també sóc dels qui, arribats a aquest punt, pensa que el boicot no és la solució. Al contrari. Ara com ara penso que pot ser molt més útil anar-hi, ser-hi, parlar amb la gent, assegurar, amb una nombrosa presència internacional, que el règim xinès es reprimeixi al màxim d'engegar possibles respostes violentes.

En la visita que vaig fer fa uns parell d'anys al Tibet, i en la que vaig fer al setembre a la Xina (veure apunts anteriors en categoria: Àsia Oriental (DDHH, Xina, Tibet, Taiwan, Birmània,...)), i al llarg de les nombroses converses que vaig poder mantenir amb persones significatives del Partit, del Govern i de les Embaixades, vaig poder constatar l'enorme sensibilitat de la qüestió tibetana, però al mateix temps vaig constatar també que, amb un mínim de voluntat es podria trobar una solució que pogués satisfer tothom.

La part tibetana no ha parat de fer concessions, de buscar el diàleg, de fer propostes que haurien de permetre desbloquejar la situació, però davant s'ha trobat amb un gegant intolerant, a la vegada que un monstre econòmic que, a més, compta amb un suport tàcit internacional.

Actualment els negociadors tibetans només demanen una cosa, reiniciar el diàleg sinotibetà, i discutir la proposta d'autonomia (ni tan sols independència) que fa temps han posat damunt la taula.

Crec que va ser un error concedir els JJOO a la Xina, però ja està fet. Ara només espero que, almenys, serveixin per tal d'influir sobre Beijing en aspectes tan bàsics com la situació de Drets Humans en general, i del Tibet en particular. No fer-ho suposaria, al meu entendre, una vulneració flagrant dels principis que mouen l'olimpisme.

Font foto: APF
Versió per imprimir (format PDF)
Comentaris: 3
Afegir-hi un comentari

Gràcies camarada
x | dissabte, 15 de març de 2008 | 14:10h
T'enllaçaré immediatament

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS
Respondre aquest comentari

TIBET LLIURE! CATALUNYA LLIURE!
albertbadia | dissabte, 15 de març de 2008 | 02:32h
Molt bon article, totalment d'acord. Però si dius que la Xina rep un suport tàcit internacional, t'estàs contestant a tu mateix la pregunta que et feies al principi de perquè les institucions (espanyola, europea...) no es planten davant les exigències xineses. Si donen suport a la Xina, no li poden pas contradir els seus actes, no?

Potser la pregunta seria el conjunt dels dos comentaris:

Perquè els europeus donen suport tàcit i no es planten davant les exigències xineses?

La resposta és: per la globalització econòmica. Interès econòmic. Dolars! Euros! La xina és la fàbrica d'Europa i mig món més. I això tu ho saps. Hem arribat a un punt que preval més l'interès comercial i financer que la llibertat de les persones. Raül, no fotem! Em sembla que ara començo a entendre perquè Els Verds van abandonar-vos...

El teu discurs és molt coherent, però sempre sembla que es vulguin el·ludir certes coses. I si no s'accepta amb radicalitat el domini capitalista a què estem sotmesos i s'hi planta cara d'alguna manera estem arreglats. I vosaltres sou un partit que ho podrieu fer, però em dóna la sensació que us falta collons. Avui s'ha pogut constatar en la cimera Europea que el poder econòmic global mana per sobre del polític. I això és una espècie d'ordre feudal post-modern.

Celebraria que donessis el teu punt de vista a aquestes trobades de "dirigents" europeus que avui s'han "celebrat".

Llibertat pel Tibet i per Catalunya! Fora succedanis! Llibertat pels pobles i cultures!

Salut!
Respondre aquest comentari

Free Tibet i Free Catalonia
Xavi | divendres, 14 de març de 2008 | 19:49h
Raül,

com és que els d'ICV defenseu sempre la lliure autodeterminació del Tibet, el Sahara, etc. i no ho feu amb els Països Catalans? Ja sé que no es poden comparar les situacions, però nosaltres també vivim oprimits (econòmicament, culturalment, etc).

Salut i independència

www.xaviparcerissa.cat
Respondre aquest comentari

Garci

Re: Carta oberta al Senyor Marquet

Garci | 15/03/2008, 12:45

Jo no havia llegit la contesta. I la trob molt encertada.
En quant a l'escrit den Toni Marquet, és del tot incomprensible que se dediqui a escriure coses com aquestes i ens digui feixistes d'ultradreta.
Només diré que nosaltres votam, hem votat, i votarem a totes les propostes del PP que ens semblin adhients i bones pel poble. Així com ho farem amb les de qualsevol partit. No som exaltats partidistes en aquest sentit. Sinó, vegin quantes coses a favor de l'equip de govern i quantes del PP hem votat. Segurament hem votat més coses de l'equip de govern, tot i que el PP n'ha presentat més.
Crec que aquest equip de govern necessita noves idees i activitat.

Xesca Ensenyat

From Pollença...

Xesca Ensenyat | 15/03/2008, 12:30

FREE TIBET NOW

LOVE TO TENZIN SOPA

LOVE TO TENZIN DANA

MANY TIMES TOGUETHER IN CAN MOIXET

ARE THEY DEAD O ALIVE?
LOVE TO DALAI LAMA...

Actualitzat L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

mesvilaweb.cat

fralokus

Re: Carta oberta al Senyor Marquet

fralokus | 15/03/2008, 11:57

Del que es va adonar molta gent durant la campanya electoral de les passades municipals és la poca il·lusió que tenia el mateix PSM, semblava que tenia terror a les candidatures d'Alternativa i Esquerra sobretot a aquesta última, i el que va fer va ser acostar-se a UM ja en el debat previ que vam poder veure a Mallorca TV. La qüestió era entrar en el govern municipal sí o sí.

Xesca Ensenyat

Actualització

Xesca Ensenyat | 15/03/2008, 10:58

De quan en Bruno Clementi es va fer apòstata

Actualitzat L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb