URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes

Alternativa | 25 Març, 2008 07:20 | facebook.com twitter.com

Als precs i preguntes, primer ens varen contestar a les preguntes que no ens havien contestat al ple de gener.

- Una vegada més ens varen dir que es faria una futura reunió per parlar de la disciplina urbanística (encara esperam).

- S'ha enviat la documentació al govern espanyol per a la creació de la comissió mixta per a la recuperació de la base.

- Els negocis del polígon i la conselleria de Comerç han estat informats de l'acor de que els primers no puguin obrir els diumenges.

 - De la denúncia de mobbing a un treballador de la deixalleria de Santuïri no sabien res.

- L'empresa de autobuses no es farà càrrec dels serveis del parc de Cecili Metel. 

- Es segueix el procediment per saber si el tancament de la fina de l'Empeltada te permís (he vist tortugues més ràpides).

- La recuperació del camí del Coll d'en Patró es farà quan hi hagi personal. 

- No ens varen avisar de les reunions de la comissió de festes per que s'ells va passar!!!! 

 - El 12 de març tenen una reunió amb el conseller de turisme per parlar de l'Auditori.

- L'expedient obert als policies locals està paralitzat.

 ELS PRECS I PREGUNTES DE MARÇ

- Seguim demanant un armari per poder guardar la documentació produïda per nostra feina com grup polític.

- Ens han comentat que als pous de Son Vila no es fa feina i segueixen aturats. L’hivern ha estat molt sec i es preveuen problemes, crec que encara estan a temps de cercar solucions. Biel va dir que en faria arribar el procés de tramitació de Son Vila per aque vea el problema pel que està aturat

- Què passarà amb els banys dels parc de Cecil Metel. Joan: S’ha demanat al regidor de serveis que faci una actuació per a que siguin utlitzats.

- Ara que s’ha fet una normativa referent als excrements dels cans, ens han arribat queixes de la falta de bosses dels pipicans. Sense resposta.

- Demanaria una mica de coherència tant a UM com al PSM, ja que al mínim programa d’Unitat de 11 pàgines  diu   “defensarem el caràcter no confessional de la vida pública” Crec que el Sant Crist de la sala és confessional i aquest espai forma part de la vida pública per tant demanaria coherència.“defensarem el paper dels serveis públics com a instrument d’equitat, igualtat, i redistribució de renda” , nosaltres varen presentar una moció que defensava els serveis públics davant de la privatizació i tan PSM com UM varen votar en contra. Demanaria coherència amb els seus partits. Sense resposta..

- M’han arribat queixes de part de la banda de cornetes de que no se les esta ajudant, mentre associacions més recents tenen un tracte millor. Demanam que es solucioni o se xerri amb ells per que aquest tracte. Sense resposta.

- El govern balear ha anunciat que dedicarà 600.00 euros a subvencionar treballs d’antenització pe rla TDT. Torn a insistir que  es faci feina a aquest tema, no sé si han participat del foro TDT de les illes Balears. Els agradaria que em tinguessin informat dels avanços a aquest tema. Si la gent a Pollença es troba sense televisió, tindrem un vertader problema.Sense resposta.

- Queixes de l’aparcament de a plaça de les munares, ens agradaria saber que pensen fer a aquest tema? Sense resposta.

- Com està el tema de regular les visites als BICS, tema pel que ja vaig demanar en setembre. Biel: s’ha demanat un informe jurídic però tenen molt de feina i encara no el pdoem fer

- Voliam saber si els rètols publicitaris que es multipliquen per tot el sòl rústic del municipi tenen llicència o si s’ha obert algun expedientSense resposta.

- Es te idea del  que es farà a Can Llobera? Biel; S’han donat ordres que de moment pugui ser visitable fins que s’arribi a un acord sobre la utilitat que es donara a aquest edifici

- Quina és la situació de Can Dionis. Sense resposta.

- Demanaria iniciar un pla d’ambientalització a l’ajuntament. Molta de gent ara que han rebut la contestació a les seves al·legacions, s’han sorprès d’haver rebut la contestació en paper no reciclat i només per una cara.Sense resposta.

- L’ajuntament pot fer alguna cosa com a altres municipis coma Palma facilitant als particulars cartells on s’informi de que no volen publicitat. Sense resposta.

- Com esta el tema del local de la plaça Joan Cerdà. Definitivament ha renunciat l’adjudicatari? Es donarà a PRODIS? Joan; S’ha tingut en contacte amb PRODIS que si que l’interessa entrar en negociacions, s’ha de veure si es factible, la voluntat de PRODIS és. L’anterior concessionari ha al·legat la manca de subministrament elèctric i problemes amb GESA, volia muntar planxes... El problema estara subsanat a principi de març.

 Una altra fotografia del concurs Urxella III.

Comentaris

Pepe

UM-UNPI te majoria absoluta.

Pepe | 29/03/2008, 11:46

JRV si et recordes a la investidura d'en Joan em vaig abstenir raonant que donava un vot de confiança al PSOE i al PSM. A dia d'avui votaria en contra ja que fins aquest moment els 5 regidors teòricament d'esquerres es noten ben poc a la gestió municipal.

Pepe

Bon dia dades

Pepe | 29/03/2008, 11:43

Bon dia "Dades" la devolució com tu dius és un tema complex i per això cal una comissió que hauria d'haver començat a fer feina ja.
Igual que als plens ens trobam un acord que no s'està complint. Ja dic que no entenc res d'aquest funcionament antidemocràtic.

fralokus

Re: Precs i preguntes

fralokus | 29/03/2008, 09:28

Ni bojos retornaran la base, amb "el chollo" que han tingut muntat sempre, record quan vaig fer el servei militar allà, perquè els van fer pagar l'assegurança de l'avió, doncs venien de franc amb la desapareguda SPANTAX, van muntar un "un pollo de cuidado", que ells eren militars, ja sé que eren altres temps, però un apartament en la zona nord de la illa per quatre euros, el mes de agost, és un caramel que no voldran deixar.

Per altra banda tampoc veig a la població de Pollença molt reivindicativa amb el tema, sol *Esquerra s'ha pronunciat, els altres no diuen gens o ho diuen amb la boca petita, sembla que estem resignats a no poder entrar en un tros de Pollença.

JRV

xerrar

JRV | 29/03/2008, 08:03

Be Santiago, de les expressions, l'important es el fons i no la forma, el que passa es que la forma a vegades despista.
De la regiduria de turisme no puc parlar molt, però casualment vaig tenir una llarga conversa amb la regidora a l'inici de legislatura de la que crec que en va sortir ben poc profitós. Jo crec que modestament puc fer moltes aportacions pràctiques a diversos àmbits de gestió municipals, sobre tot en organització i gestió de personal. Però aquestes aportacions varen topar amb qualcú que ho sabia tot i que com sigui que a l'ambit hoteler tot es perfecte i el que no funciona es culpa del personal, ben poc es va treure d'aquesta llarga i estèril conversa en que la modestia i l'humiltat hi era absent. En fin, una perfecta conversa de peluqueria o barberia. I així no es pot fer bona gestió, fins i tot no es pot fer gestió.
En quan a equip de govern, ja crec (Han passat els 100 dies?)que es pot dir que hi ha 10 regidors de UM, o mes ben dit encara, del JC (Joan Cerdà)i els altres dos partits hi estan diluits.

Dades

Base

Dades | 29/03/2008, 00:02

Si Pepe, em referia al PTM. La regulació a que fas referència es dels edificis construits il·legalment. La devolució pot esser complexe i segurament s'haurà de tenir en compta els documents de l'època de la requisació per si hi havia alguna clàusula que fes referència a la pèrdua de l'interès militar de la zona.

Pepe

Santiago

Pepe | 28/03/2008, 23:30

Ah.. En cuanto a planes ni en turismo ni en otras areas... El Ayuntamiento se mueve a base de intereses, amiguismo y demás usos y costumbres habituales en UM_UNPI, los demás además de callar no tienen un duro.

Pepe

Plenos en la radio

Pepe | 28/03/2008, 23:28

Buenas Santiago, la retrasmisión de los plenos por la radio no le hace ninguna gracia al alcalde, estoy cansado de escucharle que nadie oye el pleno y creó que le encantaría llevar la retrasmisión. Lo cierto es que mucha gente me comenta que escuchan algún momento del pleno y que otros tantos lo escuchan en internet vía radio urxella,y ahora también lo podrá hacer vía PSM.
En fin eso de no pode controlar totalmente lo que se dice no le va bien a Joan.

Pepe

Base

Pepe | 28/03/2008, 23:23

Supòs que quan parles del PTI, es tracta del PTM ( Pla Territorial de Mallorca). Aquests mesos estam parlant a reunions de l'adaptació del PGOU al PTM i d ela base no s'ha dit res. Als mapes de l'adaptació surt com sòl rústic "àrea de protecció territorial", al text que tenim parla de "la regulació de totes les edificacions de la Base de caràcter residencial existent, incloent aquest indret en les mesures de dignificació del Port. Prèviament s'analitzarà des del punt de vista jurídic la possibilitat d'establir aquesta regulació, en tot el que no faci referència a Defensa."

De totes maneres la petició d'Esquerra que nosaltres varen defensar la ple i es va aprovar per unanimitat és complir la proposició no de Llei aprovada al Congrés, o sigui la creació d'una comissió mixta per tal que en un termini inferior a 5 anys es tornin aquests terrenys.

A la mateixa proposició no de llei diu:
"Dicho pacto
deberá establecer cláusulas de protección medioambiental
que no permitan ninguna construcción en aquellos
terrenos y que garanticen la conservación y restauración
o readaptación de los edificios ya construidos."

De totes maneres de moment el govern central no ha fet res per complir la proposició no de llei, el que em sembla totalment antidemocràtic.

Dades

Base

Dades | 28/03/2008, 20:21

Crec que vas despistat.Si desaparegues la Base com a zona militar, la zona continuaria sent sòl rústic i inedificable. A més del PGOU i ha el PTI. No es àrea de creixement ni d'harmonització.

UnoqestaACOJONADO

resposta a dades

UnoqestaACOJONADO | 28/03/2008, 19:57

dades deberias saber que todas las zonas militares estan catalogadas como zonas no urbanizables, no como suelo rustico, que aunque parecido no es lo mismo. Pero el si la base se revierte, el propietario de lo que ya esta construido que se expropio en su dia, hara lo mismo que hay en el paseo de voramar, construir mas y mejor; no hay ni un solo cuartel revertido que se haya convertido en zona verde, ni en suelo no urbanizable. Mira el PGOU de Palma y veras lo que por alli se cuece y sabras las sopas que te vas a comer, es mas date una vuelta por el Club y veras cual es la inquietud entre el capitotes de la Villa. Claro que un dia se ira la Base y en su lugar vendran las urbanizadoras alemanas las inmobiliarias pollensinas, etc....pero como la pela es la pela al final a todos nos la pela.

Dades

La Base

Dades | 28/03/2008, 17:04

La base està qualificada com a zona no urbanitzable en el PGOU i al PTI, es a dir sòl rústic, per tant no s'hi pot construir res. El qui ha construit el que ha volgut es l'exercit.

SANTIAGO

BON DIA JOAN RAMON

SANTIAGO | 28/03/2008, 09:25

Tienes toda la razón Joan Ramon. La cosa es tan sencilla, que muchas de las veces escribo mis comentarios desde mi teléfono móvil y este, muy a mi pesar, no tiene la Ç. Así de sencillo.
A mi, igual como tu, me fastidia mucha las actitudes de desprecio, también se que no es tu caso. Te digo más, algún día mucha gente, cuando tu no estés (no me interpretes mal) sabrá valorarte de verdad.
Aunque fastidie un poco, que fastidia, lo se, hay que decir las cosas que no funcionan de este pueblo. Si no es así, seguiran siempre igual, y hoy, desgraciadamente no se puede vivir de ilusiones.
Ayer estube escuchando el pleno por la rádio. Si no es por Pepe García que en el primer pleno de esta legislatura propone que los plenos se retransmitieran por la rádio, a día de hoy, no se retransmitirían.
Por cierto, no me gusto nada la actitud de la regidora de turismo. Carece de talante (como diarían unos), de conocimientos turísticos, de iniciativas... en definitva, carece de proyecto turístico para este municipio. No veo POLITICA TURISTICA.
Saludos a todos.

JRV

Opinions

JRV | 28/03/2008, 08:21

Home, Santiago, va portar molta feina normalitzar el nom de Pollensa a Pollença, i per escriure tan sols es tracata pitjar la tecla corresponent. El que a mi hem sap mes grau a vegades no es l'equivocació, sino l'actitut de menyspreu, que ja se que no es la teva.
En relació a la transparencia que hauria d'imperar a les gestions i mesures municipals, aquesta brilla per la seva absència, i jo que faig feina a una empresa publica a Pollença ho puc testimoniar, i es una cosa a la que no m'acostumaré, simplement perque es antidemocratica i gens inteligent, però si la majoria de politics no tenen aquestes qualitats, no podem esperar que actuin des de aquesta actitut.

fralokus

Re: Precs i preguntes

fralokus | 28/03/2008, 08:17

Hola Unodeaubercuix:

Eso es lo que no está claro y nos tiene acojonados a más de uno, supongo que en algún "bufete" de arquitectos ya debe haber planos de apartamentos y tinglados similares, porque el lugar es precioso, y un caramelo para los depredadores de territorio.

Personalmente apuesto por una utilización mixta, sin restriccicones en entrada, el problema es que desde hace algunos años, parece y digo parece, que viene también "jefazos" de la OTAN y no solo miembros del ejercito español a veranear en verano. Por lo que veo que el tema está muy dificil, pero no imposible.

Veo a la gente de Esquerra muy implicada en el tema, pero una total desinterés en el resto de población.

Unodeaubercuix

recuperar la Base?

Unodeaubercuix | 28/03/2008, 05:57

Cuando se dice desde el Ayuntamiento lo de recuperar la Base y teniendo en cuenta que recuperar se define como recobrar , volver a tener, significa que los propietarios , ahora sus descendientes, de los terrenos que se expropiaron, en su dia, volveran a recuperar sus propiedades? o la actual propiedad publica estatal pasara a ser propiedad publica municipal, por que si es asi, seria conveniente no liar mucho a los ciudadanos con el termino " recuperar". Salu2

Professor.

No al Golf des corruptes.

Professor. | 26/03/2008, 09:28

¿Què estèim fent individual i colectivament a Mallorca per lluitar contra es canvi climàtic??.Es polítics solen contestar a tot què no poden fer res!!.

Francesc Bibiloni

jo no me vui fer pesat però...

Francesc Bibiloni | 25/03/2008, 19:50

No havia anat diguent res fins ara per que pensava que les coses s'anaven fent però que passa aquí? Com acaba u tema de l'agressió policial?
Això du u camí de mos tapam les culpes i no vos fieu de lo que passa de portes endins que total tenim u vist i plau de les autoritats competents per que aquí a nus únics que lis interessa que s'esclareixi l'assunto són 4 lloros que no tenen res més a fer. I ara que hem d'imaginar un complot o una conspiració per tapar lo que va passar (jo no és per res però no doneu motius per desconfiar) o hem de pensar, aah aquesta justícia, que és de lenta.
Si no voleu que la gent xerri o no xerri de lo bé que u feis demostrau claredat i transparència, esper que almanco hauran dit per que està paralitzat l'expedient.

Xesca Ensenyat

eL cANADAIR HA RENOVAT LA CÀRREGA DELS SEUS EXTINTORS

Xesca Ensenyat | 25/03/2008, 11:38

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

El darrer post: EN TOMEU BALUTXO ÉS 'MY EVERYTHING'

Garci

Re: Precs i preguntes

Garci | 25/03/2008, 09:08

Moltes preguntes, poques respostes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb