URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dos Abril de República?

Alternativa | 03 Abril, 2008 06:00

L’abril, temps de memòria i record republicà. Mes en que aprofitam ja fa cinc anys per fer actes, xerrades, pel·lícules… i tot un seguit d’activitats en commemoració de la II República.

Enguany, organitzat com cada any per Iniciativa Ciutadana per Pollença i en col·laboració dels partits PSM, ERC i Alternativa EU-EV, es fan tot un seguit d’actes. (Vegeu cartell).

Enguany també, a Pollença ens hem trobat amb sorpresa. L’ajuntament, governat per UM-UNPI, PSOE i PSM ha decidit també fer actes per la República.

Això és una novetat. L’ajuntament de Pollença mai havia fet res per l’abril, llevat d’un any en que és varen col·locar unes plaques i un monolit. Però des de llavors res de res. Eren anys de govern del PP i UM.

Ara han canviat els nostres governants. I que fessin actes ens hauria de parèixer del tot normal. Però anem a analitzar unes quantes coses.

Primer, UM mai ha donat suport a cap acte republicà ni és d’ideologia republicana. És com un insult a les persones republicanes que un batlle no republicà  sigui present en aquests actes, i fins i tot els presideixi.

Segon, el PSOE, que cada any ha participat amb Iniciativa en els actes d’Abril de República, enguany no han volgut participar essent convidats des d’un principi.

Tercer, el PSM, que ha punyit fins al darrer moment perquè l’Abril de República es fes en nom de l’ajuntament, ja ens va amenaçar de que si no acceptàvem, doncs l’ajuntament faria actes. No els va agradar que Iniciativa demanés que cap dels líders polítics presentessin cap acte. Volien que en Biel presentés el recital poètic de dia 14. Com que no ho varen acceptar, doncs ja tenim recital dia 13.

Estam contents perquè aquest abril estarà ben ple d’actes republicans. El que no entenem és la posició de l’ajuntament, i dels partits que conformen l’equip de govern: primer intenten acaparar l’Abril de República i institucionalitzar-lo, cosa que des d’Iniciativa no és va acceptar; i després munten uns actes uns partits que, o res tenen a veure amb la República(UM-UNPI) o s’han desentès(PSOE) o només han intentat figurar(PSM).

De totes maneres, allà ens trobaran, com a republicans. Esperam que ells també venguin als actes d’Abril de República i a l’excursió al Bosc de la Memòria, com a bons republicans.

 

 
 
ACTES AJUNTAMENT 
 
Divendres 11; documental Aigua Clara (2007). a les 21.00 al Club.Col·loqui a continuació.

Diumenge 13 a les 18:00 Recital poétic a la Plaça dels Seglars.

Divendres 25; documental La darrera missió a les 21:00 al club.

 

Comentaris

Garci

Re: Dos Abril de República?

Garci | 04/04/2008, 07:33

David Abril té el meu suport, però crec que la renovació no serà tan gran com vol fer veure.

Té molta feina per redressar els mals vicis que venen de fa molts anys. Sobretot per crear estructures internes fortes i cohesionades.
Segueixo pensant que EU funcionarà quan la seva militància torni a tenir l'il·lusió i torni a creure en el partit. I no creim en el partit per la desfeta interna. Miram massa a les institucions i això fa que haguem oblidat l'organització.

Però crec que David Abril és un bon candidat i té la voluntat d'arreglar-ho.

UEMITA

TEMA

UEMITA | 03/04/2008, 22:59

ESTAN CONCAGATS AMB LA FISCALÍA.

PER AIXÒ VAN DE BONA GENT,

ARA FAN SA CUSSA MALALTA.

Pepe

EU aposta per una renovació generacional amb gent jove per solucionar els "problemes de credibilitat" del partit

Pepe | 03/04/2008, 22:32

EU ha anunciat avui que a la XV Assemblea de Mallorca que farà la formació aquest mes apostarà per una important renovació generacional, com ja va iniciar abans de les eleccions a l'Assemblea de Palma, amb la intenció de solucionar els "problemes de credibilitat" que pateix el partit a Balears i que van posar de manifest els passats resultats electorals.

Així ho ha afirmat avui en roda de premsa el candidat a la coordinació del partit a Mallorca, David Abril, qui va estar acompanyat per la coordinadora d'EU de Palma, Emylse Mas, en un acte en el qual també va presentar els principals pilars de la seva candidatura, que es pot veure recompensada a partir del dia 19 d'abril, data en la qual aquesta fixada la celebració de l'Assemblea de Mallorca.

El candidat va manifestar que el partit té un problema de credibilitat, cosa que es va veure amb els resultats dels passats comicis, i per aquesta raó, va destacar que un dels aspectes més importants que s'ha de tenir en compte serà la "reorganització del partit, mitjançant una renovació generacional", amb gent "jove i compromesa" amb la societat. En aquest aspecte, va assenyalar que el seu partit és "l'últim en fer un relleu d'aquestes característiques".

CANDIDATURA DE CARÀCTER SOCIAL

Abril va presentar la seva candidatura a la coordinació del partit a Mallorca basant-se en quatre punts fonamentals com són l'Organització i el treball, la relació amb els moviments socials, la política d'aliances i la possibilitat de crear un mitjà de comunicació propi per al partit.

Pel que fa a l'organització i al treball va fer referència a la militància orgànica, en la qual la gent activista i compromesa amb els diferents àmbits de la societat ha d'interactuar en el marc polític. D'altra banda, i pel que fa als moviments socials, va explicar que des del partit "són part d'aquests moviments", afirmant que cal tenir una relació directa amb els moviments, per poder "potenciar més enllà del que som", va concloure.

En el seu tercer punt de la candidatura, referit a la política "intel·ligent" d'aliances, ha afirmat que aquesta mesura ha de ser capaç de trencar amb el bipartidisme com tendència objectiva --segons va expressar "en números i resultats"--, com tendència política i cultural. En aquest sentit, Abril va posar èmfasi que "no s'ha de confondre" la política d'aliances amb l'espai polític.

MITJÀ DE COMUNICACIÓ PROPI

La seva última proposta va fer referència a la possibilitat de crear un mitjà de comunicació del partit, i va expressar que "preferiblement serà una ràdio". Així, va expressar la seva confiança en els mitjans de comunicació digitals, independents, amb importància en l'audiovisual, i va mostrar el seu convenciment que "necessitem un mitjà de comunicació independent -dels poders econòmics- en què hi hagi una interacció destacada "amb les opinions del carrer".

Per la seva banda, Mas va expressar el seu suport a la candidatura d'Abril expressant que és una persona jove, amb molta experiència, que porta temps mantenint una participació activa. Alhora va informar que la candidatura del seu company és un dels passos però importants per a la renovació completa i el canvi en l'organització.

Mas també va informar de la renovació que ja es va portar a terme a l'organització durant l'assemblea de Palma -que va tenir lloc a començaments d'any- i en què cinc persones joves van passar a formar part de la direcció del partit, i va agregar que "tres d'elles ocupen càrrecs de molta importància en el partit", com són l'organització, la coordinació i la comunicació.

Pepe

ERC, IU i ICV tindran grup parlamentari propi gràcies al suport del BNG

Pepe | 03/04/2008, 22:22

LAMALLA.NET / EFE
ERC, IU i ICV tindran grup propi al Congrés gràcies al suport del BNG, que prestarà temporalment a aquestes formacions els seus dos diputats per garantir que compleixen amb els requisits reglamentaris. L'acord, que s'ha concretat en una reunió que els diputats que haurien en principi d'integrar el grup Mixt, contempla que després de la formació d'aquest grup, els dos diputats gallecs s'integrarien en el Mixt al costat de CC, Na-Bai i UPiD.
Fonts de la negociació consultades han explicat que, si bé l'acord ja és ferm, falten per concretar alguns detalls per les repercussions econòmiques que tindria el "préstec" i posterior retorn dels dos diputats del BNG al Grup Mixt.

El diputat del BNG Francisco Jorquera ha convocat els mitjans de comunicació al Congrés per explicar els termes de l'acord.

Protegir l'entorn de Lluc

Campanya

Protegir l'entorn de Lluc | 03/04/2008, 21:35

El GOB habilita a la seva pagina web un enllaç per poder enviar una
carta sol·licitant la protecció de l'entorn de Lluc, en perill per el
projecte d'urbanització que amenaça Es Guix. Hi podeu accedir desde la
següent adreça:
PASSA EL CORREU A TOTS ELS TEUS DESTINATARIS, ENTRE TOTS FAREM FORÇA I SEGUIREM LLUITANT

Pepe

Preocupacions

Pepe | 03/04/2008, 15:13

Al tema de Formentor, Joan em va dir que fariam una reunió técnics de l'hotel, de l'Ajuntament i partits polítics per veure el projecte. Esperarem per opinar, és clar que ens preocupa la conservació del paisatge i també la situació dels treballadors.

Pepe

El dia d ela marmota

Pepe | 03/04/2008, 15:10

Aquest viatge a Madrid per desbloquejar l'auditori d'en Moneo em sona... Aquest poble viu a la pel·licula "atrapat al temps"

Garci

Notícia UH

Garci | 03/04/2008, 14:24

El batle i Buils aniran a Madrid per desbloquejar l'auditori de Moneo
El projecte hauria d'estar acabat el 2009 per no perdre'n l'ajuda

El batle de Pollença, Joan Cerdà, es va reunir ahir amb el conseller de Turisme, Francesc Buils, per desbloquejar el projecte de construcció del teatre auditori projectat per Rafael Moneo, un dels projectes estrella que UM i PP van pactar la legislatura passada. El conseller Buils acompanyarà el batle, Joan Cerdà, a visitar l'arquitecte Rafael Moneo a Madrid, per conèixer de primera mà els detalls del projecte i també el pressupost final que tindrà aquesta infraestructura.

En principi, el projecte de construcció que planteja Rafael Moneo per al teatre auditori de Pollença tindrà un pressupost de 9,5 milions d'euros. Per finançar aquesta obra, l'Ajuntament disposa d'una subvenció de 3 milions d'euros procedents de la Conselleria de Turisme, a través del fons d'ajuts a la desestacionalització turística, subvenció concedida pel Govern la legislatura passada, però que exigeix que l'obra que es financi amb aquests fons estigui conclosa el juny de 2009. Complir amb l'esmentada data per no perdre la subvenció sembla gairebé impossible avui si tenim en compte que ni tan sols no està redactat el projecte definitiu de l'obra.

L'Ajuntament disposa, a més, d'una segona subvenció de 4.711.000 d'euros procedents de la Conselleria d'Interior; la resta hauria de córrer d'entrada a càrrec dels compres municipals, que cal dir que no travessen precisament un dels seus millors moments.

Pepe

El GOB reitera la seva preocupació per la remodelació de l’Hotel Formentor

Pepe | 03/04/2008, 12:10

El GOB reitera la seva preocupació per la remodelació de l’Hotel Formentor.

El GOB no veu amb bons ulls la construcció d’un nou hotel i anima a reformar l’actual edificació, fins i tot reduint places hoteleres.

L'avantprojecte presentat per Barceló preveu l'esbucament de l'edifici actual, un edifici emblemàtic un dels hotels més antics de l’illa i que data de finals dels anys 20, i la construcció d'un nou edifici augmentant a més, en més de 100 places la capacitat actual.

Des del GOB s'ha manifestat en reiterades ocasions, la necessitat d'apostar per la reforma de l'actual edificació i primar la conservació i recordar que allò que és realment emblemàtic de Formentor és precisament el paisatge.

Creim que fins i tot, s'hauria de plantejar una reducció de les places hoteleres, en cap cas una amplicació fins a 350 places. La qualitat de l’hotel no s’ha d’aconseguir augmentant places hoteleres ni construint un hotel nou, sinó just el contrari donant un bon servei i posant en valor un paisatge únic.

Pepe

Gràcies Fralokus

Pepe | 03/04/2008, 11:28

Gràcies Fralokus, molt guapo el micro.

Pepe

A Francesc

Pepe | 03/04/2008, 11:16

Hola Francesc, està bé que facin coses per commemorar la II República, però al igual que tu pens que només és una cortina de fum propagandístic. No es tracta de recordar o commemorar si no de recuperar el seu sentit, com el tema que dius del San Crist, a la II República va ser l'únic moment que a la sala de plens de Pollença no va haver Sant Crist.
El retrat del rei ha d'estar per llei.
Al ple d'abril testarem el republicanisme d'aquest equip de gover amb una moció, segur que voten a favor :-)

Pepe

Històries

Pepe | 03/04/2008, 11:09

Garci comprenc el teu malestar i el de la resta de la gent d'Iniciativa, però crec que a l'article li manca una mica més d'equanimitat.

Jo no llevaria valor al que ha fet l'Ajuntament;
Al 2003 l’Ajuntament amb un govern PSOE-UM-PSM va aixecar el monòlit de la plaça dels Seglars i va anomenar fill il.luste de la vila de Pollença a Pere Joan Cànaves. Si no vaig errat el PSM va ser el gran impulsor d'aquesta mesura, i l'actitud d'UM va deixar molt que desitjar. Crec que aquest pas va ser molt important i que té molt de mèrit.

Al 2004 va ser Iniciativa Ciutadana qui va iniciar Abril de República que enguany complirà el cinquè any consecutiu. Aquell primer any l'organitzador va ser únicament l'Associació encara que una part important de la gent que varen fundar l'associació també militavam a EU.
El segon any ja que no voliam que fos un acte "partidista" varen convidar als partits a col·laborar, i a partir d'aquell moment varen col·laborar amb l'associació a més d'EU, el PSM i Esquerra, mentre que el PSOE assistia a les reunions però després no aportava ni feien res.

Al 2005 inclòs UM va amagar amb participar, varen parlar de la possibilitat d'aportar un conferenciant del PNB... però finalment no es varen decidir.
Aquell mateix any l'equip de govern UM-UNPI-PP-UMP va fer els monolits d'homenatge als presoners republicans, altre fet que hem de reconèixer com molt important, encara que aquell mateix any l'Ajuntament "oblidés" col·locar la megafonia per fer el homenatge de la plaça del Seglars.

Igualment al 2006 l'equip de govern UM-UNPI-PP-UMP va cedir el museu municipal per fer l'exposició d'artesania a les presons feixistes. D'acord que aquesta excel·lent exposició hagués merescut més suport per part de l'Ajuntament però no podem dir que UM mai ha donat suport a cap acte republicà.

A la part negativa hem de dir que el PSOE després d'haver-se compromès a ajudar a l'edició del catàleg de l'exposició no el varen fer i no varen donar un duro, cosa que si varen fer EU-EV, PSM i Esquerra.

També a la part negativa podem dir que l'any passat, any d'eleccions, l'actitud d'en Biel Cerdà més preocupat per figurar que pels actes en sí va ser molt decebedor i és la que ha motivat que Iniciativa no vulgui que cap dels líders polítics presentessin cap acte.

A la part negativa també hem de dir que l'actual equip de govern encara no ha canviat la placa del monòlit de la carretera d'Albercuix ( a pesar del que el varen demanar fa molt de mesos).
Igualment molt negatiu i greu és que la directora del museu hagi tirat dos de les fotografies de l'exposició ( les dos grans fotografies de reunions de republicans) al punt verd. Una manca de sensibilitat total de la que Biel s'ha compromès a enviar-me un informe amb les corresponents explicacions.

Per terminar dir que si als quatre anys anteriors Iniciativa havia fet els actes, l'equip de govern el que havia de fer és col·laborar i ajudar a l'Associació i no fer uns actes paral·les institucionals.

Fer el recital institucional el dia 13 em sembla una actitud pròpia de nins, i posar el documental de la Segona Guerra Mundial a uns actes de commemoració de la II República no te cap sentit.

Si que tinc molt de ganes i em sembla una bona iniciativa projectar el documental Aigua Clara sobre Sa Colònia, camp de concentració de on hi va arribar a haver 1.500 presoners republicans.

Francesc Bibiloni

Re: Dos Abril de República?

Francesc Bibiloni | 03/04/2008, 10:18

Almanco se sumen a les rememoracions, tot i que s'ensuma que és propaganda de l'ajuntament per que realment UM no està presentat com a republicà i u SOE u va deixar de ser. Però bé, si que està bé que intentin fer qualque cosa i l'any que que se superin si de cas. Tot i que per un pic que facin una rememoració no seran republicans pentura s'hauria d'instar-los a que no se fessin les fotos promocionals i plantejar-los algo així com que llevin u sant crist de l'ajuntament i la foto du rei ja que de cop s'han tornat tan esquerrosos i a mem que passa.

Pepe

Re: Dos Abril de República?

Pepe | 03/04/2008, 10:11

El model d'UM-UNPI també pot ser el del caciquisme del segle XIX; "favor o llei"

Garci

Re: Dos Abril de República?

Garci | 03/04/2008, 08:28

Jo tampoc entenc que hi pinten rememorant la República.
Però si sincerament són republicans, doncs benvinguts siguin. Tot i que abans la meitat d'UM-UNPI fos d'ultra dreta-feixista, abans eren ASI.

pere

En compte??¿¿

pere | 03/04/2008, 06:18

Anau en compte amb aquest "ganado" d'UM-UNPI, són més falso i hipòcrites que " un duro sevillano"
Només van a lo seu, "Despotisme il·lustrat"
todo para mí y solo para mi...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb