URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Accidents ferroviaris

Alternativa | 06 Abril, 2008 06:27

Nostre company Guillem Ramis, regidor d'EU-EV a Santa María del Camí ens ha enviat aquest interessant article  

 Sense entrar en detalls particulars sobre un accident o un altre, el cert es que essent el transport ferroviari el més segur de tots, de tan en tant hi ha accidents que no haurien de succeir i els índex de sinistres augmenten en funció del model de gestió.

La seguretat ferroviària va molt lligada a factors com,la suficiència de personal i la seva capacitació, medis tècnics adequats, protocols d’actuació, normatives i funcions dels empleats clares i conegudes.

Aquestes qüestions van lligades i deriven en la seguretat, la qualitat i la eficiència del servei,  que depèn molt de si els polítics i els gestors de torn tenen o no consciència de Servidors Públics.

En els darrers anys hem vist com àrees importants del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) s’han externalitzat o simplement s’han privatitzat àrees importants com el servei de manteniment de les unitats, el manteniment de les vies, la seguretat, la informació, la gestió de les targetes i les tarifes, donant prioritat a la rendibilitat  econòmica per sobre de la qualitat del servei i de les demandes dels usuaris, adoptant un model de gestió,  amb més facilitats per a contractar, col·locar o ubicar al personal, sense concursos de mèrits ni oposicions.

Evidentment no hi ha una relació clara de causa i efecte entre els accidents i el model de gestió, però si que hi ha un ambient més favorable a diluir responsabilitats, a no saber per que passen les coses i a poder culpabilitzar els empleats de tots els incidents.

Fotografia del DdM. Descarrilament d'un tren a Manacor el 31 de març, va provocar 11 ferits.

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

Comentaris

Garci

Re: Accidents ferroviaris

Garci | 07/04/2008, 08:15

Tema excursió. Al bus queden poquíssimes places.
I amés, serà molt bonic perquè coincidirem en hora i lloc amb l'Associació de la Memòria Històrica. Així que serem molts més i els actes els farem conjunts. Hi haurà manifest, himne de riego saxofònic, roses vermelles, música repúblicana de Francesc Gomila i ruta d'Albert Herranz!
Ja me direu, l'oferta no pot ser millor.

Pepe

Re: Accidents ferroviaris

Pepe | 06/04/2008, 22:08

JR mai aprendràs dels polítics...

Pepe

Arrabal

Pepe | 06/04/2008, 22:04

Per cert avui al UH sortia un article sobre el Fortí d'Illetes, un BIC en ruïnes total.
Hem de recordar que a aquest fortí va ser afusellat al genre de 1938, el sergent de carrabiners i entrenador de l'equip de futbol de la Joventut Pollencina; Rafel Arrabal per la seva fidelitat a la democràcia republicana.

Joan Ramon

SAlut

Joan Ramon | 06/04/2008, 21:58

uis
no tenc el comprovant
cachisssssss

salut

Pepe

Re: Accidents ferroviaris

Pepe | 06/04/2008, 21:44

Tens rebut JR? ha, ha, ha...
A veure si la gent s'anima a l'excursió, el podem passar molt bé.

Joan Ramon

Bosc de la Memòria

Joan Ramon | 06/04/2008, 10:54

Moltes gràcies Garci

Ens veim Dissabte

Salut i República

gARCI

Re: Accidents ferroviaris

gARCI | 06/04/2008, 10:37

El bus surt de sa Pobla a les 9.30 a la plaça del mercat.

Queda constància a l'acte.

Ara falta que s'apunti més gent, encara hi ha algunes places.

Joan RAmon

Bosc de la memòria

Joan RAmon | 06/04/2008, 10:30

Garci del Bus he pagat a en Pepe, o faig públic pequè així consti en acta ;-)
per cert, a quina hoa surt el Bus des de Sa poblsa i a on?
Gràcies

Garci

Re: Accidents ferroviaris

Garci | 06/04/2008, 10:05

NOTÍCIA AL BALEARS

EU denuncia l'ampliació d'una pista forestal per afavorir l'hotel Formentor.

Sosté que l'establiment pretén impulsar el turisme de caça major facilitant el trànsit de jeeps

ELENA BALLESTERO. Diari de Balears. Pollença.

El portaveu d'Alternativa EU-Els Verds de Pollença, Pepe García, responsabilitza els propietaris de l'hotel Formentor de l'ampliació d'una pista forestal a cala Figuera sense llicència ni informe d'impacte ambiental, una actuació que segons García vol facilitar la circulació de jeeps a fi d'incentivar el turisme de caça major (caceres de cabres).

«Pensam que Simón Pedro Barceló vol fer paquets de caça major amb pernoctació inclosa a l'hotel Formentor i, com es pot suposar, els bons clients volen anar a caçar amb cotxe i per bon camí; d'aquí provenen els arranjaments de camins com el de cala Figuera», diu Pepe García.

El portaveu d'Esquerra Unida adverteix dels efectes que pot tenir sobre l'emblemàtica península de Formentor l'ampliació de l'hotel, que passarà a tenir 350 places turístiques. «És molt clar que hi ha moviments que cerquen beneficiar l'hotel; per obrir un hotel de 350 places tot l'any has de donar una nova oferta i sabem que volen fer un vedat de caça major, com el de la Victòria. Supòs que fins i tot en un futur podrien arribar a plantejar un camp de golf, encara que ho tindran molt difícil. Ens preocupa que hi pugui haver tota una sèrie d'oferta complementària a l'hotel mateix perquè són els propietaris d'un enorme terreny verge», opina Pepe García.

El portaveu d'Esquerra Unida afegeix que «la gent està parlant de platges artificials i de coses molt rares, i a hores d'ara encara no ens han deixat veure el projecte. Això és una cosa que ens preocupa».

Respecte a l'actuació que es realitza a la pista forestal de cala Figuera, García n'exigeix la paralització immediata si es comprova que manca de llicència i d'avaluació d'impacte, aquest darrer requisit és obligatori perquè el lloc està afectat pel PORN de la serra de Tramuntanta.

Des de l'Ajuntament, el batle Joan Cerdà va confirmar ahir que té constància d'aquestes obres. «Els propietaris han demanat llicència per a la reparació del camí i de les parets de la finca, però desconeix l'estat de la tramitació, en tot cas el zelador d'obres hi anirà per comprovar si en lloc de la reparació s'ha efectuat una ampliació del camí», digué.

Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?3486+3+200803

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb