URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Alternativa | 16 Abril, 2008 05:59

A les valoracions sobre els resultats electorals del 9-M que va fer la comissió d´enllaç d´EU-EV em va sorprendre que al primer punt es digui
" Saludam i valoram positivament la victòria de l´esquerra en nombre de vots,(...) A les Illes Balears els vots de l´esquerra també han estat superiors als de la dreta” Aquesta afirmació demostra el desarme ideològic d’EU-EV.

Podem dir que ens alegram de la victòria del PSOE davant del PP, però que el PP sigui un partit de pura i dura dreta no converteix automàticament al PSOE en un partit d’esquerres, i si persistim a aquest error ajudam a perpetuar el denominat vot útil.

El PP és un partit de dretes estrictament conservador, amb una fort influència de l’església catòlica i del passat franquista potenciada per uns importants mitjans de comunicació. Algú pot pensar que a Europa els mitjans de comunicació conservadors farien els comentaris masclistes que han fet aquí sobre les noves ministres? 

  D’aquesta manera el principal partit de la dreta espanyola  ha renunciat al caràcter liberal que tenen altres partits de dretes a Europa. Aquest  tarannà ranci del PP fa que passin per ésser d'esquerres lleis que podrien se subscrites per qualsevol ideologia;  llei de matrimonis homosexuals, simplificació dels tràmits de divorci, assignatura de ciutadania... Igualment que el PP encara no es decideixi a trencar amb  la influència del franquisme expliquen la seva oposició a la  llei de la memòria històrica, a l’estatut d’autonomia de Catalunya, al diàleg amb ETA o  la seva postura als temes lingüístics.

Aquesta situació li va molt be al PSOE que pot defensar el caràcter d’esquerres de lleis que a altres llocs d’Europa no tenen color ideològic i són simplement una defensa de les llibertats individuals 

A partir d’aquesta realitat la gent, inclosa la comissió d’enllaç d’EU-EV cau  en una fal·làcia argumentativa senzilla: el PP és de dretes; el PP s'oposa radicalment a aquestes lleis; per tant, aquestes mesures i el PSOE són d'esquerres.

Fotografia d'una manifestació del PP 

 

 

 

Comentaris

Web ixent

Breus

Web ixent | 16/04/2008, 18:48

Breus

El banc suís UBS anuncia que ha perdut 12.000 milions de francs (uns 7.740 milions d'euros) en el primer trimestre de l'any

Atur
El nombre d'aturats registrats en les oficines del Servei d'Ocupació de les Balears (SOIB) va baixar el mes passat en 3.151 persones, de manera que la xifra total es va situar en 45.184 desocupats a les Illes, 5.329 persones més que fa un any

Inflació
L'IPC de la zona euro es dispara al 3,6% interanual, tres dècimes més, i marca nou màxim.

La inflació espanyola es dispara fins al 4,5%, la taxa més alta des de 1997 i a les Balears arriba al 4,3% interanual..

La inflació xinesa va augmentar un 8,3% al març

L'IPC d'Itàlia va augmentar un 3,3% interanual el març, el seu nivell més alt des de 1996

La inflació de França es dispara quatre dècimes al març, fins al 3,2%.

La bombona de butà de 12,5 quilograms puja fins als 14,10 euros, increment que significa un 8,96% més.

Habitatge

El preu mig del lloguer a Balears es va situar al març de 2008 en 1.136 euros al mes, el que suposa un increment del 7,4% respecte a 2007, quan estava establert en 1.052 euros

El preu de l'habitatge en el Regne Unit va baixar el passat març un 2,5 per cent, la major caiguda mensual registrada en aquest país des de setembre de 1992.

El preu mig de l'habitatge de segona mà en les Illes Balears ha descendit un 1,1 per cent en el primer trimestre de l'any, situant-se en 2.580 euros per metre quadrat al març, segons un informe de fotocasa.es.

L'Euríbor tanca març en el 4,59% i suposarà un augment mitjà de 506 euros anuals per hipoteca.

La societat immobiliària Lábaro que presideix Julio Mateo amb uns actius per un valor aproximat de 3.000 milions d'euros i un passiu de 700 milions, s'acull al concurs de creditors.

Des de gener, els jutjats espanyols van admetre a tràmit 119 concursos d'empreses del sector de la construcció o promoció immobiliària davant dels 48 casos registrats en 2007, segons les dades publicades en el BOE i recollits per Euler Hermes

Internacional

Rússia és el país amb major nombre de rics en els òrgans centrals del poder, amb 12 multimilionaris en el Parlament amb una fortuna conjunta de 41.000 milions de dòlars

Polítics

El consellers insulars que no tenen sou de la institució passaran a cobrar 1.551,67 euros per assistir a cada ple ordinari -se'n fa un al mes-, mentre que fins ara en rebien 929,01.

Web Llibertat.cat

[Siguem realistes, demanem l'impossible] 40 anys del maig del 68 ( part I)

Web Llibertat.cat | 16/04/2008, 18:29

[Siguem realistes, demanem l'impossible] 40 anys del maig del 68 ( part I)
Publicat al bloc d'Abd El Krim, el 5 d'Abril de 2008

(...)També va ser en aquella dècada quan, sota la influència de les lluites anticolonials del tercer món i les noves teories de l'esquerra, es van reformular els nacionalismes de certs pobles sense estat i van veure la llum alguns dels moviments d'alliberament nacional actuals. No és pas casual que als Països Catalans, fos el 1968 la data de naixement del PSAN, com a escissió esquerrana i radical del FNC, o que aquell mateix any al País Basc ETA realitzés les primeres accions armades d'envergadura contra les forces d'ocupació (...)

Daniel Cohn-Bendit va ser una de les cares visibles del maig del 68 francès. Nascut a França i fill de pares jueus alemanys, va esdevenir un dels líders estudiantils francesos més coneguts i radicals dels anys seixanta, fins al punt que la premsa el va batejar com a "Dani el roig". Actualment és eurodiputat i és dedica a presentar pel món el seu llibre Forget 68 on renega de les lluites dels anys seixanta i fa una crida a les noves generacions per que oblidin el maig del 68.

Cohn Bendit és ara membre l'establishment polític alemany. Dirigeix conjuntament amb Joschka Fischer, un altre fill del 68, el Partit Verd alemany. Una formació política plenament integrada en el sistema capitalista que va demanar el vot favorable a la Constitució Europea, va promoure la participació alemanya a la missió imperialista de l'OTAN a Iugoslàvia i va formar part dels dos governs de coalició encapçalats per Gerhard Schröder responsables de la introducció de les principals reformes neoliberals a la nova Alemanya unificada. Un Partit Verd alemany que, per cert, és des de fa temps el model de referència de debò d'Iniciativa per Catalunya...

Per què a Cohn Bendit i a tants d'altres, a dia d'avui membres respectables del sistema que volien derrocar, els resulta tant incòmode recordar el seu passat? Per què reneguen de les lluites socials i revolucionàries de la dècada de 1960? Que és allò que ens volen fer oblidar?

Una breu panoràmica dels seixanta i el maig del 68

Per començar, cal aclarir que contràriament al que diuen les versions més difoses, el moviment del 68 no va ser un moviment exclusivament francès o de la Europa Occidental, sinó que va ser un gran moviment global que va afectar a diferents latituds del planeta i va superar la divisió de blocs de la guerra freda, tenint a Praga un dels epicentres del moviment. De fet, per bé que la revolta parisenca ha estat la més difosa i publicitada, no va ser pas aquesta la més violenta ni la més radical de totes elles; un honor que bé podrien repartir-se les revoltes de Mèxic, els ghettos negres d'Estats Units, Itàlia o el Japó. Per no parlar, es clar, de que 1968 va ser un dels anys de major virulència de la guerra imperialista dels Estats Units contra la titànica resistència del poble vietnamita.

1968 forma part d'un conjunt més ampli, va ser un any important d'una dècada rupturista i revolucionària com van ser els anys seixanta. Una dècada que de fet podríem dir que es va iniciar amb la revolució cubana de 1959, quan un grapat d'homes armats de valor i ideals van encapçalar la victòria del poble cubà contra una dictadura imposada per la CIA i la Màfia nord-americana. El anys seixanta van ser, per sobre de tot, la dècada del despertar del tercer món i de la lluita antiimperialista; d'Argèlia a Vietnam, els eternament oprimits despertaven i trencaven amb les cadenes de segles d'opressió. La figura del guerriller, el revolucionari, era comuna i popular arreu del món dependent. Fidel Castro, Ho chi Minh, Ernesto Che Guevara, Malcolm X o Patrice Lubumba eren llavors algunes de les figures més admirades entre els condemnats de la terra.

Els seixanta varen ser anys de vàries revolucions no estrictament polítiques però de gran importància; revolució sexual, musical, generacional, espiritual i identitària. Va ser l'època en la que la música popular d'arrel afroamericana representada pel rock'n'roll esdevenia hegemònica i global, malgrat la gran oposició de les classes dirigents, a les que espantava molt la popularitat d'una música feta pels oprimits. El rock era un expressió musical de ritme frenètic i donada a la improvisació, que no era més que un clam a la rebel·lió i a trencar amb els motlles socials preestablerts. Els dies 15, 16 i 17 d'agost de 1969 milers de joves nord-americans es van reunir a Woodstock en el major, més lliure i espontani festival de rock de la història.

També va ser en aquella dècada quan, sota la influència de les lluites anticolonials del tercer món i les noves teories de l'esquerra, es van reformular els nacionalismes de certs pobles sense estat i van veure la llum alguns dels moviments d'alliberament nacional actuals. No és pas casual que als Països Catalans, fos el 1968 la data de naixement del PSAN, com a escissió esquerrana i radical del FNC, o que aquell mateix any al País Basc ETA realitzés les primeres accions armades contra les forces d'ocupació atemptant mortalment contra un guàrdia civil i el cap de la brigada policial de Guipúscoa. Un any després, a Irlanda, l'antic Irish Republican Army (IRA) renaixia amb totes les seves forces i iniciava una llarga guerra semioberta contra l'ocupació britànica del nord de l'illa.

(Continuarà...)

x

rip

x | 16/04/2008, 16:59

No és ni el primer cop ni l´únic lloc on es fan .

Que vos pensaveu que les coses es fan bé, tot es fa de cul.

Hoteler de l'Arenal

Cementeri

Hoteler de l'Arenal | 16/04/2008, 15:21

Aquí sa gent se'n fot de lo què les fan als seus morts per lo vist!!.De lo què li fan a Mallorca ja ho sabíem.Per ventura és què tota sa nostra ciutat és un cementeri.

Hoteler de l'Arenal

Cementeri

Hoteler de l'Arenal | 16/04/2008, 14:48

També l'Excel·lència ha d'arrivar als cementeris i a tot lo relacionat en Thanatos.No volem xapusses.Ja només falta posar un olla i fer-ne sopa amb sos ossos humans i convidà als turistes o emplear-los per la construcció.

Hoteler de l'Arenal

Bandes què caçen indigents.

Hoteler de l'Arenal | 16/04/2008, 13:12

Fa molts d'anys què marxam pel camí de la Excel·lencia.Per tot arreu allà on vas no veus més què Excel·lencia.Aviat serem com Florència i es seu Síndrom de Stèndhal.

Xesca Ensenyat

Ja que dia 14 no vaig tenir xerrera

Xesca Ensenyat | 16/04/2008, 13:01

He xerrat ara.
He escrit de la república, del santcristo i del sexe explícit que promocionen els que no volen llevar el sancristo...

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans

Bandes què caçen indigents.

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans | 16/04/2008, 12:45

Hi ha més pandilles com aquesta des video,però sa policia és molt tebe i sa pren aquests assumptes amb molte tranquil·litat quant de lo què esteim parlant és de terrorisme.

Pepe

Ossos

Pepe | 16/04/2008, 11:38

Respecte a la trobada d'osso humans m'ha agradat l'article de Joan Riera.

Malament li deuen anar les coses, a Catalina Cirer, quan se'n va a cercar ossos per Son Tril·lo. Molts de nervis hi deu haver pel PP quan s'enduen a la Fiscalia una qüestió d'aquest tipus, que es podria resoldre amb una crítica, certament, però sense intentar armar cap escàndol. Ja és mal de creure que Cirer passàs casualment pel lloc dels fets i es posàs a fer-ne fotos, però molt més ho és que mostri tal zel i diligència amb un afer d'higiene funerària quan no s'assabentava, mentre era batlessa, del que feia el seu tinent de batle d'Urbanisme amb la targeta Visa municipal, tot i que l'avisaren repetides vegades. Crec que arran del desastre De Santos, Cirer necessitava ventilador fos com fos per distreure l'atenció. Està d'enhorabona. Ha trobat ossos. Ja és cosa. Un malalt li manejava, per ordre de Matas, el metro i Son Espases. Però ella ha superat el desastre. S'ha de menjar el malalt, però ha trobat morts dins l'armari dels altres. I cap a Fiscalia ens n'anam. Catalina no controla els vius, però té molt bona relació amb els difunts.

Joan Riera. Periodista

Pepe

Bones Xesc

Pepe | 16/04/2008, 11:35

Bones Xesc, tradicionalment les corrent crítiques als partits acaben sent una forma de pressionar per que donin càrrecs als seus "líders".

Dissabte tenim assemblea d'EU a Mallorca, fa temps que varen presentar nostres propostes (ja publicades a aquest blog). Anirem Garci i un servidor per defensar-les, ja veurem que passa però és molt complicat. El crítics acaben abandonant el partit per esgotament.

Pepe

Re: El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Pepe | 16/04/2008, 11:28

Molt interessant l'article sobre l'esquerra institucional a Itàlia.

És dur estar a l'oposició i no poder desenvolupar el teu programa, però crec que des de l'oposició es pot fer molt de feina de control sobre el govern.

S'ha de tenir molt clar amb quin i a quines condicions es pot entrar a un govern.
A Pollença i a Mallorca crec que en aquest moment EU i UM som incompatibles a un mateix govern.

Chuchen de centro

Canvi Radical

Chuchen de centro | 16/04/2008, 11:27

UNA MIERDA DE CODIGO PENAL Y UNA MIERDA DE LEYES, ES LO QUE TENEMOS....

Garci

Re: El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Garci | 16/04/2008, 11:20

Gràcies Francesc per les teves paraules. Dins EU no som els únics que ens plantejam aquesta manera de fer les coses. Però si que som minoria.
Ara tenim un congrés, i d'aquí n'ha de sortir la línia a seguir. Ja veurem com acaba. Nosaltres des de Pollença intervindrem i ja fa uns mesos que hem presentat les nostres propostes.
Pensa que els interessos de que tu parles hi son, molta gent està col·locada a llocs de l'administració, i amés, la gent no col·locada està desorganitzada. Però hem de tenir esperances perquè per aquest camí ja no podem seguir.

Director General de Fraus i Estafas als ciutadans.

Lo des cementèri

Director General de Fraus i Estafas als ciutadans. | 16/04/2008, 10:57

És un escàndol perquè és exactament igual què una profanació.

Francesc Bibiloni

Re: El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Francesc Bibiloni | 16/04/2008, 10:42

Creis que se podria implantar a EU una corrent crítica com la que tenim a Pollença?
A jo me sembla que té molta rellevància a nivell intern la manera de fer d'EU a Pollença però realment crec que no s'implantarà per que amenaça massa interessos, tot i que seria una bona idea per que crec que obtendria millors resultats.
Estaria bé que vos postul·làssiu com a model a seguir jeje.

Director General de Fraus i Estafas als ciutadans.

Bandes què caçen indigents.

Director General de Fraus i Estafas als ciutadans. | 16/04/2008, 10:39

Ses pandilles són terrorisme;al Brasil i a Guatemala ho tenen clar,les eliminen.Aquí les donam ajudes perquè es què estan dins es ajuntaments fan feina contra es poble i a favor de ses màfies.

Garci

Re: El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Garci | 16/04/2008, 09:31

Totalment d'acord amb Fralokus. No podem consentir en nom del pragmatisme actuacions com son Espases, com construïr en sòl rústic, i tantes i tantes coses que hem de tragar per tenir per socis de govern a un partit de dretes com és UM i a una esquerra molt descafeinada.

fralokus

Re: El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

fralokus | 16/04/2008, 09:17

Parlant de Balears, EU no ha de ser una eina per a expulsar del Govern al PP i ficar amb "calzador" al PSIB-PSOE i altres.

EU ha de mostrar les seves cartes, si l'electorat les accepta doncs endavant, si no les accepta a l'oposició, EU no pot ser còmplice d'actuacions com les d'aquest primer any de legislatura en nom del pragmatisme.

EU ha de crear un espai propi com a Pollença, donant guerra, sent opció de govern però no a qualsevol preu.

Garci

Re: El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Garci | 16/04/2008, 08:42

L'esquerra a les institucions és un debat prou interessant.
En la meva opinió l'esquerra és capaç de governar i de dur un projecte endavant. El problema és quan el pragmatisme els fa anar en contra del seu pensament i del dels seus votants. Si cedeixes massa coses del teu ideari per la pragmàtica de governar, per mantenir-te en el poder, doncs la gent acaba per donar-te l'esquena.
Però qui és el valent que fa una consulta a les bases per si ens interessa governar o no amb la dreta?
Qui és el valent que surt de les institucions quan s'han d'aprovar coses que no es volen?
Tot es resumeix bàsicament en ser valent i mantenir el teu discurs.
Com bé dieu una mala política d'esquerres és la que fa guanyar la dreta.

Web Ixent

L'esquerra institucional que ha governat Itàlia ha perdut l'electorat després de traïr-lo.

Web Ixent | 16/04/2008, 08:27

L'esquerra institucional que ha governat Itàlia ha perdut l'electorat després de traïr-lo.

Quan l'esquerra no fa política d'esquerra genera totes les condicions per al retorn institucional de la dreta pura.
Això és el que ha passat a Itàlia i els qui més han perdut són aquells que situats més a l'esquerra han cedit les seves propostes en favor de la governabilitat, com és el cas de l'agrupament electoral Sinistra Arcobaleno, on s'amaga una Rifondazione Comunista que al llarg del govern Prodi ha perdut els papers, i la seva identitat.
Sinistra Arcobaleno s'ha presentat, també pel "realisme polític" al qual ens tenen acostumats els oportunistes, sense l'emblema tradicional de la falç i el martell, i fins i tot la Sinistra Crítica, organització germana de la LCR francesa en la Quarta Internacional, ha restat per davall dels resultats del Partito Comunista dei Lavoratori, organització trotsquista, la primera que trencà amb la política errada de suport de Rifondazione Comunista al govern Prodi.
Ben aviat ens trobarem arreu d'Europa amb una situació abocada al bipartidisme a l'estil dels EUA. Aquest fet, que situa a les esquerres oportunistes fora del món institucional i a la seva pràctica extinció, és el resultat de la seva degeneració institucionalista. En favor de la governabilitat han deixat de banda les reivindicacions populars del moviment obrer i dels moviments socials, i lel seu electorat tradicional els ha donat l'esquena, de manera que l'esquerra europea es situarà en un terreny que afavoreix en tot el discurs de Toni Negri, i la seva formulació del projecte transformador en el contrapoder al marge de les institucions. És cert que el model de l'antiga esquerra comunista i revolucionària fa aigües per la seva submissió als models institucionals del social-liberalisme, però no és menys cert que el del zapatisme mexicà, proper a les tesi de Holloway i Negri tampoc és cap alternativa.
Serviria simplement que l'esquerra retrobés en el discurs de Marx les seves funcions dins les institucions de la burgesia, la qual cosa semba oblidada.

Pepe

Més articles

Pepe | 16/04/2008, 08:24

Pens que el missatge d'EU ha de ser clarament anti - dreta i anti PP però el que no es pot fer es dir com es fa al guió pel debat a l'assemblea que "ser millors que el PP és motiu suficient per donar el suport al govern". O sigui com dius tu l'objectiu d'EU no pot ser exclusivament que no governi el PP.

Hi haurà un segon article dedicat a parlar del PSOE i evidentment un tercer dedicat a EU.

Garci

Re: El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Garci | 16/04/2008, 07:36

Detall de la fotografia: la monja que va la davant està a punt de creuar la línia.
Té doble significat?

Garci

Re: El vertader tsunami bipartidista 1. EL P.P.

Garci | 16/04/2008, 07:34

Volia afegir unes quantes valoracions:
1-El fet de que els socialistes espanyols estiguin mig enamorats de Sarcozi és molt significatiu. Se senten més aprop de la dreta francesa que de l'esquerra d'aquell país. Molta gent a Espanya veu al president francès com un referent, tant gent del PSOE com del PP.
2-EU-EV ha de deixar de fer el discurs anti PP i anti dreta. Això pressuposa el mateix que demanar el vot útil. Si l'objectiu és que no governi el PP doncs és més fàcil votar al PSOE..
3-Com se pot estar content i fer una valoració positiva de les darreres eleccions? Hem de deixar d'enganar-nos.
4-EU-EV no avançarà fins que no tengui un ideari marcat i uns objectius cap a on caminar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb