URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ampliació i reforma Hotel Formentor (dades).

Alternativa | 17 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir directius del grup  Barceló i l’arquitecte Pep Vich (de l'estudi d'arquitectura CMV Arquitectes Associats) ens varen explicar a polítics i técnics el projecto de reforma i ampliació de l’Hotel Formentor. El projecte consistia en pràcticament les mateixes imatges i plans que ja havien vist a l’avantprojecte, el que passa que aquesta vegada a un dvd i amb les explicacions de l’arquitecte. Procuraré resumir una reunió de tres hores, als comentaris si plantegeu dubtes em puc estendre més . Avui em centraré en les dades més objectives i a altre article faré les valoracions.

La primera part de l'exposició la va fer Josep Canals, director d'Operacions de Barceló, que va repetir varies vegades que  la compra i la inversió (superior als 20 milions d'euros) que fa el grup a l ‘Hotel es fa per “recuperar les arrels dels grups” per  sentimentalisme i no per rendibilitat econòmica. Una cosa difícil de creure al capitalisme modern i que el temps demostrarà si és veritat o mentida. Segons Canals es tracta convertir-lo en el millor hotel del Mediterrani. Un 5 estrelles gran luxe, obert tot l’any.Segons Canals les premisses del projecte eren:

-Absolut respecte al privilegiat entorn.

-Mantenir de l'edifici principal de l'hotel, el que s’ha denominat la línia blanca.

-Complir les exigències del POOT que encara no està en vigor

-Intentar aconseguir la màxima sostenibilitat de l'establiment

 

Està previst fer la reforma-ampliació durant quatre any, faran obra vuit mesos i obriren tres mesos. No tuilitzaren barques ( com s’havia comentat) si no que 10 ó 12 camions  diaris hauran de  dur material per començar a octubre.

 Després dels comentaris de dades a aquest blog em vaig interessar per les dades de les superfícies, els varen parlar de132.327 m2 reals de parcel·la urbana i 17.000 m2 edificats. La nova ampliació suposarà 4000 metres més, concentrats sobre tot a l’spa-sala de convencions, o sigui parlen de 21.000 m2

L’arquitecte responsable del projecte Josep Vich ha fet l'exposició dels aspectes tècnics. Ha insistit molt en respectar la línia blanca marcada per l’edifici principal en el paisatge . Es deixarà l’estructura actual i s’uniformitzarà  ja que lleven afegits. Es llevaran habitacions, ja que aquestes seran més grans i totes donaran a la ma.

 

En principi la resta d’edificis que es fan es volen integrar al paisatge de manera que no siguin cap impacte ni competència visual a l’edifici principal. ” Palazzina” ( sobre les pistes de tennis), “Villes” sobre les pistes esportives abandonades i” Racimo” al costat de l’hotel. (veure anterior article) Es planteja una disgregació d’edificis per a evitar l'aparició de nous edificis compactes i pesats.  També va defensar que els nous edificis siguin amb sostre –terrassa i cobertes per les que es pot caminar ja que considera que són menys impactant que els sostres tradicionals

Respecte al Centre de convencions i spa, que és l’edifici que més ens preocupa al projecte. Una vegada més no havia cap fotomuntatge d’aquest projecte. Varen mostrar nostra estranyesa davant d’aquest fet i l’arquitecte es va comprometre a fer una visita al terreny on anirà el nou edifici i amb globus podrem veure el volum i espai que ocuparà aquest edifici.

La sala de convencions principal està prevista per 250 persones, hi haurà altrs dues per reunions de  60-70 persones. L’arquitecte va indicar que estarà soterrat i que la seva altura màxima de 9 metres es situa per davall dels pins. Va insistir molt en que el projecte s’adapta  a l'orografia del terreny, de manera que l'impacte visual sigui mínim.

Respecte a l’altre element més impactant de l’ampliació, la piscina que imita una platja. Aquesta serà d’aigua salada i amb sorra al fons i a un costat, amb una fondària màxima de 1,20. L’argument per defensar aquest projecte és que la platja de Formentor a juliol i a agost està plena.  Personalment segueix pensant que aquesta piscina és simplement “kitch”, em recorda l'artificialitat de les Vegues o de qualsevol parc temátic.

 

 

 

Respecte a la dotació de serveis varen comentar que no hauria cap problema respecte a l’electricitat, que tenien el certificat de l’ IBASAN per la depuradora, i que el batle els havia assegurat que tindrien suficient aigua . Igualment l’Hotel fará les cessions de terrenys a l’Ajuntament que marca la llei, un tema sobre el que havien fet vàries reunions amb els técnics de l’Ajuntament.

Per terminar a les preguntes Josep Canals va reconèixer que estan fent feina amb la Conselleria de medi Ambient per fer un vedat de caça major. Sobre altres possibles ofertes complementàries només va parlar de l’spa i sala de convencions...

Comentaris

Pepe

Re: Ampliació i reforma Hotel Formentor (dades).

Pepe | 28/04/2009, 06:48

Cuenta con ello hablaremos en el pleno del tema, como te he dicho estamos a vuestra disposición.

empleado h formentor

reforma h formentor

empleado h formentor | 27/04/2009, 20:47

te agradezco tus letras de animo por que de verdad estamos muy preocupados por nuestro futuro.
pepe si en el pleno del jueves pudieras transmitir nuestra preocupacion y malestar por la situacion actual que estamos viviendo a ver si entre todos encontramos una salida a esta situacion. muchas gracias por atendernos.

Pepe

Formentor

Pepe | 27/04/2009, 09:50

Gracias a ti por participar.
Evidentemente me preocupa lo que me cuentas y estamos a vuestra disposición para ayudaros y hacer lo que podamos.
Tanto a través de este blog como en nuestro correo eurxella@yahoo.es
podemos dialogar y ver cómo os podemos ayudar.
Para empezar este jueves tenemos pleno y podemos transmitir al resto de concejales vuestras peticiones y preguntas

empleado formentor

reforma h formentor

empleado formentor | 27/04/2009, 07:41

gracias pepe por contestarme.
Estoy deacuerdo contigo que tienen que cumplir la legislacion, pero realmente me preocupa que hoy dia 27 de abril unas 100 personasde de las cuales el que menos lleva en la empresa son 17 años estamos olvidados por los propietarios y por los politicos ,de todo lo que he leido, por que ni la empresa se digna a informarnos de nada como si la cosa no fuese con nosotros,(me gustaria saber que seria una empresa sin los trabajadores,)nadie se pronuncia sobre nosotros, no pretendo que le dejeis hacer lo que quieran pero si que no busqueis problemas y si soluciones recordad que los barcelos no son del pueblo pero el 80 por 100 de trabajadores si. gracias

Pepe

Formentor

Pepe | 26/04/2009, 17:11

Hola "empleado de Formentor", el problema del que parles; compra de l'Hotel per un "gran grup hoteler" que immediatament retalla el temps d'obertura crec que te més que veure amb la gestió que fan les grans empreses que amb una altra cosa. El capitalisme entén ben poca cosa de persones, els números són la seva especialitat i maximitzar els beneficis el seu objectiu.
Respecte a "facilitar la reforma", aquesta ha de complir amb la legislació existent i ha de respectar l'entorn de l'hotel que és el seu major valor afegit.

empleado hotel formentor

reforma hotel formentor

empleado hotel formentor | 24/04/2009, 21:27

a politicos y nuevos propietarios (grupo barcelo)
ME GUSTARIA recordarles que del hotel hay mas de 100 personas que estamos trabajando desde que estan estos nuevos propietarios entre 2 y 3 meses MENOS que con el antiguo dueño el Sr buadas esto repecute y mucho en nuestra economia y en nuestra salud sobre todo mental , de escuchar tantas cosa el ambiente laboral hoy por hoy es insoportable gracias a los nuevos propietarios ( LAS ULTIMAS 3 SEMANAS SANTAS NO HEMOS TRABAJADO Y POR ELLO LA TEMPORADA ES MUY CORTA YQUE DECIR LAS PRISAS POR CERRAR EL HOTEL A MEDIADOD DE OCTUBRE LO QUE NOS REPERCUTE MUCHO EN NUESTRA ECONOMIA) y a los politicos por no facilitar el camino para poder hacer la reforma que no solo es bueno para nosotros los trabajadores pensamos que para el puerto de pollensa tambien,por que el puerto tambien es de pollensa aunque austedes los politicos se les olvidad casi siempre.

Pepe

JR

Pepe | 17/04/2008, 21:53

A la reunió quan se li va demanar a Jospe Canals pel tema de mantenir els camins oberts va dir que encara l'havien d'estudiar!!

Garci

Re: Ampliació i reforma Hotel Formentor (dades).

Garci | 17/04/2008, 21:25

Joan Ramon, que vols que digui l'ajuntament?
S'estan cagant amb tu!

Bona feina.

Joan Ramon

Formentor

Joan Ramon | 17/04/2008, 19:52

El camí de Cala Figuera ès d'Ús públic, i per tant un altre camí a reivindicar.

Que diuen per l'Ajuntament de l'aprovació definitiva del catàleg?

Salut

Pepe

Fotografia

Pepe | 17/04/2008, 18:21

Avui Garci i Fralokus m'han demanat que em deia Tomeu al moment que ens varen fer la fotografia, ja que sortim molt somrients. Resulta que em comentava un tema relacionat amb aquest bloc i és que Tomeu havia llegit com jo comentava a un anterior article del tema que havia hagut una reunió uns mesos abans de les eleccions a l'Hotel d'en Barceló, Zaplana, Jaume Matas i el mateix Tomeu.
Em va dir que aquesta reunió no havia existit i que el ni tan sol coneixia a en Zaplana. També em va afirmar que no havia fet cap reunió respecte a aquest tema. :-)

Pepe

Desastres

Pepe | 17/04/2008, 18:16

El desastre de la Font per desgràcia ja no te solució per tant ens centrarem en que el que encara podem salvar.

fralokus

Re: Ampliació i reforma Hotel Formentor (dades).

fralokus | 17/04/2008, 16:01

M'agradaria veure la cara que posarien o han posat els directius del grup Barceló, si després d'intentar convèncer als regidors de torn, que el projecte respecta l'entorn de Formentor, perquè els pollencins "ho tenim com nostre", es passessin per davant la muntanya de "La Font", amb tot el dret del món. podrien tractar d'hipòcrites a tots els pollencins i poca defensa tindríem nosaltres davant tal acusació.

Joan Ramon

Destrucció Total

Joan Ramon | 17/04/2008, 14:57

A Pollença haviat no quedarà cap recó verge,
Vaja Merda.

Fralokus o Miquel Sánchez

Re: Ampliació i reforma Hotel Formentor (dades).

Fralokus o Miquel Sánchez | 17/04/2008, 14:36

Pegant a altre costat.

Queixa al defensor del poble presentada, supos que aviat sabrem si s'admet a tràmit.

Pepe informarà en aquest bloc i potser faci una nota de premsa sobre el tema.

La queixa és per la precipitada de l'apagada analògica a Pollença quan el servei que ho han de substituir no està en funcionament.

Pepe

a Francesc

Pepe | 17/04/2008, 10:28

Evidentment la carretera de Formentor sofrirà problemes de tràfic durant la construcció,. Varen dir que havien estudiat i que els camions no serien massa grans i la carretera aguantaria. Però ja saben que una cosa és la teoria i una altra la pràctica jo també dubt que l'asfalt aguanti.

Respecte als trasllat en vaixell varen dir que l'havien estudiat però que tècnica-econòmicament no era possible.

A nosaltres ens preocupava el trasllat en barca per que hagués suposat l'ampliació del mollet. Prefereix les molèsties temporals i desperfectes que es poden arreglar, que un moll major a Formentor.

Pepe

Re: Ampliació i reforma Hotel Formentor (dades).

Pepe | 17/04/2008, 10:19

L'article és molt asèptic, bàsicament m'he limitat a transmetre la informació que ens varen donar.Evidenment és una informació molt preparada per conveixer, fins i tot va venir el cap de comunicació del grup Barceló. Ahir mateix a "Libertat balear" una hora després de terminada la reunió havia un resum dels que ens havien narrat clavat i això que ni tan sol havia un periodista d'aquest mitjà a la sortida, simptomàtic no?

El que és cert es que seguim sense visualitzar l'impacte de l'spa-sala de convencions, que els propietaris es van saltar la legalitat al camí de Cala Figuera i que faran el vedat de caça i no sabem quins projectes més tenen en ment.

Francesc Bibiloni

Re: Ampliació i reforma Hotel Formentor (dades).

Francesc Bibiloni | 17/04/2008, 10:14

A jo lo que no m'agrada de cap manera són axò du 10 o 12 camions de material, aquestes bistis tenen un tonelatge bastant alt, són amples i llargs (convé almanco així la distància entre eixos no destroça tan aviat l'asfalt) i tots mos coneixem la carretera de Formentor, no és l'autovia.
La rompran, per que la rompran, dubt molt que l'asfalt aguanti, amb lo qual suposarà una despesa extra després de les obres per readequar la carretera, això si és que u fan tot d'una, que l'administració és com és.
Després les mol·lèsties associades al tràfic de camions, que les curves són tancades i n'hi ha un parell de molt gustoses.
Podria seguir però m'estim més no continuar pensant amb les desventatges de nar-hi amb camions i simplement sintetitzaré : algú més apart de jo ha pensat que la carretera no aguantarà? Quina argumentació han exposat per no dur-la en barca? (que a jo me pareix bastant més eficient en quant a transport i càrrega) Què passarà si no aguanta la carretera?
I u desafortunat dia que mos topem amb un camionot d'aquestos de frente? Tipo trobar-se un autobús anant a Lluc o a nu Gorg Blau...
Esper haver-me errat i que en realitat la carretera que jo conec sigui perfecta per aquests camions, que segur que també la meva imaginació ha exagerat i són més pareguts a furgonetes que a nu camions que duen material a Son Espases, i sincerament també esper que u motiu de no dur u mateiral en barca no siguin duros.

Garci

Re: Ampliació i reforma Hotel Formentor (dades).

Garci | 17/04/2008, 09:29

Explicat d'aquesta manera, que pareix que tot és legal, pareix que no hi ha res que fer...
S'ha de mirar l'impacte que tendran les noves edificacions.

El que no m'agrada gens és el vedat de caça.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb