URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Simulacions i realitat

Alternativa | 18 Abril, 2008 05:59 | facebook.com twitter.com

Pensam que el problema  bàsic de la reforma i ampliació de l’Hotel de Formentor és la decisió política que al seu dia va permetre ampliar en 100 places l’Hotel. El batle i regidor d’urbanisme insisteix a totes les seves declaracions que el PGOU ( Pla General d’ordenació Urbana) vigent permet construir fins a 550 places hoteleres i que l’adaptació al POOT ( Pla d’ordenació de l’Oferta Turística) va significar reduir aquestes places a 350, El que també és cert és que l’adaptació al POOT, que s’hauria d’haver aprovat fa anys, hauria d’haver congelat el número de places actuals però en canvi va suposar ampliar l’actual Hotel Formentor, un 40 % , passant de 250 a 350 places i això significa ampliar l’actual edifici o construir de nous.

A l’igual que el GOB pensam que al seu dia es tenia que haver optat pel creixement “Zero” i que la qualitat de l’hotel no s’ha d’aconseguir augment places hoteleres.

Encara que l’adaptació al POOT no es trobi aprovada el projecte de l’hotel s’ha fonamentat a aquesta adaptació.

Del projecte d’ampliació i reforma el millor sense cap dubte és la reforma de  l'edifici principal que millorarà al  deixar l'estructura actual i llevar afegits, a la vegada que es redueix el número d’habitacions. A aquest edifici hi haurà 238 places o sigui pràcticament les actuals. Aquesta hagués estat la reforma perfecta.

Una vegada aprovada l’ampliació de places pensam que podia haver estat millor optar per allargar l’actual edifici que fer noves construccions, aquesta seria la manera de fer una ampliació menys impactant.

Reforma edifici principal 

 

El projecte ha optat per fer múltiples xalets, estam parlant de dotze noves edificacions, que absorbeixen la major part de l’ampliació, 84 places. "Palazzina ( quatre edificis de dues plantes"  sobre les pistes de tennis, 40 places), les  "Villes" ( cinc edificis, 25 places, sobre les pistes esportives abandonades) i els " Racimo" ( tres edificis al costat de l'hotel, 19 places). A la presentació teòrica es va defensar la seva integració al paisatge, però com tots sabem de la teoria a la pràctica pot haver un món.

El més preocupant és  la construcció d'un nou edifici de 4.266 metres quadrats que donarà cabuda a una sala de convencions amb capacitat per a 250 persones a més d'un SPA. I encara és més preocupant que a aquestes altures no s’ens hagi ensenyat cap fotomuntatge d’aquest edifici. A la reunió es va prometre una simulació volumètrica utilitzant uns globus que s'inflaran per col·locar-los en els vèrtexs de l'edifici i donar així una idea millor de l'impacte visual de la nova construcció. Ja veurem si realment resta integrat al paisatge

Respecte a la piscina que imita una platja crec que ja està tot dit, fer artificial el que tens de forma natural i bella a un pas demostra per on van les idees d’en Barceló. Si pensen que un turista preferirà la piscina exclusiva a la platja plena de “la plebe” suposam que el mateix pensaran respecte a tota la península. O sigui un caçador que arribi a pagar 6.000 euros per caçar una cabra mallorquina no crec que vulgui senderistes que els destorbin...

Pla de la piscina. 

 

Agraïm al grup Barceló les seves explicacions però per damunt de les paraules com sostenibilitat que alguns s'han encarregat de buidar de significat està la confiança en les persones i nosaltres no podem confiar en un grup que primer es triat per Jaume Matas per construir i explotar  per 40 anys el Palau de Congressos de Palma, amb un hotel, un centre comercial i aparcament,  i després li va contractar com empleat a Washington.

Per altra part a pesar de que a la presentació el grup Barceló semblava una ONG que no fa negocis, no es podem creure que només tinguin en ment el tema de l’spa, la sala de convencions i la caça major per rendibilitzar l’hotel. El major actiu d’aquest hotel per en Barceló és la immensitat de la seva propietat, actualment protegida però i en un futur...

Comentaris

Pepe

Llicències

Pepe | 20/04/2008, 11:37

M'han puntualitzat que a la notícia del DdM hi ha un error que se m'havia passat; ja que diu;

"Aunque en un principio las licencias urbanísticas solicitadas al ayuntamiento de Pollença se otorgan en comisión de gobierno, el alcalde Joan Cerdà (UM) no descarta que en el caso de la reforma del hotel Formentor la licencia pueda elevarse a la consideración del pleno..."

Les llicències d'obra se donen per resolució d'Alcaldia (decret) i no per acord de la Junta de Govern. A la Junta de Govern la única cosa que es fa és donar-ne compte per a coneixement.

Joan evita portar molt de temes al ple, prefereix la Junta de Govern i ara resulta que si li serveix el ple. No és una actitud molt "ética".

Pepe

A fralokus

Pepe | 18/04/2008, 15:21

Gràcies fralokus ja he penjat el teu article per diumenge, estic totalment d'acord, llevat de la darrera frase al que he dedicat el vídeo que acompanya el teu article. Jo sempre he estat del "tinent Colombo".

"Se busca que hay un caso y tiene tongo... Al teniente Colombo"

Pepe

a Pere

Pepe | 18/04/2008, 14:48

Pere, el GOB com ha dit Garci si que ha publicat notes de premsa respecte al tema i estam en contacte i col·laboram per aconseguir que l'ampliació sigui el més respectuosa possible.

Respecte a ERC és cert que no han dit res i crec que haurien de mostrar quina és la seva postura a aquest tema. Si llegiu avui la postura de cada partit véreu que aquest és un tema on surt la veritat de cada partit.

Pepe

A Margalida

Pepe | 18/04/2008, 14:43

Margalida totalment d'acord és inaudit que per criticar de forma furibunda la Feria de Abril, Eva li reste importància al tema de Formentor.

Com va dir el mateix arquitecte del projecte Josep Vich la imatge de l'hotel Formentor, una línia blanca en el paisatge, esta dins el nostre interior quan visualitzam mentalment la badia de Formentor.

Com be digues tu hem d'estar molt alerta amb aquest tema i així l'estam fent.

fralokus

Re: Simulacions i realitat

fralokus | 18/04/2008, 14:39

Pepe, tens un "email" i no he lletgit l'article del PiP. Per tant aquest article no està per res influenciat pel del PiP.

Pepe

De forasteros

Pepe | 18/04/2008, 14:32

Hola "... forastero" la verdad es que cuando leí el contrapunto también me quede anodado.
Podemos debatir si hay que subvencionar la Feria o no (ya me enteraré de la aportación que hace el ayuntamiento) pero de ahí a decir todo lo que dice Eva ...uf
Yo que también soy un ... forastero nunca me he apuntado a la "casa aragonesa" ni he ido a las celebraciones del Pilar en Mallorca, pero comprendo que haya gente que eche de menos sus fiestas, su tierra, sus costumbres por muy integrados que estén. Decir que hacer una Feria de Abril es insultar a los pollencins es una barbaridad. No creó que Eva diga los mismo de los mallorquines que celebran la reveltllà de S. Antoni en el barrio de Gracia de Barcelona. En fin no creó que haya que darle más vueltas, como ella misma afirma a su artículo estaba aburrida.

En cuanto a nuestra presencia en el PIP, si que es cierto que desde hace unos números hemos desaparecido bastante y no es porque hayamos dejado de trabajar y hacer notas de prensa. Sobre todo me resulto sorprendente que no se dijera nada de nuestra moción de proyecto de itinerario arqueológico aprovada al último pleno o que el útlimo númeor dedique un mísero parrafo a nuestra denuncia de las obras ilegales del camino de Cala Figuera...Que te tengo que decir nosotros seguimos y seguiremos haciendo nuestro trabajo y tratando a toda la prensa igual.

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans

Cort no funciona.

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans | 18/04/2008, 13:41

Hi ha moltes oficines i telèfons al servèi del ciutadà.Jo li demanaría a l'Ajuntament si n'hi ha qualqun de tots ells què servèsqui per res??

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans

Turisme Jove

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans | 18/04/2008, 11:54

No les necessitam per res.Què no tornin.Què no quedin ni ses cendres des local.

Garci

Re: Simulacions i realitat

Garci | 18/04/2008, 11:48

Tens tota la raó Margalida. Formentor preocupa més que la fira d'abril, però estaria bé deixar de subvencionar festes a col·lectius que tenen diners. Hauriem de saber que se'ls hi dona per poder parlar.

ERC jo no he sentit que digui res. Però el GOB si que s'hi oposa des del primer moment a la construcció de l'hotel. Ha fet diversos manifests, almenys a jo m'han arribat.

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans

Cort no funciona.

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans | 18/04/2008, 11:42

Telefonàu a Cort,al servei d'atenció al consumidor i ja me dirèu cosas.Te sentiràs com una pilota de tènis.Aquest servèi fa caguera i oi.Lo més segur és què desprès de 20 minuts al telèfon te donguin un número fora de servèi.I torna a començar.Sa gent què fa feina a n'aquest servèi necessitan un curset accelerat d'Eficaçia.

PERE

HOTEL

PERE | 18/04/2008, 11:18

ERC NO DIU NI PIO, A ON ÉS EN SUREDETA, AQUEST HOTEL SATURARÀ LA CARRETERA DE FORMENTOR I AUGMENTARÀ LA CONTAMINACIÓ.

NO ÉS POT DEIXAR QUE ES FACI.
I EL GOB ON ÉS EL GOB?

Margalida Amengual

Hotel Formentor

Margalida Amengual | 18/04/2008, 10:15

Hola Bon dia. Crec que en p.. forastero (quina expressió més lletja) té raó quan es refereix a n'Eva del PiP. S'ha passat dos pobles quan diu que és més preocupant el tema de la fira d'abril a Pollença que el tema de Formentor. De veritat que no sé de que va aquesta Eva, cada vegada hem sorprén més amb els seus comentaris. Com pot dir el que diu i quedar-se tan ample? Com pot dir que li preocupa més una festa que una possible destrucció de territori a Formentor, tenguin permís o no tenguin permís? Vaja pollencina barata, i em sab greu dir-ho, no m'agrada fer aquest tipus de comentaris damunt una persona.
La fira d'abril, ens agradi o no ens agradi, és només una festa més a Pollença, sense cap més transcendència; que si la pagam tots els pollencins o no, i qué? Ja no vendrá d'aquí després de tots els absurds que pagam un més no hi farà res, però Formentor es un tema molt seriós, que s'ha d'analitzar amb molta cura. Pollença no està per deixar perdre un lloc tan emblemàtic com Formentor, ni l'hotel ni el paisatge, per lo que, aquesta vegada, l'ajuntament hauria d'anar molt alerta amb el que fa, pel bé de tots els pollencins.

Garci

Re: Simulacions i realitat

Garci | 18/04/2008, 08:51

Ep, veig que no som l'únic "foraster" per aquí. La puresa de sang és una cosa tan absurda que fa segles va passar de moda. Si algú encara vol fer processos inquisitorials a la nova manera, que em de fer? No val la pena enfadar-se.
Els de la fira d'abril tenen dret a fer-la. Una altre cosa és veure si els em de pagar la festa entre tots. Però com que no se que aporta l'administració local i autonòmica, doncs no puc opinar. Si algú sap del cert que aporta l'ajuntament i que el govern estaria bé que ho faci constar.
Les referències a que som un partit de forasters son moltes, i ja hi estem avasats. Qui és nacionalista tancat no concep una altre visió del món que la dialèctica, l'enfrontament, entre Nacionalismes.

Puto forastero

Feria

Puto forastero | 18/04/2008, 08:44

No habéis leído a Eva Cerda en el PIP ? Este tema no tiene importancia, es más importante rechazar la feria de abril¡¡¡

Veo también que pràcticamente han desaparecido las referencias a vuestro partido al PIP. Para ellos todos los partidos no nacionalistas sois apestados, sólo les falta decir que insultáis a Pollença con vuestra existencia, como la Feria de Abril.

Garci

Re: Simulacions i realitat

Garci | 18/04/2008, 07:50

Esperem que en un futur la península de Formentor segueixi protegida, i que si hi ha un cavi de govern, no afecti a la seva protecció. Si pensen construir-hi més, crec que ho tenen difícil.
Ni camps de Golf ni privacitat de camins públics, això ho haurem de vigilar.

Pepe

Llicència al ple

Pepe | 18/04/2008, 07:31

Al DdM afegeixen que la llicència de l'hotel es pugui llevar al ple, em sembla molt bé, la pena és que no hagin fet el mateix amb les llicències de Cala Molins, La Font o tota l'urbanització de Formentor...

Aunque en un principio las licencias urbanísticas solicitadas al ayuntamiento de Pollença se otorgan en comisión de gobierno, el alcalde Joan Cerdà (UM) no descarta que en el caso de la reforma del hotel Formentor la licencia pueda elevarse a la consideración del pleno municipal para que todos los grupos políticos puedan aportar su opinión.
Cerdà no quiso valorar el proyecto básico presentado anteayer al Ayuntamiento hasta que los técnicos lo hayan analizado. El alcalde cree existe margen de tiempo suficiente para que el grupo hotelero inicie las obras en octubre, si el proyecto cumple la normativa.

Pepe

DdM

Pepe | 18/04/2008, 07:27

Al DdM es centren en la posibilitata de tornar a fer el Foro a Formentor i la creació del coto de caça

J. FRAU. POLLENÇA. Fuentes del grupo Barceló expresaron su "interés" en reactivar el Foro Formentor en el hotel de su propiedad una vez se haya ejecutado el ambicioso proyecto de reforma del establecimiento, si bien precisaron que no depende exclusivamente del grupo hotelero, sino de las posibles firmas interesadas en patrocinar el evento.
El Foro Formentor se celebró en el emblemático hotel de Pollença entre los años 1999 y 2004, con el patrocinio de la Fundación Repsoy YPF y la organización del ministerio de Exteriores. La visita de personalidades políticas como Yasir Arafat o Simon Peres colocó al hotel Formentor, y por extensión a toda Mallorca, en el centro de la actualidad política internacional en las sucesivas ediciones del Foro.
El grupo Barceló cree que, tras la reforma, el hotel reunirá mejores condiciones que antes para acoger un evento de estas características, con una moderna sala de convenciones con capacidad para 250 personas.

Desestacionalización

Por otra parte, en el programa de actividades de desestacionalización que prepara el hotel Formentor para mantener el establecimiento abierto durante todo el año figura la creación de un coto de caza de cabra mallorquina en el predio en el que se ubica el hotel, de 1.200 hectáreas, para promocionar el turismo cinegético.
Las fuentes de la empresa hotelera confirmaron ayer que han registrado en la conselleria de Medio Ambiente una solicitud para la creación de una zona homologada para practicar la caza de la cabra autóctona, similar a la que existe en la finca de la Victòria de Alcúdia, para lo que previamente deberá realizarse un descaste de cabras no autóctonas y posterior repoblación de animales de raza fina.
Técnicos de Medio Ambiente ya han visitado la finca de Formentor para comprobar si cumple las condiciones para albergar un coto de caza de estas características y han realizado un censo de animales. "La conselleria de Medio Ambiente guiará todo el proceso; si un cliente del hotel quiere salir a cazar, debe ir acompañado por un guía vigilante de Medio Ambiente, que será el encargado de identificar el animal que puede abatirse", explicaron las fuentes consultadas.
Por su parte, el alcalde de Pollença, Joan Cerdà, comentó al respecto que la creación de un coto de caza está contemplado por la Ley, aunque el Ayuntamiento analizará si la propuesta del grupo Barceló se ajusta a la legalidad antes de permitirla. "Si cumple la normativa, no hay nada que decir", apuntó.

Pepe

Opinions

Pepe | 18/04/2008, 07:24

Avui al Balears surt l'opinió dels diferents grups.
He de dir que ni Joan, ni Francisca ni Biel varen ser a al reunió ja que eren amb Moneo. Si que havia representants dels seus partits; Michel, Jaume o Juanjo i Tomeu (PSM) varen poder escoltar i demanar als técnics de l'hotel.

NOTÍCIA.

Els polítics analitzaran la legalitat del projecte de reforma de l'hotel Formentor per donar la llicència
Els representants de l'Ajuntament no veuen malament les obres d'ampliació de l'establiment

M.N./M.M. Pollença.

Després que els arquitectes del projecte d'ampliació de l'hotel Formentor presentassin les actuacions davant els representants polítics de l'Ajuntament, s'han seguit les reaccions. Així, el batle de la localitat, Joan Cerdà (UM), titllà de «raonable» el projecte presentat pel grup Barceló, tot i que anuncià que «ara hem d'estudiar si el projecte compleix amb la normativa vigent, però cal destacar que la propietat fa un esforç important per mantenir l'estètica i l'impacte a la zona».

Per la seva part, Francisca Ramón (PSOE) manifestà ahir que «he demanat una reunió amb els arquitectes del projecte perquè m'expliquin tots els detalls de l'obra». Ramón afegí que «tenc alguns dubtes sobre les actuacions que es volen dur a terme, però després de matisar aquestes qüestions amb els tècnics i arribar a un acord, el meu grup no posarà cap inconvenient perquè es facin les obres d'ampliació».

Gabriel Cerdà (PSM) afirmà ahir que «estam un poc a l'expectativa de veure com repercutirà la volumetria dins l'espai de l'hotel Formentor», tot i que afegí que «el projecte presentat és bastant digne perquè no perjudica la línia de Formentor». El portaveu d'EU-EV fou el més crític. «Permetre que aquest hotel s'ampliï fou un gran error polític», digué, i alertà d'una possible privatització de la zona pública. «El tema de la pisicina el justifiquen perquè els clients volen tranquil·litat», afegí, i lamentà que encara no s'hagi vist el fotomuntatge de com serà el centre de convencions. «El que no hem vist és el que més ens preocupa», puntualitzà.

Des del PP, Bartomeu Cifre defensà el projecte. «Després de la reunió quedà clar que, per al grup Barceló, l'hotel Formentor serà un referent. El projecte està fet amb una gran sensibilitat, tant amb la parcel·la com amb l'entorn, i crec que suposa una gran iniciativa per a Pollença», digué.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb