URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El vertader tsunami bipartidista 2. El PSOE.

Alternativa | 19 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

La identificació del PSOE com un partit d’esquerres, propiciada pel conservadorisme ranci del PP  és un error polític ideològic bàsic  d’E.U.  (veure anterior article).

Si analitzam la política del PSOE quan aquest ha tingut majoria absoluta, i ha pogut fer la seva política sense acords, s’ha distingit totalment per mesures de marcat caràcter neoliberal, de privatització i dilapidació de l’Estat del Benestar.

La darrera legislatura la va iniciar el PSOE teòricament amb un gir cap a l’esquerra triant com socis preferents a IU-ICV i ERC. Però pot un govern d’esquerres renunciar al control del frau fiscal la progressivitat dels impostos i de les ajudes com el famós xec bebè o els 400 euros de la darrera campanya electoral ? Pot un govern d’esquerres  defensar un  superàvit fiscal, controlant les despeses públiques, quan tenim un munt de deficiències en sanitat, educació, serveis socials...?

Igualment el PSOE ha aprofundit en la lògica de reduir els impostos directes (en els que els qui tenen més, paguen més), per tal de carregar la despesa de l’estat en els indirectes (que tots paguem per igual), una mesura amb molts qualificatius, però cap d’ells “progressista”.

El PSOE no ha estat capaç ni tan sol de fer lleis que si tenen a països d’Europa amb governs de dretes; una llei de terminis de la interrupció voluntària de l’embaràs o de separació església –estat.

Amb les eleccions del 9 de març hem pogut comprovar l’encertada que era la política de socis preferents del PSOE que ha deixat als partits de l’esquerra insitucional en clara crisi, consolidant encara més la mentida de que el partit socialista és “l’únic referent útil de la gent d’esquerres”. D’aquesta manera ens podem trobar davant un inici preocupant de la desaparició de partits d'esquerres absorbits per un partit que ni tan sol és socialdemòcrata però que s’ha apropat de la marca i l’ha canviat el contingut. Mal assumpte ja que aquesta confusió difosa i ampliada, inclós pels propis dirigents d’EU, facilita la derechització política de l’electoral.

Com deia Enrique Gil Calvo, profesor de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid a un interessant article al país que podeu llegir; “el declive de la izquierda” ; la anomenada tercera via de Giddens-Tony Blair, adoptada a Espanya per Zapatero no suposa més que renunciar als valors de l’esquerra proposant una dreta amb un rostre més humà. Igualment com diu aquest sociòleg; la ciutadania s’ha convertit en un grup de competidors sense compromisos solidaris, fonament de l’esquerra.

Aquest és el vertader tsunami bipartidista que ha arrasat a EU-EV; l’absència d’una dreta moderna que ha convertit a un partit de centre-dreta en socialdemocrata.

Del blog las historias eulerianas. 

 

Comentaris

Pepe

Fa més de dos anys

Pepe | 20/04/2008, 23:31

He trobat aquest comentari a un forum, referent a la construcció d'Alternativa per desembre del 2005, més de dos anys després no ha canviat res.
... No es pot construir una "alternativa" des de les direccions dels partits, com van posar de relleu les crítiques desde EU-Calvià i EU-Pollença segons indiquen els diaris.

Pepe

Corrupcó

Pepe | 20/04/2008, 14:23

La corrupció i mala gestió que està sortint dia sí i dia també de l'anterior legislatura és realment espectacular. L'altre dia un afiliat del PP em deia que s'estava pensant deixar aquest partit davant de tanta "merda", crec que se l'hauria de deixar de pensar i fer-ho. Ja és ben hora que a la gent del PP li entre una mica de sentit crític.

Jeroni

Joan Riera al Diari de Balears

Jeroni | 20/04/2008, 11:51

I ara ha rebentat la Visa de Bitel...

Qui ho havia de dir! Damià Vidal al calabós! Damià... el gendre que voldrien totes les sogres del planeta: enginyer de Telecomunicacions, professor de la UIB, informàtic de marca, hereu del castell de Santueri, casat amb una al·lota de molt bona família pollencina. Li muntaren una boda de bandera a l’hotel Formentor. Damià... qui un dia féu un gran favor a Matas, l’informe pericial que el salvà de l’escàndol d’espionatge a Bitel, i com a premi Matas el féu gerent de Bitel.

I dins Bitel ja sabem el que passà: igual que Rodrigo de Santos, Visa per amunt, Visa per avall, i a viure que són dos dies. Ningú no controlava Damià. El president de Bitel mirava cap a una altra banda mentre Damià feia ballar la Visa. Era Lluís Ramis d’Ayreflor, conseller d’Economia i... subordinat de Matas. Ningú no es ficava amb Damià, de la mateixa manera que ningú no es ficava amb De Santos. Tenien protecció divina. Rodrigo es rompia la cara per Matas i els seus macroprojectes a Palma i a canvi fruïa amb la Visa. Damià... el mateix. El poder del líder semblava il·limitat. No podia perdre mai. Semblava infalible. Si es posava a fer macroobres, tenia un Rodrigo que es trencava la cara per ell. Si tenia problemes judicials, tenia un Damià Vidal que lluitava per ell. Després arribava la benedicció dels càrrecs i de les Visa. Ells el protegien i ell els beneïa... Només mancava el vot del poble. Però el poble fallà. La pipella dels ciutadans sempre pot més que la saviesa dels comediants. El PP perdé la majoria absoluta i ja tenim dos gendres modèlics en calçons blancs. La pregunta que es fa ara molta de gent és quants gendres modèlics amb Visa resten encara per descobrir? Quantes Visa ballaran en el pròxims mesos amb la ciutadania bocabadada i avergonyida? I el que és més catastròfic per al PP: En quines condicions pot aquest partit celebrar el congrés del pròxim juliol? Què faran a la pròxima trobada? Parlaran d’Hidalgo? Parlaran de De Santos? Parlaran de Vidal? O tal vegada els pegarà un atac d’alzhèimer i decidiran oblidar el passat? I la veritat és que hi ha galtades per a totes les ales del partit. Hidalgo i De Santos eren homes pròxims al secretari general, José María Rodríguez. Però Bitel, ai Bitel, sembla terreny de domini de l’actual presidenta Rosa Estaràs, que presidí aquesta empresa pública durant els anys noranta. Ara els escàndols Visa ja encalcen les diferents ales de la desorientada tropa popular. Però el pitjor de tot és que Déu ha fuit a Amèrica, contractat per l’empresa concessionària del palau de congressos. Déu decidí canviar de continent el dia que comprengué que perdia el poder. Deixava un castell de Visa a punt d’enfonsar-se amb els seus beneficiaris més tot sols que Cagancho a Cartagena. Però, qui ens tornarà els doblers d’un deute públic que supera els 3.000 milions d’euros?

Pepe

Fiscalia

Pepe | 19/04/2008, 22:48

I la fiscalia no dona abasta investigant les irregularitats de l'anterior legislatura.

La investigació es centra a les Àrees de Reconversió Territorial Directa (ART), a Pollená hi havia dues, ja veurem com termina l'assumpte.

La fiscalia investiga a Rosa Estarás y Jaume Font, por pare del PP, y Bartomeu Vicens, Miquel Nadal y Miquel Àngel Grimalt, por UM.

La querella de la Fiscalia Anticorrupció en el cas Pla Territorial de Mallorca (PTM) acusa diversos empresaris i polítics d'haver usat tres Àrees de Reconversió Territorial Directa (ART) per aconseguir una plusvàlua de 253 milions d'euros. A més, la denúncia assenyala que amb el PTM s'hauria generat un benefici d'uns 300 milions.

Les tres ART on s'haurien comès les presumptes pilotades urbanístiques serien les de Pollença-Campos, la Ràpita-Est-Campos i els Creuers-Marratxí. La primera ART pretén la demolició de dos hotels i la transferència de les places turístiques a Campos, on s'hauria d'urbanitzar un solar molt major al necessari. La segona operació pretenia urbanitzar una àrea de Campos sota pretextos enganyosos.

Finalment, la tercera és l'operació més significativa, ja que es protegiren uns terrenys que ja estaven protegits a Alcúdia, i els emplaçaments turístics existents, a un solar del mateix propietari al qual s'hauria beneficiat de manera molt exagerada. Els fiscals Anticorrupció, Pedro Horrach i Joan Carrau, asseguren que les ART no són més que «una excusa per urbanitzar» que han donat lloc a un model d'«urbanisme a la carta», i acusen els denunciats de tres delictes: tràfic d'influències, informació privilegiada i prevaricació, sense descartar possibles delictes de suborn.

L'informe d'Anticorrupció analitza tres ART de les set que s'aprovaren amb el PTM. La Fiscalia no exclou que es trobin més indicis de delicte en les quatre que resten un cop analitzades. Tanmateix, de moment ja s'han trobat indicis de delicte que violarien gairebé una desena de preceptes de les Directrius d'Ordenació Territorial, diversos articles de la Llei d'Ordenació del Territori i de la Constitució espanyola, i la mateixa reglamentació prevista pel PTM i les ART, entre altres principis de la legislació autonòmica i estatal.

El Ministeri Públic assenyala ja cinc empresaris presumptament beneficiats per la «pilotada urbanística» investigada: l'administrador únic de Zarpimi SA, l'empresari valencià Federico Serratosa; el president i conseller delegat de Mirador des Trenc SL, Damián Tomas; els administradors de Cases de sa Ràpita SL, Pedro Ferra Tur i Jaime Bibiloni; i l'administrador d'Habitat y Casas Singulares SL, Mateu Sastre. La denúncia d'Anticorrupció inclou un altre nom: l'exconseller de Territori del Consell Tomeu Vicens, qui no es cita com a beneficiat, però si com l'home clau de la redacció del Pla Territorial.

Els fiscals asseguren en l'escrit que cal investigar la identitat dels funcionaris o responsables polítics que anticiparen als empresaris suposadament beneficiats quins solars es veurien afectats per les ART del Pla Territorial, aprovat amb els vots dels membres del PP i UM el 13 de novembre de 2004. La querella afirma que entre 2003 i 2004, els empresaris foren informats de manera anticipada del canvi d'ús dels terrenys que passarien d'estar protegits a ser urbanitzables. De tal manera que haurien usat la informació per adquirir els solars i aconseguir la plusvàlua que generarien després de ser requalificats.L'escrit dels fiscals assenyala l'aprovació de la figura de les ART com una decisió «antijurídica», «arbitrària» i que tenia com a únic objectiu «afavorir determinats interessos econòmics de determinades empreses».

Pep

Re: El vertader tsunami bipartidista 2. El PSOE.

Pep | 19/04/2008, 22:28

Avui a l'assemblea d'EU a Mallorca hem pogut comprovar com aquest error es manté encara en part de la direccció.

Garci

Re: El vertader tsunami bipartidista 2. El PSOE.

Garci | 19/04/2008, 17:57

Que el PSOE sigui considerat esquerra és culpa de l'esquerra que no és reivindica com a tal i que no fa veure que les polítiques del PSOE son les mateixes que les den Toni Blair, que per res és d'esquerres.

Xesca Ensenyat

Actualització

Xesca Ensenyat | 19/04/2008, 11:31

Actualitzat L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

Avui va d'exclosos habituals

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb