URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Feria de Abril de Pollença.

Alternativa | 20 Abril, 2008 06:00

  Un nou article d'en Fralokus reflexionar i debatre.
 
LA FERIA DE ABRIL DE POLLENÇA
M'han preguntat que opín de la celebració de la Feria De Abril a Pollença, naturalment aquest tipus de preguntes busquen deixar-te amb el cul a l'aire d'alguna manera i és difícil ser políticament correcte.
La Feria De Abril de Pollença no deixa de ser una bauxa més, que organitza una part dels residents de la vila, altra cosa és que personalment aquesta bauxa no m'atregui ja que odí el peix i no m'agrada el flamenc, manco molt contades excepcions, em refereix al flamenc, no al peix. “Sevillanas”, “pescaito” són els autèntics protagonistes d'una celebració que fa que persones que estan treballant tota la setmana puguin desconnectar de la seva rutina diària i tenir uns moments de diversió al costat de familiars i amics, per altra banda al que no li agradi que faci com jo, que no hi vagi.

No deixen de sorprendre'm el per què d'algunes crítiques desmesurades cap a l'organització d'aquesta bauxa, i sobretot a la participació dels regidors i del mateix Batle en alguns dels moments més destacats. El Batle és el Batle de tots i tampoc es mereix algun que altre desvergonyiment produït en aquesta “fira” pel fet d'expressar-se en llengua catalana en una bauxa que al cap i a la fi se celebra a Pollença, com diria el meu amic Benjamí Villoslada en territori “.cat”.

Els que se senten agraviats per aquesta celebració els recomanaria que miressin més enllà, la vila just gaudeix d'uns dies de festa en tot l'any, la resta dels dies els únics entreteniments que hi ha són estar davant el televisor, anarse al bar de costum, o una sèrie d'actes musicals o d'altra índole reservats per a cercles molt concrets i que no atreu a la majoria dels ciutadans, pel que la Feria De Abril és benvinguda per part d'una avorrida “plebe”. També, als defensors de les festes mallorquines i detractors de les festes forasteres, els recomanaria que analitzessin el per que del fracàs de l'últim “pancaritat” de l'El Puig de María, quan fins i tot aquest any el dilluns de Pasqua era festiu a Pollença.

Contestant a la pregunta inicial, aquesta pregunta s'hauria de fer a “un sevillano”, per si està d'acord que una de les celebracions més emblemàtiques de les ciutat de Sevilla, tingui imitacions més o menys desafortunades al llarg de li geografia espanyola.

A manera d'anècdota, recordar que fa uns 20 anys, si no record malament, un bar de Alcudia va anunciar la festa de la "alborada", aquesta festa va ser suspesa davant els remors que "pollencins indignats i agraviats" pensaven anar al bar per a armar altra festa, però no de diversió precisament.
 
"Han robado un camión de chirimoyas, ¡aquí el teniente Kojak!"

 

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees i tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

Comentaris

Pepe

Re: La Feria de Abril de Pollença.

Pepe | 21/04/2008, 15:36

Avui he demanat a la Comissió Informativa si havia hagut algun tipus de subvenció a la feria d'abril i la resposta ha estat que l'Ajuntament només ha col·laborat amb la infraestructura, solar, electricitat... O sigui que pens que no te cap sentit polemitzar sobre aquest tema

Pepe

Re: La Feria de Abril de Pollença.

Pepe | 20/04/2008, 14:20

No puc afegir res a aquest article, estic totalment d'acord amb el que comenta fralokus.
El que é stotalment surrealista és dir que aquest tema te més transcendència que l'ampliació de Formentor.

Garci

Re: La Feria de Abril de Pollença.

Garci | 20/04/2008, 09:43

És un article bastant encertat al meu parer.
Jo li afegiria una reflexió. Aquesta gent "antifirad'abril" s'ha aturat a pensar que a molts llocs de la península i de sud Amèrica se celebren festes mallorquines, hi ha associacions de mallorquins... i nosaltres ben feliços i contents de que a sud amèrica facin panades i ballin boleros. I també molt contents que al barri de Gràcia de Barcelona facin el Sant Antoni mallorquí.
Basta d'hipocresia, jo tampoc hi vaig a aquesta fira, però si volen fer una festa, i se la paguen ells, jo no crec que sigui motiu de segregació, de no integració o coses per l'estil. Per ells és una festa estimada que els agrada celebrar amb nostàlgia de la seva terra. Però no insultant ni pretenint que tothom passi per allà i es faci sevillà.
Mai entendré aquesta intolerància.
Ara només falta saber qui paga aquestes festes. Això em preocupa més.

Joan Ramon

Bon dia

Joan Ramon | 20/04/2008, 07:19

Una cosa seria que fos una festa otrganitzada per l'Ajuntament, i l'altre que l'organitzin un grup de veinats o cases regionals.
A mi no em representa ap problema, com deis a l'article, és una festa que no m'atreu i no i vaig.
Tal volta els que pensen que s'haurien de fer un altre tipus de festes, haurian de pendre exemple dels que si les organitzen, i fer el mateix, si és que lis suposa aquest fet.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb