URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I la festa continua...

Alternativa | 22 Abril, 2008 05:53 | facebook.com twitter.com

Al ple de març hi va haver un nou reconeixement extrajudicial de crèdits.  69.237,18 euros del Patronat de Turisme i 1.764, 44 de la ràdio. Ho hem penjat i el podeu veure amb detall al segúent document en pfd.

Com vaig dir al ple, des de que soc regidor la meva capacitat de sorpresa s'ha esgotat atès que resulta increïble la quantitat d'expedients de reconeixement extrajudicial que es tramiten, recordam que això signifiquen despeses superiors al pressupost aprovat.  A pesar de que com contempla la llei hem exigit responsabilitats, la dimissió dels dos regidors actuals que més despeses han fet d'aquest tipus ( Martí Ochogavía i Michel) no ens han fet ni cas, ni tan sols han explicat la seva actuació.

En aquest cas l reconeixement extrajudicial de l'lnstitut de la Radio municipal és acceptable (1.764,44 euros)  però no el del Patronat de Turisme (69.237,18 euros)

Això és resultat d’un funcionament il·lògic, i  és també una vergonya de gestió económica: a la relació del patronat de turisme hi ha multitud de factures que es podrien evitar, com per exemple, la de 6.000 euros per uns mapes plens de mancances i amb uns errors increïbles (veure article), així com la despesa per la campanya de la marca de Pollenca, 8.137,4 aquesta totalment extrajudicial, o 8.178 euros en publicitat a la premsa. Tota aquesta despesa quan ja s’havia exhaurit el pressupost i mentre el municipi té mancances en estructures bàsiques. Com és possible tot això?

Vaig demanar el control d’aquestes despeses i que no es paguin si estan mal fetes les feines (com és el cas dels mapes). També vaig demanar si hi haurà més expedients de reconeixement extrajudicial, i si es té idea dels comptes del Festival de Música de Pollença.  A dia d'avui encara no tenen aquesta comptabilitat.

La Regidora delegada de Turisme Margalida Llompart va dir que es va trobar amb 1.900 euros en el pressupost pel que quedava d'any així com factures compromeses que ascendien a un import de 28.109 euros i que devers novembre la partida de publicitat estava a menys 49.000 euros atès que s'havien passat a la mateixa 25.000 euros de publicitat contractada a un diari durant els mesos d'abril i maig de 2007 (es referia al Part Forana durant el període preelectoral). Això és una demostració més de com hi ha partits que utilitzen els doblers públics per comprar a la premsa mitjançant publicitat, una vergonya.

La regidora també va dir que dins la partida de promoció turística hi havia una subvenció de 30.000 euros de la qual 17.500 € corresponien al logo i a la posada en marxa de la marca de Pollença i la quantitat restant (12.500 €) s'havia d'utilitzar abans de finalitzar l'any 2007, sent aquesta la despesa que s'ha fet perquè sinó es perdia la subvenció.

Sobta, i ho hem d'agrair, la quantitat d'informació que se'ns va facilitar i la transparència i claredat en que és varen explicar els regidors afectats. A l’anterior reconeixement extrajudicial no es va fer igual per part dels regidors responsables: Martí Ochogavía i Michel. Però clar en aquest cas es tractava de culpabilitzar a l'anterior regidor de turisme d'UMP (Sabater). En resum, ha quedat clar que a la passada legislatura tots els regidors gastaven sense coordinació, el que passa és que només hi ha una bona explicació quan es tracta de regidors del PP-UMP, quan són d'UM_UNPI, tot és correcte i són despeses necessàries... Ha.

Per part del grup PP-UMP es va demanar a la regidora quines actuacions o propostes realitzaria en matèria de turisme aquesta temporada i les properes.

 La Regidora  li respongué que s'ha realitzat un estudi al respecte i que els regidors tindran coneixement d'un pla d'actuació, manifestant que properament es convocarà el patronat de turisme i que el pressupost per a l'exercici 2008 s'ha fet molt ajustat, coneixent exactament el que necessita tant per a promoció turística com per altres actuacions o despeses (principalment personal, material, etc ... ) 

Al final l'extrajudicial és va aprovar (8 vots a favor: UM - UNPI i PSOE i 6 abstencions: PP-UMP (4), Alternativa EU-EV (1) i PSM (1)). Aquesta abstenció del PSM es deu a que Biel Cerdà no era present en el moment de la discussió i votació.

Una altra fotografia del concurs Urxella III. 

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: I la festa continua...

Garci | 24/04/2008, 11:41

Si fossin llistes obertes tendries raó Pepe. Però la gent tria una opció política o al cap de llista, però si a una llista hi ha un "lladre", doncs tu no el tries. Per fotre'l fora i no trair la teva ideologia la única solució seria no votar.
El sistema està molt ben montat, si tens bo a un partit te poses a una llista electoral i després ets regidor.

Pepe

Re: I la festa continua...

Pepe | 24/04/2008, 08:15

Francesc la teva és una idea lògica i racional però no veig massa voluntat per anar en aquest camí, els darrers exemples més bé van en el sentit contrari, gent que utilitza els dobles públics per pagar les seves despeses particulars.
També és cert que a la política la gent te la possibilitat cada quatre anys de llevar de fora a gent que gestiona d'aquesta manera.

Garci

Re: I la festa continua...

Garci | 23/04/2008, 18:05

És una bona proposta. Si els regidors fossin responsables personals de la seva mala gestió, aquesta milloraria.
Però com que d'aquí 4 anys tal vegada no hi siguin, doncs que més dona. Val més quedar bé i gastar sense mirar prim que mirar que se gasta i haver de dir que no.

Francesc Bibiloni

Re: I la festa continua...

Francesc Bibiloni | 23/04/2008, 15:45

I no podríem conseguir que u dobers procedents de les despeses extrajudicials les paguessin u propis regidors culpables? Encara que haguessin de demanar un crèdit, així pentura anirien més alerta amb com gasten u dobers de tots.

Responsable de l'IBAVI

Incendis a les vivendes de l'IBAVI.

Responsable de l'IBAVI | 22/04/2008, 12:50

Sóc responsable del IBAVI i me'n fot de tot.Basta dir-vos què ahir hi va haver tres incendis per conexions il·legals a un des nostres edificis i avui quant ho he llegit a l'última hora n'he fotut un panxó de riure.Només cobr 50.000 euros al any.No val la pena ni comparèixer a la feina!!.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

El PP-UM és la Mort!

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 22/04/2008, 11:59

Volem dinamita i demolicións;desfer ses autopistes i esborrar des mapa totes ses urbanitzacións.Volem boscs fins a la mateixa vorera de la mar i no aquesta PORQUERIA.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

El PP-UM és la Mort!

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 22/04/2008, 11:55

Estic en el meu despatx de sa Consellerie i desde les 9 del matí vos estic robant a tots voltros.

Garci

Re: I la festa continua...

Garci | 22/04/2008, 09:47

Per quant una uditoria que aclareixi d0una vegada tot aquest desgavell?
Tothom gasta sense mesura i sense control.
Tal vegada seria bo aplicar la proposta de Carles Manera al govern: posar persones que controlin l'economia de cada conselleria. Vist la impossibilitat de controlar la despesa dels regidors amb els mitjans actuals, tal vegada seria bo posar auditors a cada regidor.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb