URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cortina a Formentor 1.

Alternativa | 26 Abril, 2008 06:00

Fa  mesos que col·laboram amb una advocada d'un veí de Formentor, per  intentar aturar una impactant obra promoguda per Sardasca Inmobilien A.G., darrera de la qual es  troba  Alfonso Cortina, germà de Alberto Cortina, fills de Pedro Cortina que va ser  el darrer ministre d'afers exteriors d'en Franco.

 Saddam Hussein saludant a Franco en presència d'Arias Navarro i del ministre d'Assumptes Exteriors, Pedro Cortina ( a la dreta de Sadam) del blog "El diari de l'Absurd", on podeu llegir la història d'aquesta foto

 Després de la victòria del Partit Popular a 1996, Alfonso Cortina  va ser triat per ocupar el càrrec de l'empresa en aquell moment de titularidad pública Repsol, càrrec que va ocupar fins el 2004 quan va deixar el seu càrrec a canvi de cobrar una indemnització de  19 milions d'euros i va ser nomenat president de Colonial, la immobiliaria de la Caixa, i president de la Fundació Repsol ( details al següent article del País). Alfonso Cortina va impulsar el Foro de Formentor fins que aquest es va terminar al 2004

Ara ens podem centrar en l'obra que està fent Alfonso Cortina a Formentor

Aquesta obra te ja un bon historial de irregularitats que narrarem des del principi fins el moment actual i resulta realment sorprenent que s'hagi pogut donar aquesta llicència i que les obres siguin endavant. Igualment resulta increïble que l'Ajuntament no hagi aplicat a aquestes obres totes les disposicions contemplades per la llei de disciplina urbanística.

Pensam que la història de aquesta llicència és una demostració de la manca de voluntat política per part de l'Ajuntament d'evitar la degradació i destrucció paisatgística de la Península de Formentor. Fa la impressió que els doblers es situen per damunt de la llei i del be comú

La primera  irregularitat es va cometre ja a la concessió inicial de la llicència. A aquesta parcela on només es pot contruir una vivenda Unifamiliar (AU1) ja havia un habitatge i a un informe amb  data 17-02-05 l'arquitecte municipal  va requerir als promotors el projecte de demolició que no és contemplava ni pel projecte bàsic ni pel projecte d'execució .

Aquesta és la imatge que encara es pot consultar al Google Earth, i que per desgràcia ja no existeix. Podeu observar  la edificació que ja existia marcada amb un requadre verd.

Quan varen veure l'expedient de la llicència varen comprovar com de forma totalment incomprensible i sense que hagués estat presentat el projecte de demolició, l'arquitecte municipal va informar favorablement i la llicència va ser atorgada com si el defecte hagués estat resolt, en data 23-02-05.

L'obra va començar sense el projecte de demolició, i sense demolir l'habitatge antic, com podeu veure a la següent fotografia, on es pot observar l'antic habitatge darrera de la nova construcció.


Una vegada descoberta la irregularitat i davant les denúncies presentades, el promotor va presentar el projecte de demolició dos anys i mig més tard de la concessió de la llicència  (14-08-07).  

Ja no fa falta marcar amb un requadre verd la nova construcció des de l'aire, aquesta era la imatge fa uns mesos de la parcel·la... Continuarà.

Comentaris

Reportatge DdM

Re: Cortina a Formentor 1.

Reportatge DdM | 28/04/2008, 08:35

Reportatge al DdM
Obras impactantes en un espectacular entorno natural
El otro Formentor

Diversas mansiones se construyen en el entorno del hotel, entre las que figura la polémica obra de Alfonso Cortina...

Garci

Re: Cortina a Formentor 1.

Garci | 27/04/2008, 22:14

No hauria de fer falta tanta foto, tant text i tantes molèsties per demostrar que el xalet aquest és un atemptat al territori i al paisatge.
Això fa que pensi que els mètodes burocràtics i el capitalisme no serveixen més que per matar-mos.

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans

El PP-UM és la Mort!

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans | 27/04/2008, 20:10

Els assassins de sempre volen afusellar Formentor.

joan Ramon

Salut

joan Ramon | 27/04/2008, 17:27

ja o se pepe, per això mateix cal felicitar-te,
Salut

Francesc Bibiloni

Re: Cortina a Formentor 1.

Francesc Bibiloni | 27/04/2008, 12:57

Avui a nu DdM venia un petit reportatge sobre la urbanització a Formentor i me pareix haver lletgit que des dus anys 40 se pot edificar allà per que és sol urbà. 60 anys poguent evitar això i seguim igual, diguent que és legal, que se pot construir, que u pollencins som putes de lujo que mos venem per 2 milions d'euros (crec que és lo que valen més o manco les parcel·les) a jo això me fa sentir brut, no dic que a l'ajuntament haguin de tenir moral, però si llavors qualcú les escup a la cara per u carrer que no s'extranyin ni s'enfadin que amb la política que estan duguent a terme...
Ara que reflexionant sobre lo de la condició de prostituts du pollencins pentura és lo que vol UM, que ells se'n van a nu llit amb u millor postor, està comprovat, simplement pentura se sentiran millor si estan a un poble on tothom se ven.

Pepe

Història de l'urbanisme

Pepe | 26/04/2008, 22:13

Francesc jo intent animar a Garci per que es dediqui a fer una història de l'urbanisme a Mallorca, estic segur que seria un èxit saber els noms i llinatges de tots els que han col·lborat amb aquesta destrucció i s'han beneficiat de la mateixa

Pepe

Contagi

Pepe | 26/04/2008, 22:11

Joan Ramon, aquest el tema d'aquesta obra ja l'he comentat a un par de ple i com al cas de Cala Molins l'únic que parla és en Joan, la resta no diuen res, o sigui que no es contagien ni es deixen contagiar.

Al ple de març Joan va dir que havia un informe favorable de l'assessor jurídic i per tant no havia res que fer... És una pena que quan es tracta de'aplicar la llei de disciplina urbanística no se recordi de l'assessor jurídic.

Francesc Bibiloni

Re: Cortina a Formentor 1.

Francesc Bibiloni | 26/04/2008, 19:39

M'agradaria conservar Pollença tal com la record quan era petit, però me pareix que això ja no...Lo que si que faria seria mirar qui són u responsables que no han aturat aquestes desgràcies i recordar-los tota la vida, i deixar aquest record a nu nets, que recordin qui han estat u responsables de la urbanització de la font, gotmar i l'etc que hi vendrà; m'agradaria enfatitzar que tan responsable és u que ha tengut l'oportunitat d'evitar-ho com u que u va aprovar, no se quants n'hi ha, però esper que lis quedi dins la conciència durant molt de temps i que colque dia, senti : aquest és u sinvergüensa que no va evitar tal cosa, o que va aprovar tal barbaritat, i almanco li sapi greu de veres sentir-ho

joan Ramon

Camins

joan Ramon | 26/04/2008, 19:10

Bona tasca, bona feina.

Calia qualque postura clara en aquest tema, ara seria bo que els altres regidors també es contegiasin una mica de la defensa del territori, tal volta així es podria revertir aquesta construcció desbocada.

Salut

Miquel

Cortina

Miquel | 26/04/2008, 18:34

Quin Batle que tenim !

Encara no ha dimitit , i es que no te vergonya , no vol tornar a l´Institut, Unió monetaria de Cerdas , Ferrers és collonut.

Recordatori

Re: Cortina a Formentor 1.

Recordatori | 26/04/2008, 17:49

Excursió Reivindicativa Diumenge 27 d'Abril - Sortida 9:30 hores del Pont Romà- A les 10: 45 hores trobada al Km. 5,30 de la Carretera Pollença a Lluc (Ma - 10, Pi de Son Grua). Vos hi espera'm a tots, a peu, a cavall, amb carro, amb bici per demanar pas lliure a la CARRETERA VELLA DE POLENÇA A LLUC

Pepe

Bones Guillem

Pepe | 26/04/2008, 15:04

Bones Guillem, entre nostres zones hi ha molt de similituds, com els "il·lustres visitants" depredadors de terreny i destructors de paisatges.
Pdt
Al final veniu demà a l'excursió?

Pepe

Cimentada

Pepe | 26/04/2008, 15:01

Crec Toni, Rosa i Aina que tots podem guardar la versió actual del Google Earth per tenir -la de record per que la destrucció sembla que no te fi. Ciment, ciment i més ciment fins l'infinit i més enfora.

Pepe

A Joan

Pepe | 26/04/2008, 14:57

Bones Joan, al final igual som nosaltres els culpables d'aquesta tema, és curiosa la forma que tens de valorar els fets. Supòs que et sona això de "matar al mensajero..."

A l'article ja dic que es pot construir una vivenda Unifamiliar (AU1)
Els primers culpables d'aquesta situació són els que al PGOU de 1990 varen pensar que feia falta una urbanització a Formentor. De totes maneres després havia elements administratius suficient per no donar llicències ja que no s'ha desenvolupat la urbanització

No només ens hem limitat a criticar, en la mesura de nostres possibilitats econòmiques (la justícia no és precisament econòmica) i polítiques (són minoritaris)estam intentant aturar el que encara podem, no tenim cap màquina del temps ni governam per reclassificar res.
En el cas d'aquest article com he dit al principi col·laboram amb la missera i hem aconseguit aturar la obra en diverses ocasions, s'ha demanat l'anulació de la llicència per desgràcia Cortina te duros per pagar fiançes i hem de seguir lluitant.

Sincerament estam fent tot el que podem.

Guillem Caldentey Crego

Quin reportatge més txulo

Guillem Caldentey Crego | 26/04/2008, 13:04

Enhorabona pel reportatge.
La història em recorda, per aquí pel Llevant nord de l'illa, les d'en Becker, en P.edro J, en Carlos Sainz, etc.
Molt bo. Esquisit.
Força

Joan

Defensa del territori

Joan | 26/04/2008, 12:02

Home Joan, per començar el Regidor Urbanístic que pagam tots els ciutadans i és en pricipi per vwetlar per els interessons públics, pens jo.
Per altre banda hem consta que des de el grupu minicipal de esquerra unida s'han emrpes accions legals.
Però que els ciutadans no disposin de mitjans per poer emprendre les accions legals per defensar el territori, jo justifica que els Ajuntaments i altres institucions no o facin.
Salut

joan

Re: Cortina a Formentor 1.

joan | 26/04/2008, 10:49

Del que sembla que no se'n recordin en aquest article és que es tracta de SÒL URBÀ.
Perquè no s'han desclassificats mai aquests terrenys? perquè vostes no demanen, fins a aconseguir-ho la desclassificació, en comptes de criticar tant? perquè motius per desclassificar n'hi hauria, però clar, podria ser que costàs diners, que hauria de pagar el poble, i això ja és més delicat, no??
i on eren vostes quan s'haguessin pogut, si més no, rebaixar els paràmetres edificatòris??
al final, han impugnat la llicència??
en definitiva, molt parlar però.... perquè no duen a terme les accions administratives i legals que tenen a l'abast??

Toni

Re: Cortina a Formentor 1.

Toni | 26/04/2008, 09:22

Aixo si que es penos ni per Formentor dona ganes de passetjarse.Valla merda d'illa on tant sols interessa els diners per quatre mentre a la resta ens estan deixant la illa feta una merda i ben grossa,aixo si pageu els impostos que si no els que van a la presso son els ciutadans.Mort a tots el politics corruptes que hi ha a Mallorca,Mallorca esta en un estat vergonyos hi a Mallorca la mafia politica es pitjor que la siciliana.

Rosa

Cortina a Formentor i cortinas de ciment per tota Mallorca.Ilegalitzacio del PP balear i UM

Rosa | 26/04/2008, 09:09

Tens tota sa rao Aina es mereixem el pitjor.Tu tranquila Aina d'aqui a deu anys Mallorca estara totalment encimentada sense turistes,sense treball,sense aigua,SENSE VIDA,tant sols hi quedara ciment i quatre multimillonaris.Ido d'aqui a deu anys o molts menys el pocs diners que tindrem l'emplearem en clinex de tant que plorarem.Aunque cada vegada que passetjo per Mallorca ja em fa ganes de plorar i me entra una depressio que val mes quedarse a casa.Si Aina Mallorca fa pudor i dona fastic,si aqui s'hagues fet el mateix que a Corcega,Euskadi,...molts politics estarian morts de por o morts de veritat.O acas en Mallorca no hi ha terroristes com los de ETA,es clar que hi ha SON ELS TERRORISTES DE LA CORRUPCIO.Per mi es igual de terrorista un etarra que un Matas,Munar,Vicens,Estaras,Cirer,el putero cocainomano (De Santos),Rodruiguez,Delgado,Hidalgo,Jaume Perello,en Cerda,Grande,Sastre,...i no parariem fins dema.Be rectifico aquesta gentuza es pitjor que ETA ja que han fet el que els han donat la gana amb els nostros diners.Ilegalitzacio dels partits politics del PPbalear i UM al igual que han fet a Euskadi,aquesta gentuza des PP-UM son pitjors que Batasuna MOLT MES TERRORISTES I CORRUPTES.ILEGALITZACIO DEL PPBALEAR I UM

Rosa

Cortina a Formentor i cortinas de ciment per tota Mallorca.Ilegalitzacio del PP balear i UM

Rosa | 26/04/2008, 09:09

Tens tota sa rao Aina es mereixem el pitjor.Tu tranquila Aina d'aqui a deu anys Mallorca estara totalment encimentada sense turistes,sense treball,sense aigua,SENSE VIDA,tant sols hi quedara ciment i quatre multimillonaris.Ido d'aqui a deu anys o molts menys el pocs diners que tindrem l'emplearem en clinex de tant que plorarem.Aunque cada vegada que passetjo per Mallorca ja em fa ganes de plorar i me entra una depressio que val mes quedarse a casa.Si Aina Mallorca fa pudor i dona fastic,si aqui s'hagues fet el mateix que a Corcega,Euskadi,...molts politics estarian morts de por o morts de veritat.O acas en Mallorca no hi ha terroristes com los de ETA,es clar que hi ha SON ELS TERRORISTES DE LA CORRUPCIO.Per mi es igual de terrorista un etarra que un Matas,Munar,Vicens,Estaras,Cirer,el putero cocainomano (De Santos),Rodruiguez,Delgado,Hidalgo,Jaume Perello,en Cerda,Grande,Sastre,...i no parariem fins dema.Be rectifico aquesta gentuza es pitjor que ETA ja que han fet el que els han donat la gana amb els nostros diners.Ilegalitzacio dels partits politics del PPbalear i UM al igual que han fet a Euskadi,aquesta gentuza des PP-UM son pitjors que Batasuna MOLT MES TERRORISTES I CORRUPTES.ILEGALITZACIO DEL PPBALEAR I UM

Aina

Re: Cortina a Formentor 1.

Aina | 26/04/2008, 07:54

Pollença i Mallorca no es mereix rebre visitants total per veure ses barbaritats que han fet amb aquesta terra i que segueixen fent mes val que coneguin altres illes mediterraneas,europeas,que segur que quan las visitin no tornaran per Mallorca mai mes.SSenyors turistes no s'obliden que a totes ses illes mediterraneas fa sol com aqui i a les europeas tambe tenen sol garantit de maig fins septembre.En quant a les platjes hi tenen mes que noltros i la gran majoria virgenes.Mallorca no es mereix ser una potencia turistica da fastic veure com ha quedat aquesta illa que abans si que era un lloc per visitar cosa que ara es un lloc per despreciar

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb