URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

III República

Alternativa | 27 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Abans de seguir amb la "casita" de Cortina a Formentor comentarem nostra primera moció al darrer ple relacionada amb la III República, una moció ideològica sobretot i que per nosaltres era el darrer acte d'abril de República. 

Pensavem que la millor manera de reivindicar una personalitat com D. Guillem o un govern com el de la II República no és només amb actes commemoratius sino impulsant la recuperació efectiva i real de les seves idees. A més a més ja que D. Guillem va ser un gran republicà enguany és un bon any per aquesta iniciativa. Més encara quan l’Ajuntament de Pollença ha celebrat actes institucionals  commemoratius de la II República Espanyola. Però està clar que aquest és un equip de govern de pur màrqueting i que només li interessa aparentar una cosa que no és. 

El que demanava nostra moció  es que l'Ajuntament és manifestés a favor de totes les iniciatives polítiques i ciutadanes de caràcter pacífic i democràtic a favor de la República i  convidarà  a la ciutadania de Pollença a participar en aquestes iniciatives I més concretament demanavam que l’Ajuntament de Pollença s’unís als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

Pensam que era una petició acorde al segle XXI i als valors democràtics que haurien d'imperar actualment.

Tant el PP-UMP com l'equip de govern varen dir que respectaven molt la República però que votarien en contra ja que no era un tema que fos al carrer i que ja decidiren als seu dia les Corts.  

Al debat vaig recordar que la meva persona representa a un percentatge de gent d'aquest municipi i que per tant ja no és que el tema no fos al carrer sinó que era al ple i que no podien evadir-ho. Igualment hem de recordar que la II República es va iniciar a partir d'unes eleccions municipals i que no podien deixar la reforma de la Constitució en mans només de les direccions dels dos grans partits.

 Els varen recordar que  a més a més la monarquia espanyola té un origen dictatorial i que les prerrogatives especials del rei són totalment surrealistes, vaig fer referència a la irresponsabilitat i inviolabilitat del rei (article 56.3 de la constitució) i em va sorprendre el desconeixement del tema de la resta de regidors. El rei no pot ser jutjat d’acord a les lleis penals i no respon pels actes que fa, ja siguin polítics o exclusivament
personals. En un cas extrem, com el d'un rei assassí segons el constitucionalista Antonio Torres del Moral no hauria més  solució  que abdiqués en el seu Hereu, per a poder jutjar-li com a un ciutadà normal. O arribar a un acord i que s'exiliés i es marxés del país sense jutjar-li. 

 Igualment el que molta de gent oblida és que la República és el sistema majoritari al planeta i que la monarquia simplement és un sistema caduc, irracional, antidemocràtic i en vies d'extinció.

Biel (PSM) va dir que el no era sospitós de ser monàrquic, la resposta va ser fàcil si  ets republicà vota a favor d'aquesta moció... Es va abstenir. 

El batle ha demostrat una vegada més que el seu republicanisme només és de paraula no de fets com tantes altres coses. A la resta de regidors d'UM-UNPI els diria que s'han pres la disciplina de vot massa en serio ja que hi ha temes on no és cap tragèdia ni ruptura fer un vot personal, el mateix que diria amb més raó al PSOE. Encara que als seus mítings encara es pugui veure alguna bandera republicana i els seus vells militants es consideren republicans  fa temps que varen canviar a Pablo Iglesias por Peñafiel. A la fi el seu vot en contra em sembla un falta de respecte a la seva història i al seu president d'honor sense anar més enfora .

El PP-UMP que també va votar en contra hauria de fer també un pensament a aquest tema, ja que en principi la República pot ser d'esquerres o dretes però el que sempre serà és més democràtica que la monarquia.He de dir que Toni Martorell  es va absentar "casualment"al moment de la votació i per tant va contar com una abstenció.

 

Proposta del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per a sotmetre a la consideració del proper Ple Municipal relativa a la III República.

Exposició de motius.

Aquest mes d’abril l’Ajuntament de Pollença ha celebrat actes institucionals  commemoratius de la II República Espanyola, però la millor manera de reivindicar la memòria d'aquell període és impulsar el retorn de la República.

 

Ens trobem en un moment crucial en la història d'Espanya. Una nova generació, a la qual no li va tocar votar ni acceptar la constitució vigent, amb l’amnèsia que això va comportar, comença a recuperar la memòria i a plantejar el que llavors no estava permès.


A poc a poc, el qüestionament de la monarquia, una institució imposada pel franquisme, es fa cada vegada més fort, a pesar de que noves lleis governamentals i noves decisions judicials intentin defensar el que cada

Proposta del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per a sotmetre a la consideració del proper Ple Municipal relativa a la III República.

Exposició de motius.

Aquest mes d’abril l’Ajuntament de Pollença ha celebrat actes institucionals  commemoratius de la II República Espanyola, però la millor manera de reivindicar la memòria d'aquell període és impulsar el retorn de la República.

Ens trobem en un moment crucial en la història d'Espanya. Una nova generació, a la qual no li va tocar votar ni acceptar la constitució vigent, amb l’amnèsia que això va comportar, comença a recuperar la memòria i a plantejar el que llavors no estava permès.


A poc a poc, el qüestionament de la monarquia, una institució imposada pel franquisme, es fa cada vegada més fort, a pesar de que noves lleis governamentals i noves decisions judicials intentin defensar el que cada vegada és més indefensable. La República cobra actualitat i abandona a poc a poc el racó de les utopies per a convertir-se en una possibilitat cada vegada més real.

Argumentar la superioritat democràtica de la República sobre la Monarquia, hereva directa de la dictadura de Franco, és innecessari per obvi. Constatar que l'exercici de la funció política ha de derivar del sufragi popular i ser controlat per aquest, resulta elemental. Pensar que la funció de Cap de l'Estat pugui ser exercida per una persona (digna o no; capaç o no) afavorida per la “gràcia de Déu”  i hereva del títol per via naixement, resulta profundament antidemocràtic. No podem acceptar que es furti a la ciutadania la possibilitat de triar la forma de govern. I a més, observar un país com el nostre perdut en dissenys de reforma constitucional, només i per cap altre motiu, per facilitar que la Infanta Leonor pugui ser reina qualque dia, resulta patètic.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent propostaPROPOSTA D’ACORD.

 El Ple de l'Ajuntament de Pollença, identificat plenament amb els valors de la modernitat i la democràcia, es manifesta a favor de totes les iniciatives polítiques i ciutadanes de caràcter pacífic i democràtic a favor de la República i  convidarà  a la ciutadania de Pollença a participar en aquestes iniciatives.

L’Ajuntament de Pollença s’uneix als ajuntaments i càrrecs públics que des del 26 de Juliol de 2007 vénen sumant-se, a través dels seus plens municipals, a l'exigència d'un Procés Constituent que permeti la instauració a l'Estat espanyol de la III República.

  José Luis García Salvador Regidor del grup municipal Alternativa EU_EV 

Pollença, abril  de 2008

Comentaris

Article

Re: III República

Article | 28/04/2008, 22:20

Avui havia un interessant article al diari Público sobre la confusió ideològica entre PP -PSOE:

"En economía, la mayoría siempre se equivoca" (John Kenneth Galbraith)

Jugando al diccionario
28 Abr 2008, por Amparo Estrada

...“Defensor del equilibrio presupuestario, poco amigo de intervenir desde el Gobierno en operaciones empresariales, ministro de Economía que reduce el Impuesto sobre Sociedades y suprime el de Patrimonio”. ¿A quién votan ustedes que corresponde esta definición? Les doy una pista: es de alguien que reiteradamente manifiesta su gusto por el control del gasto público y su aversión por el déficit. ¿Es la definición de Rodrigo Rato, ex ministro de Economía con Aznar, ex presidente del Fondo Monetario Internacional? ¿De Cristóbal Montoro, ex secretario de Estado también con Aznar, hoy portavoz de Economía del PP en el Congreso de los Diputados? ¿De Pedro Solbes, vicepresidente económico socialista? Pues, en realidad, es la de éste último, pero le casa bien a cualquiera de los tres...

Si voleu llegir l'article sencer a l'enlç

Comunista de veritat

Ni Llamazares, ni Frutos

Comunista de veritat | 28/04/2008, 20:38

Frutos no és cap solució a la crisi d'Izquierda Unida. Més aviat és una part important del problema, perquè la competència entre Frutos i Llamazares no és política, sino burocràtica.
Entre Frutos i Llamazares no hi ha diferències polítiques apreciables respecte a la submissió al PSOE que practica Izquierda Unida.
La renovació només pot venir del sector alternatiu que es basteix a Còrdova i que té en Agustín Moreno, Salce Elvira,i el sector crític de les CC.OO. el seu referent.

joan ramon

Excursió

joan ramon | 28/04/2008, 04:47

L'exursió molt bé,
l'any que ve toques venir eh

Salut

Sóc un Sant.

El PP-UM és la Mort!

Sóc un Sant. | 28/04/2008, 04:09

L'Enemic=Plantes d'asfalt,ciment i formigó.Corrupció,porquerie i merda.Clavagueram,construcció,renous,autopistes,urbanitzacións,polígons industrials,cimenteres,corrupció PP-UM,ports esportius,antenes de telefonia mòbil,empreses publiques,aeroport.¿Per qué no ho destruim tot amb entusiasme de una vegade per totes??

Garci

Re: III República

Garci | 27/04/2008, 21:28

Vaja republicans hi ha al PSM i PSOE!
Vergonya!

Per cert, com ha anat l'excursió?

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans

PP-UM=Plantas d'asfalt.

Consellerias de Fraus i Estafas als ciutadans | 27/04/2008, 20:06

No volem plantas d'asfalt ni devora guarderies,ni aprop des pobles,ni devora redidències de gent major,ni enmig de la natura.Ja n'hi ha prou de Porquerie i Merda damunt Mallorca.

Web Insurgente

Francisco Frutos: Llamazares habría "ahorrado sufrimiento" a IU si se hubiera "ido a su pueblo hace cuatro años"

Web Insurgente | 27/04/2008, 15:54

Francisco Frutos: Llamazares habría "ahorrado sufrimiento" a IU si se hubiera "ido a su pueblo hace cuatro años"

InSurGente.- Izquierda Unida continúa gestionando su crisis tras los pésimos resultados electorales del 9 de marzo y la decisión de Llamazares de abandonar la coordinación general del partido. Este sábado, en el Consejo Político Federal de IU, Francisco Frutos ha cargado contra el coordinador general de la formación. Habría ahorrado "mucho sufrimiento" a IU si se hubiera "ido a su pueblo hace cuatro años", ha dicho. Al término de la reunión, el Consejo ha decidido que la IX Asamblea Federal, de la que saldrá el sucesor de Llamazares, se celebre los próximos días 25 y 26 de octubre.

Agencias/ inSurGente.-

Frutos también ha señalado que el "núcleo central de los autores de fracaso" electoral del 9-M, esto es, la Dirección Federal afín a Llamazares, "no pueden dirigir" el proceso hacia la Asamblea Federal de relanzamiento del proyecto.
Para Frutos, "el núcleo central de los autores de los fracasos quieren continuar manteniendo las riendas de la situación", y agregó que ese y no otro es el "problema de fondo, el del equipo, que ha errado, ha hecho una política errática que ha llevado a estas consecuencias, independientemente de la lucha contra la ley electoral".
Puntualizó que, por cierto, al presidente del Gobierno José Luis Rodríguez Zapatero "se le podría haber dicho en esa reunión de mesa camilla -en relación a la relación preferente de la pasada legislatura- que ustedes se pringan en denunciar esta ley por antidemocrática o les denunciamos a ustedes".
"Los autores del fracaso no pueden dirigir este proceso. El problema de IU no era un personalismo de Frutos contra Llamazares sino uno de fondo gravísimo, que me motivó a pedirle que cogiera la maleta y se fuera a su pueblo hace ya cuatro años. Ojalá lo hubieras hecho y nos habrías ahorrado mucho sufrimiento, porque al cabo de cuatro años ahora sí tenemos que ir a la desesperada", planteó.
Finalmente, recalcó que para lograr un acuerdo de consenso interno para afrontar la Asamblea, el PCE reclama "conocer las cuentas exactas, solucionar el asunto de los expulsados -en referencia al PCE asturiano-, sin lo cual no hay acuerdo, decidir el tipo de Asamblea a realizar y garantizar que todo el proceso sea limpio, todas las ideas fluyan, sean conocidas y puedan ser apoyadas". El objetivo, según Frutos, es elegir "una dirección colectiva y colegiada, como la que trabaja en el PCE".
Asamblea Federal
Al término de la reunión, el Consejo Político Federal de Izquierda Unida decidió que la IX Asamblea Federal, de la que tiene que salir el sucesor del actual coordinador general, Gaspar Llamazares, y que debe servir también para relanzar su proyecto político, se celebre los próximos días 25 y 26 de octubre.
El documento que propone tanto esta fecha como todo el calendario y las normas preparatorias, elaborado por la Comisión Unitaria encargada de preparar el cónclave, fue aprobado por 76 votos a favor, 11 en contra y 11 abstenciones (77,5 por ciento de apoyo).
La IX Asamblea estará compuesta por un total de 800 delegados. Asimismo, IU ha aprobado un calendario marcará los tiempos del proceso, comenzando por la aprobación de los documentos político, organizativo y estatutos (14 junio), y exposición de los censos en las asambleas locales para que cada afiliado pueda consultarlos (del 1 al 20 de junio).
Los censos de todas las federaciones, una de las cuestiones más controvertidas y discutidas en el CPF de este sábado, se cerrarán el 30 de junio. El 1 de julio se procederá al envío de documentos a las federaciones, mientras que el 10 de ese mismo mes será la fecha límite para la recepción de censos en la sede federal. El 15 de julio, por su parte, es la fecha límite de liquidación de las cuotas desde enero de 2006 hasta junio de 2008.
Ya en septiembre, se iniciará la celebración de las asambleas locales (día 1). El 12 de octubre será la fecha límite para la celebración de asambleas de federación, mientras que el día 15 de ese mes será el último día para la recepción en la sede federal de enmiendas aprobadas en cada federación y relación de delegados, suplentes e invitados distribuidos por comisiones.
Los delegados se repartirán entre las federaciones según tres variables: el 50 por ciento en función del número de militantes que tengan, el 30 por ciento en función del porcentaje de afiliados censados para el 9-M, y otro 20 por ciento en función del número de votos obtenido en ese mismo proceso electoral.
Como es tradicional en IU, las federaciones que contarán con más delegados serán algunas como Andalucía, Madrid, Cataluña, País Valenciá y Asturias. En el extremo opuesto se encuentran federaciones como Ceuta, Melilla y la del exterior, que debido a su pequeño tamaño y representación tendrán una asignación previa de cinco delegados cada una de ellas.
El coordinador de la Comisión Unitaria, Joan Josep Nuet, explicó una serie de modificaciones de funcionamiento interno de ésta, que también se votaron favorablemente en el CPF, como la incorporación de miembros de las federaciones de Galicia, Extremadura, Castilla y León, La Rioja, Cantabria, Canarias y Baleares, para que así estén presentes en la Comisión todas las federaciones, así como la incorporación de algún representante de la corriente Redes.
El documento de la Comisión Unitaria encargada de preparar la Asamblea que hoy aprobó el CPF establece que la elección de delegados se realizará buscando "el acuerdo y el consenso". Asimismo, indica que en la presentación de candidaturas deberá tenerse en cuenta el principio de "equilibrio entre sexos", de manera que ningún sexo "pueda superar el 60 por ciento, procurando la paridad". También se recalca que las federaciones "deben procurar que una parte de la representación sea menor de 30 años de edad".
El guión del futuro documento político
El CPF de IU no debatió un documento político concreto de cara a la Asamblea, sino un guión que pretende "articular un cuerpo político sobre la base de las opiniones de la afiliación y las federaciones, para avanzar con el conocimiento de éstas hacia la redacción del documento político que el Consejo Político apruebe en su momento para su debate en la Asamblea". Este guión fue aprobado por 65 votos a favor, 25 en contra y 9 abstenciones.
Este guión tiene los siguientes epígrafes: Introducción y propósitos de la IX Asamblea; La hegemonía del neoliberalismo en Europa y en el mundo, la crisis de la política; España, fin de modelo de crecimiento. Bipartidismo y el déficit democrático; IU balance de una experiencia político y electoral; Fundamentos y bases para una nueva convergencia político y social para la izquierda alternativa. Relanzar IU como movimiento político para la transformación de la sociedad; Por una IU federal, soberana, democrática y plural. Instrumento y modelo de organización.
Esta IX Asamblea Federal es de vital importancia para el futuro de IU, después del resultado electoral cosechado el 9-M, y que les otorgó tan solo dos diputados en el Congreso de los Diputados. Esa misma noche Llamazares anunció que no se presentaría a la reelección como líder de IU, lo que automáticamente puso en marcha los mecanismos internos para su relevo.
Los órganos federales de dirección acordaron poco después que una Comisión Unitaria, que engloba a las distintas sensibilidades que coexisten en la coalición, así como a representantes de las federaciones, se encargaría de la preparación de la Asamblea, al tiempo que asumía competencias en comunicación y finanzas.
En un primer momento se especuló con que el relevo de Llamazares tendría lugar antes del verano, en los meses de junio o julio, si bien esta posibilidad fue perdiendo fuerza a medida que el trabajo interno fue ganando en complejidad. Por eso desde hace días ya se barajó públicamente la opción del mes de noviembre como la más adecuada para afrontar este cónclave desde la mejor posición para afrontar el futuro de la coalición.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb