URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Alternativa | 28 Abril, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Transcribim el comunicat que es va llegir ahir a la tercera excursió reivindicativa pel camí de Pollença a Lluc.

Bon dia a tots i a totes. Gràcies per haver vingut. Com qui no vol la cosa, enguany ja som al tercer any de reivindicacions de pas lliure per un camí tan públic com la carretera vella de Pollença a Lluc. Agraïm el suport de les entitats adherides: Secció de Muntanya del Club Pollença, Grup Nord, Grup Excursionista Tramuntanya, Grup Excursionista “Es Cabrits”, Grup Excursionista de Vilafranca, Cranques Reumàtiques, Es Xaragall, Grup Excursionista Trescadors i Mountain Wilderners de Catalunya, com també al PSM, PSOE, ERC, EU i Els Verds, i principalment a tots els presents.

Ja sabem que sou gent acostumada  a anar d’excursió i per tant les recomanacions que farem ja són per a vosaltres prou conegudes, però hem de  recordar que tant els grans com els petits no heu de sortir del camí, també convé tancar totes les barreres que trobem, sense pany, és clar. No s’ha de notar que hem passat, cal que ens en tornem tot el que duim,  moltes gràcies.

Joan Ramon llegint el comunicat 

 

 

Comunicat

Primer.-  El 12 de desembre de 2005 tengueren lloc les primeres demandes de la Plataforma per tal de denunciar el tancament de la carretera vella de Pollença a Lluc, carretera que va ser inclosa dins el Pla nacional de carreteres el 12 d’abril de 1885, posteriorment incautada per la diputació provincial, i que el 1916 ja estava enllestida. Estam parlant, per tant, d’una carretera comarcal a tots els efectes, sense que en cap moment s’hagi produït cap reversió del caràcter públic. Actualment, després de tres anys de reivindicacions, el Consell Insular de Mallorca ha inclòs al seu Inventari de Béns la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Per això, demanam ja sense més dilació que s’efectuï de manera clara la delimitació d’aquesta carretera i que se’n garanteixi el pas. 

Toni Gorrías, la seva feina esta sent fonamental a aquesta lluita. 

Segon.-  Aprofitam per recordar als càrrecs públics que ho són  precisament per defensar els interessos i béns públics i mai per treballar pels interessos particulars, com massa sovint passa. Per això confiam que actuaran per tal de recuperar el traçat íntegre tant de la carretera vella de Pollença a Lluc, que avui trepitjam, com també per recuperar els diversos itineraris del camí vell de Pollença a Lluc, també tancat i que en molts de punts no segueix el mateix traçat de la carretera. Si finalment emprenen aquesta tasca, tindran el nostre suport. 

Tercer.- La defensa dels camins públics i d’ús públic a Pollença, Manacor, Llucmajor i la resta de municipis de Mallorca, no només està enfocada en sol·licitar el compliment de la legalitat, fet per si mateix suficient, sinó que a més forma part d’una lluita per defensar la nostra terra, el nostre paisatge, la nostra cultura i el medi ambient. Gaudim d’un entorn privilegiat, entorn que ens ha vist néixer, créixer i que ens toca protegir tant de la seva destrucció, com de la seva privatització. Conèixer i gaudir el nostre entorn no pot esdevenir un privilegi, sinó un deure a garantir per part de totes les institucions.Finalment volem expressar el nostre desig de poder-nos trobar tots una altra vegada l’any que ve, aquí, no per reivindicar l’ús d’aquest camí, sinó per celebrar-ne la seva recuperació.

El que demanam és una costa tan justa i simple com aquesta barreja obertat tots els dies de l'any

DARRERA HORA DES DE LA PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS OBERTS 

Com era de preveure, avui la barrera de l'Empeltada torna impedir el pas per la carretera vella de Lluc, i abans del Pi de Son Grua s'impedeix el pas fent transitar els senderistes per la carretera.
 
 

Comentaris

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 03/05/2008, 10:06

Dimarts a Televisió de Mallorca, a les 22 hores al programa l'Aguait surt un reportatge de l'excursió

Salut

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 02/05/2008, 19:16

Ho miraré en poder. Que jo tot i madar feines estic mig de pont!

Moltes moltes gràcies Joan Ramon.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 02/05/2008, 18:11

ja et vaig enviar cosa Garci, no se si et servira.
Salut

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 01/05/2008, 12:49

Joan Ramon. Jo seré coordinador insular quan siguis president...
Tranquil, si no pot ser és igual, més o menys ho tenc controlat.

Salut i bon 1r de Maig.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 01/05/2008, 08:37

Si, la veritat és que poder arribar a acord, a més amb els ciutadans està molt bé, doncs la plataforma no deixa de ser això, un grup de ciutadans, però estaia bé abans parlar-ne amb els ciutadans.
De'n Garci, si puc arribara qualque cosa, però es cert eh, com a cordinador en sap de delegar, havia jo pens pepe que el veurem com a cordinador insular vostré ;-)

Salut

Pepe

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Pepe | 30/04/2008, 21:43

JR no et deixes explotar per en Garci que faci una mica de feina que des de que és coordinador només es dedica a comanar feines :-)
El que diu el PIP és similar, encara que més detallat, al que va dir Joan al Ple. Es veu que el Consell arriba a acords amb la Plataforma però són tan secrets qu eni la pròpia plataforma s'assabenta.

camins

camins

camins | 30/04/2008, 21:38

era miquel angel borras, sorry

Joan Ramon

Salut Garci

Joan Ramon | 30/04/2008, 19:16

Garci qualque cosa mirare que t'arribi, tranquil. Però serà d'un altre tema, necessit algunes dies de descans referents a camins, he tengut dues setmanes en què practicament a estat el tema de conversa les 24 hores, i el metge m'ha diagnosticat "caminitis". Això no vol dir ni molt manco que deixí de estar integrat i implicat amb l'altre gent de la plataforma, però m'he pres una setmana de descans, si els dirigents aquests ens deixen, és clar...
Alguns càrrec institucionals no entenen que defesnar els interesos i béns públics requeriex una certa dosí de compromís, crec que aquest és el problema. Salut

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 30/04/2008, 19:12

Gràcies Joan Ramon. Tranquil que m'ensortiré tot sol aquests dies.
Amés en Pepe ja ha deixat varis articles preparats.
La confusió sobre els camins es tan gran que al final acabaran tancant i no obrint.
Però tan mal de fer es que aquests polítics ho entenguin!?

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 30/04/2008, 18:38

Tenc poc temps, i de l'excursió més o menys està tot dit.
Curiós és que el Consell Insular de Mallorca digui que s'ha arribat a un acord amb els propietaris, si la Carretera vella de lluc és del Consell Insular s'ha de suposar que s'han possat d'acord ells mateiixos, desprès al comunicat deiem que demanavem als polítics una defensa clara dels béns públics, això a l'article del PIP s'ha modificat.
Per altra banda es para d'un acord amb Toni Gorries des del Consell Insular, però aquest és un acord amb en Toni, que va dir que si possibilitaven l'acces als discapacitat, ell retiraria algunes denúncies (tris que s'actuii no per convenciment, sinó per no ser sancionat per la fiscalia de Medi Ambient).
I per acabar, la plataforma no té potestat per regular, així, el consell ha de fer la seva tasca i nosaltres els i darem l'enhorabona, però no hji ha cap acord firmat, no per la Plataforma pro camins públics, ni per L'associació de cavallistes. El que si hi ha és el camí tancat a una sèria de punts.
Per altre banda es segueix confonent la Ruta de Pedra en Sec amb la carretera vella de Lluc, els camins ja i eren abans de existir la Ruta de PEdra en Sec, ruta que va crear Bernat Aguiló al seu moment i que MiGue Angel Capó primer i Catalina Julve desprès sembla que no acaben de coneixer, sinó no parlarien del cami de l'Empeltada, siní de la carretera vella de Lluc, de fet estic com és pot veuré una mica decepcionat de aquests dos polítics, meam si la senyora Julve es desxondeix un poc.
Salut

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 30/04/2008, 18:13

Encara no he llegit el PiP, però la paraula curiós que has emprat no m'ha fet gaire gràcia.

Podries explicar-ho. Per cert, Joan Ramon, si vols escriure alguna cosa envia-m'ho, ja saps que hi ha temporades de l'any que em quedo sol al frente del bloc i necessit alguna ajudeta.
Salut.

joan ramon

Carretera Vella de LLuc

joan ramon | 30/04/2008, 18:02

Thank you, Garci, avui he llegit un article si més no curiós al PIP referent a l'excursió.
De totes maneres el PIP sempre ha tigut molt en consideració les notes de premsa que hem fet.

Salut

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 28/04/2008, 20:26

Si mirau l'article l'he actualitzat amb una informació que ens ha fet arribar la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, i dues fotos.

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 28/04/2008, 20:14

Hola Hans. Jo em decant per pensar que la boira i l'stres per la por als lleons en una nit freda d'hivern i sense tenir el plus de perillositat ni de nocturnitat varen fer que el celador no pogués actuar, tot i la seva voluntat de rambo. Quan el primer dels 10 lleons que el varen atacar aquella nit boirosa per allà per la Sarell, ell va treure el ganivet i va deixar el bloc de notes per posar multes damunt una pedra. Però és clar, un dels lleons se va pensar que era un tros de carn i se va menjar el bloc de multes. Això va provocar l'strés a aquest bon home que no va poder fer front a la resta de lleons i va desistir de visitar l'obra.
Que te pareix com a argument de pel·lícula bèl·lica?

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 28/04/2008, 20:01

Una de les coses que més m'agrada d'aquestes excursions és el clima i bon ambient de la gent que participa.
Vull agrair la presència de tothom, i d'una persona que va venir de manera anònima i mirant de pasar sense fer renou, cosa poc frequent entre polítics, em referes al Dirrector General de Territori, Bernat Aguilo, persona que quan va estar al consell de Mallorca va iniciar la tasca de fer el catàleg de camins, que ara tenim a Pollença.
Salut i molts anys

fralokus

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

fralokus | 28/04/2008, 18:48

Supos que és fruit de la casualitat, 10 dies després de presentar la queixa al defensor del poble han començat les proves TDT en el Port de Pollença.

JRV

Prendre mostra

JRV | 28/04/2008, 18:40

El cami de Lluc, va o ve d'Andratx, Hans?

Hans

"Ignorància " funcionarial.

Hans | 28/04/2008, 18:33

De tot aquest trull egoista i barroer amb el tancament mitjançant una barrera de ferro del cami o carretera pública de Pollença a Lluc a l'alçada de l'empeltada, hi ha detalls sucosos, que tan serien bons per una película de la "Cosa Nostra", com de una d'en Cantinflas, o una berreja de tots dos temes a la vegada. El Consell Insular, i/o l'Ajuntament de Pollença, practicament t'obliga a invadir la propietat privada passant per a un indret que no esta legalment calificat ni reconescut legalment com a cami, i per l'altra permet que la barrera del cami legal estigui tancada pèr un particular. El propietari? de part del terreny llindant amb el cami legal feu una obra presuntament ilegal dins els seus? terrenys, i El Batle, suposadament, hi envia el celador d'obres, i aquest troba la barrera tancada i no pot fer averiguacions, malgrat el cami alegal esta ben obert, i com sigui que passant per aquest cami, com milers d'excursionistes, es pot accedir a qualsevol punt de la finca, fins i tot on hi havia l'obra presuntament ilegal, he cercat explicacions, i en un exces de bona voluntat, tan sols se m'ocorreixen les següents:
- El dia que hi va anar el celador, feia boira i era per l'Assarell a i es pensava ser a l'Empeltada .
- Era de nit, i per tant , feia fosca. S'enten la dificultat.
- La zona rùstega es zona perillosa. Pot haver-hi lleons amollats. No cobra plus de perillositat.
- L'amistat te un valor inabastable, i s'ha de cuidar.
- Estress.
- Etc.

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 28/04/2008, 17:34

Era de preveure que tornassin a tancar la barrera. El que els interessava era que, com que haguessiu passat de totes maneres, no els rompessiu el pany i que a la premsa surti que estava oberta.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 28/04/2008, 16:57

PEr cert, com era de esperar, avui la barrera de l'empeltada torna a estar tancada.
De la banda de baix, tot tancat, com ahir, allà ni tan sols van obrir ahir

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 28/04/2008, 16:55

tranquil Fralokus, molta gent se m'ha disculpat.
Però bé, una altre pic serà, el suport moral si no pot ser presencial també conta.

Salut

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 28/04/2008, 16:54

Fralokus tens un correu electrònic. Molt bé la nota de premsa, ja saps quina és la que més m'agrada.
Salut.

fralokus

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

fralokus | 28/04/2008, 16:50

Joan Ramon, et deman disculpes per no haver assistit a l'excursió, ahir justament teníem la "Diada del Puig" amb l'escoleta

Aina

Per oli nociu els dels vaixells

Aina | 28/04/2008, 16:46

Val Pep Torro pero t'has oblidat dels mes bruts els vaixells,yates,...aixo si que es oli i aquest es nociu de veritat i mira que casualitat que a molts de llocs on esta prohibit que esten devora sa orilla i trucas i no apareix cap local,guardia civil...aixo si es ilegal...ahh pero dona diners no com un ciutada,com tu,que lo unic que fa es passetjar amb el seu cavall aixo es injust perque es a l'hivern i no a s'estiu com fan els vaixellls,...Per cert bona feinada per defensar una cosa que es de tothom,i per lo tant no ha de tindre obstacles,barreres,...i demes coses que imposibiliten el pas lliure de gent.

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 28/04/2008, 16:28

Moltes gràcies per la vostra colaboració, aquesta setmana m'ha quedat clar que si la Conselleria de Medi Ambient del Consell Insular de mallroca és preocupas menys per vendre una imatge, i fes un poc de feina en la recuperació de camins, enguany no hagues fet falta cap excursió, veurem l'any que ve.

Salut

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 28/04/2008, 11:39

Hola Pep Torró. Tenc entès que a les platges no hi pots dur animals domèstics perquè si fan les seves necessitats a la sorra, molesten als humans, que després haurien de posar les tovalloles devora excrements.
Crec que és per qüestió d'higiene.
La qüestió però, i com tu dius, és que els humans som encara més bruts que els animals i que, si vas al Port de Pollença almenys, a sobre de l'aigua hi ha una capa d'oli que pareix que puguis caminar-hi a sobre.

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 28/04/2008, 11:36

Hola Xesca, moltes gràcies per les teves paraules. La tasca de defensar lo públic no té molts de seguidors avui en dia.

Xesca Ensenyat

Endavant en la recuperació dels camins públics

Xesca Ensenyat | 28/04/2008, 10:04

No permetem que s'apropiïn d'allò que sempre ha estat de tothom.
Les vostres demandes són ben acollides al meu bloc, on els enllaços amb Urxella estan sempre operatius i els quatre o cinc primers titulars dels vostres dossiers hi apareixen permanentment.
La vostra causa és justa i noble, és decent i solidària, sensible i humana, i requereix esperit de sacrifici i generositat. Sense gent com vosaltres viuríem en la masmorra de la incomunicació, i no tan sols hauríem de suportar qualsevol humiliació, sinó que l'hauríem de suportar en silenci. Els tirans no en tenen prou posant al seu caramull, sense escrúpols, tot allò que la seva voracitat els assenyala, que evidentment no els pertany sinó que s'ho han fet seu mitjançant la força i l'extorquiment: a més a més volen esser admirats. Els hem d'admirar perquè ens han llevat allò que ens pertany del davant. No els podem qüestionar, i a més a més els hem d'adorar com si fossin déus.
Arrodoneixen la befa fent-se passar per demòcrates. Al mateix temps, amb nocturnitat, d'una manera oculta, persegueixen la dissidència amb la mateixa brutalitat que el feixisme, però amagats.

He actualitzat L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS. Avui apareix el 6è lliurament de la novel·la UNA ALTRA VIDA.
Sé que us agradarà, però l'heu de llegir, no heu de ser pardals.

pep torro

Platja de Sa Coma.

pep torro | 28/04/2008, 09:31

Aquest hivern, un amic meu que te dos cavalls a Sa Gruta, no gaire enfora de la platja. Es passejava al pas amb un cavall per la platja. Per la vorera, on hi ha dos pams d'aigua. Per que el cavall es mullés les mans i les cames. Un dematí d'hivern per la platja que era buide. Va comparèixer una patrulla de policia local, i el feren fora, que per la platja no hi podia anar el cavall, que es prohibit.
A una altra banda, una al·lota que no se si es d'Arta, li passa el mateix a la platja de Can Picafort. En aquest cas hi va haver multa, per passejar el cavall per la platja. També era a l'hivern, quant la platja es buide.
Per lògica, si un cavall no es pot passejar per la platja, manco encare es pot omplir la platja de persones a vessar, totes elles amb la seva loció de protecció solar, que acabe a l'aigua. Tant d'oli acaba a la platja, que la sorre es torna fastigosament aferradissa, que no hi ha manera de espolsar·sela.

Mallorca es transforma en un gran souvenir, i jo no soc cap giri.

ICP

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

ICP | 28/04/2008, 09:28

Per la seva senzillesa i la seva contundent veritat sobre el que passa i passarà al món, transcrivim l'article de Sami Nair sortit diumenge 27 d'abril al Diario de Mallorca al bloc d'Iniciativa Ciutadana per Pollença. Si no l'heu llegit, val molt la pena fer-ho.

Bloc d'ICP:http://iniciativa.balearweb.net/

Article

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Article | 28/04/2008, 08:32

Notíca al DdM
Los manifestantes encontraron el camino viejo cerrado de nuevo

Garci

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Garci | 28/04/2008, 08:30

Però no veieu que d'aquesta manera el petit comerç del Port que ven "sombrilles" està afavorit?
Com més tardin a donar la concessió i a començar a estafar als turistes amb preus abusius, millor per l'economia local.

I no diguis això de que pitjor que fa 4 anys, que vols que torni el PP? A aquest equip de Govern no se'l pot criticar.

Article

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

Article | 28/04/2008, 08:29

Notícia al Ddb.

Més de 300 persones reclamen el pas per la carretera vella fins a Lluc
La plataforma Pro Camins organitza la tercera edició de l'excursió

Pepe

Molt de retard

Pepe | 28/04/2008, 08:26

Hola fralokus el plec de condicions per les platges es va comentar a les comissions informatives de la setmana passada, no el varen voler portar a ple, ja que el pot decidir la comissió de govern. Ara es publicarà però si n'hi ha al·legacions... A la fi un desastre encara pitjor que fa quatre anys.

fralokus

Re: Excursió carretera Vella de Pollença a Lluc

fralokus | 28/04/2008, 08:06

Tinc tots els clients que van entrar el dissabte preguntant que passa aquest any amb el servei hamaques i ombrel·les.

Sort que vivim del turisme.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb