URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Zaplana i Telefònica

Alternativa | 30 Abril, 2008 05:59

Ha estat molt curta la carrera com a “simple diputat ras” d' Eduardo Zaplana, encara que no tant com la del seu amic i company Jaume Matas. Sembla que ser diputat no és el millor lloc per les persones que es dediquen a la política per enriquir-se, clar que entre el sou de diputat i el de delegat europeu de Telefònica hi ha una bona diferència (a TVE varen parlar d'un milió d'euros anual).

 No sabem el que premia Telefònica si la seva trajectòria, política profundament marcada per la corrupció;des de la seva elecció com a batle de Benidorm, gràcies al vot de la trànsfuga socialista Maruja Sánchez, passant per Terra Mítica i el ministeri de treball ,  fins  a la seva actuació com a portaveu del govern de Jose Maria Aznar en els atemptats de l’11M a Madrid (la teoria de la conspiració). (Si voleu un bon resum de la carrera política de Zaplana us recoman llegir l’imprescindible  llibre de Alfredo Grimaldos. "Zaplana. El brazo incorrupto del PP". Editorial Foca. Madrid, veure article anterior  )

O tal vegada Telefónica premia la seva gestió econòmica davant de la Generalitat Valenciana . En aquest sentit, actualment l’endeutament del govern valencià arriba fins els 13.314 milions d’euros, l’11,4% de seu  PIB. (es va doblar des de que Zaplana va governar)  amb la suspensió de pagament de Terra Mítica inclosa . Al  Ministeri de treball Grimaldos resumeix el pas de Zaplana a un capítol que titula molt gràficament “A exprimir el Ministerio”,  per exemple la factura publicitària va passar  de 931.000 euros en 2002 a 41,4 milions d'euros just abans de les eleccions del 2004. Com exemple només en “chuches”, incloses galetes quely a un any va gastar 5000 euros.

Una altra possibilitat és que hagin contractat a  Zaplana per la seva preparació acadèmica; començant pel seu batxillerat al col·legi Lope de Vega de Cartagena, conegut a aquella època com el "Lope de vagos" per la facilitat amb la que aprovaven els "nens bé" que no mostraven massa interès pels estudis. Després va començar a estudiar dret a València, on va conèixer a Jaume Matas amb el que segueix vides paral·leles (les seves esposes són amigues des de joves). La carrera la va terminar a la recent inaugurada facultat de dret d'Alicante, que no tenia el llistó massa alt i on ja va arribar ben apadrinat. La seva carrera com lletrat va ser molt breu i poc brillant ja que ràpidament es va centrar en el seu objectiu principal que es poden resumir a aquesta frase

"Le pides dos millones de peles o tres de lo que quieras...¿Eh?

 Lo que te dé y me das la mitad bajo mano 

(Paraules literals de Zaplana gravades per la policia al cas Naseiro)

 Aquest és el personatge que ahir lloaven alguns. Com és possible que  una empresa pública privatitzada, pugui contractar a tal persona ? O és que telefònica no ets tan privada?

Amb el currículum de Zaplana està clar que les connexions entre grans empreses (la majoria empreses públiques privatitzades) i ex - polítics no es fonamenten en la vàlua o preparació de les persones si no en els seus contactes amb el poder, les seves influencies, els tractes de favor… Una vergonya que significa seguir fomentant la corrupció, on s’utiltizen  privilegis atorgats, amb l'objectiu d'obtenir un benefici aliè al bé comú. (veure estudis sobre corrupció Transparency International ) I després parlen de liberalisme, lliure competència, mercat... Tot mentida seguim a un sistema oligàrquic, caciquil i monopolista.

 

 

 

Comentaris

David Abril

Zaplana i +...

David Abril | 06/05/2008, 08:38

Redundant sobre el mateix: http://abrildavid.blogspot.com

joan Francesc

Z&T

joan Francesc | 01/05/2008, 22:07

Zaplana a Telefònica i David Taguas a Seopan. El mercat de les telecomunicacions i del totxo, no poden estar en millors mans.
Qui és David Taguas i que feia fins fa poc?

Només un clic per SALVAR L'ENTORN DE LLUC

Només un clic per SALVAR L'ENTORN DE LLUC

Només un clic per SALVAR L'ENTORN DE LLUC | 30/04/2008, 22:14

No només pel crim paisatgístic, que ja és gros, sinó també perquè és un urbanisme totalment antinatura crear un poble de nova planta en un lloc tan mal comunicat i amb uns habitants amb una relació tan minsa amb el seu entorn, perquè... no faràn tots feina a Escorca, no és vera? Hauràn de baixar a Inca, Caimari, Lluc, Pollença... el que du a la saturació de la carretera -que d'altra banda prou carregada ja va avui en dia... Aquest problema, entre molts altres. Polítiques urbanístiques -o més aviat manca de política urbanística- com aquestes són les que ens han portat a la situació 'pintoresca' d'avui...

Pepe

Una dada més

Pepe | 30/04/2008, 14:49

He de recordar que en 1990 quan Gallardón va dirigir la investigació interna del PP del cas Naseiro va demanar l'expulsió del partit de entre altres d'en Eduardo Zaplana.
I és que la lluita contra la corrupció no hauria de tenir color polític.

Pepe

Gràcies Margalida

Pepe | 30/04/2008, 14:45

Gràcies Margalida, és una pena que els periodistes i la resta de polítics no parlin amb claredat del que ha estat i és en Zaplana. Si aquest personatge no és avui a la presó és per unes lleis insuficients i una actitud de la justícia més que discutible. Al manco la premsa i els que tenen accés a la mateixa haurien de denunciar a gent com aquesta.

Torn a recomanar el llibre de Alfredo Grimaldos, jo l'he llegit fa poc i és un resum de com funciona el sistema a Espanya, d'aquesta manera no anam a cap lloc.

Garci

Re: Zaplana i Telefònica

Garci | 30/04/2008, 12:53

Sincerament, millor a Telefònica que de ministre o diputat.
Si vol robar allà que ho faci, i si no volem que ho faci amb els nostres diners ens podem canviar de companyia.

Margalida Amengual

Zaplana

Margalida Amengual | 30/04/2008, 12:39

Ja ho deia jo que feia por aquest home. No sé si hem d'estar contents de que desapareixi de la vida política o si hem d'estar acollonats de lo que pot fer a Telefónica, res de bo, això segur; bé, bó per noltros per ell si que farà coses bones; igual ens talla a tots el teléfon i l'adsl perque no ens poguen comunicar, jo que sé, de tipos com aquest no se'n poden fiar ni un pel.
Ara en serio, enhorabona per aquest article, ho resumeix tot molt bé i es molt il.lustratiu del que aquest personatge ha fet fins ara.

Pepe

Vols debat?

Pepe | 30/04/2008, 12:22

També volia comentar a "fins els collons" que ens agrada mesclar i que com a la vida mateixa aquest blog te una mica de tot. De totes maneres esperam el teu anàlisi polític per poder debatre i parlar que per això són també els comentaris.

Pepe

Lògica

Pepe | 30/04/2008, 12:20

Francesc hi ha gent que sempre volen més, com va dir Wyoming ahir Zaplana ara vol tenir dos rellotges d'or, no te suficient amb un.

La corrupció i l'amiguisme són un llast per l'economia d'un país.

Francesc Bibiloni

Re: Zaplana i Telefònica

Francesc Bibiloni | 30/04/2008, 10:19

Vaja, pareix que la política no l'ha fet forrar-se tant com deia, les seves paraules textuals que vaig lletgir fa estona són : "yo me metí en política para forrarme" i per lo vist ara se'n va a forrar-se un poc més a la privada.
De totes passades, amb u contactes que ja té en Zaplana té la vida arreglada, tant per libre com a advocat com a la privada a on sigui, ja no necessita la política per res, cosa que demostra la seva hipocresia servint a nu poble com a diputat ja que en realitat només se servia a ell, ni tan sols servia a nu seu partit.

Pepe

Fins...

Pepe | 30/04/2008, 10:06

Bones "fins els collons", el tema important de l'article evidentment era les connexions entre el món polític i empresarial i denunciar que Zaplana no havia estat fitxat per Telefònica pels seus valors o qualitats professionals.
Crec que el tema dels estudis de Zaplana és rellevant pel tema.

El tema de l'amistat entre Zaplana i Matas és un detail que consider que havia de comentat ja que les seves carreres polítiques han tingut molt de punts de coincidència i durant el segon mandat d'en Matas es va parlar molt de la "valencialización" del PP mallorquí; corrupció, despeses sense control... L'opera de Palma de Calatrava és un bon exemple.

Garci

Re: Zaplana i Telefònica

Garci | 30/04/2008, 07:52

Que se'n vagi i no torni. A jo m'és igual si és amic de Matas o no, la qüestió és que era "una mala persona". Deixem-ho aquí.

fralokus

Re: Zaplana i Telefònica

fralokus | 30/04/2008, 07:28

"fins el coyons", crec que tenim dret a riure una estoneta.

Només dir que els responsables d'aquest bloc no són polítics profesionals.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb