URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El carril bici i la seva absència.

Alternativa | 06 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou article del nostre company Joan Ramon. Amant de la natura, les excursions i la bicicleta. i que amés ens fa el favor de tant en quant de regalar-mos articles com aquest. Només ens queda donar-li les gràcies.

Mallorca a viscut una època de creixement econòmic i demogràfic a les darreres dècades que entre altres coses, donada la mala planificació urbanística ha obviat  una dotació de serveis adient amb l’augment de població, això a més sumat a la poca sensibilitat del Govern Balear durant els darrers anys en quan a la planificació i la dotació de serveis públics per la ciutadania, fa que deixi als actuals responsables una gran camí per recórrer en aquests aspectes.

El transport Públic, és un dels grans perjudicats de les polítiques  fetes sense planificació, i un dels punts negres que podem observar en la planificació feta és la manca de carrils bici a molts nuclis de població i als enllaços entre ells diferents nuclis. A Pollença per exemple podem veure com en lloc de disposar de carrils bici, s’han pintat les voravies de la carretera de vermell,  fent així uns falsos carrils bici que a més ja van perdent el seu color, que suposaren una despesa absurda, i que venen acompanyats d’una circumval·lació que tampoc a contemplat al seu projecte els carrils bici, sinó només al trànsit rodat a motor, mala manera aquesta d’intentar augmentar l’ús de la bicicleta a la nostre societat.

Pens que les nostres institucions haurien d’incentivar l’ús d’aquest mitja de transport clarament ecològic, per tal de crear un entorn més sa, saludable.

 

Algunes característiques del transport en Bicicleta a Considerar:

 

- No contamina, només consumeix energia humana i és silenciosa.

- Per desplaçar-nos en bicicleta consumim 50 vegades menys energia que en cotxe.

- És molt més assequible que un cotxe o un ciclomotor i la seva vida útil és molt més llarga.

- La circulació amb bicicleta és recomanada per metges i cardiòlegs, com a exercici de caràcter aeròbic.

- No ocupen gaire espai, allà on aparca un cotxe, podem aparcar entre 7 i 15 bicicletes. A desplaçaments inferiors a 5 quilometres, sobretot dins nuclis urbans, és molt més ràpida que la circulació en cotxe.

 

 

Caldria doncs que tant els Ajuntaments com el Consell Insular,  a més de campanyes de conscienciació, habilitessin les vies necessaris per possibilitar els  accessos tan a vianants, persones amb mobilitat reduïda  i ciclistes.

La millora de la qualitat de vida no la donen millors autopistes, ni l’augment de trànsit motor, sinó la millora de l’accessibilitat feta d’una manera el més harmònica possible amb la natura, una tasca que s’ha de fer entre tots, pens, per tal de reduir les emissions de CO2, una bona manera és començar fent els nostres desplaçaments  curts a peu i en bicicleta, tan el nostre entorn com la nostre salut o agrairan.

 

Algunes pàgines d’interès :

www.conbici.org

www.mejorconbici.com

www.bicipublica.org

Comentaris

Pepe

Re: El carril bici i la seva absència.

Pepe | 14/05/2008, 07:00

De res Didac, esper que et vagi bé.

Pepe

Anam creixent.

Pepe | 14/05/2008, 06:59

Gràcies Hans, crec que poc a poc més gent ens coneix i ens dona una mà.
Contra l'electoralisme i el populisme només podem oferir feina constant.
Entre tots podem canviar Pollença de manera lenta però segura.

hans

Bona feina

hans | 14/05/2008, 06:38

Molt bona feina la que fa el grup municipal de EU ( Grup unipersonal, per altre part, en termes corporatius)Es una llastima que la vostra feina no tingui mes ressó, perque els votants haurien de poder tenir informació de qui defensa els seus interessos reals, darrera la parafernalia electoralista dels altres grups.
També la vostra feina te resultats possitius indirectes, perque es veu que molts regidors llegeixen, o tene informació del vostre blog. Sense anar mes enfora, ahir hi va haver un poc de moguda amb el tema de la nova seu dels serveis socials, crec com a resultat dels vostres comentaris, ben certs per altra part. Però no massa, que al final el profit de les gestions dels regidors amb dedicació exclussiva es mesura prioritzant el seu abast electoralista, es a dir, d'engany als votants, i no el profit pel poble.

Dídac

gracis

Dídac | 14/05/2008, 00:11

Us agraeixo molt la prestesa amb què heu atès la meva petició. ja he fet arribar el tema als vostres companys de camins públics i oberts, a veure què me'n diuen. Una vegada més, gràcies

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 13/05/2008, 19:24

Didac només et puc dir que a Manorca s'ha fet molt més bona feina que a Mallorca en quan a recuperació i manteniment de camins.
Aquí a Mallorca es gasten molts doblers en promoure una ruta de pedra en Sec que en lloc de aprofitar camins públics ja existents (feina que havia iniciat Bernat Aguilo en el seu moment i els seus tècnincs), el que està, és creant més problemes.

Això si, van deixar una feinada inmensa en quan a catàleg de camins, amb una documentació arxivística i cartogràfica bastant bona, llastima que els actuals responsables no estiguin a l'alçada.
De tote mneres en temes com la carretera vella de Lluc, la conselleria de mei Ambient no és la que ha de fer la delimitació, sinó la conelleria de Hisenda i Patrimoni, i això pot ser un fet positiu.
LA consellera de territori del Consell Insular de Mallorca conèic prou bé la feina que es va fer a Menorca, i aquest és alomillor de menys marketing electorelista, però molt més rigorosa,
Salut i Branca

Garci

Re: El carril bici i la seva absència.

Garci | 13/05/2008, 18:59

Hola Dídac. Qui et pot ajudar millor són els de la Plataforma Pro Camins Públic i Oberts o algun grup excursionista de Mallorca.
Aquí t'enganxo l'adreça de la Plataforma per si vols escriure'ls: publics.i.oberts@gmail.com

El company Joan Ramon que sol esser habitual al bloc tal vegada sàpiga alguna cosa.

Si vols també ens pots escriure a eurxella@yahoo.es

Dídac

ajut

Dídac | 13/05/2008, 18:13

com anem? sóc un estudiat de ciències ambientals a la Universitat Autònoma de Barcelona i estic buscant informació sobre camins a la serra de tramontana. en concret estic fent un estudi sobre el Camí de Cavalls a Menorca i m'agradaria saber si s'han fet treballs per avaluar l'estat dels vostres camins, més que res per saber quina metodologia se segueix, quins aspectes es consideren. crec que el que s'hagi fet a s'illa gran pot servir perfectament a sa petita... potser em podrieu dir qui es cuida dels camins i ja m'hi posaria en contacte a veure què en trec. Moltes gracis i que vagi de gust!!!

Joan Ramon

ok

Joan Ramon | 06/05/2008, 21:53

perfecte, salut

Pepe

JR

Pepe | 06/05/2008, 21:49

JR fins dijous o divendres no podré anar a l'Ajuntament, caminant per suposat.

Todos con el Sahara

Re: El carril bici i la seva absència.

Todos con el Sahara | 06/05/2008, 21:35

JAVIER BARDEM LIDERA LA INICIATIVA DE RECOGIDA DE FIRMAS DE APOYO AL PUEBLO SAHARAUI PROMOVIDA

POR UN GRUPO DE PROFESIONALES DEL CINE

El lunes 5 de mayo en la Sala de Columnas del Círculo de Bellas Artes de Madrid se presentó a la prensa la creación de una página web para recoger firmas de apoyo al Frente Polisario. El objetivo es promover la recogida de firmas a través de dicha web, para pedirle al Gobierno español que reconozca el status diplomático del Frente Polisario, lo que les permitiría negociar en los foros internacionales con voz propia.
La Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara, organizadora del V Festival de cine del Sáhara, FISAHARA 08, apoya esta iniciativa que ha partido de los integrantes de esta Quinta Edición: Javier Bardem, Fernando Colomo, Rosa Mª Sardá, Carmelo Gomez, Willie Toledo, Fran Perea, Joaquin Oristrell, Manu Chao, Carlos Bardem, Luisa Martín, Javier Gutierrez, Dafne Fernandez, Gerardo Olivares, Marta Nebot, Alvaro Longoria, Javier Corcuera y Pilar Ordoñez.
Los Directores de cine, Fernando Colomo y Javier Corcuera rodaron en el transcurso de dicho festival, en Dajla, un spot en el que ha tomado parte Javier Bardem y que recuerda "es urgente que la ciudadanía" ayude a devolver la "libertad al pueblo saharaui", formado por 'más de 200.000 personas que fueron españolas abandonadas en el desierto desde hace 33 años' ...

http://www.todosconelsahara.com/

DEJA TU FIRMA Y REENVIALO A TUS CONTACTOS


Manifiesto

Los participantes de la 5ª edición del festival del Sahara hemos estado en uno de los campamentos de refugiados saharauis donde se vive un drama humanitario.

La situación empeora año tras año. El proceso de paz está bloqueado y eso afecta especialmente a los más débiles. Mujeres, niños y ancianos. Hay 200.000 personas que fueron españolas abandonadas en el desierto desde hace 33 años.

Es urgente que la ciudadanía ayude a devolver la libertad a el pueblo saharaui. Por eso pedimos al gobierno de España que reconozca el status diplomático del frente polisario.

Hoy se pone en marcha una plataforma de recogida de firmas para conseguir que esto sea posible entre todos.

Firmado:
Los miembros de la plataforma TODOS CON EL SAHARA

El objetivo de esta plataforma es lograr el máximo número de firmas de apoyo al manifiesto hasta el 15 de septiembre. El fin es hacer entrega de ellas al Presidente de Gobierno para que España lidere la búsqueda de una solución pacífica y justa a un conflicto que nos afecta directamente.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 06/05/2008, 18:54

Idoi trobau que anar en bici no és bo?

Bé, posare en oferta la bicicleta, ala.

Enga, per cert Pepe, del que et vaig demanar tens Res?

Salut i República

Garci

Re: El carril bici i la seva absència.

Garci | 06/05/2008, 18:16

Fralokus té raó!
Més 4x4 per tothom i menys bici!
La bici cansa les cames i els 4x4 millor si tenen aire acondicionat!

Volem un lloguer públic de 4x4 i no de bicis!!!

fralokus

Re: El carril bici i la seva absència.

fralokus | 06/05/2008, 16:42

Pardals, i si omplim Pollença de bicicletes, per on aniran els 4x4?

M'encanta veure els 4x4 embussats en el carrer de l'Horta pels matins quan duc el nin a l'escola, damunt fica-li tu bicicletes, i és que teniu unes idees.

El tema dels 4x4 i vehicles de grans dimensions "no industrials" circulant sobretot pel casc antic dóna per a un article, per cert en alguns pobles "pintorescs" de la península estan restringint el pas d'aquests vehicles "no industrials".

Seguint amb el tema de la circulació i movilitat, alguns ajuntaments de Catalunya estan estudiant molt seriosament retirar els "guals permanents" als garatges d'una sola plaça, per considerar-los com reserva d'aparcament, i no com entrada i sortida de vehicles que és para el que realment serveix un "gual permanent"

Sevilla en bici

Re: El carril bici i la seva absència.

Sevilla en bici | 06/05/2008, 16:03

JR gràcies pel teu article, ja sabem que PP-UM només fan màrqueting verd, ara faria falta demostrar que el nou govern es pren més seriosament aquests temes.
A Sevilla vaig veure carrils -bici de bons i de veres (protegits, nets, amb continuitat...) Han implantat un pla de la biclicleta amb un servei de bicicletes públiques que podeu veure a l'enllaç que poc a poc va canviant

joan ramon

Salut

joan ramon | 06/05/2008, 13:45

Moltes gràcies a vosaltres per le vostre tasca

Salut i República

Garci

Re: El carril bici i la seva absència.

Garci | 06/05/2008, 07:51

La maleïda aprovació arriba 8 mesos tard!
Can Botana ha tengut temps de destruir-se, per culpa d'aquests 13 anys i de la poca inoperància dels nostre polítics.
Ara ja és massa tard.

Garci

Notícia al Balears

Garci | 06/05/2008, 07:47

El Consell aprova després de 13 anys de tràmits la nova normativa urbanística

S'hi han inclòs dues prescripcions amb l'objectiu de garantir l'actual tipologia a Formentor

L'hotel Formentor haurà de conservar la tipologia actual i evitar tot impacte visual.

ELENA BALLESTERO. Pollença.

La Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca aprovà ahir, després de tretze anys de tramitació, la nova normativa urbanística de Pollença. El text d'adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística s'aprovà per unanimitat de tots els grups (UM, PSOE, Bloc i PP), amb prescripcions que garanteixen la conservació de l'actual tipologia a la parcel·la de Formentor, on es projecta la reforma i l'ampliació de l'hotel.

Les prescripcions obliguen a mantenir la tipologia actual de l'hotel i a la inclusió d'un informe d'impacte ambiental en el pla de reforma, dues qüestions que ja havia previst el grup Barceló a l'hora de presentar el projecte.

El projecte d'ampliació i reforma de l'hotel presentat pel grupo Barceló compleix així, aparentment, ambdues prescripcions i per això en principi l'entrada en vigor de la normativa nova no serà cap impediment per a les obres. Tot i així, l'aprovació de l'adaptació del PGOU al POOT dóna un major marge de maniobra a l'Ajuntament, en el cas que es detectassin problemes d'impacte, perquè ara sí que pot exigir que el projecte no devaluï el valor visual i paisatgístic de la península de Formentor.

Amb l'entrada en vigor de la normativa esmentada el grup Barceló tindrà, a més, l'obligació de cedir a la Sala l'aparcament situat devora la platja i que fins ara era de pagament. El batle confirmà ahir que l'Ajuntament encara no ha decidit si l'Empresa Municipal de Serveis (Emser) es farà càrrec de gestionar el pàrquing o si s'optarà per donar-lo en concessió a una empresa privada.

A més, la nova llei resol altres problemes pendents en el municipi, com la cessió de la plaça i l'aparcament de Cala Molins, que ara seran públics.

La tramitació de la normativa urbanística de Pollença ha estat llarga. L'Ajuntament inicià l'adaptació del PGOU de Pollença al POOT l'any 1995, i tres anys després la Comissió Insular d'Urbanisme en suspenia la tramitació a causa de les deficiències detectades. El 2001, en assumir Joan Cerdà (UM) l'àrea d'Urbanisme, el Consistori pollencí començà a refer el text d'aquesta normativa urbanística, que s'aprovà de manera provisional el 2003. Un error de tramitació obligà a efectuar-ne una altra aprovació provisional el 2004.

La tardança en la tramitació del nou marc legal havia permès, entre altres qüestions, que anàs endavant la construcció de pisos a la urbanització situada a la falda de Can Botana, a cala Molins, que partir d'ara serà impossible.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb