URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carretera Port Pollença - Alcúdia

Alternativa | 09 Maig, 2008 06:03 | facebook.com twitter.com

Com deia la premsa ahir (DdB i UH) Costes planeja desmantellar la carretera que connecta Alcúdia amb el port de Pollença, per guanyar més espai de platja i unir-la a la zona humida de l'Albufereta. Ahir ens demanaven nostra opinió, la veritat que de moment només hem vist un mapa amb una idea general. O sigui que aquesta article és una primera visió personal del tema, quan ni hem vist un projecte una mica desenvolupat, ni hem discutit el tema a l’assemblea.

Aquest projecte suposaria  la desaparició d’una part de la carretera MA2200 entre el Port de Pollença i Alcúdia, més concretament la part que va de ca na Valentina al pont de l’Albufera (uns tres quilòmetres i mig). Els vehicles haurien d’anar per  una nova carretera per sòl rústic que des de Llenaire enllaçaria amb amb la carretera Pollença –Alcúdia (MA 2201). Això suposaria una carretera de al manco dotze metres d’ample i uns 10 kilòmetres.

Fins al " Club Pollentia - Bahía club" i "el club del Sol" també s’haurien de fer carreteres per darrera.A més a més Costes faria un passeig a tota la primera línia del Port.

En principi he de dir que sempre tinc reticències quan em trob  projectes de gran envergadura que han sortit de res (fins fa un parell de mesos no havia escoltat a ningú xerrar d’aquest projecte). Aquests projectes semblen més pensats per major glòria del seu promotor que per la seva necessitat o prioritat real. Tal vegada seria més interessant, barat i pràctic fer un bon carril bici i un pas per vianants segurs a aquesta carretera.

També em sembla molt poc seriós llançar un projecte com aquest a la premsa  quan de moment només hi ha un mapa amb quatre ratlles.

Evidentment l’aspecte positiu del projecte és la recuperació d’un habitat natural i que Costes sufragui el passeig a la primera línia del Port. Però crec que no compensaria, per la seva magnitud i cost, els aspectes negatius del projecte, ja que suposaria obrir una sèrie de noves carreteres, i la principal travessaria un munt de finques del sòl rústic del municipi de Pollença, amb un tràfic intens. Deu quilòmetres de carretera nova per llevar tres i mig.

Un altre tema que s’ha d’estudiar és com afectaria aquest canvi al Port de Pollença que evidentment restaria més aïllat. Abans de fer res s’ha de fer una anàlisi socioeconòmic de les seves repercussions, ja que crec que econòmicament seria molt negatiu pel Port.

De totes maneres el que esperam és un projecte seriós i complet per part de Costes per poder opinar amb més dades.

En carro pel Port de Pollença (1925) de la pàgina Museu del Turisme 

També volem aprofitar el tema per recordar a Costes que abans d’iniciar macroprojecte la seva prioritat hauria de ser fer complir la llei de Costes de 1988 i recuperar els sis metres de pas públic. Els volem recordar que en el cas de Pollença nosaltres varen fer una denúncia de l’incompliment de la llei de Costes a Formentor  (nov 2006) i  després d’una feinada de recopilar dades, fotografies... no ens varen respondre i varen perdre el cd amb les fotografies.

També ens recordam de que el director general de Costes, José Fernández, a setembre del 2006 va parlar d’un projecte de fer un pas peatonal a la urbanització de Formentor ( i altres dos a Calvià i Son Servera) del que ja no s’ha tornat a dir res.

Piscina a Formentor que envaïx l'espai públic 

 

Comentaris

ANONIMO

M'AGRADA

ANONIMO | 05/10/2009, 16:00

AQUESTA CARRETERA ES UNA BONBA M'EN CANTA PASAR PER ALLA

Andreu

Albufereta

Andreu | 29/04/2009, 05:45

Avui dia 29 de abril a las 20'30 h. al Club Pollença ,conferencia de la directora de la Albufereta

Andreu

carretera moll-alcudia

Andreu | 26/02/2009, 18:07

Dia 3 de març a las 17 h.es la reunió de la JUnta rectora de s'Albufereta la fan a l'Albuera.Ho se per n'Alexandre Siquier un tio molt sonat que diumenge anirà al mercat de Pollença amb una pancarta que diu que la albufereta esà contaminada.Ha fet analisis d'aigo de la Font Salada hi ha trobat una bacteria que afecta a les persones i animals (E.coli).També va escriura al Defensor del Pueblo exposant la problematica i te la resposta que diu que la Conselleria de Medi Ambient desafortunadament no respon als seus escrits.Jo no hi podrè anar a vorel pero vos deman que el saludeu de la meva part ,estarà content,m'ha dit quees possara devora la apotecaria Oliver i donaà somnis de una platge verge

Pepe

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pepe | 13/01/2009, 09:06

Hola Andreu ja tinc la resposta.
A pesar de que fa mesos que al ple ens varen dir que es convocaria no s'ha fet. L'immobilisme a aquest espai natural és total.
Tampoc sabem si la Conselleria (tal com si que ha fet amb el Paratge de la Serra) ha demanat oficialment a l'Ajuntament la confirmació del representant que té a la Junta Rectora...
Parlarem amb la directora de la reserva per que expliqui que passa i no passa a la reserva.

Pepe

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pepe | 12/01/2009, 22:10

Andreu que jo sàpiga no ha hagut cap reunió però demanaré.

andreu

carretera port pollença-alcudia

andreu | 12/01/2009, 20:52

Que se sap de la reunió de la Junta Rectora de la Reserva Natural de l'Albufereta? Han passat 4 mesos d'ença que ho vaig demanar i encara no hi ha noves.Les sortides a la mar de les aigues de pluja i de la Font Salada dins la zona maritimo-terrestre es troben tencades i tots els terrenys de conreu anegats.Segurament donen la cupa d'aquesta situació a les aigues caigudes als terrenys humits.He sabut que el passat 16 de decembre hi va haver un rescat a una vivenda i cotxes anegats que tengeren que intervenir guardia civil i policia local de Pollença.

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 11/09/2008, 06:55

Que se sap de la reunió de la junta rectora de la reserva de l'Albufereta?

Pepe

De res

Pepe | 19/06/2008, 21:41

Quina mania que tenen de no llevar aquests lletres. Al ple seguirem demanant la reunió d ela junta rectora que crec que és el més adient per solucionar totes les dubtes, no?

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 19/06/2008, 21:26

Vos he de demanar disculpes referent a l'informació del lletrero.Es veu que fa estona que hi es.M'han fet veure que es antic i el pressupost está en pessetes.

Pepe

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pepe | 11/06/2008, 06:29

Bon dia Andreu, m'informaré del tema.

Andreu

carretera moll-alcudia

Andreu | 10/06/2008, 22:38

Avui he passat pel camí d'almadrava entrant per la part de la mar,just al començament hi ha un gran lletrero que diu :Ampliació i millora d'aquest camí.
-Ho sap la directora pollensina de la reserva?
-Ho saben el agents al seu carrec?
-Ho saben els l'ajuntaments?
-Ho sap el consell de mallorca?
-Ho sap la demarcació de costes?
-Ho sap la conselleria de medi ambient?
-Ho saben els representants turistics de la reserva?
Crec que mos trobam devant una politica de fets consumats on tots no gossen a dir res i seura ben amples a la seva cadira.

La Unesco planea desproteger las Tablas de Daimiel

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

La Unesco planea desproteger las Tablas de Daimiel | 02/06/2008, 17:53

La veritat que aquest article i els seus comentaris són dels més profitosos que ha hagut a aquest blog per la qualitat i varietat dels comentaris.
Aquesta darrera explicació d'en Pere em sembla la més lògica.

He tornat a parlar amb el regidor de medi ambient i si encara no és possible fer una reunió oficial de la Junta rectora per que no s'han anomenat tots els representats, al manco s'intentarà fer una reunió informal amb la directora de tots els interessats.

Relacionat en part amb el tema ahir feia plorar l'article del país sobre que " La Unesco planea desproteger las Tablas de Daimiel
El Consejo Científico pedirá que deje de ser reserva - Varapalo a España por dejar que miles de pozos sequen el Parque Nacional "

Pere

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pere | 02/06/2008, 17:32

Estic d'acord amb n'Andreu, que els enderrocs no sembla que siguin la causa de la salinitat. Mes bé tot fa pensar que és la sobre-explotacio de l'aquifer de l'Almadrava per part dels pous de can Puig i del golf. Mirau el que sur a El Mundo d'avui: http://resumdepremsa.caib.es/tmp/CAIB_17095897_Rec.pdf.

L'aquifer de l'Almadrava és el que esta mes baix de tots els de Mallorca; i això que ha pujat al 29%, abans estava al 7%!!!!!!. Si això no és sobre-explotació (la qual provoca la salinització), ja ens diran.

També estic 100% d'acord amb en Joan quan diu "a part pollencina "L'albufereta" es de les mes degradades crec que si els doblers es destinassin a regenerar la zona, molta cosa canviaria".

S'hauria de proposar a Costes que es gastin els doblers d'aquest macro-projecte inutil en comprar i recuperar can Cullerassa, que a més ara està en venda. Crec que en sortirien molt mes barats que amb aquesta obra faraonica.

Salut.

Pepe

Propera reunió Junta

Pepe | 01/06/2008, 22:23

Bones Joan i Andreu i moltes gràcies per vostres aportacions. Al ple de dijous varen demanar que es convoqués una reunió de la Junta Rectora de l'Albufereta i el regidor de medi ambient va contestar que que l'Ajuntament ha demanat ja aquesta reunió, però que la directora els havia dit que encara no era possible per que faltaven de coordinar alguns càrrecs.

Andreu

carretera moll-alcudia

Andreu | 01/06/2008, 21:14

Joan,el canal "d'en Marimon" es troba a uns 200 m. paralel a la carretera,just a darrera de les cases de can cuarassa,aquest canal te una amplaria de tres metros y les sevas sortides naturals es troben ocloses,una devant el restaurant can cuarassa,voras un mollet de roques dins la mar.L'altra sortida d'aquest canal es troba al Km.63 ,tambe hi ha un mollet de roques just a devora el niu d'amatrelladores (tambè oclos).En aquest canal hi arriben les aigos de la font salade y de tota la xerxa de siquis de terrenys de conradis de la zona pollensina de l'albufereta
Casi tots els enderrocs es troben entre el canal i la carretera i crec que no son el motiu de la salinitat.No comprec lo de xalets mig il·legals,per mi no hi ha termes mitjos,ho son legals o no.I correspon a l'ajuntament la aplicació de les normes urbanistiques,i no constituir la il·legalitat una font d'ingres mitjançant multes.Tampoc he entés mai la legalització de cases pels turistes,sapigent que eran il·legals.

Joan

Alcudia_Pollença

Joan | 31/05/2008, 10:54

El tema de les sortides de la font salada, crec que la salinitat de la zona tambe es pot deure a la gran quantitat de enderocs que i ha abocats a la finca de can quarasa tot el volum dels enderocs haurien de ser llacunes salades i tota l'aigua que alla hi hauria probablement faria baixar la salinitat dels conreus que n'andreu anomena, també hi ha dos xalets al manco mig il·legal que ocupen lloc de llacunes. el "Club del sol" amb el seu abocament de fecals tot i no ser tan gros com el del club pollentia. Tot això lleva lloc a l'aigua salada que no te mes remei que dispersarse. A s'albufereta hi ha molts de problemes i la part pollencina "L'albufereta" es de les mes degradades crec que si els doblers es destinassin a regenarar la zona molta cosa cambiaria.

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 25/05/2008, 23:38

Com anit plou demá ferem festa,aixi que per la tasca d'estudi m'han enviat la seguent informació que pot ser d'interes:
-Llei 11 /2006 d'avaluacio d'impacte ambiental,BOIB nº 133 de 21-9-2006

Pepe

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pepe | 22/05/2008, 21:56

Crec que el que dius està molt relacionat amb el que ja havia comentat a l'article:
"Aquests projectes semblen més pensats per major glòria del seu promotor que per la seva necessitat o prioritat real."

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 22/05/2008, 20:16

Avui vaig de gloses,son molt antigues pero en venen al cap quan pens amb el desgavell:
-Espanya,Espanya,espenyada
de tants d'empleats que hi ha
un empleat per robar
i s'altre per encalçar el lladre.
-No anem a destepar faltes
que no ho vol Deu vertader
el lladre més gros va fer
la presó per tancar els altres
-Hara ja pas a fer una mica de replec de la situació i corretjiume si no vaig bé:
El senyor Celestí Alomar cap de la demarcació de costes de les Illes,rescata un projecte antic de la conselleria d'ordenació del territori i el vol tirar endevant amb un passeig a vorera de mar(els dobbes son seus? de Madrid? o dels ciutadans respetuosos amb les lleis?.Parla amb els batles de Alcudia i Pollença,també ho fa sebre a la presidenta del consell insular de Mallorca(tots ells també cobren dels ciutadans respetuosos amb les lleis).
Me deman si tots ells son respetuosos amb les lleis:El decret de la reserva estableix clarament que qualsevol plà passa forsoçament per la junta de la reserva amb l'aprovació final del conseller de mediambient,ells sols poden expresar l'opinió a titol personal ja que no son majoria (he tornat a fer els comptes,son 22 de l'administració per 4 dels propietaris).No vull agraviar a ningú pero trob que ara parlar amb la directora,es fer retxes dins s'aigo.El que vull es el respecte a les normes legals,que es reunesqui la junta rectora de la reserva i si ho troben una estirada d'orelles al senyor Alomar per intentar fer un xantatje i als batles i presidenta del consell insular per entrar dins el seu joc.S'albufereta es de tots i no hi ha dobbes per fotre els somnis.

Pepe

Gràcies Biel

Pepe | 22/05/2008, 19:19

Gràcies per l'aportació Biel.
Em sembla increïble que la Junta Rectora no s'hagi reunit des del 9 de juny del 2004 (!). Per nostra part farem tot el que sigui en nostres mans per canviar aquesta situació.

Pepe

Suggeriments Andreu

Pepe | 22/05/2008, 18:00

Pel que veig Andreu tens molt de dubtes i per això crec que el millor és procurar fer una reunió entre la Junta rectora i els propietaris. Per nostra part ja hem començat a fer feina, et deman una mica de paciència.
Una cosa que ja podies fer Andreu és exposar les teves critiques i dubtes per escrit a la direcció de la reserva o a la Conselleries. Sempre va bé que resti constància escrita de tot.

Has intentat telefonar a la directora de la reserva aquest darrer any? es pollencina i crec que és prou accessible.

Biel

L'Albufereta

Biel | 22/05/2008, 16:47

En relació al que es comenta sobre la situació de la Reserva Natural de l'Albufereta, compartesc en part el que diu Andreu, i a títol informatiu podeu llegir el comunicat que va fer el GOB a l'agost DEL 2006 (!). Em sembla que POC s'ha avançat en tot aquest temps. Els propietaris tenen dos representants dins la Junta Rectora amb veu i vot, ara que aquesta em sembla no s'ha reunit d'ençà el 9 de juny del 2004 (!). Si que disposa en aquests moments de directora, però si no es convoca la Junta Rectora és difícil conèixer al 100% les actuacións de planificació i gestió que s'han dut a terme (o no !) aquests anys.


Fes clik per a veure el comunicat del GOB.

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 22/05/2008, 12:52

En venen al cap altres coses dat que as parlat dels ajuntaments.
El camí de ca na volentina que surt del costat del pont de llenaire i arriba a la mar,es un camí privat,dels veinats,l'ajuntament pollensi el s'ha fet seu i el va asfaltar quand ja estave en vigor el decret de reserve de l'albufereta,aquest camí entre dins l'ambit territorial de l'albufereta.
-Es poden asfaltar camins dins la reserva?

Pepe

Gràcies Andreu

Pepe | 21/05/2008, 22:38

Moltes gràcies per tota la informació que ens aportes, a partir de la mateixa fem feina i parlam.
En un principi el que tinc molt clar és que el que s'hauria de fer ja és una reunió entre la Junta Rectora i els propietaris

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 21/05/2008, 21:16

Garci,En efecte es una reserva ,em diven que es un nivell més alt de protecció que un parc ,es ver?
El decret que el regula es el 121/2001 de 19 d'octubre,BOIB nº130 de data 30/10/2001.
També tens raó amb el nombre de representants:son 17 contra 4.I no hi figura la demarcació de costas (supós que deu esser un representant dels propietaris).
Les sortides a la mar que conec son:
Una ubicada entre el torrent de Sant Jordi i el restaurant can cuarassa,un altre just devant el restaurant,un altre just devora el niu d'ametralledores,un altre devant la sortida de la carretera d'aumadrava i per ultim la del pont de sa marina.
La font salada que parl,no son els ulls del reg.Está situat el seu naixement en el camí d'aquest nom,si và anant de meitat de la badia de pollença per la carretera que du a Pollença(cami d'aumadrava)a un kilometro i cosa(molí de vent) veuras uns contenidors a la dreta,agafes aquest cami i llavors el primer a má dreta.Neix just devora una casa,a uns 50 metres hi ha un pinar i es la bifurcació de la font,un braç per acequia pren cap a la sortida situada entre l'hotel i el restaurant can cuarassa abans de sortir hi ha un canal de dos metres d'ampla(d'en marimon)que l'hotel fins fá poc temps hi abocava les aigos brutes.L'altre braç per acequia m'es ampla pren per dins can cullerassa i surt al niu d'ametrelladores.La sortida de devant el camí d'aumadrava recull les aigos dels terrenys entre can cap de bou i can cuarassa.Les sortides del reg i de les fonts salades aboquen a la marina,si les que es veven estan taponades imagina les que no es veven.

Violant d'Hongria

Estàs convidat

Violant d'Hongria | 21/05/2008, 19:57

Hola Sr. Diego, som l'esposa del Sr. Garci, quan vulguis passa a sopar per el nostre xalet il·legal que els nostres súbdits te prepararan un plat noble: gall del pi de sant antoni. Saps menjar amb forqueta i ganivet?

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 21/05/2008, 18:33

Una altre cosa Andreu, quan parles de les fonts salades, no les confons amb els ulls del rec? Son dos topònims que molta gent confon i que es troben en llocs diferents.

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 21/05/2008, 18:27

Andreu, segons un tècnic aquestes sortides a la mar no són tals. Podries especificar on es troben? La del pont està en condicions.
També comenta que les crítiques són encertades. Però que l'albufereta és una reserva natural i no un parc i que això té prou diferències.
Diu que els ajuntaments tenen molta culpa del desgavell i que tens raó quan dius que la Junta Rectora fa molt temps que no es reuneix.
També discrepa en el tema dels representants.

Hi ha més coses que quan tengui clares les traslladaré al bloc.

Esper que et sigui útil.

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 21/05/2008, 18:05

Pepe, gracies per la teva disposició cap a mi i cap el congunt de gent que "te el seny a trobar".
-Et donaré un conjunt de dades referent al "parc de l' albufereta" : La gran part son terrenys privats i sense consulta als propietaris es va fer a l'anterior legislatura del grup de progres el decret o llei d'aquest parc.Just hi va haver una reunió posterior per constituir als representants dels propietaris dels terrenys.Per sorpresa nostre just dos vots,enfront de l'administració ( C.A., ajuntaments de Pollença i Alcudia,universitat,sindicats,cooperatives,demarcació de costes,director del parc,etc...)es a dir,crec que una dotzena.A la dita reunió se mos parlá del benefici que obtendriem amb el parc,ajuts per produir productes de qualitat agraria ,tot heran benevolensies per part del primer director del parc.I ara ja comença se rondalle.No hem tornat veure cap director del parc,ni sabem qui es;Per trobarlo s'ha de anar al parc de L'Albufera d'Alcudia,si hi vas te diven que es a una reunió molt important a Ciutat,es de vacances,es qui ha es interí i no pot fer res,etc...).Dels nostres representants a les reunions s'han donat de baixa donat l'incompliment de netetja i desembos de les sortides a la mar.Hem provat de fer les sortides netes amb mitjants manuals (a un espai protegit i a més de demarcació de costes no podem,sense permisos pertinents (impertinents)fer actuacions per intentar salvar els nostres sembrats.A qui hem de demanar el permís:A costes,ajuntaments,direcció del parc,medi ambient,etc...? Les actuacions manuals , d'amagat,no han donat el fruit desitgat,les lleventades i els embats tornaven a taponar la nostra feina.Avui ja esquerrufa,es fá necessaria pens que una retroescavadora tant sols un dia de feina,i llavors un manteniment.

Biel

Un "troll" ?

Biel | 21/05/2008, 17:29

Un "troll", a Internet, és algú que es dedica a entrar en blocs, fòrums, pàgines o grups de discussió per començar polèmiques absurdes i encendre els ànims. Deixau-los córrer, com mes mengen mes engreixen !.


Click para versión castellana

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 21/05/2008, 16:59

Amic Diego. Primer, tenc 25 anys i cap xalet.
Segon, jo no som el meu pare.
Tercer, no som comunista.I tens raó en que el comunisme no és el que era: no és revolucionari, almenys en aquestes terres.
Quart, a la finca del meu pare, que no meva, hi ha una casa de 20m2: vint metres quadrats.I sense piscina. Només arbres, i hort.És això un xalet?
Cinquè, la veritat és que no se que he pogut fer perquè et molesti tant.
Sisè, allà on he dit que el meu somni és tenir un xalet, era ironia. Crec que no ho has entès. Jo ni me plantejo tenir xalet, ni casa ni res propi. Has vist els preus? Estudiant i amb 25 anys, sense feina...com vols que tengui res meu???
Setè, classe política pollencina? Jo no em considerava polític en aquest sentit, però bé, si fer política, que en fa molta gent, és ser polítics pollencí i amés això és dolent, doncs tal vegada sigui dolent. No ho se.
Vuitè, parlant de resultats electorals basta veure el creixement obtingut a les darreres eleccions: 600 persones. Anteriorment no passaven de 300.
Novè, no et demanem que creguis amb nosaltres, però si que si vols dir-nos alguna cosa ho facis sense mentides i sense faltar al respecte. Aquí estam per parlar del que vulguis. Fins i tot de comunisme.

fralokus

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

fralokus | 21/05/2008, 16:19

Diego, chalet a parte, no digas más chorradas, creo que en staff de Urxella nadie tiene la vida asegurada y todos se levantan alrededor de las siete de la mañana, y nadie vive de rentas.

La has tomado con Garci, no se por qué ni se si su padre tiene chalé, por cierto con el que tuve el placer de compartir mantel hace unos días (lo de mantel es una frase hecha, porque no había).

Lo único cierto es que Pepe García se ha convertido sin querer ni él pretenderlo en una valvula de escape para muchos ciudadanos de Pollença, y a los hechos me remito.

Así que el comunismo de hoy en día no es el de Stalin (por cierto criminal y sanguinario).

Si pretendes hacer meritos contra Urxella de momento te vas a la plaza mayor y cantas el Visca Pollença y así demostraras que eres un buen pollensin afecto a la causa y quizás te voten de Joan Mas si te presentas.

Así que buena suerte.

Diego

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Diego | 21/05/2008, 16:08

Yo no tengo ningún chalé, ni lo tendré nunca probablemente y no por ese motivo mi sueño es que desaparezcan los chalés de los demás. En cambio el señor Garci, proletario del siglo XXI, que tiene un papa con un chalé ilegal con piscina probablemente, si lo sueña. Por mucho que poseais os mueve la envidia hacia el que es mas rico que vosotros e intentais disimular vuestra falta de coherencia tomandolo a pitorreo. No comprendo como podeis hacer alarde de honestidad y humildad en esas condiciones, y mas formando parte de la política pollensina. El comunismo se ha convertido hoy en dia en una forma mas de matar el tiempo para la gente que tiene la vida solucionada. Hace tiempo que las clases humildes, con razón, dejarmos de creer en vosotros, mirad la evolución de los resultados electorales de vuestro partido.

Pepe

Perdona Andreu

Pepe | 21/05/2008, 12:10

Andreu que t'he de dir, perdona però a vegades o ens hem d'agafar amb humor alguns comentaris.

M'informaré del tema de la oclusió de les sortides de les fonts salades i de l'albufereta cap a la mar i veurem que fem, t'informaré a aquest mateix blog.

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 21/05/2008, 08:36

no comprenc amb absolut el caire que està prengent el debat, a més de no voleri entrar trob que desvirtua per complet el motiu que tant pot efectar a la nostra sociedad.
-Pot denunciar Esquerra Unida- els verds el delite ecologic que suposa la oclusió de les sortides de les fonts salades i de l'albufereta cap a la mar?
Desgraciadament a aquesta CCAA les postures individuals de denuncia es tornen en contra del denunciant.

Salvem a Acebes

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Salvem a Acebes | 20/05/2008, 22:31

Contra Garci i gent com ell havia un baluard, una persona que sempre deia la veritat...

Ja podeu participar a la Cadena Humana més gran de la Xarxa a favor d'Ángel Acebes!

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 20/05/2008, 22:21

Que més puc demanar??? 25 anys i un xaletazo de 200.000 m2! i amés, un tal Diego em diu SENYOR!

Visca el comunisme ben entès! el que dona aquests privilegis als seus militants.

PD: ara que ho sabeu estau tots convidats a sopar i després a la meva piscina d'aigua calenta. Xampany del car per a tots(Rondel oro!)

Pepe

A sueldo de Moscú

Pepe | 20/05/2008, 22:09

Diego te ha descubierto Garci, eres un comunista a sueldo de la URSS, todos pensabamos que eras un poco anarka pero ya vemos que el pespicaz Diego te ha desenmascarado.

O sea que un chalecito de 200 m. ¿tienes envidia del palacete de Matas?

Ya lo sabía yo tantos años de desgobierno comunista en la isla nos han llevado a esto; corrupción y destrucción.

fralokus

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

fralokus | 20/05/2008, 21:35

Garci, catxonvideo, presentació en societat del "chalé de comumizta"

fralokus

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

fralokus | 20/05/2008, 21:27

Garci, idò, si tens 100 millonets de euros et pots comprar la punta avançada i "hasemos la casa del pueblo"

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 20/05/2008, 20:41

La veritat no se ni perquè em molest a contestar:
-No tenc cap xalet.
-No he parlat de que si el tengués voldria que tombin tots els altres i el meu no.
-Mai he estat, ni crec que sigui, comunista: La URSS, al igual que els demés règims comunistes del món, han estat dictadures genocides.

Primer aprèn a llegir, i després podrem parlar. De totes maneres el comentari et desacredita.

Gràcies per preucupar-vos tant per jo i pel xalet de 3000m2 que tenc i que vull ampliar. Jo no em conform amb un macro edifici com l'auditori de Moneo. Jo vull més! Viure dins un palau al bell mig de la badia i poder pescar des del balcó. I fer carreteres fins allà, privades és clar. Això és el meu somni. Ah, i per cert, declarar casa meva regna comunista independent.

Diego

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Diego | 20/05/2008, 20:34

Vamos, que el verdadero sueño del señor Garci es tener su chalecito ilegal de 200m enmedio de los campos cultivados de la campiña pollensina. que tumben lo de los demás pero lo suyo ni tocarlo. jaja, que gracia... sois la ostia los comunistas. Cambiais la fachada, pero la mentalidad es la misma que en la antigua URSS

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 20/05/2008, 19:54

Hombre, com tu per aquí J.C.!

La veritat és que molts dels tècnics i responsables haurien de mirar altres propostes que no surtin d'ells mateixos. Pel món hi ha moltes i bones idees i iniciatives.

Esper que el vertader J.C.Rull no s'enfadi i torni a requerir responsabilitats pel comentari irònic.

J.C.Rull

Ansia

J.C.Rull | 20/05/2008, 19:16

Estic ansiós per poder veura l'estidi que diu tenir Carles. Estic segur que quan acabem de urbanitzar i construir el teme municipal, sempre quedarà un poc de lloc on portar-lo a la pràctica, i entre innaguració , discurs o embull, sempre el me podre mirar. Sino, por-tel el dia de la Patrona a Can Moixet, o jo o Marti, li pegarem una ullada.

Pepe

Gràcies Carles

Pepe | 20/05/2008, 15:38

Gràcies Carles, estic segur que al projecte podem trobar un bon grapat d'idees aprofitables.

Carles

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Carles | 20/05/2008, 15:31

La veritat que me faria il·lusió desempolsar aquell projecte. Fa més de quinze anys (quasi 20) i la veritat que haure d'aixecar molts de trastos. Esper trobar-lo. Record que era ben voluminós i vermell (l'original en alemany). Si el trob te'l faré arribar.
Salutacions

Pepe

Salut

Pepe | 20/05/2008, 14:47

"Hola salut" per poder respondre al teu comentari hauria de saber quina és la teva feina.

Gràcies pels ànims, encara que sigui barat ajuda.

Pepe

Gràcies Carles

Pepe | 20/05/2008, 14:44

Totalment d'acord amb el teu darrer comentari Carles.

Si poc ser m'agradaria veure l'estudi d'en Gerard, és possible?

Respecte al projecte del que parlam, divendres el vaig poder veure al despatx del batle. Crec que la única manera de moment de poder veure el projecte és demanar-ho directament al batle.

Encara només és un projecte sense desenvolupar ni especificar, o sigui que encara es troba a una fase inicial i no es poden fer al·legacions.

No tenim una còpia de tot el projecte però si que vaig fotocopiar la memòria justificativa, el pressupost... Amb tot el que tinc faré un article per informar-vos.

Pepe

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pepe | 20/05/2008, 14:31

Bon dia, ahir no vaig poder comentar res.
Primer de tot volia dir a Andreu que no crec que sigui el sector primari qui inclogui al medi ambient, sinó que el medi ambient inclou tot.

El que ha fet el PSOE és eliminar el ministeri de medi s'anima), llevant a Cristina Narbona i tot el seu equip. I crec que darrera d'aquesta decisió errònia està el tema de l'aigua i sobre tot el tema nuclear.

Evidentment el sector primari ha estat vital i clau a Mallorca i encara avui podem gaudir de molts de paisatges agrícoles que s'hauria d'ajudar a conservar. Però altra cosa és pensar que aquesta reducció de carretera ( es mantindria un vial) i construcció d'una nova suposaria recuperar els camps, crec que darrera d'aquest projecte només n'hi ha especulació disfressada d'ecologia.

Carles

Anònims

Carles | 20/05/2008, 13:33

No voldria immiscuir-me en qüestions que pot ser no me pertanyin, però jo m’he ficat en aquest foro perquè m’ha donat la sensació de que se discutien les coses oberta, directa i analíticament. Ja he comentat a un missatge anterior que normalment votava a la dreta (encara que en dos pics he canviat el sentit del meu vot). És per això que pens que si se vol discutir un tema en primer lloc no s’hauria de fer anònimament, ni per bé ni per dolent; si un comentari no ve identificat pel seu autor, des del meu punt de vista no té gens de credibilitat i no li faig gens de cas. En segon lloc, si de veritat se té un esperit constructiu, no cal fer atacs personals en els missatges, no s’arregla res amb això. Les qüestions estan damunt la taula i és sobre això que hem d’aportar idees i opinions. El que una persona tengui o deixi de tenir una finqueta a jo no m’arregla les coses, però el que se construeixi una carretera pel capritxo d’uns pocs, que no pugui passar per anar a Ternelles, que me trobi tancat el pinar de Formentor on solia anar a cercar esclatassangs o que passi pena de que els meus fills no puguin nedar en l’aigua neta on jo he nedat tota la vida, això si que m’afecta, i molt.
Per tant, i des del meu humil punt de vista, pens que els atacs personals i anònims no tenen credibilitat perquè en lloc de solucions cerquen confrontaments, cosa que mai sol aportar solucions als problemes. En el cas de que qualque dia em toqui a jo, va d’avís que no hi pens contestar ni entrar en una espiral de confrontacions.

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 20/05/2008, 11:36

Primer. Jo no tenc res meu i no esper heretar, ni se m'ha passat pel cap res d'herències.
Segon, no tenc perquè comprometre'm a res amb una persona que no gosa ni posar el seu nom.
Tercer, no seré jo qui deixi de lluitar contra els xalets il·legals i per un altre model urbanístic.
Quart, si consideren que la casa de 20m2 que té en propietat el meu pare s'ha de tombar, també voldria que tombin totes les mils de cases de més de 200 m2 que hi ha a la urbanització dispersa pel sòl rústic pollencí.
Cinquè, tampoc tenc perquè excusar-me de res, perquè res he fet mal fet en aquest sentit.
Sisè, crec que no val la pena discutir ni perdre el temps en coses que no m'afecten personalment.

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 20/05/2008, 11:31

Andreu, jo no se si encara se pot consultar. Se que en Pepe el va veure de mans del batlle i només era un mapa amb ratlles pintades de bolígraf.
Si s'arriba a fer si que es posarà a exposició pública i es podran fer al·legacions.

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 20/05/2008, 09:07

Garci i Pepe:
-On es pot consultar el projecte actual?
-El teniu voltros?
-S'exposara a l'opinio pública?
-Es podran fer alegacions?

Joan Ramon

Salut Garci

Joan Ramon | 19/05/2008, 18:42

Garci, veig que avui et toca rebre a tu els anònims , això vol dir que vas per bon camí i que començau a preocupar fins i tot als especuladors pollencins.

Ahir en van contar dos acudits sense molta fortuna:

Un deia que la madona de l'empeltada troba que han de tenri tancat, perquè sinó des de la Plataforma no tendriem res a fer. ( Molta barra es diu això)

L'altre que la madona de "can Verga" no havia possat mai complicacions per entrar a Ternelles, deu esser per això que no està d'acord amb acatar la sentència del Tribunal Suprem, ni deixar pasar 20 persones dia per un camí d'ús públic.

Així anam,
Salut i República.

....

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

.... | 19/05/2008, 18:07

no sera teu, pero bien que lo disfrutas, i supos que esperas eredarlo. quan sigui teu te compromets a tombarlo per feri camps de conreu? o domes xerres pels altres?

salut

La nouvelle moralité

salut | 19/05/2008, 16:14

Jo també voto a la dreta , que es on guanyo la pasta. I no a Austria ni a Alemanya, que estan entabanats amb això del medi ambient . Aqui, s'anomena "Medi Ciment". Però us animo molt, anau bé, mentres no sigueu massa, no sigui cosa que guanyessiu les eleccions i ja la m'haveu fotuda. Ben alerta a votaros, no fos cosa que jo mateix hem perjudiques, amb el meu propi vot.
Però ànim , ànim, que animaros no hem costa un duro.

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 19/05/2008, 14:49

Jo no tenc cap xalet. Millor dit, no tenc res.
Amb 25 anys, estudiant i amb el preu de les coses crec que passaran molts molts d'anys a poder tenir alguna cosa meva. El que si tenc són les meves idees.

Per cert, a jo m'és igual que m'acusin. Però almenys posau qui sou. Possiblement el que diu això és algú que té por perquè té un xalet il·legal. Però son tants a Pollença...

....

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

.... | 19/05/2008, 14:30

Garci, si somies amb camps fora chalets perque no comences per tombar el teu?

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 19/05/2008, 12:44

Hola Carles. Rollo? M'han fet ganes de llegir aquest informe. El tens encara? Pollença i Mallorca necessiten actuacions d'aquest tipus.

El medi ambient i l'ecologia no són d'esquerres. El problema és que com que la dreta no ho defensa i l'esquerra si, doncs pareix que això és ser d'esquerres. Basta mirar els partits verds d'arreu d'Europa i veure que no són sinònim d'esquerres.

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 19/05/2008, 12:39

Hola Andreu, jo, i segurament en Pepe, també somiam amb aquest paisatge: platges verges, camps fora xalets i cultivats, l'albufereta neta i plena d'animals...

Però la nova carretera no duria res de tot això. Així que no val la pena.

I el teu romanticisme és i serà benvingut sempre que vulguis a aquest bloc. Vulguis o no les opinions sempre enriqueixen.

fralokus

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

fralokus | 19/05/2008, 10:29

Hola Carles, som també d'eu Moll i amb 43 "tacos", som de la mateixa "quinta".

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 19/05/2008, 10:01

Garci i pepe,compartesc amb voltros l'absurdidad de deixar un vial a la carretera actual per molt ecológic que el presentin,si el projecte presentat l'inclou, val més deixarlo estar aixi com està i no pensar en noves carreteres.
Record les paraules del meu padri:"no hi ha terres bones i xereques,sols hi ha pagesos bons i xerecs" i que "les terres salabroses son ermes".
Vist aixi com el plentejau,bastaria respectar les sortides de aigos cap ala mar.Dispensau el meu romanticisme de somiar una patja verje en conreus al costat.

Carles

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Carles | 19/05/2008, 10:01

Jo és que flip. Amb lo car que està el petroli i pareix que l’asfalt el regalen. Ara vos contaré una història (més que una història és un fet) que me va passar devers l’any 1989.
Jo som del Moll, hi vaig néixer ara fa uns 43 anys. Al 1989 vaig conèixer de casualitat a un senador austríac pel Tirol i em va enlluernar amb les seves explicacions sobre la seva feina. Resulta que hi ha un pas de camions a la zona del Tirol (Alps austríacs) que comunica Itàlia i Alemanya; en aquesta zona de pas resulta que se troba un dels més espectaculars paisatges alpins, específicament una vall fronterera entre els tres països: Itàlia, Àustria i Alemanya. Però, degut al gran transit de vehicles pesants, s’acumulava a la vall una quantitat exorbitant de fum, que no era regenerat a causa de l’estancament de corrents de la vall. La qüestió, que entre glob i glob de conyac (del bo), me va anar explicant que estava molt involucrat en temes ecològics. Ens varem fer molt amics i ell veia el meu interès en els temes de la seva feina. De tal forma que un dia me va convidar a sopar (a l’antiga Llonja) i me va proposar fer un estudi per convertir el Moll i Pollença en unes de les joies d’Europa. S’oferí per fer un estudi detallat de les possibilitats que donava la nostra zona, avisant-me, això si, de que la gent reaccionaria una mica en contra de qualsevol projecte innovador, perquè sempre és així, però al final tothom s’adapta al canvi.
Al mig any vaig rebre a ca meva un fard de papers (escrits en Alemany) amb tot el projecte. El vaig fer traduir i va rodar per diversos despatxos de les instàncies locals (AAVV, Ajuntament i particulars). Res, paper mullat. Ningú va fer ni punyetero cas a aquells papers.
Vos cont això perquè veieu que duim més de 20 anys de retard... A l’informe d’en Gerard (que així nomia) es tractaven coses com: Limitació total del transit motoritzat dins dels nuclis urbans, tractament i reciclatge de tots els residus provinents del consum, però ja no només a l’àmbit domèstic, on s’hauria d’imposar el reciclatge, sinó també i molt meticulosament residus de oli d’embarcacions, pintures (que les amollen on els hi ve en gana), revelat de fotografia (que resulta que és extraordinàriament contaminant), regulació dels amarraments i control del rebutjos de les embarcacions, productes de neteja domèstica biodegradables, control dels renous entre altres coses. Molt incisiu era aquell document amb l’aigua potable, especialment en la seva clorificació pel consum. Segons deia, el clor pot activar certs electròlits continguts a l’aigua i provocar qualque tipus de radioactivitat.
Deia bastantes més coses de les que ja no m’enrecord. I sabeu quin és el punt més graciós de tot això? Que en Gerard pertanyia al partit lliberal, o sigui, era de dretes. Vos imagineu a la dreta Balear fent un informe d’aquests? Vamos, que hotelers i promotors se’ls mengen. Pot ser si se’ls instruís a pensar una mica científicament....
Joer, quin rollo vos he amollat...jajajajaja....sorry

andreu

carretera moll-alcudia

andreu | 19/05/2008, 09:11

pepe,tens un greu error de concepte referent al sector primari,avui no inclou tant sols l'agricultura si no que també inclou el medi ambient.El gran repte que tenim els ciutadans es treure endavant les politiques mediambientals en les nostres actuacions particulars i els governants en lleis protectores.A nivell estatal se confirma aquest fet amb la desaparició del ministeri d'agricultura passant a ser una direcció general de medi ambient, aquesta mesure que sembla drástica pels pagesos es la clau de releváncia del paper que en de fer els pagesos en el futur de la societat.No son paraules grandiloquents,no vivim de paraules,vivim d'un dia a dia cada cop més arid en futur incerts pels nostres fills a qui hem ensenyat l'amor a la natura i han possat arrels als nostres camps.

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 19/05/2008, 09:00

Hola Andreu. Els problemes són dos:
-Si deixen un vial d'accés on actualment hi ha la carretera, quina diferència hi hauria?
-Segons experts tot i llevar la carretera la zona no és recuperable.

Per això ens oposam, tot i que en molts aspectes tens raó. Però cal sospesar els pros i els contres i jo segueixo pensant que fer carreteres de 20 metres o ampliar les existents és un absurd si ja hi ha operativa la carretera.

De totes maneres gràcies per l'aportació. És interessant. I més recordant la conferència que varen fer sobre el rec i les fonts salades...
El tema de clorur no el domin, però el que si sé és que els estudiosos no es posen d'acord de perquè surt salada l'aigua.

Pepe

Bones Andreu

Pepe | 18/05/2008, 21:14

Bones Andreu, gràcies per la teva aportació. Però no comparteix la teva opinió, podem parlar del passat d'aquesta illa, però aquest no és recuperable. Vull dir que aquesta carretera ja està feta i que fer una carretera nova deixant un vial no significaria una restitució dels terrenys agrícoles ja que no el futur de la illa no està precisament al sector primari.

Andreu

carretera moll-alcudia

Andreu | 18/05/2008, 20:52

Gracies Garci no discrep jens ni mica amb la defensa del sol rustic de Pollença el que passa es que conec pels meus añys,som ja vell,l'entorn i la seva història.Com anècdota te puc dir que el pont de sa marina el va dirigir a manca de enginyer, un veterinari Dn.Gabriel Reynes natural de Sa Pobla que actualment resideix a Sencelles.Com fets concrets que podras comprovar just caminant en el tram desde el pont del torrent de Sant Jordi cap Alcudia son les sinies i safareigxos al costat de la carretera,terrenys que abans es corraven,produint tomatiges,alberginies,pebres ,melons i sindries quedaren inutilitzats per la murada que suposa el tram de carretera que es va construir a l'epoca de la guerra civil.A mes l'administració no va respectar els desaigos naturals, avui encara es troben oclosos i les aigues de les fonts salades incrementen la salinització de aquestas terres,m'agradaria testasis l'aigua de les fonts salades,he sentit a dir que no es clorur sodic com té la mar,es tracta d'un altre tipus de clorur,comprovares la seva amargor que cap animal en beu per molta set que tenga.Aquesta murada ha provocat la inutilització que estim en més de docentes corterades ,engrandint lo que avui es coneix com parc de l'albufereta,abans no era aixi,gran part era agricola.Per tant pens que l'abolició d'aquest tram de carretera podria restituir terrenys agricoles.
Passant ara a alternatives viables respectant els espais naturals el més sensat seria,partint del torrent de Sant Jordi a l'altaria de la nova carretera que s'ha fet creuar pels terrenys al costat de ca na Volantina,can cullerassa i enlazar amb el camí de la font salada que surt al moli de vent(aixo suposa dues cuarterades de terreny amb una carretera de vint metres d'ample,necessaria també pels vianants i bicicletes).Ja dins la carretera d'Almadrava en direcció a Pollença agafar el cami del bou ros i sortir a la carretera de marineta que uneix can bisanyes amb Pollença.Afecteria a pocs propietaris i casi cap casa.No es el projecte original de la conselleria d'ordenació i desconec l'actual.Les sortides cap a la mar serien les següents :moll,llenaire,cami de ca na volantina,cami de can cullerassa,cami d'almadrava.
Tambe dut de l'eficacia de l'incorporació d'arena ,el nivell de la mar ha pujat ,casi no resta platja i les lleventades que casi cada any compereixen se l'emportarien i seria una aportació casi continuada.

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 18/05/2008, 14:08

Hola Andreu. Tens raó en que varen ser els republicans els que feren aquesta carretera.
A jo tampoc m'importa de quin son els Xalets del voltant de l'albufereta.
Però discrep amb tu en que això tengui alguna part positiva, que l'alternativa sigui bona(si no ho he malentès veus en bons ulls la construcció d'una nova carretera). La carretera no desapareixerà, sinó que es mantendrà una via d'accés. I apart d'això se'n faran 10 km en sòl rústic.
L'albufereta necessita molta ajuda no projectes que destrueixin el poc sòl rústic que queda.

andreu

carretera Moll-Alcudi

andreu | 17/05/2008, 20:07

la carretera actual la feren els presoners de les dretes ubicats au moll,abans just hi havia la platja per tant les propietats confrontavan amb la mar.Fa quaranta anys es va eixemplar amb l'amplaria actual.El projecte rescatat per Celesti Alomar ja va esser exposat a la conselleria d'ordenació del territori fa mes de deu anys,i constava d'una primera fase d'u Moll fins a ca na Volentina,projecte ja realitzat.Per altra banda consider que la Albufereta es un espai totalment degradat que mereix protecció especial.Les propietts rustiques que l'enrevolten sofreixen l'abandonament de la administració donat que totes les sortides de les fonts salades es troben ocluides,i aixo provoca terrenys humits que abans es conrraven.Consider per tant que l'alternativa pot millorar gran part del sol rustic d'aquest entorn.Els estatges turistics son els qui son i no en preocupa gens qui son els propietaris.

Pepe

Parlant clar Carles

Pepe | 16/05/2008, 14:52

Gràcies Carles per la informaicó i els teus ànims.

El teu comentari és vox populi, crec que ningú es pot creure les bondats mediambientals del projecte.

El major beneficiari d'aquest projecte és sense dubte Ferran Porto propietari del Club Pollentia que es trobaria amb un hotel envoltat d'un parc natural amb una platja davant que tard o temprà es regeneraria de forma artificial.

I el principal impulsor d'aquest projecte ha estat Celestí Alomar, no sé si familiar però sí intim de Ferran Portol. Només haveu de mirar a un mapa com es va delimitar la zona de Costes.

Si a això afegim que és un projecte que no ha sorgit de cap demanda del poble.

2+2 = 4

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 16/05/2008, 11:19

Com tu dius Carles tot fa molta olor. Jo no crec que ningú es prengui enserio aquest projecte. Bé, se d'algun regidor socialista que ho defensava. Però és tan absurd que no crec que pugui passar res.

I gràcies per les teves paraules. Això anima.

Carles

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Carles | 16/05/2008, 11:02

Sent molt dir-ho, però aquest tema fa pudor. Per quasualitat, vaig veure un projecte molt similar fa devers 6 anys, on se volia suprimir la carretera actual i passar-la per derrera el complexe Pollentia (Sun Club). La idea era de'n Fernando Porto, amo del complexe i en aquell temps president de la federació hotelera balear. I ara se torna a xerrar del tema. Ok. El senyor Alomar, director de costes, i segons tenc entès, familiar del senyor Fernando Porto. Pollença Connection? No ho tenc clar.
Per cert, jo normalment vot a la dreta, però reconec que els de EU feis molt bona feina. Continuau així.

Notícia

Notícia Ddm

Notícia | 10/05/2008, 14:33

El GOB, escéptico ante la supresión de la vía Alcúdia-Port de Pollença.
J. F. S. INCA. El grupo ecologista GOB expresó ayer su "preocupación" ante el proyecto de supresión de la carretera entre Alcúdia y el Port de Pollença que pretende llevar a cabo la demarcación de Costas. Según los ecologistas, se trata de un proyecto "bestial" que impicaría "la destrucción de una parte importante de fincas en suelo rústico del municipio de Pollença" y que para suprimir una carretera de 3,5 kilómetros se debería construir otra de diez.
Por otra parte, el grupo de EU en el ayuntamiento de Pollença también se mostró ayer contrario al proyecto de Costas al considerar que "sería más barato y práctico" habilitar un buen carril-bici y un paso para peatones seguro.

MA-2220... Estan bojos ?.

Recomenació

MA-2220... Estan bojos ?. | 09/05/2008, 16:40

Excel·lent fotografia i article sobre el tema al fotobloc de Biel Perelló

Pepe

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pepe | 09/05/2008, 14:35

M'alegra coincidir una vegada més amb el GOB, està clar que els suposats beneficis mediambientals del projecte són més que discutibles.

Garci

Nota de premsa del GOB

Garci | 09/05/2008, 11:40

Nota Informativa del GOB
9 de maig de 2008

El GOB veu amb preocupació el projecte de Demarcació de Costes d'el·liminar carretera del Port de Pollença a Alcúdia.
Un projecte bestial que implicaria entre altres coses, la destrucció d'una part important de finques en sòl rústic del municipi de Pollença: deu quilòmetres de carretera nova per llevar-ne tres i mig.


El GOB considera una aberració plantejar una nova carretera al sòl rústic i qüestiona el vertader benefici ecològic que podria representar l'eliminació de la carretera des del Port de Pollença a Alcúdia.

Tot i tractar-se d'una primera idea-projecte llançada per Costes i de la que no es coneixen els detalls, des del GOB, volem manifestar la preocupació per l'impacte que podria tenir aquest projecte.

El primera instància, el que pretén el projecte és recuperar espai natural que hi ha entorn de l'Albufereta però, és possible recuperar la platja de manera natural on avui hi ha asfalt? Per altra banda, l'impacte que alternativament es produiria amb la construcció d'un nou vial de tràfic intens al sòl rústic, molt més llarga i probablement implicaria la construcció de ramals per poder arribar a les construccions que restarien a primera línia, és prou important com per plantejar si la inversió i la magnitud del projecte compensa els beneficis que se'n puguin derivar des del punt de vista ecològic i ambiental. Des del GOB pensam que no.

Per tot això esperam que Demaració de Costes es replantegi el vertader objectiu del projecte i destini aquesta inversió a altres actuacions més toves, menys impactants i menys costoses per a la recuperació de les platges que encara ens resten a Mallorca.

Pepe

"estan bojos aquests socialistes"

Pepe | 09/05/2008, 09:48

Gràcies Pere pels ànims i per l'opinió.

La veritat és que el projecte sembla una broma però el PSOE està molt convençut de que és un bon projecte.

El més curiós es que defensen el projecte sense que realment es pugui parlar de projecte ja que no n'hi ha més que una idea, quatre ratlles a un mapar i un parell de fotografies que encara no he vist.

Avui a una tertúlia improvisada només una persona del PSOE defensava el projecte, ens ha donat un argument nou i és la previsible desaparició de la carretera en un futur per la pujada del nivell del mar. Crec que si pensen que això succeirà en poc temps (10-15 anys) més valdria pensar en que fer amb tot el Port.

Una dada negativa que he conegut avui i que desconeixia és que al projecte hi ha previst deixar un vial de serveis, amb la qual cosa per llevar uns metres d'amplària d'una carretera es pretén fer un macroprojecte

La resta del que participavam a la tertúlia hem arribat a la conclusió que el gran beneficiari d'aquest projecte seria el Club Pollentia i que al final no hauria una recuperació de l'Albufereta si no una gran platja artificial i una urbanització en torn a la nova carretera que s'hauria de fer a sòl rústic.

Com diria Obelix "estan bojos aquests socialistes"

Pepe

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pepe | 09/05/2008, 09:22

A la reunió d'ahir em va comentar Joan que el tècnic que va venir de Madrid va restar importància al sòl rústic, va dir que havia molt, es veu que no s'havia passejat pel "sòl rustic" de Pollença.

Igualment com m'ha comentat en Biel es poden fer accions blanes, evidentment menys costoses i no tan "publicitàries" per ajudar a una recuperació natural de la platja-duna : no retirar en cap cas les fulles de posidònia (mesura que sol ésser incompatible amb el turisme), mantenir sistemes de captació d'arena actius especialment durant l'hivern (dins la línia que s'està fenc actualment a la reserva), repoblacions posteriors amb plantes fixadores d'arena, reduir l'impacte de persones i activitats sobre la platja, etc...

Pere

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Pere | 09/05/2008, 08:38

Primer vos vull felicitar per aquest bloc, el qual he consultat sovint però fins ara no hi havia participat. Ens permet als ciutadans d'estar informats del que passa al nostre poble i a l'ajuntament, el qual brilla per la seva manca de transparència informativa (el rebuig de la participació del GOB al consorci de la Gola n'és un bon exemple del que l'equip de govern entén per participació ciutadana).

Bé, tornant al tema, estic totalment d'acord amb que aquest carretera es una aberració ja que el cost ambiental seria incomparablement mes gran que el benefici que pot suposar.

Heu de pensar que no nomes s'han de mantenir els accessos al Club del Sol, sino també a Can Cullarassa i a les urbanitzacions de sa Marina d'Alcúdia. Per tant només es llevaria un tram, i com be dius, difícilment es podria substituir l'asfalt per dunes sense grans treballs d'enginyeria (ja n'hem vist el resultat a la Gola).

El que em preocupa més és que aquesta proposta no sembla una broma ja que aquest matí la presidenta del Consell de Mallorca deia a la radio que veu el projecte amb bons ulls.

Pens que l'enorme pressupost que costaria una obra d'aquesta envergadura s'hauria de dedicar a gestionar de manera adequada i amb criteris de conservacio (i no d'enginyeria dura) espais com la Gola, l'Albufereta, Maristany o ses Fontanelles.

Salut i anims.

Garci

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Garci | 09/05/2008, 08:01

Com més ho pens més veig que aquesta carretera és una aberració.

Fer una nova carretera per sòl rústic, on segurament s'hagin de tombar xalets hi tot, molt més llarga, amb ramals per poder arribar a les construccions de primera línia com el Club del Sol, etc..., i tot sense ser un benefici ecològic per la platja, ja que aquesta és irrecuperable i no és possible posar arena de manera natural on avui hi ha l'asfalt.

Jo no se qui ha ideat aquesta barbaritat i aquest absurd!

Esper que tot hagi estat una broma i que ho deixin tal com està on el mal ja està fet.

Notícia

Re: Carretera Port Pollença - Alcúdia

Notícia | 09/05/2008, 07:16

Notícia al diari UH.

El impacto en suelo rústico, máxima preocupación ante la nueva carretera Port de Pollença-Alcúdia
Demarcación de Costas y Carreteras del Consell realizarán estudios de viabilidad y posibles alternativas al proyecto

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb