URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ELS FALSOS INDISPENSABLES I EL MENYSPREU A L’HOSTALERIA

Alternativa | 20 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou article del nostre col·laborador Fralokus. Hi ha tema per debatre...

ELS FALSOS INDISPENSABLES I EL MENYSPREU A L’HOSTALERIA

    Hem i viscut en les nostres illes i en resta de l’estat espanyol la cultura dels “falsos indispensables”. Els “falsos indispensables” són treballadors autònoms en la seva immensa majoria que, aprofitant al màxim la cultura del totxo, han guanyat molts doblers en professions com lampistes, guixaires, enrajoladors, etc. Aquestes activitats fins i tot, van obligar a l’agència Tributària ha modificar la Llei d'I.R.P.F. creant una nova retenció a compte de l’impost per la gran quantitat de doblers que es generava en aquestes activitats.

    La falsa o certa afirmació que la Universitat era “una fàbrica de desocupats”, va fer que les aules es buidessin d’homes i es llencessin de cap als doblers fàcils, no importava formació, tot just capacitat de sacrifici per a jornades interminables de treball. Això ho va aprofitar el feminisme radical per a mostrar amb gran satisfacció que el nombre d’universitàries superava amb escreix al nombre d’universitaris, ja que de moment la fontaneria i la construcció no són del grat de la treballadora femenina, ni els empresaris ni empresàries estan per la labor de contractar dones per a aquest tipus de treballs.

    Han canviat els temps i amb la crisi immobiliària volem motivar de nou a aquests “falsos indispensables” a tornar a les aules o en defecte d’això manar-los cap on va tot el món: l’hostaleria.

    Els hotelers, sincerament o fent el seu paper, reclamen treballadors formats argumentant que la formació és la única via cap al futur d’aquesta activitat. Ara els arriba una onada de treballadors formats, o millor dit deformats, deformats en el que han de ser cuiners i cambrers, deformats en la seva manera de tractar als clients (No és el mateix estar en una obra en construcció que en el menjador d’un hotel o restaurant), rudes a l’hora de servir (estic cansat que m’amollin el plat sobre la taula com si fos una rajola i malgrat que jo no bec vi, els aconsell que no els demanin consell sobre el vi que acompanya millor al plat que vostè ha triat, perquè els puc assegurar que a la immensa majoria tenen uns coneixements d’enologia per a posar-se a tremolar), si a tot això li afegim la quantitat de diners públics invertits en promoció turística, el resultat és un còctel “infumable” molt difícil de digerir.

    Posem veritables professionals en els hotels i restaurants, però amb salaris justs.

 
L'acudit és de collita pròpia de Fralokus

Comentaris

Torxa 2

Re: ELS FALSOS INDISPENSABLES I EL MENYSPREU A L’HOSTALERIA

Torxa 2 | 21/05/2008, 06:26

Avui l'article surt a les 8:40, mentre podeu llegir el segon número de Torxa, la revista del BLOC

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

congrés anual de la Federació Internacional de Touroperadors (IFTO),

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 20/05/2008, 17:45

No volem pirotècnia què fagi tremolar es vidres de les cases.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

Conselleries de Fraus i Estafas als ciutadans.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 20/05/2008, 17:18

Els governants estàn venuts a ses màfies internacionals.No fan res.No solucionen cap problema.Creen nous problemes on no n'hi ha hagut mai cap.Amb somriures i bones paraules et conduexen a s'escorxador.Participen des llatrocini internacional anant contre es seus representats.Són une miserable horda de llagostes negres què destruexen i devasten.A Mallorca tots ho hem vist.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

Conselleries de Fraus i Estafas als ciutadans.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 20/05/2008, 16:50

Sa ciutat de Palma és un desastre fet a posta contre es seus ciutadans,fruit de sa especulació,de sa misèria i de sa immundicia des polítics.

Notícia

Interessant

Notícia | 20/05/2008, 16:17

Avui al DdB interessant article de na Elena Ballesteros.

Obrint camins
Caminar per les antigues vies de ferradura no sempre és fàcil. Un nou prototip de barreres pot fer possible completar la Ruta de pedra en sec...

Trencadissa

Una recomanació

Trencadissa | 20/05/2008, 16:14

Trencadissa.
Bloc de reflexió sobre natura i ordenació del territori, mantingut per en Miquel A. March Cerdà

Pepe

Solucions?

Pepe | 20/05/2008, 15:18

És evident que una economia tan poc diversificada com la Balear, fonamentada al turisme i la construcció es troba molt poc preparada per la crisi.

Alguna cosa s'ha fet molt malament des del punt de vista polític quan tenim un sector constructiu hiperdimensionat que no ha estat capaç de complir el que hauria de ser el seu objectiu prioritari; "atendre a una necessitat bàsica per al projecte vital de qualsevol ciutadà, com és l'accés a un habitatge digne".

El sector de la construcció s'ha d'equilibrar permitint diversificar el creixement econòmic

Solucions a curt termini hi ha poques; el reajust és inevitable i només l'obra pública podrà aturar una mica la crisi. O sigui que veurem com una vegada més els que són liberals quan les coses van be es converteixen en "keynistes" convençuts. Evidentment aquestes polítiques s'haurien de tenir en compte dues restriccions fonamentals: els comptes públics i la disponibilitat de sòl. Els recursos públics i el sòl són limitats Construir per sobre de les necessitats de la població suposa un desaprofitament de recursos econòmics i és insostenible mediambientalment".

A llarg termini el futur de les Balears hauria de passar per una educació de qualitat, per canviar la mentalitat de la gent i pensar que l'educació no és una despesa si no una inversió. Diversificació fonamentada en la investigació i innovació

Els països nòrdics a principi del segle XIX eren dels més pobres d'Europa i varen apostar per alfabetitzar a la població, mirau on es troben avui en dia.

Pepe

Sobre educació

Pepe | 20/05/2008, 14:53

Sobre el tema de l'educació us recoman l'article de Belén Gopegui avui al diari Público.
Un fragment;
...Si el Gobierno de un país no sabe imaginar ese país dentro de diez años, si no puede invertir una tendencia, si no es capaz de lograr que una generación esté mejor formada que las generaciones que la precedieron: ¿para qué sirve la política? Qué trivial y ridículo resulta el debate sobre la asignatura Educación para la Ciudadanía cuando aquellos a quienes va dirigida la asignatura no han podido aprender a comprender un texto y a mantener un debate argumentado...

Arquitècte

El PP-UM és la Mort.

Arquitècte | 20/05/2008, 12:48

La construcción en Mallorca es Barbárie,Fraude,Engaño,pronto Saqueo y rápido Botín.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

Conselleries de Fraus i Estafas als ciutadans.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 20/05/2008, 12:32

Tenim un turisme què embadurna ses parets de ses seves habitacions amb sa seva merda i què caga pes pasillos des hotels.No m'ho invent.Ho he vist.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

Aigüa potable contaminada a Soller

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 20/05/2008, 12:26

Amb tanta Merda i Porquería com han escampat damunt Mallorca no es pot esperar res més.Lo què antigament eran aigües puras i cristalinas avui són aigües de clavagueram.Aviat tot serà d'or però no podrem ni menjar ni beure res gràcies als mercaders de Misèries ,malalties i mort;uns farsants i mentiders què s'autoanomenen "creadors de riquesa".

Garci

Re: ELS FALSOS INDISPENSABLES I EL MENYSPREU A L’HOSTALERIA

Garci | 20/05/2008, 11:44

Referent a l'article: Que feim amb els treballadors de la construcció que estan a l'atur?

Xesca Ensenyat

Actualització

Xesca Ensenyat | 20/05/2008, 11:41

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Actualització permanent

UNA ALTRA VIDA, 28

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

Conselleries de Fraus i Estafas als ciutadans.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 20/05/2008, 11:37

Plaça Espanya=Plaça de sa contaminació acustique..."perquè no hi podem fer res".Capoeira..."no hi podem fer res"

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb