URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'IBI.

Alternativa | 25 Maig, 2008 06:11 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la informació del ple d'abril avui comentamt la  moció relativa a la modificació de l'ordenança reguladora de l'IBI que va presentar el grup PP-UMP i que podeu trobar a la continuació de l'article.
Vots a favor: PP-UMP. Vots en contra: UM-UNPI, PSOE i PSM. Abstenció: Alternativa EU_EV.

Ens varen abstenir per que estavam d’acord amb el primer punt de la moció però no teniam tan clar el segon punt.

Estam totalment d'acord amb la primera petició  que era que la recaptació generat per l´IBI en el 2008 es destini única i exclusivament als serveis bàsics del municipi.

Aquesta petició és totalment coherent amb el que va defensar l'equip de govern, quan va dir que el forat econòmic actual només era resultat de donar serveis bàsics al poble. Cosa que evidentment no és certa.

Igualment aquesta petició seria un bon pas per realitzar el pla d'austeritat que venim demanant des del principi d'aquesta legislatura. De moment estam a finals de maig, no n'hi pressuposts i no s'ha fet cap reunió amb l'oposició per estudiar possibles retallades de despeses innecessàries a l'actual situació econòmica del municipi.

 Referent al segon punt; que demanava que per el 2009 es modifiqui l’ordenança fiscal  al tipus mínim de gravamen de l´IBI, l'únic problema que trobavam a aquesta petició era que no sabem quina és la situació real econòmica de l'Ajuntament; no s'ha fet l'auditoria, no tenim el pressupost del 2008, ni tan sol les comptes generals del 2006... Amb el forat econòmic actual la veritat que no teniam clar si l’Ajuntament es podia permetre aquesta reducció. Encara que estam segur que es poden reduIr les despeses no sabem quisn doblers faran falta per cobrir necessitats bàsiques del poble.

O sigui que estavam d’acord amb el regidor d’Hisenda de que el debat igual s'ha de fer més tard quan es tengui una idea més clara de la situació finançera en la que es pot trobar l’Ajuntament; desastrosa, molt desastrosa o catastròfica... Serà un bon moment per parlar del tema. De moment estaria bé tenir alguna idea de com serà el pressupost del 2008 quan ja ha passat pràcticament mig any i no observam cap retallada important de despeses innecessàries.

 A ràdio Urxella teniu penjat el ple d'abril, aquesta és la primera part del debat d'aquest punt (Recordau que per problemes aliens a Ràdio Urxella, els vídeos de vegades no funcionen bé amb Firedox, per a una correcta visualització utilitzar Internet Explorer,esperem que la gent de Firefox aconsegueixi solucionar el problema.)

 

A continuació la proposta.

Exposició de motius:

Durant l’any 2005-2006 la Gerència Territorial del Cadastre va desenvolupar una ponència de valors en sol urbà en el nostre municipi per actualitzar els valors cadastrals, ponència que va esser aprovada definitivament a finals de 2006, entrant en vigor a l’any 2007.

Aquest valors varen ocasionar una augment dels valors respecte als anteriors de un 150% , augment que es veu reflexat en la recaptació de l´IBI de naturalesa urbana.

Aquest augment en la tributació de l´esmentat IBI es prorrateja durant 10 anys, per tant sense aplicar cap augment del tipus de gravamen d’aplicació d´IBI durant el 2007 es va augmentar un 15 %, i per el 2008 un 30% al que s’ha d’afegir l’augment de tipus en urbana (8´16%) i en rústega (162%) practicat per l’equip de govern en l’aprovació de les ordenances fiscals per el 2008, aquest augments implicaran un augment de recaptació de 1.780.000€ aprox.

Aquests augment desmesurat d’impostos va provocar un allau de reclamacions, desestimades quasi en la seva totalitat i fortes queixes de tota la ciutadania.

Durant tots els debats referents a l’aprovació de les ordenances i al reconeixement extrajudicial de factures el batle va insistir amb la necessitat de donar serveis bàsics al poble; que no s’havien d’escatimar esforços amb aquets tipus de serveis (neteja, reparacions, manteniment) i que feien un esforç important en reduir despeses innecessàries, per tot el que s’exposa  el grup PP-UMP presenta al ple la següent proposta:

1-     Que a data d’avui, ja que  no s’han aprovat els pressuposts del 2008, aquest augment de recaptació generat per l´IBI en el 2008 es destini única i exclusivament als serveis bàsics esmentats.

2-     Ja que durant el 2008, segons ha manifestat l’equip de Govern, hi haurà una reducció de despesa “innecessària” i tenint en compte que l’augment dels valors per el 2009 implicarien un augment de l´ibi un 53% en referència al 2006 (abans de la revisió) i vist la problemàtica suscitada a altres ajuntaments on s’ha practicat una nova ponència de valors, i les seves reaccions es proposa que per el 2009 es modifiqui l’ordenança fiscal  al tipus mínim de gravamen de l´IBI, fet que minimitzaria la repercussió de l´impost  provocat per l’augment de valors  i que no afectaria  a la capacitat recaptatòria de l´Ajuntament  en comparació als darrers anys, afavorida per l’aplicació dels nous valors cadastrals.

 

 

Comentaris

Pepe

Re: L'IBI.

Pepe | 25/05/2008, 15:19

Moltes gràcies fralokus, com diu Obama "Yes, we can".

fralokus

urxella.net

fralokus | 25/05/2008, 15:00

S'activat el domini "urxella.net", estará disponible en 36 hores per tothom (si no peta), això és el temps que durarà l'actualizació de tots el servidors del "mundo mundial".

Sebreu que funciona, si surt el mateix que surt ara pijant l'enllaç.

Garci

Re: L'IBI.

Garci | 25/05/2008, 14:57

I venga banderes blaves al Moll...

Però si fins i tot el Club Nàutic té bandera blava.

Pepe

Abocaments

Pepe | 25/05/2008, 14:32

Ens han informat que els problemes d'abocaments al Port no es terminen de solucionar. Ahir de matí es varen produir abocaments d'aigües fecals a l'aliviadero de Can Franch a la platja del passeig Voramar un poc abans de l'Illa D'Or.
És totalment il·logic que encara no s'hagi solucionat un tema que hauria de ser la primera prioritat d'un municipi que viu del turisme on una part fonamental són les platges

Pepe

Re: L'IBI.

Pepe | 25/05/2008, 14:22

Crec que Juanjo està desbordat i m'imagin que com sempre serà complicat posar-se d'acord. No é s de rebut que aquestes altures de l'any encara no hi hagi pressuposts.

Garci

Re: L'IBI.

Garci | 25/05/2008, 08:48

Juanjo Mir, del que hem parlat tants cops bé, pareix que no fa els deures. Entram a Juny i no hi ha pressupost. Com saben que gastar les àrees?

Tal vegada sigui una estratègia aprovar a final d'any els pressuposts. Així ningú se passarà ja que el pressupost es farà a lo gastat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb