URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De l'Auditori als comptes generals

Alternativa | 27 Maig, 2008 06:02 | facebook.com twitter.com

Segona part dels precs i preguntes.

4.- Ens agradaria informació sobre la reunió que va haver respecte a l’auditori, per saber com està el tema de l’Auditori.

Sense resposta.

5.- En quina situació es troba el patronat d’esport. Varen reiterar nostra petició de que als preus s'haurien de contemplar descomptes per centres educatius, activitats prepart i pospart, activitats terapèutiques...

En Michel va contestar que als precs havia preus recomanats. Per la meva part vaig insistir que només la gent gran te aquesta reducció. Michel va dir que era un preu de referència, només per després fer números...

Respecte al patronat s’està fent feina al tema, ben aviat es convocarà.

Disciplina urbanística

Al tema de l’urbanisme portam un munt de mesos dient que faríem una reunió, que es solucionaria i encara no s’ha fet res, farem una sèrie de preguntes per que encara es fan moltes obres il·legals o irregulars. Pensam que la informació és el fonament per afrontar el problema

6- Que passa després de tramitar l'expedient d'infracció fins a formular la proposta de demolició i instar la demolició a l'infractor, a partir d'aquest moment què pàssa l'expedient s'atura i caduca?

7- Quants expedients de demolició han arribat a la execució del restabliment de la legalitat des de que el senyor Joan Cerdà és regidor d’urbanisme?

8- Quants expedients estan pendents d'execució?

9- Quants expedients de demolició han prescrit?

10- Quants expedients sancionadors estan pendents d'execució?

11- Quants expedients sancionadors s'han tramitat els darrers  anys?

12- Ha prescrit algun expedient sancionador els darrers anys?

13 - N'ha quedat algun sense recaptar-se'n la sanció econòmica corresponent?- En cas afirmatiu, quin o quins?

Resposta d’en Joan Cerdà: S’ha fet una reunió al Consell per negociar un Consorci que pugui encarregar-se del tema de disciplina urbanística. La majoria dels municipis han frenat els tràmits fins que surti el Consorci. Esperam que s’arribi a una decisió de consens. I el tema de disciplina urbanística està delegat a la Junta de Govern.

14- Fa dos mesos varen demanar per la llicència de la barrera de l’Empaltada a la carretera vella de Lluc, s’ens va contestar que tenien dos mesos per acreditar la seva legalitat. L’han acreditat o no?

Resposta d’en Joan Cerdà; està en tràmit. Avui m’han dit que el Consell, la plataforma camins públics i oberts i els propietaris de l’Empaltada i muntanya han arribat a un acord.

15- Com es troba el projecte de pont per tenir accés al poliesportiu?

 Resposta d’en Joan Cerdà, hi ha un projecte però no recull el tema de donar accés a la gent en cadira de rodes que obligaria a fer unes rampes de 200 metres amb un fort impacte, s’està estudiant. Esperam  també ajuda per part del Consell

16 - Per que no es cedeix per fer les seves reunions la torre del convent a l’AAVV de Pollença

Resposta d’en Joan Cerdà, la idea era fer un casal d’associacions a Can Dionís però si ara va Serveis Socials hi haurà un període de temps d’espera. No podem donar la Torre només a una Associació.

17.-Hem vist que s’ha obert un expedient d’infracció urbanística a les obres que varen denunciar a la finca de Ternelles. Al ser una zona ANEI  i de màxima protecció del PORN estam parlam d’un delicte. Volem saber si l’Ajuntament ha posat aquests fets en coneixement de la fiscalia de medi ambient ?

Resposta d’en Joan Cerdà; la propietat te dos mesos per al·legar

CAMINS

18- S'han empres tasques per enllestir els tràmits per tal de dur a plenari l'aprovació definitiva del catàleg de camins?

Resposta d’en Joan Cerdà; ara l’arquitecte nou iniciarà la feina a aquest tema.
 
19 - S'ha fet cap feina en l'expedient de recuperació del Camí del Coll d'en Patró? S'ha inclòs a aquest la documentació arxivística aportada per la plataforma pro camins públics i oberts?

Resposta d’en Joan Cerdà; no te aquesta informació
 
20- S’ha recorregut la proposta de regulació la proposta de la finca d'Ariant? S'està aplicant la regulació a aquest camí?

Resposta d’en Joan Cerdà, és el mateix tema que Ternelles, està en mans del jutjat i el Consell és el que ha d’ordenar l’obertura.

MEDI AMBIENT

21.- Hi ha algú pla de fer en un futur  un servei de recollida de matèria orgànica?

Resposta d’en Jaume Plomer; en 2013 ja s’ha de recollir tot per llei. Ens hem plantejar una remodelació de tot el pla de recollida de fems. Hem iniciat un estudi del cost real de recollida de fems. Serà un canvi total, estam xerram amb EMSER.

22.- Per què s’estan cremant restes vegetals com a Llenaire quan el més lògic seria aprofitar aquests restes?

 Resposta d’en Jaume Plomer A la deixalleria hi ha lloc per que la gent porti les restes.

Vaig recordar que l’Ajuntament hauria de ser el primer en donar l’exemple.

Jaume Plomer; Abans es triturava però l’escombraria de les obres de la circumval ·ió possible la feina de la capoladora

23.- Ens arriben queixes dels castellets que ens fan a la platja, ja que s’ha convertit en un negoci amb pràctiques properes a certa mafia. S’ha pres alguna mesura?

Resposta de na Francisca Ramon; Es va notificar la director general de Costes un informe desfavorable respecte a aquestes activitats.

24 Què nos va costar el transport de la sorra a la darrera fira?

Sense resposta. 

Ens agradaria saber els costos del Festival de Pollença, la Fira d’abril i la feria del vi?

En Biel Cerdà va respondre que l’aportació al Festival va ser la mateixa que als darrers anys, 120.000 euros.

En Michel va dir que la fira d’abril va tenir un cost zero i que la fira del vi em contestaria al següent ple.

 
25.-Com es troba el pressupost del 2008 i les comptes generals del 2006?

Sense resposta.

A ràdio Urxella teniu penjat el ple d'abril, aquesta és la segona part dels presc i preguntes (Recordau que per problemes aliens a Ràdio Urxella, els vídeos de vegades no funcionen bé amb Firedox, per a una correcta visualització utilitzar Internet Explorer,esperem que la gent de Firefox aconsegueixi solucionar el problema.)

Comentaris

Pepe

Interessant article del diario Público.

Pepe | 27/05/2008, 18:10

El laicismo se va de procesión
La fuerte presencia institucional en el Corpus revela que la Iglesia y el Estado aún van de la mano

Quienes ayer por la mañana intentaron coger el tranvía en Sevilla no pudieron. Los vagones estaban ahí, pero no funcionaban. El Ejército, literalmente, acababa de invadir sus raíles. Los soldados comenzaron a desfilar como Dios manda, con sus armas y la bandera española a cuestas. Ordenados, veloces y con derecho a algún piropo entre paso y paso: “Guapa, my phone number is...”, gritó uno a una chica con un vaso de Sturbucks en una mano y una cámara de fotos en la otra. Los vagones, mientras tanto, seguían quietos. La invasión iba a más. Policías, representantes del Ayuntamiento, profesores de la Universidad, jueces, fiscales… Y todos ellos juntos, junto al clero y las hermandades, que custodiaban a Dios en el día culmen de la fe –o el colmo para los laicos–: el Corpus Christi.

Constitución aparte, ¿es coherente que el Ejército, en representación del Estado, ondee la bandera en actos litúrgicos? ¿Es coherente que los ayuntamientos paguen con el dinero de creyentes y no creyentes los ornamentos para los balcones? ¿Es coherente que la Iglesia, azote de leyes socialistas, confíe en alcaldes como el de Sevilla –socialista también– para sus fiestas sagradas? ¿Es coherente que el alcalde asista en representación de la ciudad? Constitución aparte, muy coherente no es. Con la Constitución en la mano, tampoco: “Ninguna confesión tendrá carácter estatal” (art.16.3).
Las “raíces” de la fe

El pasado 16 de mayo, en una carta dirigida a las principales autoridades de Toledo –plato fuerte junto con Sevilla y Granada de la celebración del Corpus– Alternativa Laica reclamaba a los representantes públicos que no participasen en “eventos litúrgicos que, por más que provengan de tradiciones religiosas, nada tienen que ver con las funciones de los poderes públicos”. La carta admite el “arraigo” de la fiesta, pero afirma que la presencia de estos cargos transmite un “mensaje subliminal de identificación del poder civil con la religión católica”.

Días después, el cardenal arzobispo de Toledo y Primado de España, Antonio Cañizares, ofreció la visión contrapuesta y cargó contra el laicismo que, según su opinión, se pretende imponer a la sociedad española. “Las raíces de la fe y la identidad del pueblo toledano no quedan sobrepasadas por el laicismo”, afirmó Cañizares el 20 de mayo.

La denuncia de la “imposición” de un “laicismo radical” se ha convertido en los últimos años en una de las tesis más recurrentes del alto clero para criticar al Gobierno, pese a que sólo tras las últimas elecciones el Ejecutivo ha afirmado su intención de “avanzar” en este ámbito con una reforma de la ley de libertad religiosa.
El fondo del debate

Juan José González, coordinador de Alternativa Laica, denunció ayer que tanto la Iglesia como el poder civil, que defienden en apariencia opiniones distintas, eluden el fondo del debate. “Sobre el Corpus, las autoridades se justifican diciendo que es una gran tradición. Se puede acudir o apoyar el Corpus, pero no tiene sentido procesionar dentro del cortejo litúrgico tras los representantes de la Iglesia”, dijo, insistiendo en que Alternativa Laica, formada para contrarrestar estas situaciones, no plantea iniciativas “antirreligiosas”. “Queremos que se cumpla el principio de aconfesionalidad del Estado”, añade.

En Sevilla, el teniente de alcalde, Antonio Rodrigo Torrijos (IU), se niega a acudir a actos religiosos por respeto a los creyentes.

Dentro de la catedral, abarrotada entre fieles y turistas, una señora con una gorra roja y leyenda “Vive la vida con Cruzcampo” intentaba explicarle a su amiga la historia de las Santas Justa y Rufina al paso de San Fernando. “Ay, mira qué monaguillos más guapos”, decía la amiga con interés cero en la vida de las santas. “Escúchame”, insistía la señora de la gorra. La amiga: “Vámonos ya, que esto está durando mucho y los niños están desmayados”. Ni caso. El caso es que a finales del siglo III, Justa y Rufina fueron torturadas por negarse a pagar una limosna para sacar en procesión a la diosa Venus en una gran fiesta pagana. Ellas eran cristianas, además de coherentes.

Pepe

Re: De l'Auditori als comptes generals

Pepe | 27/05/2008, 14:37

Avui al DdM, el jutge Yllanes hauria de passejar més per la illa, per reflexionar:
"...el tribunal se muestra preocupado ante la "sensación de impunidad" que ha notado en este municipio frente a las construcciones ilegales. No entienden los jueces que jamás se haya derribado una obra ilegal en el municipio de Andratx, con el peligro que ello supone. El juez Yllanes, autor de esta sentencia, menciona el gran peligro que conlleva para un territorio insular la sobreexplotación, al referirse, claro está, a la construcción que se lleva a cabo sin ningún tipo de control ni rigor. "

Pepe

Bones Guillem

Pepe | 27/05/2008, 11:42

Perdona Guillem se m'havia passat avisar-te de que utilitzaria les teves preguntes sobre disciplina urbanística, va ser dit i fet.

Per cert vares obtenir resposta?
Ja em diràs que passa amb vostra moció.

Crec que tant el teu equip de govern com el meu haurien de llegir la sentència d'Andratx.

En principi ja ha hagut un canvi al tema de la disciplina i es que han anomentat a l'assessor jurídic Juan Jiménez jutge instructor dels expedients.

Garci

Re: De l'Auditori als comptes generals

Garci | 27/05/2008, 11:17

Hola Guillem. Lo de l'urbanisme té nassos. Fa no se quant de temps que el nostre batlle ve diguent que es farà feina, que això no ha de seguir així... però al final res. A esperar que un organisme es creí i funcioni, i ja veurem si li donen llargues.

Bona feina a Artà. Ànims i endavant.

Guillem Caldentey Crego

Preguntes 7-13, sobre disciplina urbanística

Guillem Caldentey Crego | 27/05/2008, 11:10

Les preguntes em sonen moltíssim, però el que em fa realment gràcia és una de les respostes: "La majoria dels municipis han frenat els tràmits fins que surti el Consorci". Fantàstic. Així que tot això està paralitzat perquè dia 13 de març de 2008 (la data la dic de memòria i em puc equivocar) el Consell de Mallorca en Ple va aprovar per unanimitat la creació de la Agència supramunicipal de Disciplina Urbanística.
Alertau que després aquesta mateixa gent -el vostre equip de govern no siguin els primers en posar perós tant a la correctar dotació i funcionament de l'esmentat ens supramunicipal, com, no diguem ja, a l'adhesió de l'Ajuntament de Pollença a la mateixa, delegant-hi, el més aviat i urgentment possible, les competències de control, gestió i execució de la mateixa...
Pitjant damunt del meu nom que encapçala aquest escrit, en lloc d'accedir al blog de Els Verds-Esquerra d'Artà
Salut!, accedireu a la secció Mocions de la nostra web. Avui defensarem, a través d'una d'elles -la segona de la llista, començant per adalt-, justament la necessitat urgent i perentòria que l'Ajuntament d'Artà delegui en aquest òrgan supramunicipal les tasques de disciplina urbanística.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb