URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple de maig

Alternativa | 28 Maig, 2008 06:02 | facebook.com twitter.com

Aquest és l'ordre del dia del ple a celebrar el dijous 29 de maig  de 2008, a les 20,00 hores.

 COM SEMPRE ESPERAM ELS VOSTRES PRECS, PREGUNTES I SUGGERIMENTS PER AQUEST PLE.

Nosaltres seguim presentant mocions (les penjarem després del seu debat i votació al ple). En aquest cas dues, que ja us podem dir que segurament no contaran amb el suport de l’equip de govern ja que varen votar en contra a les comissions prèvies.

- La primera, relacionada amb l’Ordenança Regulador d’Aparcament al Port de Pollença (O.R.A) on demanam que enguany es doti  d’un distintiu o targeta identificativa gratuïta als residents i comerciants amb vehicle dels carrers on n’hi ha implantada l’ORA. I que es suprimeixi el seu pagament totalment quan el cotnracte amb l’empresa concesionaria ho faci possible.

- L’altra, relacionada amb la zona humida de la Gola on demanam un bon grapat de coses, que van en la línia de millorar la zona, posant l’accent en la participació ciutadana i la seva recuperació com  a ecosistema. Resumint-ho:

 - Que l'Ajuntament prengui mesures urgents de control, vigilància i de gestió per part de personal capacitat de la zona humida (per evitar que es tornin a repetir botellons o activitats similars  a la zona).

- Que es redacti  un Pla d'Us i Gestió de zona humida de la Gola, amb un procés de participació ciutadana dins el marc de l'Agenda Local 21 de Pollença.

- Que les actuacions que hi ha pendents d'execució es facin amb l'objectiu de recuperar  al màxim el caràcter natural de la zona humida, contant per això amb l'assessorament d'un especialista reconegut en gestió i restauració de zones humides, que conegui bé el funcionament ecològic i hídric de la zona.

-  Que l'Ajuntament insti al Consorci perquè afavoreixi la participació ciutadana  i accepti l'adhesió de aquelles entitats que com el GOB (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) puguin aportar tota la seva experiència, propostes, assessorament  i informació per fer una veritable recuperació de la zona humida de la Gola.

ORDRE DEL DIA.

1r. Aprovació de l'acta de la sessió anterior.

2n.- Ratificació decret núm. 257. Es tracta de que l’Ajuntament tria procurador i lletrat pel contenciós que hem posat Alternativa EU-EV i el GOB contra les llicències de Cala Molins (UNAC 33)

3r.- Ratificació decret núm. 268. Es tracta de que l’Ajuntament tria procurador i lletrat pel contenciós que ha posat una veïna contra les llicències de Cala Molins (UNAC 33).

 

 

En total ja hi ha tres contenciosos contra aquestes llicències Esperam que la justícia ens doni la raó, però ja no podrem recuperar aquesta zona, que s’hagués salvat si l’adaptació al POOT, que s’ha aprovat fa uns dies amb anys de retard, s'hagués aprovat d'hora. Tot aquest tema ens sembla d’una gran irresponsabilitat política per part del regidor d’urbanisme.
Els dos punts aprovats, vots a favor d'UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP. Abstenció d'Alternativa EU-EV.

 

 

4rt.- Proposta presentada pel grup municipal PP-UMP relativa a la restauració, conservació i digitalització del "Plano geométrico del término de Pollenca" de 1858 de Pedro Moreno. Aquest plànol té un gran valor  patrimonial, històric  i documental. Encara avui es consulta a l’hora de confrontar parcel·les, camins, cases, etc. i per això el seu estat  de conservació i el deteriorament que sofreix cada vegada es major.

Aprovada per unanimitat. 

5e.- Proposta presentada pel grup municipal Altemativa EU-EV relativa a la zona humida de la Gola. Ja comentada.

 

No aprovada. Vot a favor d'Alternativa EU-EV. Vot en contra d'UM-UNPI i PSOE.Abstenció de PP -UMP i PSM, al debat d'aquesta moció Biel (PSM) va demanar un recés i l'equip de govern va debatre al despatx del batle.

6.- Aprovació i ratificació acord de la Junta de Govern Local sobre sol·licitud subvenció a la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques pel projecte Millora i embelliment de l’accés al nucli urbà de Pollença pels carrers Roser Vell i Cecil Metel. Es tracta de que per rebre la subvenció fa falta que hi hagi una partida pressupostària al 2008. I com encara no s’ha aprovat el pressuposts (i ja entram a juny!!!!) fa falta assegurar que hi haurà aquesta partida.

7.- Aprovació ratificació acord de la Junta de Govern Local sobre sol·licitud subvenció a la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques per l’adaptació al decret 20/2003 (eliminació de barreres arquitectòniques de l’Ajuntament) El mateix que l’anterior punt.

Els dos punts aprovats amb el vot a favor d'UM-UNPI, PSOE,PSM i Alternativa EU-EV. Abstenció del PP que va demanar que aquests projectes es portin al ple, ara només es presenten a la junta de govern. 

8.-  Aprovació si procedeix de la declaració de compatibilitat de la Sra. Mireia Capllonch Cifre. Fins ara hi havia incompatibilitat per obres que feia l’ aparelladora municipal a Pollença.

Aprovada per unanimitat.

9. Proposta de la Regidora delegada de Participació Ciutadana relativa a l'adhesió al Conveni marc per a la implantació d'una xarxa d'oficines integrades d'atenció ciutadana (oficina de contacte). Es tracta de donar tots els servies d’informació, orientació, atenció i tramitació de l’activitat administrativa a un espai.

 Aprovada per unanimitat.

10. Aprovació si procedeix de la declaració de desert del concurs de la concessió de la gestió del servei públic de la piscina municipal coberta climatitzada i un local-esportiu annex. La idea de l’equip de govern es treure un nou plec de condicions que donarà més avantatges a les empreses.

 Aprovada; vots a favor d'UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP. Abstenció d'Alternativa EU-EV.

11.-  Proposta del grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la Ordenanca Reguladora d' Aparcament al Port de Pollenca. Ja comentada.

No aprovada. Vot a favor d'Alternativa EU-EV. Vot en contra d'UM-UNPI, PSOE PSM i PP -UMP.

12.- Propostes/Mocions d'urgència.

El grup PP-UMP va presentar una moció  per demanar al Govern, Consell i Ajuntament de Palma que retiri la Ç com logotip de la seva campanya de promoció del català per la seva similitut amb la Ç de Pollença. La urgència i la moció va ser aprovada per unanimitat.

II.- PART DE CONTROL 1 SEGUIMENT.

1.- Informació de Batlia.

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia.

3.- Precs i preguntes.

Contundent protesta contra la zona blava: 

 

Comentaris

Notícia

Re: Ple de maig

Notícia | 29/05/2008, 10:07

Avui al DdB parla de nostra moció de l'ORA.

Pepe

Crisi al PSOE local

Pepe | 28/05/2008, 16:48

Ens ha arribat la notícia de que el secretari general del PSOE a Pollença , en Toni Cifre Crespí, ha dimitit juntament amb la resta de membres que formaven l'executiva socialista local.

Pepe

Re: Ple de maig

Pepe | 28/05/2008, 15:47

Ens ha arribat aquesta convocatòria.

Agrairia la difussió de la conferència organitzada per Esquerra Republicana que es durà a terme el proper divendres 30 a les 21:00h al Club Nàutic del Port de Pollença.

El Diputat al Congrés, parlarà de les propostes d'Esquerra a Madrid i a la vegada centrarà la conferència a la situació actual del retorn de les Bases Militars del Port de Pollença i del Cap de Pinar d'Alcúdia; una vegada que s'ha constituït el nou govern espanyol i que la candidata del PSC, Carme Chacón, ha estat nomenada Ministra de Defensa.

Garci

Re: Ple de maig

Garci | 28/05/2008, 11:34

Per si serveix d'alguna cosa:

Google ha sacado un nuevo buscador para ayudar a repoblar el amazonas y los bosques de todo el mundo. Se llama www.ecoogler.com , funciona igual que el buscador google.com y cada vez que lo usemos se donará 1 hoja (muchas hojas hacen un árbol).

Pepe

Benvinguda a la república del Nepal.

Pepe | 28/05/2008, 11:32

Una monarquia menys, ja només resten 30 reis que regenten 43 estats (la reina d'Anglaterra és reina d'un grapat d'estats...)Al món n'hi ha 193 estats reconeguts internacionalment.

Aquestes són les anacròniques monarquies que encara existeixen avui:

EUROPA

España

Bélgica

Dinamarca

Liechtenstein

Luxemburgo

Mónaco

Noruega

Países Bajos

Reino Unido

Suecia

ÁFRICA

Leshoto

Marruecos

Suazilandia

AMÈRICA

Antigua y Barbuda

Antillas Holandesas

Aruba

Bahamas

Barbados

Belice

Canadá

Jamaica

S. Cristobal-Nieves

S. Vicente-Granadinas

Santa Lucía

ASIA

Brunei

Bután

Camboya

Japón

Malasia

Nepal

Tailandia

OCEANÍA

Australia

Islas Solomon

Nueva Zelanda

Papúa-Nueva Guinea

Samoa Occidental

Tonga

Oriente Medio

Arabia Saudí

Bahrein

Emirátos Árabes

Jordania

Kuwait

Omán

Qatar

fralokus

Nepal proclama hoy su primera república y pone fin a 240 años de monarquía

fralokus | 28/05/2008, 08:03

EFE

KATMANDÚ.- Los miembros electos de la Asamblea Constituyente de Nepal se reúnen este miércoles por primera vez en una sesión histórica en la que está previsto que se proclame la República en Nepal tras 240 años de monarquía.

Estaba previsto que la primera sesión de la Asamblea comenzara a las 11.00 horas locales (05.15 GMT) pero ha sido pospuesta a las 15.00 (9.15 GMT), según dijeron a la prensa miembros electos al abandonar la cámara tras el aplazamiento.

Mientras, un millar de personas se ha congregado en las cercanías de la Asamblea, aunque la Policía prohibió las manifestaciones en la zona, y celebran ya el establecimiento de la República en el país.

En la jornada del martes, las tres fuerzas políticas con más escaños en la Asamblea ya decidieron instaurar la figura del presidente, aunque sus poderes están aún por determinar. "Continúan las conversaciones sobre cuáles serán los poderes del presidente", dijo el líder del Partido Comunista de Nepal-Maoísta (CPN-M, siglas en inglés), el ex guerrillero Pushpa Kamal Dahal, alias Prachanda.

Los maoístas fueron los vencedores en las elecciones del pasado 10 de abril en Nepal con 220 de los 601 escaños de la nueva Asamblea Constituyente. El CPN-M ha defendido en sus negociaciones con los otros partidos políticos que el futuro primer ministro, puesto al que aspira Prachanda, tenga el poder ejecutivo y sea también el jefe del Estado.

Aunque se trata de una Constituyente, la Asamblea nepalí servirá como un Parlamento interino y se encargará de elegir al nuevo Gobierno. Los partidos prevén que la Asamblea emplee dos años en redactar y aprobar la nueva Carta Magna.

Después de la proclamación de la República, el rey Gyanendra dispondrá de entre 15 y 30 días para abandonar el Palacio Real de Narayanhity, que está previsto que se convierta en un museo nacional.

Notícia

Re: Ple de maig

Notícia | 28/05/2008, 06:29

Relacionat amb el tema de l'ORA avui al DdB:

“L’ORA ens buidarà els carrers i tots els comerços”
Veïns i comerciants de la Colònia de Sant Jordi han iniciat una recollida de firmes per exigir a l’Ajuntament de ses Salines que en retiri la zona blava

La decisió unilateral de l’equip de govern de l’Ajuntament de ses Salines d’implantar una zona d’ORA a la Colònia de Sant Jordi ha topat amb una forta oposició popular. "L’ORA buidarà tots els carrers i tots els comerços". Aquesta és l’expressió que resumeix l’estat d’ànim dels comerciants i veïns de la zona afectada, que inclou gran part del centre del nucli turístic.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb