URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Cala abandonada

Alternativa | 30 Maig, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

És preocupant i indignant l'abandonament de la Cala S. Vicenç.

Segueixen els talls d’aigua  regulars amb una xarxa d’aigua, presumptament potable, en males condicions per  haver estat instal·lada de qualsevol manera , i per la manca  de manteniment de l’empresa concessionària.

Ja fa mesos que varem demanar a un ple l’obertura d’un expedient a l’empresa concessionària, amb la que  l’ Ajuntament és molt permissiu. Ja seria hora de que l’Ajuntament recuperés aquesta concessió.

 Algun veí de la Cala també ens ha demanat si la Cala és un centre d’experimentació de tipus de llum: els fanals no sempre funcionen i  la varietat de colors i models de faroles que podem trobar al nucli.

La pregunta seria: fins quan seguirà la deixadesa municipal a la Cala?

Al pressupost del 2008, hi haurà ja alguna partida dedicada a l'estudi de condicionament de la Cala, que tenen signat al pacte de govern?

Fotografia de Joan Martorell Mir. 

 

 

 

Si parlam de patrimoni, al ple de març es va rebutjar la nostra proposta de redacció d'un projecte bàsic per a la creació d'un recorregut arqueològic. La idea era molt clara i senzilla:  a Pollença tenim un patrimoni arqueològic desaprofitat i abandonat, 108 jaciments,  i pensam que s'hauria  de seguir el model de Menorca i aprofitar aquesta riquesa cultural.

No només no es va aprovar la nostra moció sinó que observam amb preocupació l'abandonament de les coves del Alzinaret de la Cala (l'únic jaciment que és  a una propietat municipal) i que consisteix en un conjunt de coves fetes per l'ésser humà entre el 1600 i 1300 a.C.

Aquest abandonament encara és més incomprensible si pensam que els dos únics directors de patrimoni que fins ara ha tingut el Consell, l'anterior en Joan Cerdà, i l'actual Biel Cerdà, són a l'equip de govern.

Com a mostra d'aquest abandonament podeu veure la senyalització o panell de les coves en un estat deplorable.

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Gràcies Joan

Pepe | 08/06/2008, 22:26

Moltes gràcies Joan, una imatge val més que mil paraules i esper que podam mantenir els racons macos de Pollença

Joan Martorell Mir

Era broma.

Joan Martorell Mir | 07/06/2008, 09:22

Tranquil Pepe, era una broma això que havia dit. Gràcies per posar la meva fotografia. Com que faig feina a Pollença, en sol fer bastantes per allà, perquè hi ha racons molt macos, malgrat la destrucció que s'ha fet, es fa i es farà del territori. A més a més, està bé que algú ho vagi denunciant. Bon cap de setmana.

Pepe

Bones Joan

Pepe | 07/06/2008, 07:05

Hola Joan i gràcies per les teves fotografies. Com pots veure hem citat la font de la fotografia i hem posat un enllac. Esper que no t'hagi molestat, tens un bon grapat de fotografies que ens poden ajudar a il·lustrar nostres articles.

De moment la Cala segueix igual i nosaltres el seguim recordant.

Joan Martorell Mir

La foto...

Joan Martorell Mir | 06/06/2008, 21:54

aquesta foto és feta meva, vos puc demanar drets d'autor? La veritat és que m'encanta la cala i hi vaig sovint a fer fotos, és un goig. Salutacions i mem si la milloraran.

Pepe

Re: La Cala abandonada

Pepe | 31/05/2008, 11:29

Molt bo Martí, però fa un grapat d'Urxelles j que varem proclamar a Joanosis I, i el seu auditori, de totes maneres a una obra tan gran ja saps que ni ha molt de sobre cost i haurà doblers per pagar totes les idees originals com aquesta.

Garci

Re: La Cala abandonada

Garci | 31/05/2008, 09:41

Tranquil Martí, respectaré la patent. A partir d'ara podriem posar la norma de que per construir s'han de fer en forma de piràmide. Fomentarem el turisme com a poble temàtic.

Marti

Gracies

Marti | 31/05/2008, 07:44

Be, es veritat, Garci, podriem fer amb forma de piràmide, l'auditori. La veritat es que jo aquesta idea ja l'havia tinguda , i li vaig dir a Moneo, i naturalment hem donarà qualque premi. Fins ara no ho havia dit, pero entre les virtuts i qualitats que m'adornen, hi ha la telepatia. Lo de que atrauria turisme, no hi havia caigut, però mes prest o mes tard, també hagués tingut l'idea, així que l'idea es meva.

Garci

Re: La Cala abandonada

Garci | 30/05/2008, 17:31

Crec que està en català. Però no n'estic segur. De totesmaneres la degradació del panell és molt gran. I això tenint a dos "jefes" del patrimoni.
Vaja, vaja...

fralokus

Re: La Cala abandonada

fralokus | 30/05/2008, 15:29

Cala San Vicenç, Cala San Vicent, o és que la lletra "e" del panell no és veu de merda?

Garci

Re: La Cala abandonada

Garci | 30/05/2008, 10:09

No té forma de piràmide l'auditori de Moneo que tant turisme cultural ha de dur?

Marti

vots

Marti | 30/05/2008, 09:58

A la Cala hi ha poca gent empadronada, es a dir pocs vots. No se si val la pena gastar-si diners. En quan a les coves, son molt poc visitades, ja que a l'estiu la gent va a la platja i els turistes d'hivern que puguin tenir interés per la cultura son pocs i si visiten les coves, es perque és de franc, i donen mes profit fent gasto al bar de l'hotel. Val mes que no hi vagin a les coves. A mes, aixó de la cultura es una cosa molt poc definida, que poques vegades dona profit. Hi ha paisos que tenen museus, i la gent que vol cultura va als museus. Per exemple, a Egipte tenen museus, on hi tenen piràmides.
Tal volta, per atreure els turistes, i ja que hi ha crisi a la crostrucció, podriem fer una piramide perque vinguessin a veurer-la, seria millor que son espases i andratx junts. Aqui queda l'idea. Jo tal volta podria trobar els terrenys...

Ple de maig

Votacions ple

Ple de maig | 30/05/2008, 09:42

A l'article del ple de maig he afegit la votació de les diferents mocions, les nostres varen ser rebutjades.
Poc a poc comentarem el ple i el penjarem tot d'una que ens sigui possible.

Garci

Re: La Cala abandonada

Garci | 30/05/2008, 07:41

La Cala fa pena. Basta passejar-hi per adonar-se'n.
En quant al patrimoni, la moció per fer un recorregut arqueològic no va sortir endavant? Va tenir els vots d'EU i PP-UMP, i abstencions de UM-UNPI, PSOE, PSM. Amb aquest resultats hauria d'estar aprovada, no?
De totes maneres, les coves de l'Alzinaret són visitables, encara que la senyalització estigui feta mal bé.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb