URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Més mitjans pels fiscals ja.

Alternativa | 31 Maig, 2008 06:00

La principal i màxima reivindicació dels consellers del PSOE i el BLOC hauria de ser dotar als fiscals anticorrupció i de delictes contra el medi ambient dels mitjans adhients i necessaris per realitzar la seva feina.  A més a més, evidentment  haurien de demanar l’assumpció de responsabilitat polítiques als dirigents del seu actual soci de govern UM investigats per la seva possible implicació en casos de corrupció urbanística.

És impossible que amb els actuals mitjans els fiscals anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach i de delictes contra el medi ambient Adrian Salazar puguin aclarir un percentatge mínim de tota la corrupció político-urbanística de l’anterior govern PP-UM.

En aquest moment només són tres fiscals amb el suport d’una única funcionaria  auxiliar, que a més a més ha de fer altres feines com guàrdies i judicis, els que estan lluitant contra trames complexes i de poderosos interessos polític- econòmics.

Només al cas d’Andratx, el jutjat d'instrucció núm. 12 de Palma ha obert un total de 67 diferents peces separades, per la complexitat del cas i les múltiples irregularitats imputades.

 Al 2006 Adrian Salazar com a fiscal coordinador de medi ambient només disposava de quatre agents del Seprona, totalment ridícul. Els delictes contra l'ordenació del territori a les Balears no han s’han aturat d’augment als darrers anys mentre que els mitjans no l’han fet al mateix ritme. A octubre de l’any passat el tinent fiscal de les Illes Balears, Ladislao Roig, assegurava que a la fiscalia arribaven setmanalment una mitjana d’entre tres i quatre denúncies per corrupció,  relacionades, bàsicament, amb l’urbanisme, la construcció i el medi ambient.

A una entrevista al 2004 el fiscal Salazar resumia el tema:

“ La manca de mitjans és un dels greus problemes de la justícia. Si a això unim un SEPRONA amb pocs mitjans i una tasca insuficient del zeladors municipals.La impunitat està garantida. De què ens serveixen les lleis si no hi ha mitjans per aplicar-les? A més, generalment  el delinqüent mediambiental sol ser un empresari que té recursos econòmics i es pot permetre proves pericials favorables, contaminen i fan veure que aboquen aigua beneïda. La fiscalia no té més mitjans que un metgforense que pot actuar en un nombre molt limitat de delictes.”

Només amb la potenciació dels serveis i infraestructures judicials podem garantir un vertader estat de dret, d’altra manera els delinqüents es veuen beneficiats per la saturació de feina i l’absència dels mitjans més elementals.

Com va dir el jutge Calatayud a la seva recent conferència al Moll; “ la única administració coordinada, modernitzada i amb els mitjans suficients a Espanya és Hisenda. I es preguntava "per que no s’ha fet el mateix esforç per tenir una justícia forta i independents? "La seva resposta va ser molt dura; "...per que la meitat dels polítics es trobarien a presó."

Igual pensau que és una exageració o no, la realitat és que amb la justícia que tenim actualment, saturada de feina i amb pocs mitjans n’hi ha només a les Balears més de cinquanta polítics o ex polítics, la majoria del PP i UM, es troben immers a processos judicials.

 Acudit del blog ciberprensa.

 

 

Comentaris

Pepe

Enguany seguim igual

Pepe | 04/06/2008, 14:53

Hola ropit gràcies per participar, fa ja dos plens al manco quet tant nosaltres com PP_UMP demanam a l'equip de govern que faci complir l'ordenança d'ocupació de la via pública i res de res...

S'està fent un nou reglament per l'any que ve, de moment només hem vist un pla que en principi no ens va agradar de com restaria la Plaça Major de Pollença .

ropit

OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA AL PORT DE POLLENÇA

ropit | 04/06/2008, 14:27

Gràcies pels articles però el mero fet de llegir-los m´ha reinvindicat més en les meves denúncies, ja que ahir mateix vaig veure restaurants a la plaça d´eu moll que no superen els 30m2 interiors habitables i a fora tenien més de 130 cadires. Una cosa és aprofitar una,dues, quatre cadires de més, però es que això ja vesa per tots els costats i posa en evidència la falta de rigor i contundència dels concejals i la falta de moral dels propietaris

fralokus

Re: Més mitjans pels fiscals ja.

fralokus | 04/06/2008, 14:19

Ropit, ahir a la plaça "d'eu Moll" es va viure una situació lamentable.

Una pilota amb molta força va pegar a una taula d'un restaurant, varen volar plats y copes per damunt els clients.

Qui té la culpa? Els nins que no tenen altre lloc per jugar a futbol? Què el carrer estigui ple de taules y cadires y no hagui lloc per jugar els nins? A tot això el pati del Col.legi vell tancat.

Això sí, varen fer perdre el temps a la Policia Local mirant qui havia pegat la pilotada, naturalment no va sortir ningú, supòs que tornarem a tenir "embull", els restaurant reclamant el lloc que segons ells han pagat, i la ciutadanis volent caminar i que els nins puguin juagar a la plaça, perquè tambè ara molesten sense pilota, criden massa fort i molesten els clients.

Garci

Re: Més mitjans pels fiscals ja.

Garci | 04/06/2008, 14:05

Pots trobar un article sobre el tema anomenat: Ocupació perillosa (PA24)a http://alternativa.balearweb.net/post/50731#comments o prement damunt el meu nom.

Aquest és només un exemple recent.

Garci

Re: Més mitjans pels fiscals ja.

Garci | 04/06/2008, 14:02

Fa uns mesos, no record quant temps, després de l'enèssima petició sobre l'ocupació de la via pública, l'ajuntament va dir que ja tenia un reglament gairebé enllestit. Mesos després encara no en sabem res.
En Pepe et sabrà respondre millor de quan varen dir això.
Gràcies a tu per participar.

Per cert, si mires els articles anteriors veuràs moltes fotos d'ocupació de la via pública. I divendres surt un article amb fotos de les taules, cadires, cartells, estanteries i demés coses de primera línia del Port de Pollença.

ropit

OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA AL PORT DE POLLENÇA

ropit | 04/06/2008, 13:57

moltes gràcies per la ràpida contestació. És gratificant saber que hi ha gent que també es preocupa d´aquestes coses. No obstant, m´agraderia saber,ja que he sentit rumors, si ha curt termini, l´ajuntament emetrà qualque ordre per acabar amb aquesta ocupació il.legal, o bé tindrem que seguir denunciant. Moltes gràcies de nou

Garci

Re: Més mitjans pels fiscals ja.

Garci | 04/06/2008, 13:35

COMUNICAT D'EU

I així de contundent ho expressava EU ahir en un comunicat de premsa:

La imputació en tres casos de corrupcíó urbanística és incompatible amb l'exercici d'aquesta funció.

EU fa una crida pública a tots els partits integrants del govern per tal que reflexionin i siguin capaços de construir un discurs coherent i reflexiu que respongui a les expectatives de la ciutadania davant els casos de corrupció

Esquerra Unida de les Illes Balears considera que les tasques de representació política han d'estar al marge de les pol.lèmiques sobre presumptes casos de corrupció i, per això, cal aplicar tres criteris o normes d'actuació:

a) Apartar de la vida públic les persones condemnades judicialment per casos de corrupció

b) Apartar de la vida pública, preventivament i sense que això signifiqui presumpció de culpabilitat, aquelles persones que estiguin implicades en casos de corrupció política per tal de mantenir el debat polític i el funcionament institucional lluny del debat sobre els casos de corrupció (que és el cas del portaveu d'UM)

c) Apartar de la vida pública aquelles persones que hagi quedat acreditat que han comés actes èticament reprobables relacionats amb la vida pública i d'una entitat suficientment greu, fins i tot si aquests actes no donen péu a responsabilitats penals

Reduïr els supòsits d'assumpció de responsabilitats al primer dels criteris ressenyats ha estat, tradicionalment, el recurs, dels qui pretenien amparar els presumptes corruptes i significa delegar en els jutges la preservació de valors cívics i democràtics que han de ser preservats, fonamentalment, per partits polítics, mitjans de comunicació i opinió pública en general. En definitiva, significa desprotegir el nostre sistema democràtic fins a límits inadmissibles.

EU lamenta que UM no participi - ni ara ni abans - d'aquest criteri.

Però EU lamenta encara més, i ho considera escandalós, que partits i persones senyeres del pacte de progrés actualment governant a les nostres institucions hagin girat, per conveniència política, les seves posicions respecte a un tema tan delicat i es limitin a mostrar-se "preocupats" o a mostrar el seu "desagrat" per una qüestió que, durant l'anterior legislatura, hauria suposat peticions de dimissió fulminants.

Demanar responsabilitats polítiques a l'adversari no té cap mèrit ni demostra una particular altura moral. El que té significació i demostra valor i principis és assumir responsabilitats quan aquesta afecta a polítics del propi partit o de partits coaligats.

En aquest sentit, EU fa una crida pública als seus socis de govern per tal que reflexionin i siguin capaços de construir un discurs coherent i reflexiu que respongui a les expectatives de la ciutadania davant els casos de corrupció.

Garci

Re: Més mitjans pels fiscals ja.

Garci | 04/06/2008, 13:11

Hola Ropit. L'ajuntament és fa el suec. I més valdria que fes com a Suècia.
Estam cansats de denunciar sempre el mateix: la normativa d'ocupació de la via pública no es compleix a cap plaça del poble, ni al Moll ni a Pollença. Per tant, no ho volen veure. Perquè basta que surtin de casa.

Ropit

OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA AL PORT DE POLLENÇA

Ropit | 04/06/2008, 12:43

Basta fer una simple volta per la plaça Miquel Capllonch d´eu moll per veure que algo no funciona bé. Des de les 19h, més o menys, hi ha restaurants que no compleixen la normativa d´ocupació i senzillament posen les cadires que volen, ocupant les dues voreres de la via i penjant anuncies per arbres.La meva pegunta es fàcil, es saber si l´ajuntament és conscient d´aquest aberració o simplement es limita a cobrar i fer després de suec.

Pepe

JRV

Pepe | 04/06/2008, 12:22

Al darrer ple Francisca no em va contestar si ja havia solució als problemes d'aigua de Can Dionís per fer el trasllat de l'Area de Serveis Socials que es segueix destorbant.

Pepe

Fondejos

Pepe | 04/06/2008, 12:20

Els tema dels fondejos de Formentor ha estat un embull total, finalment sembla que els fondejos enguany seran per Hisambla i l'any que ve per l'Ajuntament, a un proper article parlarem del tema.

Pepe

Re: Més mitjans pels fiscals ja.

Pepe | 04/06/2008, 12:19

No es tracta d'un comunicat d'Emylse, és un comunicat d'EU, al blog d'en Grosske també es pot trobar. Nosaltres fa molt de temps que el tenim clar sóm incompatibles amb UM.

JRV

Perla

JRV | 04/06/2008, 12:08

Escoltat avui d'un membre del Comitè d'Empresa de l'Ajuntament : " Tots els regidors que han tingut l'Area de Serveis com a àrea seva, han fet bó en Pere Capó ".
Afegesc jo: Per molta dedicació exclussiva que cobrin, per enredar i manar dois, val mes que no vinguin, malgrat cobrin, oerque es pitjor. Així de trist.

Garci

Re: Més mitjans pels fiscals ja.

Garci | 04/06/2008, 11:02

He llegit a El Mundo que la concessió dels fondejos de Formentor l'han concedida a l'ajuntament i no a Hisambla. És una broma?

fralokus

Re: Més mitjans pels fiscals ja.

fralokus | 04/06/2008, 10:30

Una que no calla

Pitjau l'enllaç

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb