URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L’aeròdrom militar de Pollença: Entre la bellesa i l’escepticisme.

Alternativa | 01 Juny, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Un nou article de fralokus perquè opineu el que vulgueu.  

L’aeròdrom militar de Pollença: Entre la bellesa i l’escepticisme. 

Membres d’Urxella vàrem assistir a la conferència que Joan Tardà va donar al Club Nàutic del Port de Pollença. Hem de destacar que tant en Pepe com jo(Fralokus), no esperàvem un acte d’aquest tipus, donat que el tema de l’aeròdrom (la base pels Pollencins) va quedar en un segon pla.

Va iniciar l’acte en Miquel Àngel Sureda, president de la agrupació que Esquerra Republicana té a Pollença, presentant als ponents i fent una introducció al tema.

Joan Tardà va aprofitar l’ocasió per fer un resum del que ha estat Esquerra Republicana durant els anys de la nova democràcia espanyola, fent èmfasi  en que són una formació republicana i d’esquerres, i que ha tingut la seva evolució, des de el que el Sr. Tardà va anomenar “trinxeres”, fins a la posició de govern que gaudeix ara mateix al Principat de Catalunya. Tot això va servir per donar a conèixer lo complicades que són les relacions amb el govern de l’estat i en particular en el tema de les casernes militars, concretament el que pot arribar a ser aquesta de Pollença. 

Joan Tardà va afirmar que és molt important estar al Govern de torn donat que així pots influir a les decisions i tenir doblers per poder executar les teves propostes -posant el tema lingüístic com exemple-, i la força que té Esquerra dins el Govern del president Montilla. A Urxella no estem d’acord amb aquest detall, no es pot ser a un Govern si els teus socis no gaudeixen de la teva confiança.

La nota anecdòtica del vespre la va posar una senyora, que es va sentir enganyada per que no se xerrava de la “base” i sí de l’Estatut de Catalunya, i va elogiar la presència militar a la zona, perquè així la zona de la base no és un “Benidorm”. Ja en el torn de preguntes, Pep Boladeras es va fer ressò de les paraules de la senyora anterior i va afirmar que ara mateix la idea de l’ús civil de la base, no té molt de recolzament social pel temor d’una massiva urbanització de la zona per part dels propietaris. En aquest mateix sentit em vaig pronunciar jo, recalcant que les experiències de la Urbanització de la Font i el nou Hotel Formentor no donaven cap tipus de confiança del que pogués passar.

Joan Lladó ens va recalcar que aquest Govern ha demostrat tenir un sensibilitat per protegir el territori i ho ha demostrat amb les Lleis que s’han aprovat.

En resum dues hores que Esquerra Republicana ens va plantejar quina és la situació real de la política espanyola i que, naturalment en un acte organitzat per una formació política, ens va intentar convèncer de que ells són ara mateix la millor opció pels Països Catalans.  Cal reconèixer que tenim coses en comú, ambdós som republicans i d’esquerres.

No entrarem en el que de política estatal es va xerrar, perquè necessitaríem un parell d’articles, però sí estic d’acord amb l’exhauriment de l’estat de les autonomies i la reconversió cap un estat federal.

 Fotografia de l'acte.

 

 

Comentaris

Xesca Ensenyat

DE CAMELLS

Xesca Ensenyat | 01/06/2008, 15:43

És més fàcil que un camell passi per un cós d'agulla, que no que un ric franquegi la porta de3l cel...

UNA ALTRA VIDA, 40

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

ACTUALITZACIÓ PERMANENT
un

Pepe

Ç

Pepe | 01/06/2008, 14:57

El tema de la Ç em sembla molt absurd i poc important la veritat. A aquesta campanya de la Ç s'han gastat molt de duros quan hi ha maneres més interessants i importants de promocionar un lloc.
Els logotips no es semblen i no es pot patentar una lletra.
M'imagin que avui torna a sortir la notícia per que al DdM d'ahir el periodista deia que era una moció de l'equip de govern quan realment va partir del grup PP-UMP.

Pepe

Re: L’aeròdrom militar de Pollença: Entre la bellesa i l’escepticisme.

Pepe | 01/06/2008, 14:54

Miquel Angel Sureda em va comentar que confiaven que amb na Carmé Chacón hagués canvis; dona, catalna, amb sensibilitat...

" Na Carmé, i perdonau la confiança però la coneix fa anys." va dir el diputat Joan Tardà.

De moment es faran dues preguntes al Congrés respecte a per què no s'ha convocat encara la taula per la recuperació de la base i quan es pensa fer.

Garci

Re: L’aeròdrom militar de Pollença: Entre la bellesa i l’escepticisme.

Garci | 01/06/2008, 13:56

El que avui m'ha fet veure fralokus és que essent un tema aprovat al plenari, cap dirigent polític va acudir a la xerrada. Només en Pepe. I l'equip de govern que en teoria és qui ha de pressionar?

Pere

Base

Pere | 01/06/2008, 11:05

Està clar , era un míting pro-puigcercós , ja que els tres representants donen suport a la candidatura d´aquest, és un acte sense importància per pintar-la, ja que en Sureda no ha fet res i tampoc li importa.
Ni l´ç Ajuntament de Pollença ni Alcúdia els interessa prou com que ells no han possibilitat aquesta oportunitat,no volen col-laborar.

Notícia a DM

Re: L’aeròdrom militar de Pollença: Entre la bellesa i l’escepticisme.

Notícia a DM | 01/06/2008, 08:41

PP-UMP confía en que se aclare la confusión sobre el uso del logotipo ´ç´

J. F. S. INCA. El grupo municipal PP-UMP en el ayuntamiento de Pollença confía en que tanto el consistorio como las instituciones que han organizado la campaña de promoción del catalán Ara és la teva se pongan de acuerdo para evitar la confusión generada alrededor del uso en la campaña del Govern de un logo que reproduce la letra ´ç´ que es muy parecido al símbolo usado por el Ayuntamiento parala promoción turística ipio a nivel turístico.
PP-UMP presentaron el jueves una moción al pleno, aprobada por unanimidad, en la que se solicitaba que se pusieran en marcha las acciones adecuadas para evitar esta confusión.

Garci

Re: L’aeròdrom militar de Pollença: Entre la bellesa i l’escepticisme.

Garci | 01/06/2008, 08:25

Pel que es veu ERC s'ha tornat un partit institucional.
En quant al tema de la base jo ho tenc bastant clar: que la puguem emprar els civils i que no es pugui destruir/construir.
I en una cosa no estic d'acord al text, no té perquè una xerrada organitzada per un partit acabar fent un míting i expressant que són la millor opció pels P. Catalans. Més valia debatre sobre el tema. Amés, tampoc crec que tenguem tantes coses en comú amb ERC, no compartim el seu patriotisme, la seva lluita independentista, les seves maneres de fer política, la jerarquia interna...

Pepe

Decepció

Pepe | 01/06/2008, 08:05

Crec que Esquerra es va equivocar, va ser un míting centrat massa a Catalunya i al debat intern que tenen ara al partit; institucions- carrer.
Es va perdre una bona oportunitat de debatre sobre la base, crec que tothom està d'acord en que la situació actual no és justa, però també tothom te molt de por a que una tornada de la base als seus propietaris pugui significar la destrucció de la zona.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb